AY-liike on suomalaisten oikeus

Ay-siunaus

Ay-liike antaa äänen pienelle ihmiselle. Jos työläisillä ei olisi yhteistä rintamaa, niin Suomi olisi esimerkki korruptoituneesta ja eriarvoisesta yhteiskunnasta. Ei olisi viisipäiväistä työviikkoa, ei pitkiä lomia, ei nykyistä palkkatasoa, ei työturvallisuutta, ei irtisanomissuojaa, ym.
Ei olisi kansallista terveydenhoitoa, joka on nyt luisumassa maksulliseksi muutenkin.

Suomi olisi vieläkin luokkayhteiskunta, jossa köyhät olisivat köyhiä ja köyhtyneet samoin. Vain joku erikoisyksilö voisi päästä vihreälle oksalle huolimatta syntyperästään.

Vain yksi asia olisi paremmin köyhällä. Hänellä ei olisi omaisuutta, jota voisi vakuuttaa heitä ryöstävissä vakuutuslaitoksissa.

41

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Populismista.pois

      Totuuden sanoja, joihin ei ole tullut vastauksia. Olisiko liian totuuden mukaisia jopa persuille?

    • NäilläVuokrilla

      SAK-VVO varmistaa, että pienet pysyvät pieninä ja pieniä tulee liukuhihnalta lisää viimeistään eläkeiässä.

      • Koko.Suomi.asuttuna

        Kenen syy on pääkaupunkiseudun korkeat vuokrat? Olisiko RKP ja Kokoomus haalinut kaikki valtion konttorit ja yritykset Helsingin seudulle? RKP sen vuoksi, että rannikko on kaksikielistä ja Kokoomus sen vuoksi, että muu maa ei ole heidän temmellyskenttäänsä. Muutenkin pääkaupunkiseutu paisuu kuin pullataikina, joka nostaa vuokrat ja asuntojen hinnat pilviin.
        Hajasijoituksella ja luomalla teollisuutta muuallekin voitaisiin vähentää vuokrien nousua ja puhkaista asuntokupla.


      • Slummipummi
        Koko.Suomi.asuttuna kirjoitti:

        Kenen syy on pääkaupunkiseudun korkeat vuokrat? Olisiko RKP ja Kokoomus haalinut kaikki valtion konttorit ja yritykset Helsingin seudulle? RKP sen vuoksi, että rannikko on kaksikielistä ja Kokoomus sen vuoksi, että muu maa ei ole heidän temmellyskenttäänsä. Muutenkin pääkaupunkiseutu paisuu kuin pullataikina, joka nostaa vuokrat ja asuntojen hinnat pilviin.
        Hajasijoituksella ja luomalla teollisuutta muuallekin voitaisiin vähentää vuokrien nousua ja puhkaista asuntokupla.

        Maaseudulla asuvat arvostavat luontoa ja elämää yleensäkin. Kaupungeissa luonto on siistejä puistoja ja elämä on toisten tyrkkimistä kiihtyneessä kilpailussa paremmista oksista istua.
        Tätä kilpailua jaksamattomat tyrkätään lähiöislummeihin siirtolaisten kanssa. Sieltä on masentuneena vaikea päästä pois, jos ei ole sukulaisia tai ystäviä apuna. Ja ystävät tuntuvat muuttuvan kilpailun myötä kavereiksi, joita ei toisen ahdinko liikuta.
        Tästä voisi päätellä, että ihminen näyttää oikean luontonsa kaupungissa, jossa on viidakon säännöt.
        Maaseudulla taistelu on luontoa itseään vastaan, joka lähentää ihmisiä yhtymään tähän yhdessä. Tosin maaseudulla voi nauttia luonnosta myös ystävien kanssa.


    • Riku.-.Aalto

      Ay-liikkeen ja vuokralaisten rahat kuuluvat minulle.

      • SAKjohtoryhmä

        AY miesten mielestä ja varsinkin luottamusmiesten mielestä kaikki huonot jäsenet on savustettava ulos yrityksestä. Näin toimitaan jo STTK luottamusmiehet eräissä yrityksissä.


      • näindemokratiatoimii
        SAKjohtoryhmä kirjoitti:

        AY miesten mielestä ja varsinkin luottamusmiesten mielestä kaikki huonot jäsenet on savustettava ulos yrityksestä. Näin toimitaan jo STTK luottamusmiehet eräissä yrityksissä.

        STTK esitti työttömien kyykytystä , SAK kannatti , Sipilä kirjoitti lain , eduskunta hyväksyi.


      • Köyhät.kyykyssä
        näindemokratiatoimii kirjoitti:

        STTK esitti työttömien kyykytystä , SAK kannatti , Sipilä kirjoitti lain , eduskunta hyväksyi.

        Laita linkki tähän kyykytysuutiseen, niin voitaisiin uskoakin. Muuten tuo kirjoittelu on tuuleen muminointia.


      • härski.pihvi.hekumoi

      • Köyhät.kyykyssä
        härski.pihvi.hekumoi kirjoitti:

        Tässä tulee, hallituksen valehtelusta huolimatta. Mutta enpä oo sipilältä vielä yhtään totuutta kuullutkaa. Kuulunkohan väärään uskonlahkoon?

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240312-sak-kiistaa-emme-sitoutuneet-hallituksen-listaan-ja-aktiivimalliin-harskia-puhetta

        Jopa Kokoomuksen lehden kirjoituksesta käy ilmi, että työntekijäjärjestöt irtisanoutuivat ns. Kymppilistasta kesken neuvotteluiden, joten se on vain Hallituksen ja työnantajien aikaan saama kyykytyslista.


      • Realiteetit

        Miten vuokralaisten rahat voisivat olla Rikulle, jos hän on saanut palkkaa 10 tuhatta kuussa liiton johtamisesta ja palkkioita VVO:n hallituspaikasta alle 30 tuhatta vuosittain?
        Jos verrataan esim. Nalle Walleen, joka saa tuon verran olemalla jonkun ruotsinkielisen säätiön hallituksessa. Ja hän on mukana useammassakin säätiössä.


    • kyläläiset

      Kiitos Ay-liikkeet, että otitte työttömienkin asian omaksenne. Hallitus tarvitsee muistutuksia siitä, ettei se voi toimia jokaisessa asiassa miten mieli tekee ja arvioimatta tekojensa seurauksia. Ehkä keväällä tulossa oleva työttömien kiristykset jäävät pienemmiksi tai eivät toteudu ollenkaan.

    • ruuhkasuomi

      AY-liikkeiden tarkoitus on pitää palkansaajien puolta työnantajien mielivaltaa vastaan. Tämä on ollut vaikeata viime aikoina, koska Kokoomus on ollut Hallituksessa ja he ovat juuri isojen työnantajien puolella. Vuokra-asunnot eivät ole AY-liikkeen päätarkoitus, mutta sen tarkoitus on tarjota halpahintaisia vuokra-asuntoja työntekijöille. Nyt nämä vuokra-asunnot on yhtiöitetty, joten niitä vuokrataan yritysten mallilla. Eli vuokrien nousu johtuu siitä, että porvarit ovat päässeet käsiksi tähän yhtiöön.

      • Ri.ku.Aalto

        Minäkin nostan vuokra-asunnoista miljoonien optiot. Ette voi mitään!!!


      • Mitä.ihmettä
        Ri.ku.Aalto kirjoitti:

        Minäkin nostan vuokra-asunnoista miljoonien optiot. Ette voi mitään!!!

        Voisitko laittaa linkin tähän uutiseen tai nettisivulle, joka ilmoittaa tämän? Miten muuten vuokra-asunnoista voi saada optioita? Nehän ovat kannustin kun johtajan pitäisi tehdä sitä työtä, mihin hänet on palkattu.


    • porvariapu

      Ay-liike taisi nostaa peruspalkkanikin 14.900 euroon porvarien avustuksella.

      • Eriarvoisuus.kasvaa

        Nämä porvarijohtajat nostavat itse miljoonapalkkoja ja palkkioita, joten onko tuo kovin suuri uutinen?


    • Anteeksi.SuuriJohtajamme

      Kyllähän EK ja lestadiolaisen Sipilän hallitus kokoomus ja sinipiika ministereineen on Suomen pelastus. Kohta kaikki suomalaiset työntekijät tuovat kunniaa nykyiselle suomalaiselle poliitikalle josta Suomen pääministeri on ylpeä.

      Jokaisen suomalaisen työttömän julki tuoma ajatus Sipilän hallitukselle on. Pahoittelen etten voi tuottaa ilouutisia kotimaahan nyt mutta jatkossa lupaan parempaa ja ilon uutisia.

    • Rahastus.porvarimalliin

      Porvarit haluavat kääntää palkansaajat pienyrittäjiksi, joiden selkänahasta he ovat valmiita kuittaamaan suuret optiot suuryritysten alihankkijoina ja Hallitus Valtion verotuksen kautta vievät loputkin rikastumisen mahdollisuudet. Sitten Hallitus jakaa verorahat yritystukina isoille yrityksille, ettei nämä muka jättäisi Suomea. Itse isot yritykset kikkailevat verohelpotuksia maksamalla mukavelkaa veroparatiisimaihin perustettuihin pöytälaatikkofirmoille.

      • Porvarien.vaikutus

        Suomen jättäneet ja suurelta osin Ruotsiin muuttaneet tehtaat ovat jättäneet Suomeen paljon hallitilaa pienyrityksille. Hallitus onkin saanut näihin tiloihin yrittäjiä, jotka ovat olleet ennen työntekijöitä. Myös maahanmuuttajat ovat perustaneet yrityksiä, koska heille yrittäminen on isestään selvää.


    • kehitysmeniohi

      Perustuslain mukaan saa kuulua tai olla kuulumatta, Yhä useampi valitsee, ettei kuulu, YTK:n kautta voi varmistaa ansiosidonnaisen. Jo yli 400.000 on valinnut sen tien. SAK ajattelee 30 vuotta vanhoja juttuja, kun pitäisi olla etunojassa 10 vuoden päähän.

      • Porvaripolitiikkaa

        YTK ei aja työntekijän etuja, mutta rahastaa työttömyysturvalla tavallisia palkansaajia. Kannattavaa bisnestä, joten ovat porvareita ja porvareiden asialla.


    • hyväätasaarvonpäivää

      Kyllä ay-liikkeellä on tehtävänsä. Pitää vain laittaa muutama asia kuntoon. Näin tasa-arvon päivänä on syytä muistuttaa eriarvoisuutta lisäävistä epäkohdista, joista Paananen on varmaan virkansa puolesta hyvin eri mieltä. Sitähän ne ay-pomot aina; ajatukset oman napansa ympärillä, oman lompsan kasvattamista, jäsenet möi. möi...
      Tasa-arvon puolesta:
      1) Lakkosakot suuremmiksi, nyt tasoa "rikesakko raiskauksesta"
      2) ay-jäsenmaksun verovähennys poistettava nyt kaikki veronmaksajat joutuvat maksamaan 200 miljoonan erän, on vastoin perustuslakia, liittymisen vapaus
      3) työnantajan velvoite välittää ay-jäsenmaksuja poistettava, perustuslain vastainen sekin, liittymisen vapaus
      4) puoluetuet pois kokonaan,
      a) perustuslain vastaisia, sananvaus, liittymisen vapaus, kansanedustajille ja heidän avustajilleen maksetaan palkkaa,
      b) edustajan perusteella saatava korvaus ei seuraa edustajaa,
      c) suosivat olemassa olevia puolueita, uusien listojen kautta Eduskuntaan yrittävät eriarvoisessa asemassa, esim. presidentinvaalin voittaja oli puolueista riippumaton, oltava yhtäläinen menestymisen mahdollisuus riippumattomien listojen kautta kansanedustajiksi pyrkivillä,
      d) puolueet tukevat ay-liikettä, esim. SDP SAK:ta, mikä rikkoo liittymisen vapautta, rahat tulleet kaikilta veronmaksajilta
      5) Tukilakot kriminalisoitava, samoin poliittiset lakot
      6) Ay-toimitsijoiden työpaikkakiusaaminen on työsuojelurikos, metoo
      7) Eduskunnan ryhmäpäätökset kiellettävä, sananvapauden ja demokratian loukkaus
      8) Ansiosidonnainen kaikille, ei vain ay-liiton tai YTK:n jäsenille.

      • Oikaisut

        Onko näiden teesien kirjoittaja politiikko vai populisti? Veikkaisin viimeksi mainittua, sen verran järjettömiä väitteitä hän tuossa luettelee.

        1. Lakkosakot ovat aivan tarpeeksi suuria, vaikka Hallitus vähintään kolminkertaistikin rikesakkojen suuruuden. Lakkosakot ovat sitä varten, ettei jotkut työntekijät lakkoilisi väärässä paikassa. Ja se väärä paikka on ilman AY-liikkeen tukea ja selvitystä, miksi pitää lakkoilla.
        Itse lakkoilu on keino laittaa vastaan yritysjohtajien kaikkein rajuimpia väärinkäytöksiä. Niillä ei haluta kiusata yrittäjää tai yritystä, sillä työntekijäkin pitää rauhallisesta työilmapiiristä.
        2. Jos AY-jäsenmaksu menisi verolliseksi, niin silloin se täytyisi ulottaa myös säätiöihin ja yritysten maksamiin yhdistyskuluihin.
        3. Yritykset maksavat jäsenmaksut, koska niin on sovittu TES:ssa. Jokainen yrittäjä voi ilmoittaa halunsa luopua maksamisesta kattojärjestölleen. Se ei ole AY-liikkeen asia muuten, kuin sopimuspöydässä.
        4. Puoluetuki on köyhien puolueiden vuoksi tehty laki. Se laittaa kaikki puolueet enemmän samalle viivalle. Tosin porvaripuolueet saavat kannattajiltaan vielä puoluetukea paljon enemmän kuin köyhempiä edustavat.
        a) mitä tämäkin tarkoittaa?
        b) Jos haluat muuttaa lakia, kuten siniset varmaan haluaisivat, niin se tapahtuu Eduskunnassa. Aloitteen voi tehdä siihen myös Netissä.
        c) Puoluejärjestelmä on tehty jo voimassa olevien puolueiden toimesta. On ollut puhetta siitä, että puolueen läpimeno eduskuntaan rajattaisiin esim. 15 %:tiin kaikista annetuista äänistä. Se ei ole mennyt läpi, koska ruotsalaisten kannatus on alentunut viiteen prosenttiin.
        d) Puolueet saavat tukea kannatuksensa mukaisesti, joten puoluetuki tulee niiltä ihmisiltä, jotka ovat puoluetta äänestäneet. Ehkä ei konkreettisesti, mutta omana osana yhteistä kakkua. Verotukseen en puutu.
        Mitä SDP:n maksuista AY-liikkeille tulee, niin ne ovat vähäisiä, sillä enemmän AY-liikkeet antavat rahaa SDP:n kansanedustajille ja sen ehdokkaille.

        5. Joskus jokin ryhmä kärsii työnantajan sorrosta niin paljon, että heitä täytyy tukea muiden työalojen tuella. Näitä lakkoja ei järjestetä kevyin perustein, koska silloin ne menettäisivät tarkoitustaan. Poliittiset lakot taas kohdistuu myös työläisiin, työttöminä oleviin tai eläkeläisiin. Kuka heitä puolustaisi Hallituksen teolta, jos ei heidän oma järjestönsä.
        Pitäisikö EK:n jäsenten luopua oikeuksistaan, jos Suomeen saataisiin vasemmistohallitus?
        6. AY-toimitsijat ja luottamusmiehet eivät kiusaa työpaikoilla, vaan pyrkivät sovittelemaan työriitoja. Yrittäjien sanelupolitiikka ei ole laki, vaan työpaikan muutoksista tulisi huolehtia neuvottelemalla.
        7. Ansiosidonnaista saa jokainen, joka liittyy työttömyyskassaan ja on ollut siellä riittävän pitkään. Tosin sinne pitää maksaa myös maksunsa. On olemassa myös yrittäjille "työttömyyskassoja". http://www.ayt.fi/


    • Aallon--Riku

      Tärkein tehtävä on tukea minua ja tovereita rahan kahmimisessa. Olen mm. vienyt vuosittain vuokralaisilta miljoonia.

      • Osakeyhtiöitä

        Kojamo Oyj (vuoteen 2017 VVO-yhtymä Oyj) on 4,3 miljardin euron asunto-omaisuuden arvollaan mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja.Yhtiö tarjoaa vuokra-asumista Lumo- ja VVO-brändinimillä. Konserni työllistää noin 300 henkilöä.
        Kojamon kuluttajabrändit ovat Lumo (31 108 vuokra-asuntoa) ja VVO (3 866 vuokra-asuntoa). VVO-kodit tarjoavat asumista omakustannusvuokranmäärityksen mukaan. Lumo toimii myös verkkokauppana.
        VVO maksoi osakkeenomistajilleen osinkoja vuonna 2015 22,2 miljoonaa, mutta vuonna 2016 jo 103,6 miljoonaa. Miten omakustannusvuokraaja voi maksaa niin paljon osinkoa, vaikka lyhyt- ja pitkäaikaista lainaakin otettiin yhteensä yli 850 miljoonaa?


      • Porvarin.tekosia
        Osakeyhtiöitä kirjoitti:

        Kojamo Oyj (vuoteen 2017 VVO-yhtymä Oyj) on 4,3 miljardin euron asunto-omaisuuden arvollaan mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja.Yhtiö tarjoaa vuokra-asumista Lumo- ja VVO-brändinimillä. Konserni työllistää noin 300 henkilöä.
        Kojamon kuluttajabrändit ovat Lumo (31 108 vuokra-asuntoa) ja VVO (3 866 vuokra-asuntoa). VVO-kodit tarjoavat asumista omakustannusvuokranmäärityksen mukaan. Lumo toimii myös verkkokauppana.
        VVO maksoi osakkeenomistajilleen osinkoja vuonna 2015 22,2 miljoonaa, mutta vuonna 2016 jo 103,6 miljoonaa. Miten omakustannusvuokraaja voi maksaa niin paljon osinkoa, vaikka lyhyt- ja pitkäaikaista lainaakin otettiin yhteensä yli 850 miljoonaa?

        Tässä näkee kuinka porvarit ovat ottaneet valtaa Ay-liikkeessä. Osaavat hyötyä yleishyödylliseksi tarkoitetulla liikkeellä. Ja vielä tehneet siitä osakeyhtiön, joka on juuri finanssipelureiden märkä päiväuni. Sehän tekee riihikuivaa käteistä heidän pohjattomiin taskuihinsa.
        Ay-liikkeiden tulisi palata omaan kastiinsa, mutta onko se jo liian myöhäistä? Jäsenien tulisi äänestää sinne päättäjiksi sellaisia henkilöitä, jotka puhdistaisivat ne täysin työntekijäjärjestöiksi.


    • Totuus

      AY-liike on suuri vastustaja Porvareille, jotka yrittävät täälläkin mustamaalata sen mainetta. Ja persut kuuluvat porvareihin, koska ovat sen hallituksessa hyvin osoittaneet kiristämällä työntekijöiden ja työttömien oikeuksia.

    • Riku.Aalto-

      Me ay-demarit huolehdimme, että vuokralaisten rahat päätyvät meidän ikiomiin taskuihin.

      • Täyttä.soopaa

        Parempi onkin, että miljoonat päätyvät uusien asuntojen rakentamiseen ja vanhojen korjaamiseen. Riku taisi saada palkankorotuksen, jonka jälkeen hänen palkkansa on kohtuullinen, mutta onko se miljoonia, kuten suurten finanssiyhtiöiden pääjohtajilla? Tuskin edes sataatuhatta, joten VVO:n rahoja Riku ei ole vienyt.


      • Suomen-Ahnein.RA
        Täyttä.soopaa kirjoitti:

        Parempi onkin, että miljoonat päätyvät uusien asuntojen rakentamiseen ja vanhojen korjaamiseen. Riku taisi saada palkankorotuksen, jonka jälkeen hänen palkkansa on kohtuullinen, mutta onko se miljoonia, kuten suurten finanssiyhtiöiden pääjohtajilla? Tuskin edes sataatuhatta, joten VVO:n rahoja Riku ei ole vienyt.

        Rikun palkka on 15000 ja Kojamosta 5 000 plus paljon muita korvauksia ja kokouspalkkioita.
        Lisäksi suuria osuuksia mm. Kojamon maksamista voitoista.

        Työväki sai 1,31% ja Aalto 131% lisää. Työväen palkan nousu mitataan vuokrina ay-demareille. Aalto saa alehintaisen asunnon.

        Mutta milloin R Aalto lopettaisi varastamistaan!


      • Sinipersupolitiikkaa

        Täällä sinipersut koittavat mustamaalata vasemmistoa, koska heitä ei enää äänestetä. Ja ainoa vähänkin huonompaan suuntaan menevä vasemmistolainen asia on tuo VVO, joka on ryhtynyt porvariyritykseksi yleishyödyllisyyden sijaan.
        Ja puolet AY-johtajista irtisanoo itsensä sen hallituksesta, jos se listautuu pörssiin. Niin innostuneita Ay-liikkeet ovat finanssipelureista.


    • Porvaripolitiikkaa

      Porvarihallituksen aikana eriarvoisuus on kasvanut ja väestö on keskittynyt pääkaupungin ympärille. Keski-Uudellamaalla on jo melkein puolet kolmestakymmenestä suurimmasta paikkakunnasta. Vaikka Keskusta on Hallituksen pääministeripuolue, niin se ajaa keskittymistä isoihin paikkakuntiin, jossa työväestö joutuu slummien kaltaisiin oloihin.

    • Parempiin.suihin

      Me tarvitsemme ay-liikettä viemään köyhiltä vuokrina viimeiset ruokarahatkin. Riku Aalto ja kump. osavat käyttää vuokralaisten rahat paremmin!!!

      • Finanssipelureiden.maa

        Ei tämä sinipersu osaa muusta jauhaa, kuin yleishyödyllisestä asuntojen vuokraajasta, jonka pikkuporvaripersu kaappasi ja muutti porvariyhtiöksi. Jos porvarit eivät olisi nyt jokapaikan äänitorvena, niin tuskin VVO olisi muuttunut osakeyhtiöksi.


    • Kateelliset.siniset

      Oikein. Vaikka nämä sinipersut kateellisena haukkuvatkin sitä.

      • helevetin_kekkulit

        Onko sinisillä oikein mukamas jotakin virkaakin politiikassa? Parasiittilauma, joka möi oman aatteensa heti kun siihen tarjoutui tilaisuus. Koko roskan ideanahan on ollut vain taata suurelle johtajalleen Timo Soinille oma hillotolppa ministerinä.


    • Porvaripolitiikkaa

      Tämä Yleinen työttömyyskassa taitaa olla finanssipelureiden ja vakuutusyhtiöiden alkuun laittama rahastuslaitos, joka ottaa rahat pois työläiseltä ja antaa niitä vähän takaisin, jos antaa.
      Ja sen avulla porvarit saavat aikaan paikallista sopimista, jossa työväki on kuin kusi sukassa, etteivät vain loukkaa työnantajaa. Ja jos joku pitäisikin kaikkien puolta, niin hänet on helppo lahjoa isommalla palkankorotuksella hiljaiseksi tai sitten erottaa kaikessa hiljaisuudessa, vaikka sitten esimerkiksi muille työntekijöille.
      Siksi meillä on AY-liike, että työntekijöilläkin olisi edustajia, jotka uskaltavat avata suunsa porvareiden sanelupolitiikkaa vastaan.

    • rivikanalainen

      On huvittavaa kun eivät suomalainen vieläkään ymmärrä mitä hallitus ajaa takaa.Mennään takaisin 30luvulle, niin katsotaan mihin riviin kukin kuluu.Mettikää

      • Ahneet.porvarit

        Eli porvarit tekevät niin suuren laman, että he voivat ostaa halvalla pienten velallisten omaisuuden. Suuret velat ovat ainoa turva, koska silloin sen omaisuuden ostaminen olisi kallista.
        Ja johan Kokkari-Keskusta teki laman 90-luvun alussa, jolloin ne ryöstivät työväestön pankit, kaupat ja puolueomaisuuden. Vain porvaripankit ja kaupat jäivät jäljelle. Siwatkin joutuivat porvareiden käsiin, vaikka työläiset vielä niitä kannattivatkin pitkään.


    • Hullua.hommaa

      Onhan ammattiyhdistykset jo solutettu porvareilla, mutta persuille ne edustavat edelleen työväestöä. Siksi persut ovat AY-liikettä vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe