Verenpaine ylhäällä ja alhaalla

ABMPÖUTRSALA

Minä syön verenpainelääkettä. Jos olen kokopäivän sohvalla ja en tee mitään töitä tai liikuntaa, niin verenpaine on noin 140/70. Silloin kun käyn noin 6km. kävelylenkin tai teen päivällä ulkona jonkun fyysisen työn, niin verenpaine on on sitten iltapäivällä noin 125/65.

Onko tuo liikunta ja työnteko oikeasti terveellinen tapa hoitaa verenpainetta?
Vaimon mielestä se ei ole oikea tapa. Mikä on teidän mielipide?

9

1161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liikeonlääke

      Liike on lääke.Itselläni hoikalla 70-vuotiaalla pari kertaa pallolaajennetulla on ollut aina korkea/korkeahko verenpaine. A(geeneissä se) . 50-kymmpisenä aloin syödä siihen lääkettä.
      Pallolaajennuksen jälkeen kardiologi sanoi,ettei nosteta lääkitystä,kun se näyttää liikunnalla pysyvän hyvänä.Minun verenpaineeni käyttäytyy juuri samoi n, kuin miehelläsi. Varmasti laskee ,kun lenkkeilen tai käyn salilla leppoisasti voimieni mukaan. Jos jonakin päivänä laiskuuttani vaan lekottelen jja lueskelen ,eikä tule liikuttua,ei lukemat ole niin hyviä,,,,liikunnan jälkeen ovat ihanteelliset.
      Toinen mikä taatusti nostaa verenpainetta seuraavana aamuna ja iltana on 2-4 alkoholiannoksen otto. Olen seurannut tilannetta 30 vuotta.
      Kardilogini ohje oli se ,että liiku juuri niin paljon ,kuin hyvältä tuntuu , ja näin teen.

    • suolapois

      On varottava myös ylikuntoa, sen vuoksi vain niin paljon kuin tuntuu virkistävältä. Olen muutaman kerran laihdutusmielessä liikkunut yli miellyttävyyden rajan . Tuloksena verenpaine 200/99 noin viikon ajan vaikka tuhti lääkitys päällä. Täysin levossa paineet sitten aikaa myöten tasaantui. Olen mies 75v.

    • Liikeonlääke

      Juuripa noin,liikuntaa sen verran ,kun tuntuu mukavalta vielä lenkin jälkeenkin .( mukavahan se on löhötäkkin,mutta ,jos se on vain laiskuutta ja vetämätön olo ,siitä ei ole konstiksi) Kyllä sen itse tietää,että jos 1-2 km jo virkistää niin sit on kunnossa ja voi käydä pidempiäkin lenkkejä ,kun ei tule oireita,,,ne kyllä huomaa.

    • parantuminenJeesuksessa

      Jeesuksen nimessä on pelastava voima. Anteeksianto ristillä rauhottaa. Kofeiini nostaa verenpainetta nuorellakin . Piilorasva valmisruuissa palmuöljyjä siirappeja . Vanhana voi hellittää suolasta ja sipulista . Tomaateissa saattaa olla tuholaisaineita . Kasvisruokaa . Mausteissa voi olla sokereita suolaa jne. Kotiin voi ostaa jumppalaitteen . Majoneesi on salmonellaa ja rasvaa. Liian alhainen verenpaine on pahempi kuin liian korkea.

    • 40vPerheellinenukkeli

      Löytyy muuten todellä vähän vertaistukikeskustelua verenpaineesta. Vaikka tämä ei varmasti ole paras paikka avautua, niin empä taas muutakaan keksi.

      Olen 40v. ylipainoinen mies. Liikun vähän, tai todella vähän. 173cm/90 kg. Tupakoin.
      Käytössäni on joululahjaksi saati verenpainemittari Omrom M2. Paljoa en ole mittaillut, mutta nyt tässä lomalla otin koneen kaapista ja otin sarjan mittauksia.

      Ensimmäinen: Laite kaapista sähellystä ja tuskaa virittelyjen ja virittäytymisen kanssa ja kone heti tulille: 122/85 syke 80. Googlasin tuloksia ja noin 2-3 min otin uuden lukeman (vehkeet edelleen kiinni kuten ekalla kerralla ja asento ym. kaikin puolin sama: 135/78 syke 74.

      Koitin selvittää millainen on luontainen vaihteluväli, en löytänyt vastausta. Alkoi v1tuttamaan ja menin röökille. 10min ensimmäisestä mittauksesta kävelin suoraan tähän "mittauspisteelle" ja mittaus: 154/94 syke 95. Sitten kokoajan tässä paikallaan istuen 5 mittausta 1-3 minuutin välein edellisistä: 149/89 syke 89; 144/89 syke 92; 138/89 syke 92; 137/88 syke 90; 136/86 syke 88.

      Kone irti ja guuglailua netistä ja kiroilua kun vertailuja ei löydy. n. 10 min ihmettelyä ja laite kiinni ja neljän sarja siten että koitin ajatella myönteisiä asioita ja ottaa mahdollisimman iisisti: 138/89 syke 90; 142/85 syke 85. Sitten oikein silmät kiinni, hengitysharjoituksia ja 2 mittausta minuutin tauoilla: 133/78 syke 80; 134/80 syke 84.

