Heiväveden reitti

Kuinka nopeaa Heinäveden reitin ajaa plaanaavalla moottoriveneellä? Tarkoitan; kauanko suluissa menee ja onko paljon muita nopeusrajoituksia.
Ilmoita


Hieman ylimalkaista aloittajalta... mihin omassa tapauksessaan asettaa lähtöpisteen, minne päätepisteen. Oliko aikomus ajaa viivaa pitkin, oliko tarkoitus kierrellä plaanaavalla veneellä pahimmat nopeusrajoitusalueet. Mihin kellonaikoihin ajetaan, eli onko sulutuksissa esimerkiksi taukoa... Kulkeeko vene 20 solmua vai 50 solmua. Pitääkö tankata välillä jne...

Jos sulutukseen varaa n. tunnin keskimäärin per kanava niin siinäpä ajassa homma hoituu avovesikauden aikana. Jos nyt lähtee matkaan plaanaavalla veneellä esimerkiksi Kuopiosta niin perillä Savonlinnassa on hyvällä tsägällä toukokuun puolessavälissä :-)
2 VASTAUSTA:
Kuten kirjoitinkin: ”kauanko suluissa menee ja onko paljon muita nopeusrajoituksia” . Eli suluissa menee tunti, niin onko nopeusrajoituksia muualla, kuin kanavissa? 😀
Pianonkesä kirjoitti:
Kuten kirjoitinkin: ”kauanko suluissa menee ja onko paljon muita nopeusrajoituksia” . Eli suluissa menee tunti, niin onko nopeusrajoituksia muualla, kuin kanavissa? 😀
Parhaaseen lopputulemaan pääsee kun kaivaa alueen merikartan hyppysiinsä ja selailee sitä lävitse muutaman tunteroisen reittisuunnitelman merkeissä. Osa rajoituksista näkyy kartoissa osan saa arvata. Arvausta tukemaan voi katsastaa kuukkelin mapseista kaikki venesatamien, mökkilaitureiden, kyläsatamien ym. paikat ajattelemansa reitin varrelta missä oletettavasti on allokontekokielto ja nopeusrajoitus tyypillisesti rajoitus on 4-6 solmua vähän paikasta riippuen. Samalla sitten tiedät ajatko suorinta reittiä neljällä solmulla vai hieman pidempää reittiä plaaninopeudella mikä se sitten sun paatillasi onkaan..
Tokihan sulla on tiedossa meriteiden säännöt siltäkin osin, jotta aallokontekokielto on voimassa kaikissa paikoissa missä aallokko voi vaurioittaa omaisuutta riippumatta siitä onko kieltomerkkiä vai ei.
+Lisää kommentti
Aluksi tuli mieleeni, että tässä on jotakin provon makua liikkeellä, mutta kun olen siellä päin liikkunut, niin vastaan kuitenkin.
Ne suluthan ovat itsepalvelukäyttöisiä, joten ekana paikalla pääsee ekana läpi, paitsi jos vuorolaiva satuu paikalle.
Oravista päin tullessa ei rajoitusalueita montaa ole, ( lukuunottamatta sulkuja ja Vääräkosken avokanavaa), mutta väylä on mutkaista ja kapeaa, joten keskikesällä vilkkaaseen aikaan kovaan ajo on edesvastuutonta ja vaarallista ranta - asukkaille.
Karvion jälkeen on muutama kapeikko ennen Suvasvettä, mutta sen jälkeen on tilaa työntää vivut eteen aina Kuopioon saakka.
Minun mielestäni se reitti on sellainen, että sen yhteydessä ei pitäisi keskustella kuinka nopeasti siitä selviää läpi.
Kyseessä on kuitenkin eräs kauneimmista kansallismaisemistamme, jonka läpikulku edellyttää asianmukaista käytöstä niillä vesillä - kova kaahaaminen ei siihen kuulu.
Mikäli haluat ajaa sen reitin nopeasti läpi, niin jo syyskuussa liikenne on siellä hyvin vähäistä, joten vauhtia voi pitää vapaammin.
Kun siellä ajaa 30+ Kts, niin maisemien katselu rajoittuu reimareiden etsimiseen ja kaasukäden treeniin.
Tuolla edellä joku jo antoi arvion niihin sulkuihin kuluvasta ajasta ja kun niihin rajoitusalueisiin lisää jonkun minuutin, niin se reilu tunti vaikuttaa olevan aika lähellä mitä niihin tulee.
Jos tykkäät ajella kovaa, niin niillä seuduilla on monia hyviä reittejä, joilla on tilaa painaa vivut rajoittimiin, ilman että kukaan on jäämässä alle.
Otetaan esimerkiksi vaikka seuraava: Savonlinnasta Joensuuhun vievällä väylällä ei ole kuin muutama hidas paikka ja selkiä riittää painaa putket kuumina.
Ai niin, se matkaan kuluva aika tietysti riippuu käytettävissä olevasta tehosta, mutta minä varaisin keskikesällä siihen puolipäivää - syksyllä sitten vähän vähemmän :D
Ilmoita
Venelehden jutussa suosittelivat keskinopeudeksi 40knots. (Kuvateksti oli virranvietävän kohdalta)Ilmoita millon lähet niin minä osaan pysytellä kotona.
Ilmoita
Se riippuu ihan nopeudesta. En ole kovin väärässä jos sanon että 10 solmun keskinopeudella matka kestää n. tunnin 10 merimailia kohti. Jos kerrot arvioidun keskinopeutesi voin kertoa tarkemman luvun.
Ilmoita
Kuopioon männessä on virtausta pittää ajjoo 12solomua jotta piäsöö 10solomun matkan, poes tullessa riittää 8solomua ja männöö 10solomun matkan.
Tämä pittää ottaa huomioon etteii aja ohi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Heiväveden reitti

Kuinka nopeaa Heinäveden reitin ajaa plaanaavalla moottoriveneellä? Tarkoitan; kauanko suluissa menee ja onko paljon muita nopeusrajoituksia.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta