Heikkotasoinen 40-vuotiskonsertti

Parempia_on_paljon

Syyskuussa C More Max -kanava esitti taltioinnin Hurriganesin 40-vuotiskeikalta Tavastia-klubilta Helsingissä. Todella vaatimaton esitys keskinkertaisilta soittajilta. Soitto oli epätarkkaa ja epäpuhdasta. Soolokitaristille jopa Johnny B Gooden intro oli liian vaikea. Nuotteina sitä ei kai mistään saa, ja nuoteitta hän ei sitä hallinnut. Vivahteita ja fillejä ei ollut edes Remun rummutuksissa. Hän olikin 70-luvun Hurriganesien heikoin linkki, mutta kansa ei silloinkaan kaivannut suoraviivaisen paukutuksen lisäksi rumpalilta muuta, kun muu soittokunta sai sentään svengiä aikaiseksi.

Dokumentin leikkaaja oli armollisesti pätkinyt pois pahimpia mokia ja tunkenut niihin kohtiin haastatteluja. Hurriganes vetää konsertteihinsa väkeä vanhalla maineellaan, mutta innostuneelta vaikuttaneiden katselijoiden seassa oli myös sellaisia, joihin huonosti harjoitellut esitykset eivät näyttäneet tehoavan ollenkaan.

16

666

Vastaukset

 • no ei aina voi onnistua

 • "no ei aina voi onnistua "

  Jos musikaalisuus on vain keskinkertaista tasoa, jos sitäkään, ei voi onnistua koskaan. Tarvitaan lahjakkuutta. Sitä ei voi ostaa kaupasta.

 • Eiköhän tämä ole jonkun amatöörin provoa. Tuosta keikastahan on ainakin 5 - 6 vuotta. Kitaristeina olivat Dave Lindholm, Tatu Mannberg ja Nipa Niilola.
  Mahtaako näistä pojista tulla koskaan mitään ja oppivatko tosiaan ikinä Johnny B Gooden "introa" :)

  • "Eiköhän tämä ole jonkun amatöörin provoa. Tuosta keikastahan on ainakin 5 - 6 vuotta."

   Olen musiikin ammattilainen, en tosin Hurriganes-tyyppisen musiikin. Olen kuitenkin vuosikymmenien kuluessa tietysti kuullut popmusiikkiakin. Vaikka 70-luvun Hurriganes keskittyikin soittamaan äärimmäisen pelkistettyä hytkymusiikkia, soitosta ja soittajista kyllä kuuli, että lahjoja olisi ollut hieman konstikkaammankinmusiikin soittamiseen tarvittaessa.

   Mitä tekemistä sillä, että keikka pidettiin vuosia sitten on sen musiikillisen laadun kanssa? Kuten avauksessani sanoin, näin keikan C More Max -nimiseltä tv-kanavalta viime syyskuussa esitettynä. Ei ole minun vikani, että keikka esitettiin televisiossa vasta tänä vuonna. Tarkkaan ottaen näin sen erään ystäväni digiboksilleen taltioimana tosin vasta hieman ennen joulua. Hän halusi minun katselevan sen ja kertovan mielipiteeni asiasta.

   Oman arvioni mukaan soolokitaristi ei koskaan opi Johnny B Gooden introa ellei joku näytä hänelle, mitä kitaran nauhoja on painettava sen soittamiseksi. Ainakaan hänen oma musikaalisuutensa ja sävelkorvansa ei riitä sen opettelemiseen korvakuulolta, koska ei ollut riittänyt viisi vuotta sittenkään. Musikaalisuus ei lisäänny itsestään iän myötä.


 • ``Kuurona on vähän huonoa.`` - Sanoi Koskela.

 • Todella kova Rock and Roll bändi Ganes oli parhaimmillaan. Remu oli parhaimpina aikoinaan pitkään hyvä rumpali ja on - yllättävää kyllä - edelleen uskomattoman hyvä Rock and Roll laulaja.

  Hattua täytyy nostaa siis edelleen. Bändi sai Remun johdolla (meidän) muiden soittajien ja artistien asemia nostettua Suomessa.

  Merkittävä bändi kun yhä noin 45 - vuotta perustamisensa jälkeen herättää yhä kovia tunteita.

 • Maryjanesin olis pitäny skulaa tuolla ja Mikon vetää ne maailman parhaat soolonsa :D

 • Kyllä oli eilinen konsertti kans melkoista sontaa välillä, Remu ei ollut jotenkin läsnä eikä soitto toiminut kun paikoin. Tunnelmaa ei ollut lavalla eikä yleisössä, vitutti katoo.

  • IS: n juttuhan "tuli suoraan mikseristä" ilman yleisön ääniä, steriilinä, laulu pinnalla.
   Siitä ei kannata ihan kauhesasti tehdä päätelmiä tunnelmista.


  • Lavalla oli liikaa porukkaa vetämässä rokken-rollia. Homma olis varmaan toiminu paremmin pienemmällä kokoonpanolla, Korkeintaan pari "apukitaristia", ja toinen rumpali taustalla tukemassa remun soittoa. Ei muuta kiitos !!

   Monroe ym. "pelletyypit" hyppi lavalla ja pilasi keikan. Ehkä Remu tekee vielä jonku pikkukeikan pienemmällä kokoonpanolla ??


  • Eiköhän Remun luulisi tekevän joitain keikkojakin "Remuna pelkästään laulajan pallilta".
   Ei kait hän sitä ole kieltänyt, mutta Hurriganesin - live - jutut nyt luulisi olevan tässä.


 • Livenä nähtynä viiminen keikka oli hyvä, näin viimeiseltä kiertueelta 3 keikkaa. Ehkä päätöskeikka oli niistä heikoin, pohjoisen keikat oli silkkaa rautaa. Kiertueen kaikki keikat oli loppuun myyty. Kiitos Remu.

 • Paska pelleilyä oli, ja juu olin paikalla.

 • Hyvä meininki oli, saundit kohillaan. Permannolla olin viidennessä rivissä. Kiitos ja Ketoon!

 • homojen hommaa oli

 • Järvinen delas 25 vuotta sitten ja hän on ainoa bändin kitaristi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  241
  3701
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  441