Suzuki Jimny huono ajettava

Nitro_pappa

Tämä avaus koskee ainoastaan Suzukin myyntivalttia ( n 8 kpl/vuosi) ajoominaisuuksia maantienopeuksilla, siis vain ajoominaisuuksia. Väitän, että tämä tekele on huono ja arvaamoton ajettava.

Huom! Tässä keskustelussa paneudutaan ainoastaan otsikossa mainitun auton ajoominaisuuksiin maantienopeuksilla.


http://www.iltalehti.fi/autotestit/200809058197484_at.shtml


https://tekniikanmaailma.fi/suzuki-jimny-13-jlx-4wd-mielikuvitusta-elamaan/

36

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riumurallia

      Joo, poikkeaa mukavasti harmaasta perusmassasta, ei tosiaan mikään tojo/golffi. Itellä 2004-malli, hauska ajettava, ei todellakaan mene kuin juna. Erityisen hauska talviliukkailla "all season" rengastuksella ja nelivedolla, oikein ajamisen riemua, jarrut vaan pitää ennakoida.

    • jimppa-09

      Ehdottomasti paras kokemus mitä mies voi kokea housut jalassa, kun jimpalla ajaa kovaa. Niin karsee on tärinä. Täys paska ajettava, paitsi kävelyvauhdissa, siihen se vissii on tehtykki. Mul leikkikaluna 09 mallinen.

    • Mbmies1

      Kertokaa oi viisaat ihmiset miksi muutoin hyvä auto sutsuki on niin huono ajettava. Kertokaa. Hyvä automerkki pilattu yhdellä huonolla ominaisuudella.

    • 20vsuzukilla

      Turhaa väittää noin, auton myyntivaltti on joku muu kuin 5 min koeajokokemus. Siinäpä sitä pähkäiltävää.

      • Jimny-mopoauto

        Niin, joku myyntivaltti pitäisi olla, kun suzukeja ei vain tahdo juurikaan kukaan ostaa. Suzukin suurin ja kallein malli Suomessa, eli S Cross, sellaisen osti tänä vuonna ainoastaan muutama henkilö ja noita Jimnyjä on myyty tänä vuonna oikein reilut 8 kpl. Jokuhan noissa suzukeissa mättää, se on päivän selvä asia. Mun veikkaus on, että Suzuki brändinä vaan ei kiinnosta autoissa ketään ja sitten nuo Suzukin ajoominaisuudet eivät ole tämän päivän autoilijoiden kriteerejä täyttävät.


    • josmetsäänhaluatmennänyt

      niin Jimny on oiva peli siihen tarkoitukseen ja siihen se on tarkoitettukin eikä mootoritie eikä maantie nuolijaksi ,,Jimny on erikoisajoneuvo eikä mikään perhe auto, viiraako sua pahastikkin kun elämä on noin vaiketa?

    • silmätavoinna

      Suomalaiset metsäkansaa. Suzukin myynti käy varsin hyvin, juuri julkaistussa eurotilastossa nosti myyntiä eniten kaikista automerkeistä Euroopassa.
      Kirjoittelussa saattaakin olla kyse siitä että epäluotettavampien automerkkien myyjät trollaavat, koska pelkäävät markkinaosuuksiensa puolesta. On vain ajan kysymys kun trendi tulee myös suomeen, siis että aletaan arvostamaan muutakin kuin naapurikateutta näissä auto asioissa. Luotettavuus on ekolokisuutta.

      • mollaamollaa

        juuri tästä on kyse. Kilpailevan TO-kirjaimella alkavan firman ja muidenkin myyntimiehet koettavat kaikin keinoin mollata suzukeja jotta myynti mättäisi ja oma siitä paranisi.


      • sukisukimies
        mollaamollaa kirjoitti:

        juuri tästä on kyse. Kilpailevan TO-kirjaimella alkavan firman ja muidenkin myyntimiehet koettavat kaikin keinoin mollata suzukeja jotta myynti mättäisi ja oma siitä paranisi.

        Joo-o. 70 kpl S Crossia ja 8 kpl Jimnyä myyty vuonna 2017 ja tämä onkin toyota myyjien aikaansaamaa?? Tarkistelkaahan hieman Toyotan myyntimääriä ja miettikäähän oikein tarkkaan, että onkohan asia ihan näin.

        Oikeastaan ihmettelen ihan helvetiti, että miksi ihmeessä Jimny roikkuu vuodesta toiseen maahantuontilistalla Suzukilla, vaikka niitä ostetaan alle 10 kpl vuodessa. Mites, jos se korvattaisiin vaikka etuvetoisella Vitaralla, niin menisiköhän niitä hieman enemmän?? Mitä ilmeisemmin suzukin maahantuoja ei halua tehdä bisnestä.


    • Suzukilla

      Suzuki luottaa kokemukseen, ei luotettavuus ole ensisijaisesti bisnestä. Jos automyynnistä tekee businestä pitää keskittyä juurikin ja vain koeajokokemukseen, jolla saa kyllä kauppaa. Mutta mitä siitä, iso osa Japsikulttuurista ei ole verrattavissa Jenkkien busineskulttuuriin.. tai ei ainakaan Suzukilla.

      • Nitro_pappa

        Tiedossani ei ole yhtään työntakia paljon ajavia, joilla olisi autona Suzuki Jimny. Samoin ylintä yritysjohtoa tai yrittäjiä ei tule mieleen, joilla autona olisi Suzuki Jimny. Suzukin maahantuojien edustajat eivät jostain syystä aja Suzuki Jimnyllä, vaan muilla tuomillaan merkeillä, miksiköhän? Yhdenkään Suzukia myyvien yrityksen ylin johto ei aja Suzuki Jimnyllä, mikäli myyvät jotain toista merkkiä, miksiköhän?


    • riemurallia

      Jimppa ei ole auto arkiajoon, se on mainio harrasteauto, ja auto erityistarpeisiin. Ajelen melkein kaikki vapaa-ajan ajot vanhalla Jimpalla, työmatkat tavan tylsällä nykyautolla.

    • Jimny_on_maastoauto

      Ihan tosissaanko joku kuvittelee, jotta Jimny on maantiellä henkilöauton veroinen ajettava? Ei todellakaan. Etu- ja taka-akselit elivät omaa elämäänsä isommissa heitoissa, mitä yhden kerran 270tkm ajetulla "pikkususukilla" ajaneena voin sanoa.
      Lyhyt akseliväli, jäykät akselit edessä ja takana, korkea maavara löysillä jousilla takaa sen, ettei Jimmyn ajo-ominaisuudet loista kuin huonoissa olosuhteissa, vaikkapa suossa tai metsäkoneen ajourassa mentäessä.
      Saattaisin jahtiautoksi tai metsätyökaluksi ostaakin, jos olisi tarve.

    • hirvihemmo

      jimny ollu nyt viitisen vuotta loistava kakkosauto, metsästyshommissa vertaansa vailla. mutta se ratin voplaus 70 - 80 km vauhdissa, kuka keksii siihen selityksen ja korjauksen lähetän viskipullon välittömästi. olkalaakerit vaihdettu renkaita kokkeiltu kolmea eri sorttia ei lopu ei.

      • riemurallia

        Mulla oli toi sama wobblaus, loppui kun vaihdoin vanhojen kovettuneiden General-merkkisten renkaiden tilalle uudet Hankook optimo 4S- renkaat, ovat four seasonit, vuoden ympäri samoilla.


    • Samurai.paras.nimi

      Kumman ottaisitte ennemmin, Lada Nivan vai Suzuki SJ410/Samurai/Jimnyn?

      • Lappilas

        Samaa paskaa. Pieniä mitättömiä merkkejä joissa huonot ajo-ominaisuudet. Ei jatkoon.


      • slkjlsdkljklfkjl

        No entäs UAZ, neliovinen nelivetoinen raaka työkalu jota ei tarvitse sääliä, maastoon jonne ei hienompia autoja kehtaa viedä.


      • fdsjfdkkfkdklskl
        slkjlsdkljklfkjl kirjoitti:

        No entäs UAZ, neliovinen nelivetoinen raaka työkalu jota ei tarvitse sääliä, maastoon jonne ei hienompia autoja kehtaa viedä.

        Muistan 90-luvulta armeijassa kun Kontiorannan Jaamankankaalla ajoivat surutta kivikkoisessa maastossa Uazilla ja yhdessä kohtaa vetokoukku osui kiveen todella kovasti. Auto tärähti sen näköisesti että lie tuntunut matkustajien selkärangassakin... ilkeää teki katsoa ulkopuoleltakin...


      • hirvihemmo
        Lappilas kirjoitti:

        Samaa paskaa. Pieniä mitättömiä merkkejä joissa huonot ajo-ominaisuudet. Ei jatkoon.

        mikäs se herran mielestä on iso ja varteenotettava merkki maasturiksi jolla pääsee jatkoon.


    • P.Sykiatri

      "Samaa paskaa. Pieniä mitättömiä merkkejä joissa huonot ajo-ominaisuudet. Ei jatkoon."

      Ei tarvitse olla ammattilainen huomatakseen, miten edellisessä viestissä kateus huokuu.

      Huomioon ottaen nimimerkin aikaisemmat vastaavantyyliset kirjoituksen, hänelle voi varsin suurella luotettavuudella antaa ilman tutkimusta ja näkemättä tautiluokitus ICD-10 - THL mukaisen " Genus Invidia Adolescentia" diagnoosin. ( Nuoruustyypin kateus)

      Asian tekee vakavaksi se ettei sairauteen tunneta nykyäänkään hoitoa. Vaikka potilas onnistuisi elämänsä varrella hankkimaan itselleen oman uuden Suzukin, niin se ei juurikaan lievitä oireita.

      • Lappilas

        Psykiatrille antaisin diagnoosin anus ruskea. Autoista hän ei tiedä mitään kun hehkuttaa suzukin ajo-ominaisuuksia. Ei jatkoon.


    • Lappilas

      Suzuki jimny on yhtä hyvä ajettava kuin muutkin suzukit. Ohjaus on täyttä paskaa. Miksi kukaan näitä kinnereitä ostaa. Häh.

      • hirvihemmo

        Sinä vauras ja viisas, mutta luultavasti pieni varustuksinen. miksi luet meidän köyhien kirjoitteluja


    • hyvältä_näyttää

      Mielenkiintoiselta näyttää uusi malli, joten koeajolle on mentävä , kunhan saapuu esittelyyn. Rengasleveys näyttää sopivalta maastoajoon ja alennusvaihteisto tekee nannaa , kun lähtee metsästys/kalastuskeikalle.
      Takapenkit pois ja harrastus kamat mahtuu hyvin tavaratilaan.

    • suwasaki
    • maasturitkäyttöönsä

      joillakin näyttää olevan tuskaisen vaikeata käsittää että Jimny on työkalu tehtynä jo hiukan haastavampaan maastokäyttöön. Ei ole siis perheauto eikä niinkään maantiekäyttöön saaati edustusajoneuvoksi.

      Suzukilla on isompi valikoima erilaisia maastureita, isoja ja pieniä joita ei myydä Suomeen. Täällä ei markkinoita riitä Suzukille eikä juuri muillekaan, siis puhutaan oikeista maastureista, ei bulevardisellaisista. Ei kukaan lähde maasturimersua röykkyyttämään ja kolhimaan huonolle metsätielle. Muutama pensaikon piiskansivallus ja siinä meni metallihohtovärit ja pari kapsaisua kivikkoon niin katalysaattorihan se siinä. Arvaapa huvikses paljonko ne maksaa mersuun?

    • Hyvä-maastossa

      Suzuki Jimny voisi olla vaihtoehto tieliikenne mönkijälle, laittaisi vaan isommat karkeakuvioiset renkaat.

      • kjdfskdkflfskjdfl

        jimppa voisi olla vaihtoehto maataloustraktorille ainakin pienemmällä tilalla... :P


    • So_fn_what

      Poliisin tilastoista luettua: Suzuki Jimny (ja sitä edeltävät mallit) on ainoa auto, joka on Suomessa ajettu ympäri sekä molempien kylkien, keulan, perän, että jokaisen yksittäisen kulman kautta. On se niin ketterä...

      Tosissaan maastossa ajavat jostain syystä luottavat Jimnyyn. Se menee vielä kun isommat ovat jo uponneet tai juuttuneet puiden väliin. Sitä vain ei ole tarkoitettukaan maantienopeuksilla nautittavaksi.

      • klsdfklsdjfdkjsl

        Pakoautona Jimny ei siis liene kaikkein parhaimpia ominaisuuksiltaan... :P
        On kai se silti parempi kuin Lada Niva, Ladallahan on maine maailman eniten teille levinneenä autona ihan normaalissakin käytössä...


      • So_fn_what
        klsdfklsdjfdkjsl kirjoitti:

        Pakoautona Jimny ei siis liene kaikkein parhaimpia ominaisuuksiltaan... :P
        On kai se silti parempi kuin Lada Niva, Ladallahan on maine maailman eniten teille levinneenä autona ihan normaalissakin käytössä...

        Ihan sama, kumman otat pakoautoksi. Poliisi jää viimeistään siinä kun mennään ensimmäisen ojan yli. Eikä niiden juoksunopeuskaan riitä maastossa näiden rinnalla. Mutta jos teitä pitkin yrität karkuun, unohda...


    • Suwasaki

      Uuden Jimnyn tulo Suomeen siirtyy ensi vuoteen. Syy niitä ei riitä tänne. Muut maat vievät kaikki uudet Jimnyt. Suomi on niin pieni markkina ettei tänne saada autoja ennen kuin isommat maat ovat saaneet omansa. Ilmoitti jälleenmyyjä.
      Koeajo autoa odotellessa.

      • parin.hepun.takia

        Jospa ne Suomen pari Jimny -fania jaksaisivat odottaa muutaman kuukauden...


    • sx4

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2053
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1525
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1394
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1186
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1047
    Aihe