Lubuntu ei käynnisty

Epoc

Asennuksen jälkeen konetta ei saa päälle kun ei löydä käyttöjärjestelmää. Live-cd:llä se näkyy asennettuna lubuntu 16.04 eli mistä voisi johtua ettei käynnisty edes asennus-cd:n valikosta käynnistä ensimmäiseltä kiintolevyltä. Kone onhttp://euro.dell.com/fi/fi/corp/Desktops/precision-t1500/pd.aspx?refid=precision-t1500&s=corp

17

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähde.sieltä

      Mikä siellä biosissa on buuttausjärjestys?

    • Epoc

      Kiintolevy ekana

    • miksi-Lubuntu

      Miksi juuri Lubuntu? Tuohan jaksaisi hyvinkin normi Ubuntua pyörittää.

    • sowhatthen

      Kyl se vaan äsken asentui 17.10 ja toimii ( pöytäkone ja ikivanha Ata-levy)
      Tuskin noiden 16.04 ja 17.10 asennuksissa eroja on.

      Joskus olen törmännet ongelmaan ettei kaikki USB-tikulle kirjoittajat toimi kunnolla.

    • Epoc

      Ja lisäystä ongelmaan eli levyllä oli vanhempi ubuntu ja kun pistin koneen päälle se meni kohtaan missä kirjaudutaan sisään mutta oli pakko asentaa uudempi koska ei ollut enään tuettu versio kyseessä. Asensin uudemman ja sen jälkeen ei mene päälle. Samaa tekee toisella kiintolevyllä jossa ubuntu 16.04 mikä toimii kyllä vanhemmassa kierrätyskoneessa.

    • winhärdelliipois

      Pittääköhän biosista tipauttaa elementtejä pois että jotta Lubuntu boottaa.

    • Epoc

      Vaikea sanoa kun laitoin kovalevyn kiinni se käynnistyi vanhaan linuxiin jonka salasanaa en muistanut. Kokeilin puppyä niin herjasi käynnistyslataajan puuttumisesta. Kokeilen debianin nettiasennusta seuraavaksi. Voisko vika olla kiintolevyssä?

      • kaiken_saa_toimiin

        jos saat live-cd:n käyntiin ja saat asennusosiolta katsottua, että löytyy kaikki mm. boot hakemisto jne., niin grub-install ja update-grub pitäisi ratkaista ongelman. Grub ei ole järjestelmäriippuvainen, eli voit sen aivan hyvin ajaa järjestelmästä, josta sen saat käyntiin. Esim voit laittaa yhtä aikaa koneeseen kiinni uuden ja vanhan levyn ja antaa sen aluksi löytää "uudet ja vanhat" tauhkat. Tämän jälkeen vanha levy irti ja uusi bootti ja lopuksi ajaa update-grub. Jos taas grub-lataus ei onnistu, niin editillä käyt editoimassa bootin tapahtumaan oikealta levyltä - "boot=/dev/sda1 root=/dev/sda1" tai jokin muu levytunnus voi auttaa. Jos siellä on UUID, sen voi tässä vaiheessa aivan hyvin poistaa. Kun bootti menee läpi update-grub pitäisi korjata bootti-ongelmat. Ja jos bootti-lataajaa ei ole levyllä ensinkään, niin sitten se vanha levy(tai live) kiinni ja sen avulla kirjoittaa molemmille levyille lataajat.
        Voit muuten korjata vanhan levyn salasanasi kopsaamalla /etc/shadow tiedostoon toimivan käyttäjärivin jostakin live:n avulla - se kyllä toimii tämän jälkeen - kunhan muistaa pitää tiedoston oikeudet ennallaan! Tai jos lisäät myös /etc/passwd:hen, niin voit luoda jopa uuden käyttäjän järjestelmään. Tällöin pitää myös /etc/group tiedostoon päivittää tarpeelliset root-oikeudet(ne näet komennolla "groups <käyttäjänimi>". Kannattaa tutustua myös komentoon chroot.


    • epoc

      Latasin ja poltin ubuntun ja se alko heti toimimaan hyvin eli ongemla oli luultavammin poltetussa levyssä.

    • Lopettakaa jo noiden levyjen potto. Tikut luetettavampia.

      • väärin_meni

        Ei ole tikut luotettavampia, itelläni on tikuilta kadonnut tietoa kun tikut on sekoilleet!
        Poltetut levyt, KUN ne tehdään oikein ja huolella, ovat paljon luotettavampia!


    • Mä-olen-Ilpo

      Ei tuo ole levystä tai tikusta eikä asentajasta kiinni, ettei onnistu, Lubuntu ja Debian ovat vain sellaisia keskeneräisiä paskoja joita ei koskaan saa asennettua minnekään. Nyt tällä hetkellä myös XUbuntun asennus ei onnistu. Harrastelijoiden viritykset harvoin asentuvat niin kuin niiden olettaa asentuvan. Kannattaa katsoa DistroWatch sivuilta mitä suositaan, ja mitä ei.

      • pamppersille

        Kummasti esimerkiksi Lubuntu on aina asentunut. On nytkin tuossa vanhassa läppärissä jossa ennen oli ollut xp. Sinä tässä olet sellainen paska, joka vaatisi kuravellistä siirtymistä kovaksi pökäleeksi.
        Mainitsemasi sivusto ja sen analytiikka on sitä kuravelleille potkupukuikäisille sopivaa harrasteviritelmien kokeilua varten.
        Ubuntu ja Lubuntu sun muut esitellään toisaalla, luotettavilla sivustoilla. joku mint harrasteviritelmä oli korkattu ja sitä jakoivat heidän saitillaan... OMG.


      • ubuntu-rasittava
        pamppersille kirjoitti:

        Kummasti esimerkiksi Lubuntu on aina asentunut. On nytkin tuossa vanhassa läppärissä jossa ennen oli ollut xp. Sinä tässä olet sellainen paska, joka vaatisi kuravellistä siirtymistä kovaksi pökäleeksi.
        Mainitsemasi sivusto ja sen analytiikka on sitä kuravelleille potkupukuikäisille sopivaa harrasteviritelmien kokeilua varten.
        Ubuntu ja Lubuntu sun muut esitellään toisaalla, luotettavilla sivustoilla. joku mint harrasteviritelmä oli korkattu ja sitä jakoivat heidän saitillaan... OMG.

        Kyllä se oli Ubuntu kun jakoi paskan päivityksen viime viikolla, ei kannata kaivella ikivanhoja juttuja.


    • DistroWatch tilastointi tuskin pitää paikkansa. Itse olen asentanut linuxin monesti ja en sieltä infoa ole ikinä hakenut.

      Kyllä poltettu levy on kelpo media, mutta rw-levyt himmeämpiä ja kaikki asemat ei lue niitä luetettavasti. Nopeutta kannattaa myös alentaa poltettaessa. Monet asemat myös heikkoja. Tikkuja ei minulla ole hajonnut - kadonnut kyllä. Kun kirjoittaa tikun dd:llä ei juuri sutta tule.

      Kyllä Ubuntun lts versiot vakaita. Itsellä aina Ubuntun lts käytössä kun haluan vakautta, testailua ja varten sitten yksi edistyksellisempi jakelu.

      • Mä-olen-Ilpo

        Mitä DistroWatch tilastointi sinun mielestäsi osoittaa ?

        Kyllä varmaan tilastointi pitää paikkansa, olisihan se aika hullu ajatus että vääristelemällä tuloksia nostettaisiin jokin jakelu toisen yläpuolelle. DistroWatch tuloksia on hankala vierailioiden vääristellä, esimerkiksi, lataamalla 10 kertaa Mintti, koska vain yksi lataus huomioidaan saman IP osoitteen tekemäksi vuorokaudessa.

        Ihan noin selvyyden vuoksi sanottakoon, DistroWatch ei tilastoi kuin DistroWatchin oman sivuston käviöiden mielenkiinnon kohteita.


      • Niinpä. Sivusto mittaa sitä mikä jakelu on yleisen mielenkiinnon kohteena. Voin ladata levykuvan ja kirjoittaa sen tikulle. Ja sitten asentaa moneen koneeseen. Tänään käväsin päivittämässä yhden vanhan XP läppärin. Ei lataus ja asennukset tallennu mihinkään tilastoon. Kun Ubuntu ottaa käyttöön kaupan joka vaatii kirjautumisen voi arvioida todellista käyttäjämäärää. Jos noin käy vaihdan jakelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe