rakettien laatu laskee ja hinnat nousee

pilattujuhla

5 eri vuosikymmenellä suomen rakettimarkkinoita arvioivana voin sanoa että tämä patojen ja papaattien kura mitä nyt tarjolla kaupoissa on, on todellinen pohjanoteeraus. Ollaan tultu todella korkealta todella alas laadussa, näyttävyydessä, suorituskyvyssä ja hinta/laatusuhteessa.
Muistelen kaiholla jokamiehen raketteja, atlas-raketteja, tähtiraketteja, noitapillejä ohjausputkineen, valkoisia tykinlaukauksia, ja rooman kynttilöitä jotka VALMISTETTIIN MUUTEN SUOMESSA. 70-luvulla oli normaalia, että keskikokoinen raketti nousee 70 -90 metrin korkeuteen. Se luki raketissa, aivan vieressä jossa luki muutkin raketin tiedot suomeksi. Nyt niin vain väitetään (70-90m), pussissa, jossa ehkä yksi yltää korkeintaan 50 metrin korkeuteen. Vähitellen valikoima alkoi 80-90 luvulla muuttumaan. Irtoraketteja ei enää myyty, Tuli halvempaa kiina-roskaa pusseissa. kissanpierua, rätiseviä muovimunankuoria. Sitten oli sellainen >"plateau-vaihe" 90-00 luvulla jossa valikoima oli täysin kiinalaisvalmisteista mutta valikoima laajeni. Suutaripaukkuja mahtui melkein jokaiseen rakettipussiin. Tuotteet, jotka aiemmin oli laadukkaita suomalaisia, oli nyt huonolaatuisia kiinalaisia, mutta vielä saman nimisiä. Roomalaiset kynttilät oli alunperin 20 ja 30 palloisia. kiinalaiset oli aluksi 20 mutta myöhemmin 10 palloa. Sitten puhallettiin huonoa laatua ja ilmaa hintaan laittamalla 5 pallon isot roomalaiset myyntiin. KAS KUN EI YHDEN PALLON ROOMALAISET!. Pyörivät auringot katosi markkinoilta, noitapillit katosi, Vähitellen mentiin sellaiseen turhapuro/piirretty/politiikka/sotaretoriikka/ääliö-nimisten patojen suuntaan. Huumorilla myytiin kuraa. Laatu korreloi myös nimiä. Nyt, 10-luvulla koko ajan valikoima on vähentynyt, aluksi väheni rakettivalikoimat, sitten tuli niitä ylihinnoiteltuja eturauhaskasvaimen muotoisia mega-raketteja ja halvalla kasattuja kalliita patoja kun laittaa kahden kolmen tunnin palkan tuhkaksi 20 sekunnissa. Sitten katosi ne heitettävien krääsien paukut minimiin, joita ei tosin olisi tarvinnut koskaan tullakaan markkinoille. Olemme päässeet vuoden 2017 joulukuuhun jossa rakettivalikoima on ennennäkemättömän olematon. Edulliset tulivuoren kaltaiset suihkut on yhtä tuotetta lukuunottamatta kaikki lanattu pois markkinoilta, tuplahintaset asetettu tilalle ja niitä myydään yksittäin. samoin kaikki muut alle 10 euron rakettipaketit paitsi yhden liikkeen myymät exocetit, loistaa poissaolollaan. Joka paikassa yritetään tuputtaa 30-60 euron patoja ?!? järjettömän kallis 1 minuutin "alkuperäisen roomalaisen kynttilän jäljitelmäläjä".

On helppo luopua paukuttelusta kokonaan, kun koko tarjonta on tärvelty. Se ilo joka entisaikojen raketeista, oli, en voi välittää/tarjota sitä enää lapsilleni ja lastenlapsilleni, enkä voi edes selittää mikä tai kuka sen on halunnut näin tuhota.
Padat on peestä, suihkut on lähes poistettu markkinoilta ja kunnon raketteja ei myydä.

0

<50

Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

   Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
   Maailman menoa
   324
   2972