mistä tietää onko ärtyneen suolen vaivaa

mitäon

Vai kyseessä vatsatauti tms. Minulla on tuo ibs mutta nyt yöllä heräsin kun oli huono olo vatsaa kipristeli ja päätä särki.Tätä nyt ollu koko päivän varsinaista ripulia ei ole mutta vatsa toimii samalla tavalla kuin silloin kun toi suoli on pahana eli pienissä erissä limaa ja sitä itseään.Onko muilla ibs potilailla päänsärkyä ja jäseniä kivistää vähän.En ymmärrä voiko toi suoli ärtyä ihan yhtäkkiä taas pahaksi oli muutaman päivän taas parempi käykö kellään niin? Mieliala laski taas nollan puolelle täysin perhe ei jaksa enää tätä mun valitusta enkä itse tätä oloa ja vaihtelua heti kun luulee että parempi potkasee takaisin!!! Lääkäri käski vaan opetella elämään ärtyneen suolen kanssa olla ajattelematta kipua .Miten ?? Auttakaa neuvokaa mitä tehdä jos osaatte ja kertokaa omia kokemuksia tässä taistelussa ruokavalio jotenkin ok. Litalginia kipuun juon vettä kahvi on jätetty.Ja tosiaan joskus menee hyvin ja nyt taas ei Ja se eka kysymys tosiaan mistä erottaa kumpaa vaivaa...kiitos jos joku vastaisi tai osais"lohduttaa"!

2

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VakioKirjoittaja

      Suoraan on vaikea sanoa onko ibs vai joku muu. Onko mahdollista että olet syönyt jotain sopimatonta tai pilaantunutta parin päivän sisällä? Ylipäänsä muutenkin kannattaa näissä suolisto-oireisissa taudeissa katsoa mitä, yleensä ei hyväksi voimakkaasti maustetut ruoat, tuore sipuli, sitrukset yms.

      Itsellä korkeintaan lievä ja vaihteleva ibs. Olisi hyvä hermostollisista ja aineenvaihduntasairauksista johtuen syödä kutakuinkin hyvää diabeetikon ruokavaliota vaikkei sitä olekaan. Hiljattain muuten julkaistiin tutkimus, jonka mukaan tämä olisi hyväksi myös MS-taudissa, ja tähän viittaava taudinkuva minulla onkin pääosin mutta syy ei ole MS.

    • putken_mutka

      mitäs väliä sillä on että mihin vaivaan oireet liittyy, sekä vatsatauti että ibs hoidetaan kuitenkin kotona ja oireitten tullessa sietämättömiksi on mentävä lääkäriin.

      itelläni oireet vaihtelevat. monta päivää saattaa mennä täysin oireetta ja sitten jostain syystä maha turpoaa ilmasta, sattuu turkaisesti, tuntuu että oksettaa ja paskattaa eikä oikeastaan muu auta kuin paastoamaan rupeaminen.

      kaikenlainen stressi pahentaa vaivaa, ite teen rentoutusharjoituksia ja koitan keskittyä johonkin muuhun kuin omien vaivojeni tutkiskeluun ja niistä valittamiseen. kivut vähenee nopeasti kun vähennän syömistä ja välttelen tarkasti fodmappeja, eli syön pelkkää riisiä, lihaa ja lehtisalaattia kunnes vatsa rauhoittuu.

      myös apteekissa on kaikenlaisia käsikauppavalmisteita suolisto- ja vatsavaivoihin, netistä löytyy keskusteluja näistä. toisessa ketjussa joku kertoi hyötyneensä agiocurista ja muualla kehuttiin silicolgeliä, jos kipujen syynä on ilma niin cuplatonista saattais olla hyötyä. marketeissa myydään piparminttuteetä joka on hyvin mieto ja harmiton rohto vatsakramppeihin. eli reseptittömiäkin hoitoja löytyy , mutta tietysti tärkeitä on hoitaa syytä eikä vain oiretta. tarkista ruokavaliosi äläkä hötkyile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe