Kitkapohjat talvikengissä

kävelylle_näillä

Tuollainen ulkoilukenkämerkki kuin Merrell markkinoi kovasti vibram arctic grip -pohjia kengissään, että pitävät etenkin vetisellä jääkelillä, et kaadu. Ja parit (ilmeisestikin maksetut) blogit tätä samaa hehkuttavat, että nyt on hyvät jalkineet, pystyssä pysyy. Mutta onko tosiaan näin, että ovat hyvät kengäst juurikin vaikka tälle tämän päivän kelille, meillä päin ei ole lunta, vettä on sadellut muutamana päivänä, tänään on kuivaa mutta asfalttipintaiset kävelytiet ovat liukkaita, ohutta jäätä siinä pinnalla. Pysyykö pystyssä vibram arctic gripeillä? Tai vastaavasti sitten vaikka jalkakäytävällä olisi liukuesteenä soraa asfaltin päällä, niin joskus se on kuitenkin ajorata suojatietä käyttäen ylitettävä, ja silloin ollaankin taas tosi liukkailla. Mikä tämän suuren arctic gripin hyöty oikeasti on - kengät kuitenkin maksavat yli 150 euroa... Nastallisia kenkiä en osta, se on selvä. Ja halvin konsti olis tietty irrallisten liukuesteiden hankkiminen, mutta nekin ovat hankalat, ja miten ne sitten näillä tällaisilla keleillä, jolloin se jääpinta on hiuksen hienoa...

6

2551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kengänkuluttaja

      Itselle ostin merrelit, en osaa sanoa varmaa pidosta, mutta kokonumerointi ei vastaa totuttua. Normaalisti koko 43 ja nämä pitää olla kokoa 45. kyse ei ole siitä, että olisivat sisältä ahtaammat, vaan ulkomitoissakin tämän mallin 45 malli vastaa esim Vikingin 43 kokoa. tämä siltä varalta, että aikoo tilata jostain.
      Valmistaja muistaakseni mainitsi, että pitoa riittää ainakin 250 mailin kävelylle, joka ei tosiaankaan ole paljon. Itse ostin kengät sillä ajatuksella, että ovat hyvännäköiset ja riittävän lämpimät ja hyvät jalassa. Pidolle ja sen riittävyydelle en laske paljon arvoa.

      Asiakaskommenteissa on haukkuja ja kehuja....
      https://www.amazon.com/Merrell-Mens-Moab-Thermo-Hiking/dp/B018WGYWCU?th=1

      • aloittaja_

        Ahaa kiitos, Mutta meikäläiselle nyt kuitenkin se merkittävin kysymys oli, pysyykö näillä arctic grip pohjilla talven keleillä pystyssä. Ja etenkin kun täällä meillä päin lunta ei juuri tule, ja jos tulee niin sitä iloa riittää viikoksi pariksi korkeintaan, sen sijaan meillä tulee vettä joka jäätyy asfalttipinnoille ja siksi olisi erittäin mukava kun pääsisi ulkona kuitenkin liikkumaan kaatumista pelkäämättä.
        Kysymys, joka meikäläistä kiinnostaa, on tämä mainostetun pohjan pito meikäläisten keleillä.

        Kiitos vastauksesta kuitenkin.


      • kengänkuluttaja
        aloittaja_ kirjoitti:

        Ahaa kiitos, Mutta meikäläiselle nyt kuitenkin se merkittävin kysymys oli, pysyykö näillä arctic grip pohjilla talven keleillä pystyssä. Ja etenkin kun täällä meillä päin lunta ei juuri tule, ja jos tulee niin sitä iloa riittää viikoksi pariksi korkeintaan, sen sijaan meillä tulee vettä joka jäätyy asfalttipinnoille ja siksi olisi erittäin mukava kun pääsisi ulkona kuitenkin liikkumaan kaatumista pelkäämättä.
        Kysymys, joka meikäläistä kiinnostaa, on tämä mainostetun pohjan pito meikäläisten keleillä.

        Kiitos vastauksesta kuitenkin.

        tätä kannattaisi varmaan kysyä myös harrastuset/luonto ja retkeily/....... -palstalta.
        Sieltä löytyy ehkä vastaajia helpommin.


      • Ei_ap_vierailija

        Kiitos Amazon linkistä! Sieltä löytyi vastaus kenkien käyttöominaisuuksista.


    • Tepastelija

      Parhaiten jäällä tuntuu pitävän kengät joiden pohjat eivät ole kumia vaan vaahtomuovia. Huomasin sattumalta että kesäkenkäni pitävät täydellisesti jäällä. Kumma ettei tätä ole kukaan muu huomannut.

      • Anonyymi

        Parhaiten liukkaalla jäällä pitää kengät joiden pohjaan on liimattu paksu pala villasukkaa tai villahuopaa. Tietenkin sillä ei ilkeä oikein sotkuisella ja loskaisella kävellä, mutta jos alla on pelkkää puhdasta lunta/jäätä jonka päällä on vähän vettä ja jalassa jotkut hikiset ikivanhat saappaat, niin leikkele vanha villasukka ja liimaa kunnon liimalla pohjaan kiinni ja pitää taatusti. Se kestää hätätilanteessa myös viiden kilometrin juoksun. On nimittäin testattu sillä tavalla että juoksukengän päälle on vedetty villasukka.

        Toinen tapa onkin, jos villasukka on ehjä ja vaikka vähän venynyt niin ettei sen sisäkäyttö ole niin mukavaa, niin vetää se villasukka suoraan kengän päälle kun lähtee ulos. Pitää taatusti ja kestää kyllä jonkin aikaa jalan alla ja sitten kun ei kestä niin sen voi pistää roskiin.

        Aikaisemmin monet vanhukset pistivät muutaman villasukan jalkaan kun lähtivät ulos liukkaille. Nykyään se näyttäisi vähän tyhmältä kävellä pelkillä villasukilla, varsinkin kaupunkioloissa, mutta villasukka kyllä pitää puhtaalla liukkaalla pinnalla erittäin hyvin, on eristävä ja villa on jo itsessään vettähylkivää. Ainoa villan huonopuoli on se että jos aikoo kävellä esimerkiksi hiekoitetulla (jossa on käytetty hiekoitussoraa) pinnalla, niin se menee kyllä rikki hyvin äkkiä (oikealla tavalla kudottu villasukka ei kuitenkaan purkaudu pahasti), Mukavalla sivutiellä joka on vain aurattu eikä hiekoitettu, villasukka on mahtava väline juoksukengän päälle.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe