Aihealueet

Listaukset

  Dot netin kuolema

  faktaa_taustalle

  Oletko jo varautunut dot netin kuolemaan! Vaikuttaa siltä että MS on ajamassa alas eniten käytettyä osaa eli windowsin api rajapintaa. Tästä seurannee se että suurin osa ohjelmista lopettaa toimintansa josta taas seuraa se että muissa käyttöjärjestelmissä on paljon suurempi ohjelmatarjonta. Jolloin ihmiset valitsevat muita alustoja jolloin kierre on valmis

  5

  76

   Vastaukset

   • .NET ei ole mihinkään kuolemassa.

    Ne vanhat C ja C++ sotkut sieltä poistuu vähitellen. Eli Windows API, MFC, GDI, GDI+ jne. ja kaikki niiden varassa olevat viritykset Windowsissa juten GTK+, Delphi, Lazarus, vanhan malliset Qt sovellukset (QML voi toimii jatkossakin!), Java JRE jne.

    "Tästä seurannee se että suurin osa ohjelmista lopettaa toimintansa"

    Ei lopeta koska suurin osa ohjelmista toimii selaimen kautta.

    • Nytpä vitsin murjaisit.


    • Selaimen_kautta kirjoitti:

     Nytpä vitsin murjaisit.

     Mitäs vitsiä tosiasioissa on?


    • Kyllä ei minun sovellukset toimi selaimessa ja näitä on vaikka kuinka paljon. Entäs itse selaimet, toimiiko nekin "selaimessa"


    • HTÄMMÄL kirjoitti:

     Kyllä ei minun sovellukset toimi selaimessa ja näitä on vaikka kuinka paljon. Entäs itse selaimet, toimiiko nekin "selaimessa"

     "Kyllä ei minun sovellukset toimi selaimessa ja näitä on vaikka kuinka paljon. Entäs itse selaimet, toimiiko nekin "selaimessa" "

     Selain ei ole sovellusohjelma. Sovellusohjelma on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu jonkin tietyn tehtävän helpottamiseen tai ongelman ratkaisemiseen. Selain on siis alusta sovellusohjelmien käyttöliittymille.

     Windows 10:lle melkein kaikki sovellusohjelmat käyttää selainta. En sanonut, että kaikki olisi mutta ne onkin harvinaisia poikkeuksia ja yleensä aina kuukausi- tai vuosimaksullisia. Sillä maksulla sovelluksen valmistaja voi testata toimivuutta kun Windows muuttuu pari kertaa vuodessa, hävittäen vanhoja sotkuja. Sovelluksen kehittäjä voi siirtää uudemmille tekniikoille, kuten .NET 2.0 standardille joka ei ole häviämässä.

     Katsos kun se ohjelman uusiminen vähitellen, pala kerrallaan uudemmalle tekniikalle ja testaukset ei ole ilmaista. Siksi sellaiset ns. kertalisenssiohjelmat vanhalla tekniikalla rikkoutuvat vähitellen. Sellaisia ei ole tarkoituskaan käyttää Windows 10:ssä.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   • Onko 1500 euron nettopalkalla järkeä käydä töissä?

    Palkkani on 1800e josta jää verojen jälkeen käteen 1500e. Onko näin pienelle palkalla järkevää teistä käydä töissä?

    138
   • Millä oikeudella Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?

    335
   • Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla naisen kanssa, jonka käytöstä ei tarvitse hävetä. Martinahan huutaa ja kiroilee vaikka keskellä katua ja ihan sama onko ihmisiä kuulemassa.

    91

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    260
    11882
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    328
    7575
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    88
    2201
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1511
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1379