Kitkapohjat talvikengissä

kävelylle_näillä

Tuollainen ulkoilukenkämerkki kuin Merrell markkinoi kovasti vibram arctic grip -pohjia kengissään, että pitävät etenkin vetisellä jääkelillä, et kaadu. Ja parit (ilmeisestikin maksetut) blogit tätä samaa hehkuttavat, että nyt on hyvät jalkineet, pystyssä pysyy. Mutta onko tosiaan näin, että ovat hyvät kengäst juurikin vaikka tälle tämän päivän kelille, meillä päin ei ole lunta, vettä on sadellut muutamana päivänä, tänään on kuivaa mutta asfalttipintaiset kävelytiet ovat liukkaita, ohutta jäätä siinä pinnalla. Pysyykö pystyssä vibram arctic gripeillä? Tai vastaavasti sitten vaikka jalkakäytävällä olisi liukuesteenä soraa asfaltin päällä, niin joskus se on kuitenkin ajorata suojatietä käyttäen ylitettävä, ja silloin ollaankin taas tosi liukkailla. Mikä tämän suuren arctic gripin hyöty oikeasti on - kengät kuitenkin maksavat yli 150 euroa... Nastallisia kenkiä en osta, se on selvä. Ja halvin konsti olis tietty irrallisten liukuesteiden hankkiminen, mutta nekin ovat hankalat, ja miten ne sitten näillä tällaisilla keleillä, jolloin se jääpinta on hiuksen hienoa...

6

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kengänkuluttaja

      Itselle ostin merrelit, en osaa sanoa varmaa pidosta, mutta kokonumerointi ei vastaa totuttua. Normaalisti koko 43 ja nämä pitää olla kokoa 45. kyse ei ole siitä, että olisivat sisältä ahtaammat, vaan ulkomitoissakin tämän mallin 45 malli vastaa esim Vikingin 43 kokoa. tämä siltä varalta, että aikoo tilata jostain.
      Valmistaja muistaakseni mainitsi, että pitoa riittää ainakin 250 mailin kävelylle, joka ei tosiaankaan ole paljon. Itse ostin kengät sillä ajatuksella, että ovat hyvännäköiset ja riittävän lämpimät ja hyvät jalassa. Pidolle ja sen riittävyydelle en laske paljon arvoa.

      Asiakaskommenteissa on haukkuja ja kehuja....
      https://www.amazon.com/Merrell-Mens-Moab-Thermo-Hiking/dp/B018WGYWCU?th=1

      • aloittaja_

        Ahaa kiitos, Mutta meikäläiselle nyt kuitenkin se merkittävin kysymys oli, pysyykö näillä arctic grip pohjilla talven keleillä pystyssä. Ja etenkin kun täällä meillä päin lunta ei juuri tule, ja jos tulee niin sitä iloa riittää viikoksi pariksi korkeintaan, sen sijaan meillä tulee vettä joka jäätyy asfalttipinnoille ja siksi olisi erittäin mukava kun pääsisi ulkona kuitenkin liikkumaan kaatumista pelkäämättä.
        Kysymys, joka meikäläistä kiinnostaa, on tämä mainostetun pohjan pito meikäläisten keleillä.

        Kiitos vastauksesta kuitenkin.


      • kengänkuluttaja
        aloittaja_ kirjoitti:

        Ahaa kiitos, Mutta meikäläiselle nyt kuitenkin se merkittävin kysymys oli, pysyykö näillä arctic grip pohjilla talven keleillä pystyssä. Ja etenkin kun täällä meillä päin lunta ei juuri tule, ja jos tulee niin sitä iloa riittää viikoksi pariksi korkeintaan, sen sijaan meillä tulee vettä joka jäätyy asfalttipinnoille ja siksi olisi erittäin mukava kun pääsisi ulkona kuitenkin liikkumaan kaatumista pelkäämättä.
        Kysymys, joka meikäläistä kiinnostaa, on tämä mainostetun pohjan pito meikäläisten keleillä.

        Kiitos vastauksesta kuitenkin.

        tätä kannattaisi varmaan kysyä myös harrastuset/luonto ja retkeily/....... -palstalta.
        Sieltä löytyy ehkä vastaajia helpommin.


      • Ei_ap_vierailija

        Kiitos Amazon linkistä! Sieltä löytyi vastaus kenkien käyttöominaisuuksista.


    • Tepastelija

      Parhaiten jäällä tuntuu pitävän kengät joiden pohjat eivät ole kumia vaan vaahtomuovia. Huomasin sattumalta että kesäkenkäni pitävät täydellisesti jäällä. Kumma ettei tätä ole kukaan muu huomannut.

      • Anonyymi

        Parhaiten liukkaalla jäällä pitää kengät joiden pohjaan on liimattu paksu pala villasukkaa tai villahuopaa. Tietenkin sillä ei ilkeä oikein sotkuisella ja loskaisella kävellä, mutta jos alla on pelkkää puhdasta lunta/jäätä jonka päällä on vähän vettä ja jalassa jotkut hikiset ikivanhat saappaat, niin leikkele vanha villasukka ja liimaa kunnon liimalla pohjaan kiinni ja pitää taatusti. Se kestää hätätilanteessa myös viiden kilometrin juoksun. On nimittäin testattu sillä tavalla että juoksukengän päälle on vedetty villasukka.

        Toinen tapa onkin, jos villasukka on ehjä ja vaikka vähän venynyt niin ettei sen sisäkäyttö ole niin mukavaa, niin vetää se villasukka suoraan kengän päälle kun lähtee ulos. Pitää taatusti ja kestää kyllä jonkin aikaa jalan alla ja sitten kun ei kestä niin sen voi pistää roskiin.

        Aikaisemmin monet vanhukset pistivät muutaman villasukan jalkaan kun lähtivät ulos liukkaille. Nykyään se näyttäisi vähän tyhmältä kävellä pelkillä villasukilla, varsinkin kaupunkioloissa, mutta villasukka kyllä pitää puhtaalla liukkaalla pinnalla erittäin hyvin, on eristävä ja villa on jo itsessään vettähylkivää. Ainoa villan huonopuoli on se että jos aikoo kävellä esimerkiksi hiekoitetulla (jossa on käytetty hiekoitussoraa) pinnalla, niin se menee kyllä rikki hyvin äkkiä (oikealla tavalla kudottu villasukka ei kuitenkaan purkaudu pahasti), Mukavalla sivutiellä joka on vain aurattu eikä hiekoitettu, villasukka on mahtava väline juoksukengän päälle.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe