Miksi ateistit haluavat ihmisten eroavan kirkosta?

arnold55

Jos kyse on kirkollisverosta, niin miksi ateistit ovat niin huolissaan siitä, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti kuulua kirkkoon ja maksaa kirkollisveron? Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään.

Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa, enkä tunne ketään muutakaan, jolle siitä olisi ollut haittaa. En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle.

24

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiTarvetta

      Olen ateisti ja minulle on aivan sama, kuuluuko joku kirkkoon vai ei. Suurin osa ateisteista ei toimi aktiivisesti kirkkoa vastaan, vaan uskonto on heidän näkökulmastaan yhdentekevä harrastus muiden joukossa.
      Itse en näe järkeväksi antaa rahoistani viittäsataa vuodessa järjestölle, jolla ei ole minun kanssani mitään tekemistä. Mieluummin sijoitan senkin lastenlapsieni tulevaisuuteen.

      • arnold55

        Tuo on asiapuhetta! Kirkko ei useinkaan auta, vaikka lapsella olisi suuri hätä. Papinpentelet jopa istuvat NETISSÄ päivittelemässä asioita, sen kuulematon_kolkko, vai mikä sen tunnuksen nimi oli, takana... jopa ylläpito poistaa niiden viestejä, kunkauniisti pyytää.


    • arnold55

      Minun mielestäni myös palstalla uskoon kuuluvat ja sinä mainostavat hien-
      nostelijat ovat ääliöitä. Kuten myös ylläpito. Olen antanut viestejä poistoon
      joissa Jeesus ja niitä on poistettu jo 17 lyhyellä aikaa.

      Hihhuleilla pitäisi olla lukutaitoa eikävaan viinivarastoa!

    • messuiltatänään

      kirkkoon kuuluvana ei tulisi mieleenkään alkaa häätämään muslimeja pois rukouspaikoilta
      vaikka islamin ääriainekset aiheuttavat suurimmat ongelmat. ei myöskään muita uskontokuntia kohtaan tai ateisteja kohtaan edes vappumarsseja. ilmeisesti kirkosta on tullut kieroon kasvattaja
      joidenkin mielestä jotka katsovat etäältä. nuo homoavioliitot eivät kuulu kirkon tehtävään, mutta
      se ei ole kynnys erota kirkon sisältä, koska positiivisia asioita on lapsuudesta saakka!

      Tämä myrkyttäminen ei ole oikeudenmukaista.

      • A.teisti

        Ongelmana on ollut käytännössä muslimin rukouspaikat. Keskellä vilkasta käytävää ei ole ollut rukouspaikka, vaan ohjattu sivummalle missä saavat suorittaa rituaalinsa rauhassa.

        T:Ateisti


    • aikajännää

      Ateistit uskovat, että ihmisen älykkyysosamäärä nousee, kun se eroaa kirkosta.

      Tutkimuksista tiedetään, että pohjoismaissa on älykkyysosamäärät laskeneet samaa tahtia kuin kirkosta on erottu. Sattumaako?

      Myös työttömyys on lisääntynyt kirkosta eroamisten myötä. Sattumaako?

      Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet huimiin lukemiin kirkosta eroamisen tultua tavalliseksi. Sattumaako?

    • "Jos kyse on kirkollisverosta, niin miksi ateistit ovat niin huolissaan siitä, että ihmiset haluavat vapaaehtoisesti kuulua kirkkoon ja maksaa kirkollisveron? Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään."

      Kerrotko millä tavalla ateistit ovat huolissaan tästä? Käsittääkseni huoli liittyy enemmän siihen, miten kirkko kieroilee ja pitää "väkisin" alaikäisiä kirkossa tilastojen kaunistelemiseksi. Syy siihen on tietenkin pelko valta-aseman menettämisestä ja tulojen vähenemisestä.

      "Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa, enkä tunne ketään muutakaan, jolle siitä olisi ollut haittaa. En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle."

      Tästäkin, siis uskonnonvapauden vastaisesti kampanjasta, voisit laittaa konkreettisen esimerkin? KIITOS!