      Nyt 149/88 syke 80. Koitan vielä provosoida kroppaani mittaamalla nyt heiti yhden seisten ja kämmen sydämellä; 136/94 syke 76.

      Joo-o. Näillä tuloksilla alan käyttää tuota helvetin omronia lottokupongin täyttöön.

      Eli karkeasti 3 minuttissa menin ok:sta ojaan ja sitten olikin pelkkää allikkoa. No, toki tuo kessu näkyy kyllä aika selvästi. Otan vielä kohta pari mittausta kun tupakoinnista on kulunut se tunti ja vähän jaloittelen tästä tietokoneelta.

      Mutta tämmöisiä arvoja Veronmaksajien keskivertotapaukselta.

    • 40vPerheellinenukkeli

      Klo 1350 ja 2 mittausta seisten noin minuutin välillä: 125/95 syke 85; 133/90 syke 73
      Klo 1355 ja 2 mittausta istuen noin minuutin välillä: 134/95 syke 85; 127/88 syke 78.

      Välissä en irrtoitellut laitetta kädestä.

      Tämmöinen vertaisarvio päättyy nyt tähän. En tullut näistä mittailuista kyllä yhtään viisaammaksi, kuin että tupakointi tuntuu tuota nostavan.

      Mutta aloitin arvosta 122/85 ja päädyin arvoon 127/88. Mitäpä tuosta nyt sitten ajatella...

    • Kotimittaaja

      Olen mitannut paineita 30 vuotta; aamu-, päivä- ja iltamittaus. Mittauksia tulee kymmeniätuhansia, satatuhatta ei ihan ehkä vielä mene rikki. Rutiinia on.
      Kolmessa ensimmäisessä mittauksessa on heittoa. Neljäs ja siitä eteenpäin vastaa kolmatta, yleensä. Teen siis aina vähintään kolme mittausta. Joskus syke ja paine on levoton, silloin mittaustulokset heittelee. Yleensä syynä väsymys, stressi, flunssa, rasitus. Jos olo on ok ja terve, mittaukset ovat luotettavia.
      Aamupaine ja leposyke alhaisin, yleensä. Päiväpaine ja syke korkein.
      Kun iltapaine ja erityisesti leposyke laskee alas, tiedän, että seuraavana yönä tulee nukuttua hyvin.
      Huonosti nukutun yön jälkeen paineet ja syke 10 - 15 jopa 20 pykälää tavanomaista korkeammalla.
      Liikunnan jälkeen sykkeen rauhoituttua lepotasoon verenpaine laskee.

    • mittaritoukka

      Verenpainehan ei ole presiis sama sekuntiakaan. Ei tartte kuin silmiä räpäyttää tai kättä nostaa vähän, niin se jo muuttuu. Se on ihan selviö.
      Ennen mittausta pitää istua hetkisen rauhallisesti, että saa joka kerran vertailukelpoisen lukeman.
      Ei sormeakaan saa liikauttaa mitatessakaan.

      Tupakanpoltto voi vaikuttaa jopa puolikin tuntia verenpaineeseen ja sykkeeseen.
      Testattu on sekin. Ketjupolttajalla on syke ja verenpaine lähes koko ajan ylempänä kuin se olisi ilman tupakointia.

      Mittarilla voi seurata verenpaineita ja sykettä, kun jotain erikoisempaa tapahtuu sydänalassa, jos tulee vaikka sydänkipuja. Mutta: verenpainemittariin ei tosin voi luottaa siinä mielessä, joissakin sydänoireissa lukemat ei muutu paljon yhtään, syke saattaa muuttua.
      Lukema voi olla erittäin hyvä, vaikka olisi erittäin paha olla ja toisinpäin:
      Lukema voi olla huono, mutta olo hyvä !

      Ja jos verenpaine menee alas, syke nousee yleensä ylös eli sydän alkaa "lyödä" nopeammin eli pumpata verta tehokkaammin. Se on sydämen luontainen keino pumpata verta joka paikkaan.
      Kun verenpaine nousee taas, syke laskee.

      Sykkeet ja paineet vaihtelee monista syistä. Ei tarvitse kuin pelästyä hetkeksi, niin syke hyppää hetkeksi ylös.

      Yön levon jälkeen aamulla verenpaine on yleensä vähän alempi kuin illemmalla.

      Mittarilla on tarkoituksenmukaista seurata verenpainetta pitkällä juoksulla.
      Jos säännölliset aamu- ja iltamittaukset osoittavat jatkuvaa nousua monen viikon ajan, lääkäri voi harkita esimerkiksi verenpainelääkityksen muuttamista ja EKG:tä.

      Aivojemme ajattelu ja mielialatkin näkyvät mittarissa. Sydän reagoi tunteisiin ja tuntemuksiin.

    • ikäväsairauson

      Kylmyyttä tulee väistää, näillä pakkasilla -20C ei pidä kauan olla ulkona. Tein kevyen kävelyn 1/2 tuntia niin verenpaine 196/ 80 olin lämpimästi pukeutunut . Onneksi pääsin 2-tunnin jälkeen lämpimään saunaan niin paine tasaantui . On huomattavaa että minulla on lääkitys ,mutta kun on kylmä niin lääkkeet ei auta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe