Lääkkeistä

Siili69

Monet vastustavat psyykenlääkityksiä ja kiroavat ne alimpaan helvettiin. Itse kuitenkin koen saavani niistä hyötyä. Aiemmin minulla oli vainoharhoja ja kuvitelmia siitä, että eräs rikas mies seuraisi ja vakoilisi minua ja jonka salainen ihastus olisin. Lääkkeitä määrättiin alkujaan muista syistä. Mutta pikkuhiljaa rupesivat nuo harhaluulot katoamaan. Toisaalta myös D-vitamiinitasoni olivat matalalla ja se on yhdistetty psykooseihin. Osastolla sain myös tolkuttomasti D-vitamiinia. En sitten tiedä, kumpiko vaikutti harhojen vähenemiseen.
Risperdalilla olin ensin, mutta kuukautiset jäivät sen takia pois ja sitten vaihdettiin Abilifyyn. Kummallakin lääkkeellä suurinpiirtein samat vaikutukset. Koen olevani paljon tehokkaampi, en enää säädä epäjärjestyksessä ja yhtäaikaa eri asioita, jos täytyy vaikka lähteä jonnekin. En kohella enää enkä harhaudu ajatuksiini tai puuhaamaan jotain kiinnostavaa, vaan teen tehokkaasti asioita. Ennen myöhästyin tauotta noiden seikkojen takia. Saan myös muuten aikaiseksi asioita.
Mielialat ovat myöskin tasaantuneet ja voimat. En ole enää ärtyisä ja kärttyisä. Haittapuolena on se, että ärsykkeiden ylikuormituksesta ei enää saa ostos-euforiaa. Toiset puhuvat tunteiden latistumisesta, mutta itse en ehkä tykkää niin tunteiden heittelystä: tykkään olla tasainen. Elämä oli ehkä aikaisemmin tunteiden vuoristorataa ja olin masentuneempi. Tietysti myös olosuhteeni ovat parantuneet, ehkä silläkin on vaikutusta.
Diagnoosi on paranoidinen skitsofrenia. Olen myös masennuslääkityksellä, Venlafaxiinilla. En ainakaan koe olevani masentunut.

14

2655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsfsda

      Ainakin DSM-V poistettiin juuri paranoidisen skitsofrenian diagnoosi eli tavallaan sairastat sairautta, jota ei ole enää olemassa ainakaan DSM-manuaalin mukaan. Olethan sinä vielä onneksi skitsofreenikko. Saa nähdä, koska se poistetaan häiriöluettelosta, sitä kun on kritisoitu validiteetin puutteesta. Minullakin oli tosiaan ennen vainoharhoja ja kuvitelmia, mutta eipä ole enää. Luulin eräässä vaiheessa olleeni kuollut, mutta olinkin vain psykoosissa! Harhat vain lähtivät ajan kanssa. En tosiaan syönyt mitään puoskarien tarjoamia ihmepillereitä. Ihme juttu kyllä, eikö vaan? Jos olisin syönyt lääkkeitä, olisin voinut kuvitella, että tämä ihmeparantumiseni kroonisesta sairaudestani on näiden hermomyrkkyjen ansiota.

    • Somedaybetter

      Minä olisin todennäköisesti kuollut, jos olisin jatkanut psykiatrien tarjoamia lääkkeitä. Sain nimittäin akatisian lääkkeistä, ja se olotila sai minulle itsetuhoisuutta päälle ja psykiatri ehdotti vielä pitkäaikaisinjektioita loppuvaiheessa, kun oli ensin vetänyt annokseni tappiin, kun olin kokoajan sekavampi ja sain lääkkeen vaikutuksen alla aggressio ja levottomuuspuuskia, mitkä johtui lääkkeen aiheuttamasta motorisesta levottomuudentunteesta kehossani. Sain tunnetta että minulla oli hankala olla paikallaan. Minulle paraneminen alkoi kun aloin kieltäytyä lääkkeistä, vastoin kaikkia suosituksia. Minulle määräiltiin päällekkäin iso kasa lääkkeitä lyhyen ajan sisään osastolla joiden vaikutuksen alla menin psykoosiin. Sain rankkoja haittoja mihin tungettiin lisää lääkkeitä. Osastolle menin vieroitusoireita potevana eräästä lääkkeestä. Kun aloin hiljalleen vähentää lääkkeet, kaikki paranoidisuus ja sekavuus hiljalleen katosi ja toimintakyky parani siitä,että yhtäkkiä tunsin kykeneväni taas ajattelemaan enkä vain jumittamaan "lääkekoomassa" kokien kaikki perusasiat liian vaikeiksi tehdä. En osannut tehdä mitään noiden aineiden alla. Olin sekavassa tilassa useiden lääkkeiden vaikutuksen alla. Läheisenikin tajusivat, että minut oli todellisuudessa tehty sairaaksi lääkkeillä, kun näkivät kuukausia lääkkeiden jälkeen kuinka olin taas oma itseni. Kun tajusin, kuinka haitallisia lääkkeet minulle olivat, silmäni avautuivat mitä bluffia ja valehtelua psykiatria on. Ei enää koskaan! Harmittaa, että koskaan aloitinkaan heidän tarjoamiaan lääkkeitä. Mitä kauemman aikaa lääkkeistä on, sen parempi oloni on ollut. Parannun joka päivä vammoista, mitä psykiatria aiheutti minulle. Nukun paremmin luonnollisesti (lääkevieroitus ja lääkkeet vei luonnollisen uneni), tunnen asioita paremmin, kykenen ajattelemaan paremmin, ja muistan paremmin. Olen vähemmän ahdistunut enkä koe enää sisäistä levottomuutta enkä koe oloani sekavaksi.

    • HuijareidenValtakunta

      Kyllähän näitä lääkkeitä ja psykiatrian hoitomuotoja pakostakin kehitellään lähinnä kroonistamaan sairaan tilaa. Tyhmä olisi sellainen keksijä-bisnesmies, jos tekisi heti täysin toimivan tuotteen.

      Tavaratkin suunnitellaan hajoamaan tietyssä ajassa, jotta voidaan pian myydä uusi hajonneen tilalle. Joskus 60-70-luvulla on tehty ehkä kestäviä ja hajoamattomia laitteita, mutta sitten ahneus iski ja hiljakseen vaurastuneelta rahvaalta piti saada rahat pois. Sama homma näissä terveysjutussa.

      Psyykkiset ongelmat ovat ympäristöyliherkkyys sairauksien kaltaisia. Raha tulisi suunnata itse sairastuneille, jotta he voisivat muokata ympäristönsä itselleen sopivaksi. Mitä, jos homeitiöiden vuoksi sairastunut pumpattaisiin lääkkeillä turraksi, ja hän edelleen pyörisi tässä homeisessä kiinteistössä edelleen. Taikka koulukiusattu lapsi saisi niin tujun neuroleptilääkityksen, etteivät aivonsa tajuaisi enää itseään kiusattavan.

      Kummassakin tapauksessa henkilö ei paranisi vaan toimisi koko loppuelämänsä rahasampona lääkäreille. Eipä tilanne muutu koskaan, sillä kaikki raha täytyy kierrättää eliitin tilille, keinolla millä hyvänsä.

    • Lääkkeetöntä

      Ilman muuta kannattaa jättää lääkkeet pois ja muukin hoito, jos ja kun haluaa sairastuttaa myös läheisensä. Me omaisethan olemme niin potilaille kuin terveydenhuollolle kuin kasa paskaa ja olemme vain sitä varten, että valvomme ja pelkäämme yöt ja hukkaamme siinä oman elämämme ja toisaalta kuu telemme terveydenhuollon ihmisten jeesusteluja siitä miten omaisten tukikin olisi tärkeää vielä senkin jälkeen, kun on sairaalle ihmiselle urhannut joko lapsuudestaan asti koko elämänsä.

      Eli kannattaa olla kuten äitini, joka vuosi toisensa jälkeen saa itsensä lääkkeillä toimintakykyiseksi ja omaksi itsekseen, ja joka aina noina aikoina on täysin selväjärkinen ja tyytyväinenkin elämäänsä - ja joka vuosi toisensa jälkeen päättääkin taas kerran jättää lääkkeet, linnoittautua asuntoonsa, soitella huutopuheluita joissa huutaa milloin kenenkin kusaavan häntä ja vastustaa hoitoa loppuun saakka. Tästä ihanuudesta pääsee nauttimaan nyt jo äitini lapsenlapsetkin.

      Että jättäkää ihmeessä lääkkeet pois. Elämä on nautinnollisempaa ja monipuolisempaa läheisillekin, kun kaikki ei ole tasaista vaaleanpunaista höttöä, vaan toisinaa tulee piristäviä itsemurhauhkailuja, tappouhkauksia, huutopuheluita. Toisinaan omaista etsitään itku kurkussa viikko tolkulla. Ja jos mennään käymään, vastassa on peseytymätön, kiroileva ja haistatteleva ihminen ja pienimmät lapset on pakko eristää isoäidistään, että traumojen kylväminen loppuisi edes johonkin sukupolveen.

      Jättäkää vain lääkkeet pois. Kyllä me omaiset pelätään, huolehditaan, valvotaan, itketään, sairastutaan itse ja hukataan ainoa elämämme vain siksi, että te ette nyt vain viitsi syödä niitä lääkkeitä, koska eihän teitä oikeastaan mikään vaivaa, vaan muut ovat niitä hulluja. :)

      • miedeom

        Voi nyyhky! Kaikki ei ole kuin äitisi, otapa tämä asia huomioon. Jotkut eivät siedä lääkkeitä ja saavat niistä enemmän haittaa. Älä yleistä sinun havaintojasi koskemaan muita ihmisiä, tai muita kenties saman diagnoosin saaneita ihmisiä, vain sen takia mikä diagnoosi äidilläsi on. Kaikki on yksilöitä, se mikä yhdelle sopii, ei sovi toiselle..


      • Sekavuudestaselvyyteen

        Et ymmärrä havaitsemaasi ja rohkaiset siten huumeiden käyttöön. Tämä saa sinut kuulostamaan välinpitämättömältä ja itsekkäältä. Jos et halua auttaa omaistasi, lopeta auttaminen. Tarvittaessa katkaise välit, jos et halua kuunnella. Ehdotan kuitenkin, että otat selvää mitä psykiatrian jakamat huumeet tekevät niin opit ymmärtämään vielä tässä elämässäsi havaitsemaasi.

        Ensiapu tietopuutokseen löytyy mm. kirjoista Your Drug May Be Your Problem (Breggin & Cohen) tai Toxic Psychiatry (1991).


      • dsadfsa

        Tiedätkö muuten kenelle sinä osoitat nuo viisaat sanasi? Puhut nyt muun muassa korkeakoulutetulle työssäkäyvälle nuorelle naiselle, joka on tehnyt elämässään aivan saatanan paljon enemmän töitä itsensä kanssa, kun sinä tulet koskaan tekemään. Hänellä ei ollut mitään lääkitystä käytössään moneen vuoteen. Hän ei koskaan elämässään ole uhkaillut itsemurhalla tai edes suunnitellut sellaista. Hän ei soita huutopuheluita eikä tappouhkauksia kenellekään. Hänellä on läheisiä jotka ihmettelevät, miksi hänellä on niin vakava diagnoosi. Älä sotke äitiäsi ventovieraisiin ihmisiin. Sinä et tiedä, mitä ihmiset ovat kokeneet elämässään. Sinä et ymmärrä ilmeisesti edes alkeita äitisi käyttämien lääkkeiden vaikutusmekanismeista, etkä myöskään äitisi diagnoosista. Silti sinulla ressukka on otsaa tulla saarnaamaan ihmisille, jotka ovat aivan helvetin paljon tietoisempia asioista, joista sinä höpsö kullannuppu luulet lapsuudentraumojesi ansiosta tietäväsi kaiken.


      • fdsafda

        Lukuisten tutkimusten mukaan tämä niin kutsuttu skitsofrenia ei parane lääkkeillä, vaan kroonistuu sillä. Mitä pidempään lääkkeitä käytetään, sitä huonommin tuntuu menevän. Skitsofreenikoiden toimintakyvyn lasku onkin suoraan suhteessa siihen annokseen, joka hänelle annetaan. Mitä korkeammalla annoksella ihminen elää, sitä vakavampi on toimintakyvyn lasku ja psykoottiset oireet. Voisit perehtyä esim. Wunderink et. al 2013 tutkimuksiin ja Harrow et. al 2013 sekä avoimen dialogin hoitotuloksiin skitsofrenian hoidossa. WHOn vertailevien kansainvälisten tutkimusten mukaan heikko ennuste on suoraan yhteydessä siihen, kuinka paljon lääkitystä maassa käytetään. Kehitysmaissa eläminen onkin perinteisesti ollut vahvasti yhteydessä hyvään ennusteeseen skitsofreniapotilailla. Ajattele, jos syöpäsairauksien ennuste olisi samanlainen? Lasketaan syöpähoitojen taso kehitysmaatasolle, niin ennuste paranee? Miltä kuulostaa sinusta? Makakiapinoiden aivoja neuroleptit surkastuttavat laaja-alaisesti 20 %. Kun tämä ilmenee skitsofreenikoilla, psykiatrit ovat tulkinneet tämän tutkimuksissaan skitosfreniasta johtuvaksi, ei lääkityksestä. Tiedätkö mikä on sellainen geneettinen etenevä aivosairaus, jonka neuroleptit aiheuttavat makakaiapinoilla, mutta jolta ne suojaavat skitsofreenikoilla? Se on korruptiosta johtuva, ja skitsofreniatutkijoilla hyvin yleinen, etenevä aivojen surkastuma, joka johtaa loogisen ajattelukyvyn rajuun alenemaan. Heidän loogisen ajattelukyvyn varassa äitiäsikin on hoidettu vuosikausia. Sinä olet varmaan onnellinen näistä uuden sukupolven neurotoksiineista, joiden teho ja turvallisuus on osoitettu verrattain uskottavasti lääkeyhtiöiden itse tekemissä tutkimuksissa! Verrattuna vanhoihin neurolepteihin, ne tosiaan ovat turvallisempia, onhan tämä todistettu kokeissa, joissa uuden sukupolven neuroleptejä annetaan pienemmillä annoksilla kuin vanhan. Sinä et tiedä miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan, mikä tekee sinustakin hieman vähäjärkisen oloisen. Siksi onkin vähän hupaisaa, että sinä koet oikeudeksesi tulla saarnaaman aivoiltaan pehmenneen äitinne puolesta, että minun tulisi myrkyttää kehoni ja vammauttaa aivoni näillä myrkyillä, joita Cochrane-keskuksen johtaja, professori Peter Götzsche, on kutsunut markkinoiden vaarallisimmiksi lääkkeiksi. Niiden ei pitäisi olla edes myynnissä, mutta koska lääkkeiden turvallisuutta ja markkinakelpoisuutta valvovat instituutiot ovat niin läpeensä korruptoituneita, niin tällaisia lääkkeitä on markkinoilla ja niitä pakkosyötetään ihmisille vastoin heidän tahtoaan.


      • Lasseei

        Sellaista sairautta kuin skitsofrenia ei ole tieteellisesti olemassa. Skitsofreniaksi kutsutaan arvioijan näkökulmasta vääränlaista, ei-kaivattua ajattelua, tunteilua ja/tai käytöstä. Lääketieteellisesti käytös, ajattelu tai tunteilu ei ole eikä voi olla sairaus. Sairauksia ei määritellä sen mukaan mitä mieltä joku on tai miten hän käyttäytyy tai tuntee asioista.

        Psykiatria tietää varsin hyvin mitä tuhoa neuroleptit kuin muutkin psykiatriassa käytettävät huumausaineet aiheuttavat aivoille.


      • dsfaafsd

        Sinusta saa käsityksen, että olet traumatisoitunut tehtävästäsi häkkieläimen asemaan lannistetun äitisi tunnollisena portivartijana, ja nyt tulet rääkymään, että kaikki muutkin "hullut" pitäisi saada siihen häkkiin, jossa äitisi on elänyt koko elämänsä. Sinä kuvittelet olevasi asemasi perusteella jokin kertomaan, miten toisten pitäisi elää elämänsä ja kohdella kehoaan ja mieltään, koska olet elänyt tuon traumaattisen roolin läpi lapsuudessasi. Sinuna hankkisin vähän nöyryyttä ihmisiä kohtaan, joista et tiedä yhtään mitään. On ihan riittävästi, että tässä yhteiskunnassa on nöyryyttäviä, ihmisiä vahingoittavia instiuutioita, jotka opettavat kädestä pitäen lapsille, kuinka äitiä pahoinpidellään. Mikään ei ole niin kuvottavaa kuin ihminen, joka luulee tietävänsä asioista, joista hänellä ei ole alkeellisintakaan käsitystä, ja tulee sitten paasaamaan siitä vielä julkisesti ihmisille, joista ei tiedä mitään.


    • kienfjrebfjb

      ottaen huomioon et amfetamiinipsykoosi vastaa paranoidista skitsofreniaa!
      mulla on ollut syytä pelätä ihmisiä eikä ne oo vainoja.en vaan halunnut tehdä rikosilmoitusta!

    • KomppaanAloittajaa

      Minulla menee nykyisin hyvin pieni neuroleptiannos ja ennakkoluuloistani huolimatta koen ihme kyllä hyötyneeni siitä. Ei puurouta oloa ja tee toimintakyvyttömiksi vaan päänsisäinen tunne- ja ajatuskaaos on tasaantunut jonka kautta voimiaan ja toimintaansa on voinut kohdistaa tehokkaammin eikä päivät kulu hajanaisesti sähläämisessä ja jatkuvassa paniikin tunteessa.

      • dw3y9o75

        Jotkut tykkää turruttaa itsensä. Siksi hän sitä huumaavia aineita ylipäänsä käytetään. En näe asiassa ongelmaa niin kauan kuin henkilö itse sitä haluaa ja kantaa vastuun seuraamuksista. Luonnollisesti toivon, että henkilö myös tietää riskeistä, sillä psykiatria ei niistä informoi.


    • keropudas

      https://www.nykysuomi.com/2017/09/29/keroputaan-eli-avoimen-dialogin-hoitomalli-vahentaa-laakityksen-tarvetta-ja-lisaa-tyokykya-mielenterveysongelmaisilla/

      ”Psykoosin sairastuneista potilaista 84 % palasi täysiaikaiseen työhön tai opiskeluun ja yli 80 % oli oireettomia kahden vuoden kuluttua hoidon alusta. Kaksi kolmasosaa hoidoista tapahtui ilman antipsykoottista lääkitystä useimmiten potilaiden kotona. Kolmen eri tutkimusjakson aikana tulokset pysyivät samalla tasolla 1990-luvun alkupuolelta vuoteen 2005 saakka. Kahdenkymmenen vuoden aikana skitsofrenian ilmaantuvuus laski kymmenekseen 1980-luvun puoliväliin verrattuna. Tulokset ovat poikkeuksellisen hyviä verrattuna tavanomaiseen hoitoon, jossa 60 % potilaista voi olla eläkkeellä kahden vuoden kuluttua hoidon alusta, kun Torniossa eläkkeellä oli vain 16 % potilaista.”


      Tästä huolimatta esimerkiksi Lääkäriseura Duodecimin skitsofrenian käypä hoito-suosituksessa ensisijaisina hoitosuosituksena on lääkehoito. ”Keroputaan mallin” tiedetään joissakin tilanteissa poistaneen lääkityksen tarpeen jopa 70% potilaista. Suomessa yli 400 000 ihmistä syö mielialalääkkeitä eikä luvussa ole mukana muita mielen toimintaan vaikuttavia lääkkeitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5484
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2276
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2272
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1024
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      900
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      773
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      761
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      753
    Aihe