    • Ierika

      Tekeehän kirkko jotain hyvääkin mutta kyllä maallistuminen tekee hyvää ihmiselle ja yhteiskun.nalle. Hyvää tahtoa siis

    • wind-

      Ihmisryhmä joka ei tunne uskoa ovat vapaa-ajattelijat. Pyrkimyksenä on suistaa lastenkin perhenormaali kasvu ja arvomaailman rakennusaineet negatiivisella efektillä jolla aiheutetaan paljon hallaa. Lasten kasvun yksi tärkeä ja tasapainottava voimavara on kasvaa myös hengellisyyteen. Tätä kokonaisuutta ei vapaa maallinen järki ota vastaan, vaan kokee sen olevan kokonaiskuvassa ihmisen sielunmaailmaa heikentävä. Lapsista voi kasvaa suoria ja rehtejä ihmisiä ilman kirkkoakin, mutta ilman hengellistä opetusta ja kosketusta altistuminen ääriaineksiin on paljon todennäköisempää kuin kasvaminen Jeesuksen esimerkin opastamana.. Kristillisyys on elämäntapa joka ei suista raiteilta, vaan pitää radalla.

    • erotkaa.itaruudesta

      Minusta on ihan oikein, että ihmiset maksavat kirkollisveroa. Saisivat maksaa vielä enemmänkin. Kirkko työllistää paljon väkeä. Esimerkiksi hautausmaat on hoidettava. Ja onhan se tyylikästä, kun kanttori kurvailee Mersullaan työpaikalle, eikä millään hiton Samaralla. Hyvin syönyttä pastoriakin katselee paljon mieluummin kuin riukusääristä riisitautista. Hienokuntoiset kirkkorakennukset ovat komeaa arkkitehtuuria toisin kuin rapakuntoiset hometalot. Vain itsekkäät pihtarit haluavat huonompaa, vaikka kyse ei suuresta uhrauksesta ole.

    • Sellainen ajatus, että ateistit yleisesti haluaisivat ihmisten eroavan kirkosta tuntuu oudolta, kun tajuaa suurimman osan kirkon jäsenistä olevan nykyään ateistisia tapajäseniä.

      Ehkä vain pieni osa meistä kirkkoon kuulumattomista ateisteistakin promotoi kirkosta eroamisia.

      Itse pidän täysivaltaisten ihmisten kirkkoon kuulumista aivan yhdentekevänä juttuna. Vastustan vain sitä, että uskonnonvapautta poljetaan jatkuvasti lasten kohdalla. Ei ketään asiasta ymmärtämätöntä saisi liittää mihinkään aatteelliseen yhteisöön.

    • 1. Koska kirkon verotusoikeus ja juridinen asema valtionkirkkona on uskonnonvapauden vastainen häpeäpilkku suomalaisessa demokratiassa. Mitä pienemmäksi kirkon jäsenosuus kutistuu sitä huonommin valtionkirkon asema on perusteltu.

      2. Koska käytännössä kaikki kirkon jäsenet ovat liitetty kirkkoon ilman heidän omaa tietoista päätöstään ja suurin osa kuuluu siihen tavan vuoksi.

      3. Koska vähemmistö kirkkoon kuuluvista kirkon omien tutkimuksienkin mukaan uskoo kuten kirkko opettaa.

    • Taitaapi se olla niin , että tälläkin palstalla vahvauskoiset pistävät pitkiä pätkiä Raamatusta ja sen jälkee tulee kirjoittajan tuomio ateistien elämästä, ihmisten seksuaalisuudesta ja poliittisista näkemyksistä.
      Itse olen Unicef :in kuukausilahjoittaja. Lahjoituksista menee 75% kehitysmaiden lasten elämän kehittämiseksi. No eipä Unicef jakele uskonnollista kirjallisuutta ym. muuta jargonia.

    • "...Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään."

      Onhan, kirkollisveroilla yllläpidettävät asiat ovat suoraan pois siitä mitä muuta noilla rahoilla voitaisiin tehdä. Esim. uskonnollisen diakonityön tilalle voitaisiin ottaa maallistunutta psykologiaa. Erotus siinä että lääketiede toimii, uskonnollisen parantamisen vain toivotaan toimivan.

      "Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, "

      Eli kun kirkollisverojesi käytölle siis osoitetaan toimivampi vaihtoehto niin maksat varmaan verosi vielä mieluummin?

      "eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa"

      Paitsi se että annat kirkollisverosi pääosin haaskattavaksi etkä laita niitä tuottavampaan toimintaan. Se, että et näe rahojesi käyttöä huonosti suunnattuna, ei poista sitä että sitä se on.

      "En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle."

      Ateisteilla ei ole uskonnonvapauden vastaista kampanjaa. Uskonvapauden yksi kulmakiviä on nimenomaan vapaus uskonnosta jota ateistit harrastavat. Ihmiset ovat ihan totaalisen vapaita harjoittamaan mitä tahansa uskontoa haluavat mutta järkevillä ihmisillä on myös oikeus huomauttaa että noissa uskonnoissa ei ole totuuden hiventäkään eikä niiden harjoittaminen ole järkevää.

      • wind-

        Lapsilla on olemassa luontaista taipumusta hengellisyyteen. MasterSika on varmasti asiassa muiden ateistien kanssa samaa mieltä, etteivät toiset ihmiset käännä päätä. Ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen omassa hetkessään saadessaan elää. Ota viulu pois soittajalta ja kysellään perään ettei se ollut sinun juttusi.


      • vieköön.tuuli
        wind- kirjoitti:

        Lapsilla on olemassa luontaista taipumusta hengellisyyteen. MasterSika on varmasti asiassa muiden ateistien kanssa samaa mieltä, etteivät toiset ihmiset käännä päätä. Ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen omassa hetkessään saadessaan elää. Ota viulu pois soittajalta ja kysellään perään ettei se ollut sinun juttusi.

        "Ota viulu pois soittajalta ja kysellään perään ettei se ollut sinun juttusi."

        Tiedän muutaman viulistin, jolle tuon voisi ihan totta tehdäkin. Tiedän myös erään rumpalin, jonka voisi sitoa puuhun kapuloineen. Soitto ei oikein ole heidän juttunsa.


      • wind-

        erilaisia intrumentteja kuitenkin saattaa olla mahdollisuus hallita samaan aikaan. Hengellisyydessä on kyse samasta asiasta. Otetaan Sting. Lara Fabian. Todella pitkä jana on ihmisiä. Sitten on tuottajia jotka hallitsevat yhden instrumentin, mutta kyky nähdä suurempaa kokonaisuutta tulee vaikka 6 kielen kautta. On Jumalan siunaus että näitä ihmisiä on olemassa ja samalla kiitos menee omastakin ovesta sisään. Elämä on. On erittäin mukava keskustella ateistien kanssa, koska jokaisessa ihmisessä on oma spirituaalisuus.


      • wind- kirjoitti:

        Lapsilla on olemassa luontaista taipumusta hengellisyyteen. MasterSika on varmasti asiassa muiden ateistien kanssa samaa mieltä, etteivät toiset ihmiset käännä päätä. Ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen omassa hetkessään saadessaan elää. Ota viulu pois soittajalta ja kysellään perään ettei se ollut sinun juttusi.

        Lapsien pakkoliittämisessä kirkkoon on kyse siitä, että heistä tehdään verovelvollisia kirkolle. Verovelvollisuus realisoituu 16 vuotiaana, kun lapsi voi ansaita vertotettavaa tuloa. Lapsi voi erota kirkosta vasta keskimäärin 18,5 vuotiaana.

        Lasten liittämisellä kirkkoon ei ole mitään tekemistä hengellisyyden kanssa, vaan kyse on kirkon talouden turvaamisesesta. Kirkko on 20.000 ihmiselle elinkeino. Kirkon eliitille se on keino saada yritysjohtajan elintaso ilman yritysjohtajan työhön liittyvää stressiä, epävarmuutta ja vastuuta.


      • vastenmielistä

        Tähän kirkko ne rahansa tarvitsee ja käyttää:

        http://www.iltalehti.fi/verot-2016/2016110122550556_db.shtml
        http://www.iltalehti.fi/verot/2014110318803972_vr.shtml

        https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/406043-piispat-lotraavat-alkoholilla-il-nain-verovaroja-kulutetaan

        Miksi sinä haluat rahoittaa tuollaisten sikailevien porsastelijoiden ökyelämää? Jos haluat antaa rahojasi hyväntekeväisyyteen, niin anna eli lahjoita jollekin järjestölle joka tekee oikeasti hyväntekeväisyyttä.

        Älä anna rahojasi kirkolle, joka maksaa ökypiispoilleen 120 000 euroa vuodessa ja silti piispat ostavat vielä kalliita ylellisyystavaroita kirkon laskuun, kun eihän se 120 000 euron vuosipalkka mihinkään riitä.


      • Jumalanhulluus.viisautta

        # Sikamaster

        3.1.2018 23:23
        "...Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään."

        Onhan, kirkollisveroilla yllläpidettävät asiat ovat suoraan pois siitä mitä muuta noilla rahoilla voitaisiin tehdä. Esim. uskonnollisen diakonityön tilalle voitaisiin ottaa maallistunutta psykologiaa. Erotus siinä että lääketiede toimii, uskonnollisen parantamisen vain toivotaan toimivan. #

        - ei lääketiede läheskään aina toimi, voisi sanoa, että useimmiten ei, annetaan vaan myrkkyjä ihmisille ja valheellinen hyvän olon tuntu tulee ja itse sairaus siellä "pimennossa" etenee vääjäämättä. ja sitä kutsutaan paranemiseksi.

        Mutta kun Jeesus Kristus koskettaa sellaista ihmistä, joka on lääketieteen mukaan toivoton tapaus ja parantaa tämän, se on totisinta totta. Ja heitä on pilvin pimein ja nykyään lääkäritkin tunnustavat parantumisia, joita ei lääketieteen kautta voitu saada. Siis ihmeparantumisia rukouksen kautta ja sekunnissa.


        # "Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, "

        Eli kun kirkollisverojesi käytölle siis osoitetaan toimivampi vaihtoehto niin maksat varmaan verosi vielä mieluummin? #

        - varmaankin voi olla noin, itse uskovana kristittynä en kuulu kirkkoon, kirkon jäsenyys ei ole sama, kuin kristitty.

        # "eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa"

        Paitsi se että annat kirkollisverosi pääosin haaskattavaksi etkä laita niitä tuottavampaan toimintaan. Se, että et näe rahojesi käyttöä huonosti suunnattuna, ei poista sitä että sitä se on. #

        - totuus on se, että vaikka antaisit varojasi ns. tiettyyn järjestöön, et loppujen lopuksi voi tietää, miten se raha käytetään, voi olla hyvinkin niin, että järjestön pyörittämiseen kuluu suurin osa lähettämästäsi avustuksesta.

        #"En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle."

        Ateisteilla ei ole uskonnonvapauden vastaista kampanjaa. Uskonvapauden yksi kulmakiviä on nimenomaan vapaus uskonnosta jota ateistit harrastavat. Ihmiset ovat ihan totaalisen vapaita harjoittamaan mitä tahansa uskontoa haluavat mutta järkevillä ihmisillä on myös oikeus huomauttaa että noissa uskonnoissa ei ole totuuden hiventäkään eikä niiden harjoittaminen ole järkevää. #

        - uskonnot yleensä sitovat ihmiset orjuutuksiin, Jeesuss Kristus vapauttaa uskontojen orjuutuksista.

        Ateistinen huomauttaja luullessaan olevansa järkevä, ei todellisuudessa ymmärrä näitä hengen alueita ja sen vuoksi sotkeet asiat ja tekee monesti paljon vahinkoa ihmisten elämään huomauttamisillaan.

        Jeesus Kristus ei ole uskonto ja Hänen seurassaan löytää todellisen elämän. Hän ei sido ketään orjuutuksiin, kuten sanoin, vaan todellinen elämän vapaus seuraa Jeesuksen kanssa.

        Olen sen kokenut ja myöskin itse parantunut yliluonnollisesti ja nähnyt rukouksen kautta umpisokean silmänkin avautumisen äkillisesti, silmän, jonka lääketiede tuomitsi lopullisesti sokeaksi näköhermon tuhoutumisen takia. Rukoilin ja pyysin Jeesusta parantamaan tämän naisen silmän ja siinä samassa hänen silmänsä tuli näkeväksi. Sen lääkäritkin tapahtuman jälkeen tutkimuksissaan totesivat. Uusi näköhermo oli tuhoutuneen tilalle ilmestynyt Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen Lähettämän Pyhän Hengen voiman kosketuksesta.

        Mikä lääketieteelle on mahdotonta, parantuminen JeesuksenKristuksen kautta on normaali tapahtuma Jumalan Valtakunnassa, joka on jo täällä maan päällä.

        Tämä oli vain yksi tapahtuma kymmenien joukossa, joita olen saanut paikallaolevana rukoilijana todistaa ja nähdä.

        Joten, valitettavasti tämä asia on ateisteilta piilossa, koska he eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että on olemassa se näkymätön maailma, joka on loppujen lopuksi se, joka on ja pysyy. Jäätte valtavan hienoista asioista osattomaksi, ennenkaikkea iankaikkisesta elämästä Jumalan yhteydessä.
        Kuolemme ruumiillisesti kaikki. mutta se henki, joka on todellinen minämme, ei koskaan kuole ja miten se todellinen elämä jatkuu ruumiin epäkuntoon menon jälkeen, on jo toinen asia. joko ihmeellisenä onnellisuutena tai sen vastakohtana.

        Se riippuu täysin siitä, ketä palvelet ja rakastat.

        t. Jumalanhullu


      • Jumalanhulluus.viisautta kirjoitti:

        # Sikamaster

        3.1.2018 23:23
        "...Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään."

        Onhan, kirkollisveroilla yllläpidettävät asiat ovat suoraan pois siitä mitä muuta noilla rahoilla voitaisiin tehdä. Esim. uskonnollisen diakonityön tilalle voitaisiin ottaa maallistunutta psykologiaa. Erotus siinä että lääketiede toimii, uskonnollisen parantamisen vain toivotaan toimivan. #

        - ei lääketiede läheskään aina toimi, voisi sanoa, että useimmiten ei, annetaan vaan myrkkyjä ihmisille ja valheellinen hyvän olon tuntu tulee ja itse sairaus siellä "pimennossa" etenee vääjäämättä. ja sitä kutsutaan paranemiseksi.

        Mutta kun Jeesus Kristus koskettaa sellaista ihmistä, joka on lääketieteen mukaan toivoton tapaus ja parantaa tämän, se on totisinta totta. Ja heitä on pilvin pimein ja nykyään lääkäritkin tunnustavat parantumisia, joita ei lääketieteen kautta voitu saada. Siis ihmeparantumisia rukouksen kautta ja sekunnissa.


        # "Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, "

        Eli kun kirkollisverojesi käytölle siis osoitetaan toimivampi vaihtoehto niin maksat varmaan verosi vielä mieluummin? #

        - varmaankin voi olla noin, itse uskovana kristittynä en kuulu kirkkoon, kirkon jäsenyys ei ole sama, kuin kristitty.

        # "eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa"

        Paitsi se että annat kirkollisverosi pääosin haaskattavaksi etkä laita niitä tuottavampaan toimintaan. Se, että et näe rahojesi käyttöä huonosti suunnattuna, ei poista sitä että sitä se on. #

        - totuus on se, että vaikka antaisit varojasi ns. tiettyyn järjestöön, et loppujen lopuksi voi tietää, miten se raha käytetään, voi olla hyvinkin niin, että järjestön pyörittämiseen kuluu suurin osa lähettämästäsi avustuksesta.

        #"En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle."

        Ateisteilla ei ole uskonnonvapauden vastaista kampanjaa. Uskonvapauden yksi kulmakiviä on nimenomaan vapaus uskonnosta jota ateistit harrastavat. Ihmiset ovat ihan totaalisen vapaita harjoittamaan mitä tahansa uskontoa haluavat mutta järkevillä ihmisillä on myös oikeus huomauttaa että noissa uskonnoissa ei ole totuuden hiventäkään eikä niiden harjoittaminen ole järkevää. #

        - uskonnot yleensä sitovat ihmiset orjuutuksiin, Jeesuss Kristus vapauttaa uskontojen orjuutuksista.

        Ateistinen huomauttaja luullessaan olevansa järkevä, ei todellisuudessa ymmärrä näitä hengen alueita ja sen vuoksi sotkeet asiat ja tekee monesti paljon vahinkoa ihmisten elämään huomauttamisillaan.

        Jeesus Kristus ei ole uskonto ja Hänen seurassaan löytää todellisen elämän. Hän ei sido ketään orjuutuksiin, kuten sanoin, vaan todellinen elämän vapaus seuraa Jeesuksen kanssa.

        Olen sen kokenut ja myöskin itse parantunut yliluonnollisesti ja nähnyt rukouksen kautta umpisokean silmänkin avautumisen äkillisesti, silmän, jonka lääketiede tuomitsi lopullisesti sokeaksi näköhermon tuhoutumisen takia. Rukoilin ja pyysin Jeesusta parantamaan tämän naisen silmän ja siinä samassa hänen silmänsä tuli näkeväksi. Sen lääkäritkin tapahtuman jälkeen tutkimuksissaan totesivat. Uusi näköhermo oli tuhoutuneen tilalle ilmestynyt Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen Lähettämän Pyhän Hengen voiman kosketuksesta.

        Mikä lääketieteelle on mahdotonta, parantuminen JeesuksenKristuksen kautta on normaali tapahtuma Jumalan Valtakunnassa, joka on jo täällä maan päällä.

        Tämä oli vain yksi tapahtuma kymmenien joukossa, joita olen saanut paikallaolevana rukoilijana todistaa ja nähdä.

        Joten, valitettavasti tämä asia on ateisteilta piilossa, koska he eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että on olemassa se näkymätön maailma, joka on loppujen lopuksi se, joka on ja pysyy. Jäätte valtavan hienoista asioista osattomaksi, ennenkaikkea iankaikkisesta elämästä Jumalan yhteydessä.
        Kuolemme ruumiillisesti kaikki. mutta se henki, joka on todellinen minämme, ei koskaan kuole ja miten se todellinen elämä jatkuu ruumiin epäkuntoon menon jälkeen, on jo toinen asia. joko ihmeellisenä onnellisuutena tai sen vastakohtana.

        Se riippuu täysin siitä, ketä palvelet ja rakastat.

        t. Jumalanhullu

        "Ja heitä on pilvin pimein ja nykyään lääkäritkin tunnustavat parantumisia, joita ei lääketieteen kautta voitu saada. Siis ihmeparantumisia rukouksen kautta ja sekunnissa."

        Suomessa on tehty kaksi tutkimusta uskonnollisista ihmeparantumisista ja toinen niistä väitöskirjatasoa. Ainuttakaan tutkimuskriteerit täyttävää ihmeparantumista ei löytynyt lukuisista esitetyistä huolimatta. Perättömiä juttuja sitäkin enemmän.
        Keskiajalla, kun lähes kaikki olivat uskovia eikä lääketiedettä ollut, parannettiin rukouksella. Silloin ihmisen odotettavissa oleva elinikä oli puolet nykyisestä. Eli on siitä lääketieteestä jotain hyötyä ollut.


      • Jumalanhulluus.viisautta kirjoitti:

        # Sikamaster

        3.1.2018 23:23
        "...Eihän se ole mitenkään pois heiltä itseltään."

        Onhan, kirkollisveroilla yllläpidettävät asiat ovat suoraan pois siitä mitä muuta noilla rahoilla voitaisiin tehdä. Esim. uskonnollisen diakonityön tilalle voitaisiin ottaa maallistunutta psykologiaa. Erotus siinä että lääketiede toimii, uskonnollisen parantamisen vain toivotaan toimivan. #

        - ei lääketiede läheskään aina toimi, voisi sanoa, että useimmiten ei, annetaan vaan myrkkyjä ihmisille ja valheellinen hyvän olon tuntu tulee ja itse sairaus siellä "pimennossa" etenee vääjäämättä. ja sitä kutsutaan paranemiseksi.

        Mutta kun Jeesus Kristus koskettaa sellaista ihmistä, joka on lääketieteen mukaan toivoton tapaus ja parantaa tämän, se on totisinta totta. Ja heitä on pilvin pimein ja nykyään lääkäritkin tunnustavat parantumisia, joita ei lääketieteen kautta voitu saada. Siis ihmeparantumisia rukouksen kautta ja sekunnissa.


        # "Olen kuulunut koko elämäni ajan kirkkoon ja maksanut kirkollisveron aivan mielelläni, "

        Eli kun kirkollisverojesi käytölle siis osoitetaan toimivampi vaihtoehto niin maksat varmaan verosi vielä mieluummin? #

        - varmaankin voi olla noin, itse uskovana kristittynä en kuulu kirkkoon, kirkon jäsenyys ei ole sama, kuin kristitty.

        # "eikä kirkkoon kuulumisesta ole ollut minulle mitään haittaa"

        Paitsi se että annat kirkollisverosi pääosin haaskattavaksi etkä laita niitä tuottavampaan toimintaan. Se, että et näe rahojesi käyttöä huonosti suunnattuna, ei poista sitä että sitä se on. #

        - totuus on se, että vaikka antaisit varojasi ns. tiettyyn järjestöön, et loppujen lopuksi voi tietää, miten se raha käytetään, voi olla hyvinkin niin, että järjestön pyörittämiseen kuluu suurin osa lähettämästäsi avustuksesta.

        #"En näe minkäänlaista perustetta ateistien uskonnonvapauden vastaiselle kampanjalle."

        Ateisteilla ei ole uskonnonvapauden vastaista kampanjaa. Uskonvapauden yksi kulmakiviä on nimenomaan vapaus uskonnosta jota ateistit harrastavat. Ihmiset ovat ihan totaalisen vapaita harjoittamaan mitä tahansa uskontoa haluavat mutta järkevillä ihmisillä on myös oikeus huomauttaa että noissa uskonnoissa ei ole totuuden hiventäkään eikä niiden harjoittaminen ole järkevää. #

        - uskonnot yleensä sitovat ihmiset orjuutuksiin, Jeesuss Kristus vapauttaa uskontojen orjuutuksista.

        Ateistinen huomauttaja luullessaan olevansa järkevä, ei todellisuudessa ymmärrä näitä hengen alueita ja sen vuoksi sotkeet asiat ja tekee monesti paljon vahinkoa ihmisten elämään huomauttamisillaan.

        Jeesus Kristus ei ole uskonto ja Hänen seurassaan löytää todellisen elämän. Hän ei sido ketään orjuutuksiin, kuten sanoin, vaan todellinen elämän vapaus seuraa Jeesuksen kanssa.

        Olen sen kokenut ja myöskin itse parantunut yliluonnollisesti ja nähnyt rukouksen kautta umpisokean silmänkin avautumisen äkillisesti, silmän, jonka lääketiede tuomitsi lopullisesti sokeaksi näköhermon tuhoutumisen takia. Rukoilin ja pyysin Jeesusta parantamaan tämän naisen silmän ja siinä samassa hänen silmänsä tuli näkeväksi. Sen lääkäritkin tapahtuman jälkeen tutkimuksissaan totesivat. Uusi näköhermo oli tuhoutuneen tilalle ilmestynyt Jumalan Pojan, Jeesuksen Kristuksen Lähettämän Pyhän Hengen voiman kosketuksesta.

        Mikä lääketieteelle on mahdotonta, parantuminen JeesuksenKristuksen kautta on normaali tapahtuma Jumalan Valtakunnassa, joka on jo täällä maan päällä.

        Tämä oli vain yksi tapahtuma kymmenien joukossa, joita olen saanut paikallaolevana rukoilijana todistaa ja nähdä.

        Joten, valitettavasti tämä asia on ateisteilta piilossa, koska he eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että on olemassa se näkymätön maailma, joka on loppujen lopuksi se, joka on ja pysyy. Jäätte valtavan hienoista asioista osattomaksi, ennenkaikkea iankaikkisesta elämästä Jumalan yhteydessä.
        Kuolemme ruumiillisesti kaikki. mutta se henki, joka on todellinen minämme, ei koskaan kuole ja miten se todellinen elämä jatkuu ruumiin epäkuntoon menon jälkeen, on jo toinen asia. joko ihmeellisenä onnellisuutena tai sen vastakohtana.

        Se riippuu täysin siitä, ketä palvelet ja rakastat.

        t. Jumalanhullu

        " ei lääketiede läheskään aina toimi, voisi sanoa, että useimmiten ei"

        Öh, kyllä se lääketiede useimmiten toimii. Esim. luunmurtumat jne.. osataan korjata varsin hyvin. Se että lääketiede ei osaa korjata kaikkea ei tarkoita etteikö se toimisi suurimman osan aikaa.

        "totuus on se, että vaikka antaisit varojasi ns. tiettyyn järjestöön, et loppujen lopuksi voi tietää, miten se raha käytetään, voi olla hyvinkin niin, että järjestön pyörittämiseen kuluu suurin osa lähettämästäsi avustuksesta."

        Aivan, mutta verovarat eivät olekaan millekkään järjestölle vaan ihan valtion järjestämälle terveydenhuollolle.

        "Jeesus Kristus ei ole uskonto"

        Ei niin, vaan eräs kristinuskon Jumalista. Höpinäsi vapautumisesta ovat vaan omaa sovellustasi kristinuskosta joten melko vaikea sanoa että et olisi uskovainen.

        "Rukoilin ja pyysin Jeesusta parantamaan tämän naisen silmän ja siinä samassa hänen silmänsä tuli näkeväksi."

        No niin, nyt sinun täytyy vain toistaa tuo valvotuissa oloissa niin olet virallinen ihmeparantaja. Mene ja kokeile, sairaalat ovat kandidaatteja väärällään. Kai se jonkun kanssa onnistuu.

        "Kuolemme ruumiillisesti kaikki. mutta se henki, joka on todellinen minämme, ei koskaan kuole ja miten se todellinen elämä jatkuu ruumiin epäkuntoon menon jälkeen."

        Noh, löytyihän sitä uskonnollisuutta sieltä. Aika katteetonta väittää olevansa uskonnoista vapaa ja heti perään alkaa jauhamaan uskontonsa ydinkohtia. Jotka valitettavasti eivät pidä paikkaansa...


    • tätä.mieltä.tämä.ateisti

      Kirkon hallinnossa, seurakunnissa ja kirkolliskokouksessa konservatiiviset ja erittäin konservatiiviset ihmiset ovat keskivertoseurakuntalaisiin verrattuna todella reilusti yliedustettuina.

      Syynä keskivertoseurakuntalaisten olematon äänestysaktiivisuus ja seurakuntavaalien pitäminen sammutetuin lyhdyin.

      Siksi konservatiivisen kirkon vallan väheneminen jäsenkadon avulla on käytännössä ainoa keino purkaa kirkon valtaa tässä maassa. Kirkko kun lobbaa eduskuntaa ja ajaa omaa eli konservatiivien asiaa.

    • kj8kl7

      Enpä tiedä, itse kuulun kirkkoon ja olisin aikanani suorittanut siviilipalveluksen Valamon luostarissa ja miksi ei jäädä sinne töihinkin.Ylioppilas olisi jäänyt koulutukseksi, lisää olisi voinut opiskella yksityisesti.

      Mitäpä täällä maailmassakin on, ei minulle oikein mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe