Tuisku Jähi ja ennakkoluulot maahanmuuttajia kohta

JuusoPyhtää

Uusimmassa kaupunkilehdessä oli juttu missä puffattiin toimittaja Anni Suomelan jutussa monikulttuurisuutta. Mimosan uusi yhteistötoiminnanjohtaja Tuisku Jähi kertoi ennakkoluulojen maahanmuuttajia kohtaan vähentyneen.

Toimittajan tehtävänä noin yleisesti on miettiä jutussaan myös tosiasioita ja toista näkökulmaa, jotta kansalaiset saavat miettiä objektiivisten tosiasioiden valossa oikeaa ratkaisua, ellei kyseessä siis ole täydellinen puffi, kuten Suomelan juttu oli. Asiaa olisi voinut esimerkiksi miettiä sellaisesta näkökulmasta, että ennakkoluulot ovat vähentyneet, koska nyt meillä on jo ihan tutkittua tietoakin, joten siinä Tuisku kyllä oli oikeassa, vaikka tuskin sitä tarkoitti. Me emme siis tarvitse ennakkoluuloja, koska voimme jo turvautua tutkimustietoon elintasosiirtolaisten haitallisuudesta maallemme.

Maahanmuutto maksaa Suomelle todella paljon. Se on meiltä kaikilta pois. Tuisku Jähejä palkataan seurustelu-upseereiksi ja kulttuurikoordinaattoreiksi maahantulijoille, jotka tutkimuksien mukaan ovat toisissakin sukupolvissa erittäin huonosti työllistyneitä. Heistä ei ole meille apua. Jokaisella ihmisellä on oikeus etsiä parempaa elämää, mutta suvereenin valtion on mietittävä kuinka tarkoituksenmukaista on ottaa rajattomasti kolmansista maista meille tulevia siirtolaisia, joille meidän sosiaaliturva ja yhteiskunnan etuudet näyttävät muodostavan sellaisen tuen, etteivät työt enää edes kiinnosta.

Miksi kirjoitan täällä nimettömänä? Suurin osa lukijoista ymmärtää syyn. Kantasuomalainen ei voi tänä päivänä ilmaista mielipidettään julkisesti, koska todellisena pelkona on leimaaminen ja työpaikan menetys. Tiedän useita ihmisiä, jotka ovat menettäneet työpaikkansa, koska ovat kertoneet mielipiteensä julkisesti, mikä taas ei ole sopinut rasmus-ryhmän ja muiden vastaavien punavihreiden inkvisiittoreiden maailmankuvaan ja seurauksena on ollut joukkoliike kyseisen työntekijän työnantajalle. Voin vain kuvitella tällaisen kokeneen ihmisen tuskan. Millä perhe sitten elätetään?

Perussuomalaisten puoluesihteeri kertoi 2015 meille elintasosurffaajista. Hänet lynkattiin. Hän oli oikeassa. Kuka pahoittelee? Meille ollaan punavihreiden toimesta valehdeltu vuosikaudet, että siirtolaisten mukanaan tuomat ongelmat ovat lähinnä rasistien öyhötystä. Juuri tällaiset vastaavat monikulttuurisuuskoordinaattorit. Vaan mikä onkaan totuus mitä Yleisradio etunenässä ei halua julkisuuteen? Ruotsin poliisit ovat väsyneet. Ruotsin suurkaupungeissa on ghettoja, joihin on rakentunut rinnakkaisyhteiskuntia. Mitä enemmän maahanmuuttajia asuttaa tiettyjä alueita, sitä vähemmän heillä on painetta sopeutua yhteiskuntaan, Käy päinvastoin.
Ruotsissa piti olla kaikki hyvin. Maahanmuuttajat, tai siirtolaiset olivat puhtaasti rikkaus. Näin meille vakuutettiin. Todellisuudessa Ruotsi on laittanut rajat kiinni Tanskan suuntaan, koska tämä rikas valtio ei kestä enää sitä taakkaa, mitä työllistymättömät ja kulttuuriltaan täysin erilaiset ihmiset tuovat mukanaan. Vastuunkantajia Ruotsissa on näkynyt vähän.

Mediassa perussuomalaisuus on edelleen kirosana. Sillä ei tunnu olevan minkäänlaista vaikutusta, että he ovat olleet käytännössä koko ajan oikeassa. Suvaitsevaiston näkemykset ovat todistettu yksi toisensa jälkeen vääriksi. Tampereella koulutettujen uustaistolaistoimittajien johdolla luodaan parempaa maailmaa, vähät välittämättä mitä Suomalaisille käy. Juuri tällaiset enemmän ja vähemmän sinisilmäiset Tuisku Jähit ja heitä puffaavat Anni Suomelat ovat karhunpalvelus Suomelle ja suomalaisuudelle.

Onneksi jokaisella ihmisellä on vaaleissa mahdollisuus vaikuttaa. Ainakin siihen asti kunnes tämäkin vaihtoehto jollain tapaa katsotaan vahingolliseksi monikulttuurisuudelle. Ehkäpä tämäkin kirjoitus oli liikaa? Joudunko odottamaan poliiseja takaovelleni, koska kerroin totuuden.

Hävetkää tuhannesti valheessa eläjät.

48

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kymmenespienipoika

      Asiallinen kirjoitus. Se, miksi Mikkelin Kaupunkilehdellä ei ole kovin suurta paloa objektiiviseen tiedonvälitykseen juontaa juurensa siihen, että ko. aviisi ei ole Sanomalehtien liiton jäsen (eikä kyllä yritäkään täyttää laatujournalismin määreitä). Tosin eipä tuo SL:n ja sitä kautta JSN:n alaisuus suuremmin kohota ns. ”laatumedian” (esim. HS ja YLE) journalistista tasoa.

      Jospa me kantasuomalaiset vaan hyväksytään maksajan rooli kun saadaan ilmaista rikkautta ja moniosaajia ulkomailta? Ja onhan se kivan näköistäkin kun sossussa ei arvaa vain heikomman arvan saaneita suomalaisia - väriä elämään!

    • asiaaaaa

      Hyvä kirjoitus. Niin totta joka sana..

    • abubabubabana

      Koskeeko ns. aktiivimalli myös Stellan penkeillä lorvailevia matu-miehiä. Pitääkö heidänkin jatkossa tehdä jotain työmarkkinatukien ja kotoutumisrahojen eteen? Vai riittääkö nuorten tyttöjen kyylääminen aktiviteetiksi?

      • omatsäännöt

        Ei tietenkään koske.Niille on on räätälöity lainsuoja jo vuosia sitten esim. TE-toimiston kyykytystä vastaan.Jos "kunniakansalaiselle" on tehty kotoutussuunnitelma (max. jopa viideksi vuodeksi),niin TE-toimisto ei voi nakittaa edes 9 euron "töihin".


    • LoopenDyys

      Ei tietenkään koske heitä. Mimosan tehtävänä on saada tuntemaan näiden ihmisten olo mukavaksi Mikkelissä ja mikäpä siinä on naureskella ja moraaliposeerata, kun yhteiskunta maksaa mamujen elätyksen ja kilpailukykyisen palkan Mimosan seuraneideille.

      Aina välillä sopiva toimittaja tekee jutun paikallislehteen, missä muistetaan sopivasti varoitella rasismista ja vedotaan tunteisiin, jotta ihmiset ymmärtäisivät nöyrtyä tämän kulttuurivallankumouksen edessä.

      Aktivistitoimittajalle tosiasiat ovat sivuseikka.

      • maksuluonnossa

        Näilläkin palstoilla on ollut joskus joskus kuvia esillä että ei se yhteiskunnan maksama palkka ole ainoa palkkio mitä nämä seuraneidit ynnä muut vokkiavustajat saavat...


    • ängervöinen

      Aloittajalle: pari numeroa löysempi pipo olisi hyvä hankinta. Ei niin paljon kiristäisi.

      Kirjoituksesi on täyttä paskaa. Persut ovat säälittävä reppulijoukko, joka hupenee ansaitusti olemattomiin, kun Soini lähti hakemaan omaa hillotolppaansa. Ei tällaista sekoilijaporukkaa ota kukaan missään vakavasti. Ns. momentum meni jo.

      Milloin Suomi on ottanut "rajattomasti" maahanmuuttajia? Meille on tullut parhaina vuosina noin parikymmentätuhatta pakolaista. Heistä pysyvän oleskeluluvan saa alle puolet. Määrä on Euroopan mitassa häpeällisen pieni.

      Suomeen on suuntautunut satojentuhansien maahanmuuttajien vyöry kyllä, jatkosodan lopussa. Ja kyllähän Karjalan pakolaisia - evakkoja kuinka vain halutaan sanoa - paljon vierastettiin heidän outoutensa takia. Ryssiteltiin, hehän olivat ryssänuskoisia. Vertaa islamiin.

      Heillä oli outoja ruokatapoja, söivät metsästä kaikenlaisia paskasieniä. No nyt suomalaisetkin ovat oppineet keräämään tatteja, joista italialaiset maksavat kovaa hintaa.

      Suomesta lähti puoli miljoonaa elintasopakolaista Ruotsiin 60- ja 70-luvuilla. Heistä tuli alkuun vierastettuja finnjääveleitä. Aikanaan he sopeutuivat yhteiskuntaan mainiosti. Niin käy nykyisillekin maahanmuuttajille. Heitä pitää tukea eikä ruveta vierastamaan.

      Aloittajan kannattaa ottaa pää pois perseestä. Ilma on heti raikkaampaa ja näkymät valoisampia.

      • Siinäpä tullii oekkeen nasakka ja tos kommentti! Meekäpoeka on satarosenttisesti sammoo mieltä!


      • MPettersson

        Ketjun aloittaja kirjoitti ihan asiaa. En tiedä missä kuplassa ängervöinen ja tiälläsitäkirjutettaan elävät mutta pieni katsaus reaalimaailmaan olisi paikallaan. Terminologiankin voisi samalla saattaa ajantasalle.

        Jossain ängervöinen on sentään jäljillä. Molemmat isovanhempani olivat Karjalan evakoita ja heillä ei aivan kivuttomasti sujunut kotoutuminen. Olen kyllä ymmärtänyt että syynä oli enemmmän muuttuneet maanomistusolot kuin "outous" tai ryssänuskoisuus.

        Vanhempani muuttivat työn perässä Ruotsiin, isä klassisesti autoja tekemään joita äitikin sitten myöhemmin teki. Mutta. Ja tämä on se iso ero verrattuna näihin nykyajan pakoloisiin. Itse piti hankkia asunto ja työpaikka, ei sinne menty mihinkään sikäläiseen Suonsaareen makoilemaan herroiksi ja välillä ulkoilemaan Stellaan. Isä järjesti ensin aiemmin menneen kaverinsa avulla työpaikan ja vuokra-asunnon, ja kun sinne mentiin niin mentiin koko perhe. Ja mentiin ihan laivalla eikä millään ihmissalakuljettajien veneellä. Tämä on merkittävä ero: ennen kirjoiteltiin kirjeitä kavereille että mistä saa työtä tai asuntoa, nykyään viestitellään somessa kavereille että missä on parhaat edut ja tuet.

        Siinäkin ängervöinen on osittain oikeassa että yhteiskuntaan sopeuduttiin mainiosti. Lapsilla ei mennyt kuin muutama vuosi kun osattiin kieltä, joillakin vanhemmilla meni pitempään mutta esimerkiksi omani oppivat kyllä aika hyvin. Muukin integroituminen sujui hyvin, esimerkiksi molemmat veljeni ovat ruotsalaisen kanssa naimisissa.

        Mutta sitten tulee se toinen ja vielä isompi mutta. Jos suomalaiset ovatkin sopeutuneet ruotsalaiseen yhteiskuntaan niin lähi-idästä ja kauempaa tulleista ei voi sanoa samaa, enkä oikein tiedä noista itä-eurooppalaisistakaan. Vielä 10 vuotta sitten kävin mielelläni sukulaisissa Ruotsissa ja pidin Ruotsia monessa asiassa parempana kuin Suomea, vaikka tänne palasinkin. Nyt on kyllä jo toisin. Siellä paikalliset monin paikoin jo pelkäävät, siis p-e-l-k-ä-ä-v-ä-t, liikkua julkisilla ja kaupoissa jo ihan päiväsaikaan. Puhumattakaan pimeästä. Suomalainen media kertoo kovin vähän ja kohteliaasti että minkälaista se meno Ruotsissa nykyään on. Ne jutut päivittäisistä ammuskeluista, viikottaisista joukkoraiskauksista ja kymmenistä alueista jonne edes poliisi ei uskalla mennä ovat vain jäävuoren huippu. Totuus on paljon kauheampi. Itseäni se eilinen käsikranaatti metroasemalla uutinen ei yllättänyt yhtään. Tätäkö te haluatte Suomeen? Se Hesarin Maria Petterssonin juttu kuvaa vain suomalaisen median tilaa - se ei ole todellisesta maailmasta

        Vielä kun tietää että Ruotsi on panostanut oikeasti ja paljon rahaa kotoutumiseen, ja jälki on tuollaista, niin voi vain kauhistella että mitä Suomessa tapahtuu muutaman vuoden kuluttua.

        Lapsuuteni perheen ensimmäinen lomamatka Ruotsissa oli kaupunkiloma Tukholmaan. Me lapset kun tykkäsimme metrosta niin muutamana päivänä teimme siten että ajoimme metrolla ihan vaan johonkin, kävelimme sieltä toiselle metroasemalle, ja taas ajoimme metrolla ihan vaan johonkin. Ja kaikilla oli kivaa. Nykyään tällaista ei voi suositella lapsiperheille. Mutta ängervöinen ja tiälläsitäkirjutettaan voisivat päivittää tietonsa Ruotsista vaikka noin. Metrossa on sitten syytä olla ns. hiljaa ja kiltisti. Ketään 10-35v miespuolista ei-ruotsalaisen näköistä ei saa katsoa silmiin. Koko ajan on oltava valmiina siirtymään juosten, ja jos on vähänkin arvokkaampi kännykkä sitä ei kannata ottaa mukaan.

        Välkommen till Stockholm!


      • ängervöinen

        Suurelta osin höpö höpöä on tämä sinun maalailusi. Kiitos kuitenkin pienistä myönteisistä sirpaleista kirjoitustani kohtaan.

        Hesarissa oli juttu, jossa toimittaja meni viettämään syyslomaansa Rinkebyhyn, jota pidetään kai Ruotsin pahamaineisimpana asuinalueena. Siellä asukkaat totesivat, että elämä on ihan normaalia. Ulkomaisia tv-ryhmiä tulee kuvaamaan ja ne provosoivat yhteenottoja.

        Toki siellä on rikollisuutta. Niin on myös Mikkelissä. Kyllä täälläkin on väkivaltaisten huumehörhöjen välienselvittelyissä kuollut lukuisia ihmisiä. Kelaa tämän palstan tai murha.infon sivuhistoriaa, ellet usko.

        Tuossa Hesarin jutussa oli mielenkiintoinen tilastotieto. Tuolla "pahamaineisella" Rinkebyn alueella kuolee väkivaltaisesti suhteessa väkimäärään paljon vähemmän ihmisiä kuin koko Englannissa. Lontoo on siis paljon vaarallisempi paikka.

        Nuo surmiin johtavat tapaukset ovat rikollisten välien selvittelyä. Ihan samalla tavalla Suomessa tapot tapahtuvat tutussa porukassa kännikaverien kesken. No panic.

        Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää.

        Kyllä muualta tulleet sopeutuvat tarpeellisessa määrin. Karjalan evakot pitivät sitkeästi kiinni paististaan ja piirakoistaan. Nyt niitä syövät muutkin sujuvasti.

        Minulla asui naapurina Turkin kurdi, vainottua kansaa siis. Hyvin kelpasivat yön tunteina suomalaisille kännääjille hänen pitsansa ja kebappinsa.

        Kun ymmärretään ja hyväksytään toiset, elämä on helpompaa. Yritä sitä.


      • Pia_hei
        tiälläsitäkirjutettaan kirjoitti:

        Siinäpä tullii oekkeen nasakka ja tos kommentti! Meekäpoeka on satarosenttisesti sammoo mieltä!

        Onko sinusta mukavaa vastailla itsellesi? Olit ensimmäinen joka oli jyrkästi aloitusta vastaan. Se olikin odotettua koska olet täällä käytännössä yksin meuhkaamassa koko muuta porukkaa vastaan. Eikö sinua yhtään hävetä olla aina poikkiteloin koko muuta porukkaa vastaan, oltiin sitten Mäntyharjun, tai yleensä koko Etelä-Savon palstoilla tai esimerkiksi Lieksan maahantunkeutumiskeskusteluissa.


      • ängervöisempi
        ängervöinen kirjoitti:

        Suurelta osin höpö höpöä on tämä sinun maalailusi. Kiitos kuitenkin pienistä myönteisistä sirpaleista kirjoitustani kohtaan.

        Hesarissa oli juttu, jossa toimittaja meni viettämään syyslomaansa Rinkebyhyn, jota pidetään kai Ruotsin pahamaineisimpana asuinalueena. Siellä asukkaat totesivat, että elämä on ihan normaalia. Ulkomaisia tv-ryhmiä tulee kuvaamaan ja ne provosoivat yhteenottoja.

        Toki siellä on rikollisuutta. Niin on myös Mikkelissä. Kyllä täälläkin on väkivaltaisten huumehörhöjen välienselvittelyissä kuollut lukuisia ihmisiä. Kelaa tämän palstan tai murha.infon sivuhistoriaa, ellet usko.

        Tuossa Hesarin jutussa oli mielenkiintoinen tilastotieto. Tuolla "pahamaineisella" Rinkebyn alueella kuolee väkivaltaisesti suhteessa väkimäärään paljon vähemmän ihmisiä kuin koko Englannissa. Lontoo on siis paljon vaarallisempi paikka.

        Nuo surmiin johtavat tapaukset ovat rikollisten välien selvittelyä. Ihan samalla tavalla Suomessa tapot tapahtuvat tutussa porukassa kännikaverien kesken. No panic.

        Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää.

        Kyllä muualta tulleet sopeutuvat tarpeellisessa määrin. Karjalan evakot pitivät sitkeästi kiinni paististaan ja piirakoistaan. Nyt niitä syövät muutkin sujuvasti.

        Minulla asui naapurina Turkin kurdi, vainottua kansaa siis. Hyvin kelpasivat yön tunteina suomalaisille kännääjille hänen pitsansa ja kebappinsa.

        Kun ymmärretään ja hyväksytään toiset, elämä on helpompaa. Yritä sitä.

        Nimimerkki ängervöinen on on täysin oikeassa:

        Syy on ulkomaisissa tv-ryhmissä, ne ovat provosoineet Ruotsin mm. Euroopan raiskaustilastojen ykköseksi.

        Ja ihan vain kiusoitellakseen ulkomaisia tv-ryhmiä ruotsalaiset ovat intoutuneet keppostelemaan käsikranaateilla. Vuonna 2014 Ruotsissa tapahtui neljä kranaatti-iskua, vuonna 2015 niitä oli 48 ja vuonna 2016 52. Vuoden 2015 moniosaajainvaasiolla ei varmasti ole mitään tekemistä mainitun tilaston kanssa.

        Kranaatti-isku on tietysti hankala kuvata kun se on niin kovin lyhytkestoinen tapahtuma. Jotta ulkomaisilla tv-ryhmillä olisi myös jotain helpompaa kuvattavaa ruotsalaiset polttavat kouluja. Keskimäärin noin kerran päivässä Ruotsissa on koulu tuhopolton ansiosta liekeissä. Toinen mokomat paloja on syttynyt ”luonnollisella” tavalla tai syttymissyytä ei osata varmuudella sanoa.

        Kuten Alexander Stubb on Trumpille twiitannut: ”Dear DonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.”

        Tai nimimerkki ängervoinen on suomi24:ssa vakuuttanut: "Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää."

        Mutta ulkomaiset tv-ryhmät Ruotsissa pitäisi lailla kieltää.

        PS. No panic!


      • normaalijaturvallinen
        ängervöinen kirjoitti:

        Suurelta osin höpö höpöä on tämä sinun maalailusi. Kiitos kuitenkin pienistä myönteisistä sirpaleista kirjoitustani kohtaan.

        Hesarissa oli juttu, jossa toimittaja meni viettämään syyslomaansa Rinkebyhyn, jota pidetään kai Ruotsin pahamaineisimpana asuinalueena. Siellä asukkaat totesivat, että elämä on ihan normaalia. Ulkomaisia tv-ryhmiä tulee kuvaamaan ja ne provosoivat yhteenottoja.

        Toki siellä on rikollisuutta. Niin on myös Mikkelissä. Kyllä täälläkin on väkivaltaisten huumehörhöjen välienselvittelyissä kuollut lukuisia ihmisiä. Kelaa tämän palstan tai murha.infon sivuhistoriaa, ellet usko.

        Tuossa Hesarin jutussa oli mielenkiintoinen tilastotieto. Tuolla "pahamaineisella" Rinkebyn alueella kuolee väkivaltaisesti suhteessa väkimäärään paljon vähemmän ihmisiä kuin koko Englannissa. Lontoo on siis paljon vaarallisempi paikka.

        Nuo surmiin johtavat tapaukset ovat rikollisten välien selvittelyä. Ihan samalla tavalla Suomessa tapot tapahtuvat tutussa porukassa kännikaverien kesken. No panic.

        Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää.

        Kyllä muualta tulleet sopeutuvat tarpeellisessa määrin. Karjalan evakot pitivät sitkeästi kiinni paististaan ja piirakoistaan. Nyt niitä syövät muutkin sujuvasti.

        Minulla asui naapurina Turkin kurdi, vainottua kansaa siis. Hyvin kelpasivat yön tunteina suomalaisille kännääjille hänen pitsansa ja kebappinsa.

        Kun ymmärretään ja hyväksytään toiset, elämä on helpompaa. Yritä sitä.

        Meillä on nähtävästi eri käsitys siitä mikä on ihan normaalia turvallista elämää. Ampumis- ja puukotustapausten saldo Ruotsissa 10 päivän ajalta:

        6.1. Örebro. Afgaaninuorukainen löydettiin murhattuna yleisestä vessasta. 18-vuotias nuorukainen vangittiin epäiltynä murhasta.
        8.1. Örnsköldsvik. 50-vuotias mies otettiin kiinni epältynä murhasta. Miehen asunnosta löytyi väkivaltaisesti kuollut nainen, luultavasti miehen nuorempi puoliso. Kiinniotettu on ruotsalainen mies.
        8.1. Rinkeby. Uusruotsalaista ammutaan useita laukauksia päähän täpötäydessä pizzeriassa. Ei kiinniottoja.
        9.1. Halmstad. Maantieojasta löydetään kuollut uusruotsalainen. Mies murhattu ja viskattu autosta teon jälkeen ojaan. Ei epäiltyjä.
        10.1. Nässjö. 25-vuotias paperiton työntekijä puukkomurhataan ravintolan keittiössä. Ravintolan omistaja otetaan kiinni epäiltynä teosta. Uhri ja tekijä lähi-itätaustaisia.
        12.1. Helsingborg. Kahta nuorukaista, joista 23-vuotias menehtyy vammoihinsa. Tekijät ovat poliisin tuntemia lähi-itätaustaisia gangstereita. Ei kiinniottoja toistaiseksi
        14.1. Malmö. 21-vuotias uusruotsalainen gangsteri ammutaan hengiltä bussipysäkille. Ei kiinniottoja.
        15.1. Tukholma, Sundbyberg. 35-vuotias mies ammutaan maahanmuuttajaghetto Rissnessä hengiltä. Ei epäiltyjä.

        Kyseessä siis vain ampumiset ja puukotukset, käsikranaatit sun muut auto- ja koulupalot ovat sitten lisäksi.

        Petterssonin syyslomajutut kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ne eivät ole tästä maailmasta - tai ainakaan selvinpäin tehtyjä. Kuten myös Petterssonin nykyisen työnantajan, talososaamisestaan kuuluisuutta saaneen euroedustaja Miapetra Kumpula-Natrin jutut: "Tälläkin hetkellä balkanilaisen maantien laitaa taivaltaa jalan joukko matematiikanopettajia, arkkitehtejä, taloustieteilijöitä ja hammaslääkäreitä."
        Akavalainen 8.3.2016


      • normaalijaturvallinen
        ängervöinen kirjoitti:

        Suurelta osin höpö höpöä on tämä sinun maalailusi. Kiitos kuitenkin pienistä myönteisistä sirpaleista kirjoitustani kohtaan.

        Hesarissa oli juttu, jossa toimittaja meni viettämään syyslomaansa Rinkebyhyn, jota pidetään kai Ruotsin pahamaineisimpana asuinalueena. Siellä asukkaat totesivat, että elämä on ihan normaalia. Ulkomaisia tv-ryhmiä tulee kuvaamaan ja ne provosoivat yhteenottoja.

        Toki siellä on rikollisuutta. Niin on myös Mikkelissä. Kyllä täälläkin on väkivaltaisten huumehörhöjen välienselvittelyissä kuollut lukuisia ihmisiä. Kelaa tämän palstan tai murha.infon sivuhistoriaa, ellet usko.

        Tuossa Hesarin jutussa oli mielenkiintoinen tilastotieto. Tuolla "pahamaineisella" Rinkebyn alueella kuolee väkivaltaisesti suhteessa väkimäärään paljon vähemmän ihmisiä kuin koko Englannissa. Lontoo on siis paljon vaarallisempi paikka.

        Nuo surmiin johtavat tapaukset ovat rikollisten välien selvittelyä. Ihan samalla tavalla Suomessa tapot tapahtuvat tutussa porukassa kännikaverien kesken. No panic.

        Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää.

        Kyllä muualta tulleet sopeutuvat tarpeellisessa määrin. Karjalan evakot pitivät sitkeästi kiinni paististaan ja piirakoistaan. Nyt niitä syövät muutkin sujuvasti.

        Minulla asui naapurina Turkin kurdi, vainottua kansaa siis. Hyvin kelpasivat yön tunteina suomalaisille kännääjille hänen pitsansa ja kebappinsa.

        Kun ymmärretään ja hyväksytään toiset, elämä on helpompaa. Yritä sitä.

        Meillä on nähtävästi eri käsitys siitä mikä on ihan normaalia turvallista elämää. Ampumis- ja puukotustapausten saldo Ruotsissa 10 päivän ajalta:

        6.1. Örebro. Afgaaninuorukainen löydettiin murhattuna yleisestä vessasta. 18-vuotias nuorukainen vangittiin epäiltynä murhasta.
        8.1. Örnsköldsvik. 50-vuotias mies otettiin kiinni epältynä murhasta. Miehen asunnosta löytyi väkivaltaisesti kuollut nainen, luultavasti miehen nuorempi puoliso. Kiinniotettu on ruotsalainen mies.
        8.1. Rinkeby. Uusruotsalaista ammutaan useita laukauksia päähän täpötäydessä pizzeriassa. Ei kiinniottoja.
        9.1. Halmstad. Maantieojasta löydetään kuollut uusruotsalainen. Mies murhattu ja viskattu autosta teon jälkeen ojaan. Ei epäiltyjä.
        10.1. Nässjö. 25-vuotias paperiton työntekijä puukkomurhataan ravintolan keittiössä. Ravintolan omistaja otetaan kiinni epäiltynä teosta. Uhri ja tekijä lähi-itätaustaisia.
        12.1. Helsingborg. Kahta nuorukaista, joista 23-vuotias menehtyy vammoihinsa. Tekijät ovat poliisin tuntemia lähi-itätaustaisia gangstereita. Ei kiinniottoja toistaiseksi
        14.1. Malmö. 21-vuotias uusruotsalainen gangsteri ammutaan hengiltä bussipysäkille. Ei kiinniottoja.
        15.1. Tukholma, Sundbyberg. 35-vuotias mies ammutaan maahanmuuttajaghetto Rissnessä hengiltä. Ei epäiltyjä.

        Kyseessä siis vain ampumiset ja puukotukset, käsikranaatit sun muut auto- ja koulupalot ovat sitten lisäksi.

        Petterssonin syyslomajutut kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ne eivät ole tästä maailmasta - tai ainakaan selvinpäin tehtyjä. Kuten myös Petterssonin nykyisen työnantajan, talososaamisestaan kuuluisuutta saaneen euroedustaja Miapetra Kumpula-Natrin jutut: "Tälläkin hetkellä balkanilaisen maantien laitaa taivaltaa jalan joukko matematiikanopettajia, arkkitehtejä, taloustieteilijöitä ja hammaslääkäreitä."
        Akavalainen 8.3.2016


      • IOM
        ängervöinen kirjoitti:

        Suurelta osin höpö höpöä on tämä sinun maalailusi. Kiitos kuitenkin pienistä myönteisistä sirpaleista kirjoitustani kohtaan.

        Hesarissa oli juttu, jossa toimittaja meni viettämään syyslomaansa Rinkebyhyn, jota pidetään kai Ruotsin pahamaineisimpana asuinalueena. Siellä asukkaat totesivat, että elämä on ihan normaalia. Ulkomaisia tv-ryhmiä tulee kuvaamaan ja ne provosoivat yhteenottoja.

        Toki siellä on rikollisuutta. Niin on myös Mikkelissä. Kyllä täälläkin on väkivaltaisten huumehörhöjen välienselvittelyissä kuollut lukuisia ihmisiä. Kelaa tämän palstan tai murha.infon sivuhistoriaa, ellet usko.

        Tuossa Hesarin jutussa oli mielenkiintoinen tilastotieto. Tuolla "pahamaineisella" Rinkebyn alueella kuolee väkivaltaisesti suhteessa väkimäärään paljon vähemmän ihmisiä kuin koko Englannissa. Lontoo on siis paljon vaarallisempi paikka.

        Nuo surmiin johtavat tapaukset ovat rikollisten välien selvittelyä. Ihan samalla tavalla Suomessa tapot tapahtuvat tutussa porukassa kännikaverien kesken. No panic.

        Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää.

        Kyllä muualta tulleet sopeutuvat tarpeellisessa määrin. Karjalan evakot pitivät sitkeästi kiinni paististaan ja piirakoistaan. Nyt niitä syövät muutkin sujuvasti.

        Minulla asui naapurina Turkin kurdi, vainottua kansaa siis. Hyvin kelpasivat yön tunteina suomalaisille kännääjille hänen pitsansa ja kebappinsa.

        Kun ymmärretään ja hyväksytään toiset, elämä on helpompaa. Yritä sitä.

        "Tuo pelottelu Ruotsin tilanteesta on ihan turhaa. Minulla asuu sukulaisia Tukholmassa ja Västeråsissa. Ollaan kavereita facessa ja vaihdetaan kuulumisia. Ei kukaan heistä tunnista tällaisia uhkakuvia. Kyllä he elävät ihan normaalia turvallista elämää."
        - ängervöinen

        "Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa. Ruotsissa. Kuka olisi uskonut, Ruotsissa."
        - Donald Trump


      • normaaliajaturvallista

    • jokurotisentään

      On kyllä irvokasta kun jotkut täällä vertaa Karjalan evakoita noihin maahantunkeutujiin, samoten Ruotsiin työn perässä muuttamisella on hiukan eroo kun vertaa tähän maahantunkeutujien pummimiseen. Sitä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi niiden piti tulla tänne kylmään ja kaukaiseen Suomeen vaikka siinä vieressä olisi ollut rikas ja samankulttuurinen Saudi-Arabia

      • ängervöinen

        Termi maahantunkeutuja on lähtökohtaisesti rasistinen. Se paljastaa käyttäjästään paljon.

        Karjalan evakot olivat sodan takia joutuneet jättämään kotinsa. No miksi Syyriasta tullaan? Ihan samasta syystä. En näe tässä mitään eroa.

        Suomalaisista Ruotsiin muuttaneista suurin osa toki pääsi suoraan töihin Volvolle, Saabille tai muihin tehtaisiin. Mutta heidän joukossaan oli myös juoppoja rikollisia, jotka koettiin auvoisassa kansankodissa ikäviksi häiriköiksi.

        Lue kirjallisuudesta kertomuksia viinaa trokanneista Slussenin sisseistä tai lähiöissä kilttejä kotirouvia pelotelleista juopporemmeistä.

        Monet toisen tai kolmannen polven ruotsinsuomalaiset ovat kirjanneet näitä kokemuksiaan.

        Jos otat rasistin silmälasit pois päästäsi ja tarkastelet asioita kylmän viileästi, voit nähdä ne toisessa valossa.

        Millaisen uhkan sinun turvallisuudellesi olisi aiheuttanut pieni lapsi, joka hukkui huteran kumilautan kaaduttua Välimerellä?

        Jos olisit itse tilanteessa, jossa joutuisit pakkaamaan kaiken välttämättömän käsimatkatavaroihin ja luottamaan henkesi salakuljettajan varaan, toivoisitko turvallista määränpäätä?


      • lähtökohtaisesti
        ängervöinen kirjoitti:

        Termi maahantunkeutuja on lähtökohtaisesti rasistinen. Se paljastaa käyttäjästään paljon.

        Karjalan evakot olivat sodan takia joutuneet jättämään kotinsa. No miksi Syyriasta tullaan? Ihan samasta syystä. En näe tässä mitään eroa.

        Suomalaisista Ruotsiin muuttaneista suurin osa toki pääsi suoraan töihin Volvolle, Saabille tai muihin tehtaisiin. Mutta heidän joukossaan oli myös juoppoja rikollisia, jotka koettiin auvoisassa kansankodissa ikäviksi häiriköiksi.

        Lue kirjallisuudesta kertomuksia viinaa trokanneista Slussenin sisseistä tai lähiöissä kilttejä kotirouvia pelotelleista juopporemmeistä.

        Monet toisen tai kolmannen polven ruotsinsuomalaiset ovat kirjanneet näitä kokemuksiaan.

        Jos otat rasistin silmälasit pois päästäsi ja tarkastelet asioita kylmän viileästi, voit nähdä ne toisessa valossa.

        Millaisen uhkan sinun turvallisuudellesi olisi aiheuttanut pieni lapsi, joka hukkui huteran kumilautan kaaduttua Välimerellä?

        Jos olisit itse tilanteessa, jossa joutuisit pakkaamaan kaiken välttämättömän käsimatkatavaroihin ja luottamaan henkesi salakuljettajan varaan, toivoisitko turvallista määränpäätä?

        Et sitten huomannut kommentoida seuraavaa: "Sitä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi niiden piti tulla tänne kylmään ja kaukaiseen Suomeen vaikka siinä vieressä olisi ollut rikas ja samankulttuurinen Saudi-Arabia"

        Se ylempänä suositeltu metromatkailu voisi olla opettavaa joillekin...


      • Huurrmerinta
        ängervöinen kirjoitti:

        Termi maahantunkeutuja on lähtökohtaisesti rasistinen. Se paljastaa käyttäjästään paljon.

        Karjalan evakot olivat sodan takia joutuneet jättämään kotinsa. No miksi Syyriasta tullaan? Ihan samasta syystä. En näe tässä mitään eroa.

        Suomalaisista Ruotsiin muuttaneista suurin osa toki pääsi suoraan töihin Volvolle, Saabille tai muihin tehtaisiin. Mutta heidän joukossaan oli myös juoppoja rikollisia, jotka koettiin auvoisassa kansankodissa ikäviksi häiriköiksi.

        Lue kirjallisuudesta kertomuksia viinaa trokanneista Slussenin sisseistä tai lähiöissä kilttejä kotirouvia pelotelleista juopporemmeistä.

        Monet toisen tai kolmannen polven ruotsinsuomalaiset ovat kirjanneet näitä kokemuksiaan.

        Jos otat rasistin silmälasit pois päästäsi ja tarkastelet asioita kylmän viileästi, voit nähdä ne toisessa valossa.

        Millaisen uhkan sinun turvallisuudellesi olisi aiheuttanut pieni lapsi, joka hukkui huteran kumilautan kaaduttua Välimerellä?

        Jos olisit itse tilanteessa, jossa joutuisit pakkaamaan kaiken välttämättömän käsimatkatavaroihin ja luottamaan henkesi salakuljettajan varaan, toivoisitko turvallista määränpäätä?

        Ängervöinen selvittää taas tilannetta yhden liikuttavan tunteisiin vetoavan esimerkin kautta ja tekee sillä valtakunnanpolitiikkaa, kun asiaa pitää juuri tarkastella päinvastoin.


    • Tuurekulpela

      Suvaitsevainen palstahäirikkö Ängervöinen taas paikalla. Mies joka ei anna tosiasioiden vaikuttaa omiin luutuneisiin ja kiveen hakattuihin mielipiteisiinsä.

      Ängervöiselle on esimerkiksi selvitetty kymmeneen kertaan mikä merkittävä ero on Karjalan evakoilla, Ruotsiin tai Yhdysvaltoihin muuttaneilla ihmisillä, verrattuna lähi-idän vieraasta kulttuurista tulevilla nuorilla miehillä. Siihen aikaan kouluttautumattomalle ihmiselle pystyi yhteiskunta järjestämään työtä, toisin kuin nyt, minkä lisäksi Suomen yhteiskunnan antama tuki toimii kolmansien maiden tulijoille melkoisena houkuttimena.

      Ängervöisen kaverin laitettua Ruotsista viestiä, että siellä on kaikki hyvin, niin tällöin asia ilmeisesti pitää paikkaansa!? Ängervöinen ei halua hyväksyä sitä ihan faktapohjaista tosiasia, että segretoituminen kiihtyy Ruotsissa, Ruotsin hallitus on muuttanut täydellisesti linjaansa, vaikka edelleenkään ei ääneen tohdita kertoa, että ruotsidemokraatit olivat täysin oikeassa, naiset eivät uskalla liikkua öisin kaupungeissa, poliisikin kokee turvattomuutta pääosin etnistaustaisten jengien ja lähiöiden tahoilta.

      Ängervöinen on pahinta laatua oleva maansa pettäjä, joka on viimeisen kahden vuoden aikana ollut kaikesaa väärässä, mitä on täällä vauhkonnut. Ängervöinen mm. esittää, että tulijat nyt vaan sopeutuvat aikanaan. Tosiasiat eivät hänelle sovi, esimerkiksi Ängervöinen ei halua selittää miksi Somalian kansalaiset eivät työllisty, heitähän on tullut 90-luvulta lähtien ja ongelmat tutkimuksien mukaan eivät parane edes toisessa sukupolvessa. Samoin Ängervöinen aikanaan valehteli, ettei tulijat syyllisty seksuaalirikoksiin sen useammin kuin kantasuomalaiset, mikä on tilastojen valossa täydellistä paska puhetta.

      Ängervöinen on käsittämätön suomalaisesta suvereeniteetistä piittaamaton suvakki, joka uskoo että hyvä tahto ja kauniit kuvitelmat saavat nimenomaan rajattomaan maahan tulijat sopeutumaan.

      • Öyhöttäjä-Änkerö

        Katsokaapa kaikki tragikoominen nettivideo "Suomalaisen lapsiperheen elämä Pietarissa"ja miettikää, voisiko kulttuurimarxismilla olla osuutta asiaan.


    • Huuruturpa

      Olisipa muuten erittäin mukava tietää kuka tämä Ängervöinen on? Tyyppi häiriköinyt monta vuotta, haukkuu muita paskanpuhujiksi, vaikka itse istuu paskahuussissa suu sontaa täynnä.

      Ei perustele mitään sanomisiaan, elleivät omat luulot käy perusteista. Tyypillä ei mielestään ole mitään vastuuta sanomisistaan, vaikka toimii maanpetoksellisesti levittämällä täydelliseksi hevonpaskaksi osoittautunutta propagandaa vuosi tolkulla.

      • ängervöinen

        Niinpä. Olisi mukava tietää.

        Mitäpä sillä tiedolla tekisit? Tulisit kotiovelleni häiriköimään?

        Osoita yksi kommenttini, jossa olen toiminut maanpetoksellisesti. Ei taida löytyä. Olen käynyt armeijan. En vannonut sotilasvalaa, koska en kuulu kirkkoon, mutta annoin vastaavan juhlallisen vakuutuksen.

        Kukaan ei kasvokkain keskustellessa ole asettanut isänmaallisuuttani kyseenalaiseksi. Tällaiset halpahintaiset väitteet tarvitsevat faktoihin pohjautuvia perusteluja.


      • Änkeröinen_
        ängervöinen kirjoitti:

        Niinpä. Olisi mukava tietää.

        Mitäpä sillä tiedolla tekisit? Tulisit kotiovelleni häiriköimään?

        Osoita yksi kommenttini, jossa olen toiminut maanpetoksellisesti. Ei taida löytyä. Olen käynyt armeijan. En vannonut sotilasvalaa, koska en kuulu kirkkoon, mutta annoin vastaavan juhlallisen vakuutuksen.

        Kukaan ei kasvokkain keskustellessa ole asettanut isänmaallisuuttani kyseenalaiseksi. Tällaiset halpahintaiset väitteet tarvitsevat faktoihin pohjautuvia perusteluja.

        Miksi sinä Pia valehtelet olevasi mies ja vielä armeijan käynyt. Silloin eivät naiset vielä päässeet suorittamaan asevelvollisuutta kun sinä olit siinä iässä. Olet varmasti saanut desanttikoulutusta Sirola-opistolla valmistautuessasi kulttuurimarxistin vaativaan ja toisaalta toivottomaan missioosi. Venäjäntrollin koulutus Pietarissa taisi tosin olla vain totuttelua häiriköimään sosiaalisessa mediassa ja hyvin näyttää se oppi menneen perille. Että sellaista matkailukoulutusta.


      • Huuruturpa
        ängervöinen kirjoitti:

        Niinpä. Olisi mukava tietää.

        Mitäpä sillä tiedolla tekisit? Tulisit kotiovelleni häiriköimään?

        Osoita yksi kommenttini, jossa olen toiminut maanpetoksellisesti. Ei taida löytyä. Olen käynyt armeijan. En vannonut sotilasvalaa, koska en kuulu kirkkoon, mutta annoin vastaavan juhlallisen vakuutuksen.

        Kukaan ei kasvokkain keskustellessa ole asettanut isänmaallisuuttani kyseenalaiseksi. Tällaiset halpahintaiset väitteet tarvitsevat faktoihin pohjautuvia perusteluja.

        En tiedä mitä kyseisellä tiedolla tekisin.

        Sotilasvala ja vakuutus alkaa näin: Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa.

        Olet nyt vuosia johtanut lukijoita harhaan piittaamatta tosiasioista joita sinulle on jatkuvasti lueteltu. Kommenteistasi ja suoranaisesta valehtelustasi voi helposti vetää pätevän johtopäätöksen, ettet ole puolustanut isänmaasi koskemattomuutta, vaan olet käytännössä toiminut juuri päinvastoin. Olet asettanut kantasuomalaisen toissijaiseksi puolustaessasi monikulttuurisuutta tavalla joka on omassa piirissäsi kylläkin tunteisiin vetoavaa, mutta ei perustu tutkittuihin tosiasioihin.

        Nostat esille jatkuvasti hyvin kapea-alaisesti maahanmuuttoon liittyviä näkökohtia, jotka eivät kestä faktapohjaista tarkastelua. Kun esille nostamiasi asioita tarkastellaan kokonaisvaltaisesti, ne ovat käytännössä puhdasta propagandaa.

        Meille tulee Syyrialaisia
        Meille tulee naisia ja lapsia
        Kunnon kotoutus ratkaisee ongelmat
        Voimme asuttaa ihmiset ympäri Suomen, jolloin saamme apua pienten pitäjien negatiiviseen muuttoliikkeeseen
        Se ei ole keneltäkään pois
        Meille tulee tohtoreita ja lääkäreitä
        Katsomalla silmiin ja hyvällä tahdolla sopeutamme tulijat
        Rikollisuus on rasistien öyhötystä
        Ruotsissa ei juurikaan ole ongelmia
        Maahanmuuttajat ovat rikkaus
        Laittomasti maassa olevat
        Ghetot ovat rasistien hölynpölyä

        Tuossa oli nopeasti mieleeni tulevat. Olet luultavasti jokaisessa kohdassa väittänyt aivan toista mitä tosiasiat sitten kertovat. Kun katsoo kirjoitustaitoasi, niin ei voi välttyä johtopäätökseltä että olet tehnyt sen tietoisesti. Eli olet tietoisesti pyrkinyt edistämään Suomeen kohdistuvaa ja suomalaista suvereeniteettiä murentavaa siirtolaisten muuttoliikettä, mikä heikentää kantasuomalaisten työttömien, suomalaisten vanhusten, lasten ja aivan kaikkien suomalaisten asemaa. Ja syynä sinulla tähän on se, että mielestäsi kuka tahansa siirtolainen voi tulla nauttimaan vastikkeetonta elätystä ja tämän kritisoiminen on hyvin paheksuttavaa. Olet pahinta laatua oleva punavihreä agitaattori.

        Jokaisella on toki sananvapaus, mutta toimintaasi pystyy yhtä lailla miettimään maanpetoksellisesta näkökulmasta, koska tosiasioiden valossa toimit kuin myyrä suomalaisuutta vastaan.


      • ängervöinen

        Voi herttileili sentään. Nyt on niin paksua tavaraa, että tuskin uskot itsekään kaikkea. Kiitos toki siitä, että vaatimattomat kommenttini ovat saaneet sinut edes hiukan ajattelemaan. Me olemme suunnilleen kaikesta eri mieltä, mutta silti arvostan uutteruuttasi.

        Miten Suomeen kohdistuva muuttoliike murentaa suomalaista suvereeniteettiä? En ymmärrä. Miten se heikentää kantasuomalaisten asemaa? En ymmärrä. Miten helevetissä olen maanpetoksellinen? Olen isänmaallinen, suoraselkäinen suomalainen mies. Olen tehnyt raskaan ja monipolvisen työuran ja olen siitä ansaitulla työeläkkeellä. Elän omillani enkä käytä yhteiskunnan tukia ylimääräisesti hyväkseni.

        Olen toki punavihreä. En silti elä missään kuplassa. Koetan aktiiivisesti ymmärtää toisinajattelevia. Se on vaikeaa. Juuri tänään naamakirjan keskustelussa sain yhdeltä persulta suoranaisen tappouhkauksen. Ei tämä ole oikea tapa keskustella.

        Jos olet huolissasi - oikeasti - suomalaisista vanhuksista, ymmärrät, että heidän vaippojansa vaihtaa tulevina vuosina yhä useammin maahanmuuttaja. Ihan sama tapahtui 70-luvulla Ruotsissa. Likaisimman työn tekivät suomalaiset.

        Tilastot kertovat enemmän kuin ennakkoluuloiset nettipalstat. Niitä kannattaa tutkia, kun niitä saa Suomessa ilmaiseksi. Katso Tilastokeskus googlesta.

        Suomeen muuttajien lähtömaiden kärki on ollut monta vuotta sama: Viro, Venäjä, Ruotsi. Virolaiset ja venäläiset tulevat tänne töihin. Ruotsista tulee kenties jonkin verran siellä eläkkeelle jääneistä Suomesta lähteneitä.

        Suomen maatalouden kausityöläiset tulevat nykyään Virosta, Venäjältä, Puolasta, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä. Ja marjanpoimijat tietenkin Thaimaasta. Ilman heitä jäisivät mansikat ja vihannekset pelloille ja marjat metsiin.


      • ängervöinen

        Mikä h-vetin Pia-levy teille on jäänyt paikoilleen? Olen tässäkin ketjussa todennut, että en ole Pia. Käyttäkää aivojanne, jos ne vielä toimivat kännäämisen ja narkkaamisen jäljiltä.

        Jos joku teille öyhöttäjille esittää poikkipuolisen asiallisen kommentin, te ette puutu siihen, vaan alatte pohtia kirjoittajan henkilöllisyyttä. Outoa. Keskittykää keskusteluun. Älkää kehitelkö mitään salaliittoteorioita.

        Nuo uhkailut sinänsä ovat poliisin asia. Sinunkin IP-osoitteesi on miljoonien amerikkalaisten tiedossa ja Suomen viranomaiset saavat sen tietoonsa parilla hiiren klikkauksella. Ei kannata uhota. Polliisisetä saattaa olla minä tahansa aamuna koputtelemassa ovellesi.


      • Pia_Rask_kommentoi

        Olen poistattanut tästä kaksi mielipidettä asiattomina joissa todettiin minun olevan minä ja kaiken sen paskan postaaja joka näille palstoille ilmestyy. Tottahan se on ja minua pelottaa.


      • Huuruturpa
        ängervöinen kirjoitti:

        Voi herttileili sentään. Nyt on niin paksua tavaraa, että tuskin uskot itsekään kaikkea. Kiitos toki siitä, että vaatimattomat kommenttini ovat saaneet sinut edes hiukan ajattelemaan. Me olemme suunnilleen kaikesta eri mieltä, mutta silti arvostan uutteruuttasi.

        Miten Suomeen kohdistuva muuttoliike murentaa suomalaista suvereeniteettiä? En ymmärrä. Miten se heikentää kantasuomalaisten asemaa? En ymmärrä. Miten helevetissä olen maanpetoksellinen? Olen isänmaallinen, suoraselkäinen suomalainen mies. Olen tehnyt raskaan ja monipolvisen työuran ja olen siitä ansaitulla työeläkkeellä. Elän omillani enkä käytä yhteiskunnan tukia ylimääräisesti hyväkseni.

        Olen toki punavihreä. En silti elä missään kuplassa. Koetan aktiiivisesti ymmärtää toisinajattelevia. Se on vaikeaa. Juuri tänään naamakirjan keskustelussa sain yhdeltä persulta suoranaisen tappouhkauksen. Ei tämä ole oikea tapa keskustella.

        Jos olet huolissasi - oikeasti - suomalaisista vanhuksista, ymmärrät, että heidän vaippojansa vaihtaa tulevina vuosina yhä useammin maahanmuuttaja. Ihan sama tapahtui 70-luvulla Ruotsissa. Likaisimman työn tekivät suomalaiset.

        Tilastot kertovat enemmän kuin ennakkoluuloiset nettipalstat. Niitä kannattaa tutkia, kun niitä saa Suomessa ilmaiseksi. Katso Tilastokeskus googlesta.

        Suomeen muuttajien lähtömaiden kärki on ollut monta vuotta sama: Viro, Venäjä, Ruotsi. Virolaiset ja venäläiset tulevat tänne töihin. Ruotsista tulee kenties jonkin verran siellä eläkkeelle jääneistä Suomesta lähteneitä.

        Suomen maatalouden kausityöläiset tulevat nykyään Virosta, Venäjältä, Puolasta, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä. Ja marjanpoimijat tietenkin Thaimaasta. Ilman heitä jäisivät mansikat ja vihannekset pelloille ja marjat metsiin.

        Ensinnäkin, sen lisäksi että me ollaan eri mieltä käytännössä joka asiasta, niin meitä erottaa myös se, että toinen meistä on rehellinen. Se et ole sinä. Suvakin kanssa keskustellessa minua on aina hämmästyttänyt se seikka, että luulisi lähtökohtaisesti isänmaallisena esiintyvän ihmisen ajattelevan Suomen parasta tilanteessa jossa siirtolaisten aikaan saamista ongelmista löytyy jo niin paljon näyttöä, että jokaisella kotimaansa suvereeniteettiä arvostavalla ihmisellä tulisi olla harkintakykyä puntaroida hyötyjä - haittoja joita siirtolaisuus aiheuttaa. Suvakki vaan toimii aina niin, että realistilla on todistustaakka suvakin näytellessä epärehellistä tyhmää.

        Suomeen kohdistuva muuttoliike rapauttaa kantasuomalaisuutta aivan samalla tavalla, kuin Amerikkaan kohdistunut muuttoliike rapautti alkuperäisasukkaiden suvereeniteettiä. Mitä isommalla volyymillä, sitä kauaskantoisemmat seuraukset. Jokainen maahan tullut siirtolainen synnyttää enemmän ja vähemmän sosiaalisia, taloudellisia ja esimerkiksi asumiseen liittyvää segretoitumista. Samoin siirtolaiset äänestävät tulevaisuudessa vihreiden, demarien ja vasemmiston listoilta omiaan puhtaasti itsekkäistä syistä. Jokainen siirtolaisten "kotoutumiseen" laitettu euro on kantasuomalaisilta pois. Sinulle on esimerkiksi moneen kertaan selvitetty 90-luvulla tänne tulleiden Somalien kotoutuminen, tai pikemminkin kotoutumattomuus, missä jo toisessa sukupolvessa jatkuvat ongelmat työllistymisessä ovat selvät. Et halua ottaa tähän faktaan kantaa, vaan päinvastoin halajat lisää afrikan siirtolaisia meille. Meille tulee edelleen paljon Irakilaisia, juuri heidän ja Afrikkalaisten kohdalla näkymät ovat tilastojen mukaan hyvin huonot pitkälläkin aikavälillä.

        Kirjoitit täällä 2.11.2017 "Osoittakaa joku asia jossa olen jotain väittänyt totuudenvastaisesti"

        Sitä ennen kirjoitit täällä 11.9.2017: "Suomeen ei ole tullut yhtään "huijaripakolaista". Kun joku on päätynyt tänne pimeille ja kylmille perukoille, hänellä on täytynyt olla hätä.11.9.2017 "

        Viestisi on järjenvastaista absurdia paskapuhetta.

        Kirjoitit täällä 2.11.2017 "Asenteeltaan työhaluisia tulee joka suunnasta"

        Tämäkin viestisi on täysin tosiasioiden vastainen, mitä tilastotieto ei tue ollenkaan.

        Kirjoitit täällä:" Ihan samalla tavalla nyt viime vuosina maahan tulleet muslimit rakentavat omat yhteisönsä. 25.10.2016"

        Tämä jos mikä on myös suomalaisuuden murentamista. Eli hyväksyt valitettavana tosiasiana muslimien ghettoutumisen, mikä nyt vaan "kuuluu asiaan", koska olet valmis sälyttämään suomalaisten niskoille tämän ikeen siitä hyvästä että saadaan monikulttuurista puheensorinaa toreille.

        Kirjoitit: "Olen akateemisesti koulutettu itse ajatteleva ihminen. Olen suvakki, sen myönnän. Etupäässä säälin rasistisia vajakkeja. Elämäm koulu ei ole mikään koulu, se on merkki luuseriudesta ja omaehtoisesta syrjäytymisestä.8.9.2017"

        Tämä kertoo oikeastaan kaiken sinusta persoonana ja ihmisenä. Halveksit suomalaisia vähäosaisia, etkä näe sitä tosiasiaa että monet syrjäytyneet kantasuomalaiset ovat olosuhteiden uhreja, eli jo lapsuudestaan lähtien laitoksissa ja epävakaissa oloissa kasvaneita ja sellaisen vanhemmuuden piiriin kuuluneita, että realistiset kehittymisen mahdollisuudet "kunnollisuuteen" ovat olleet hyvin rajalliset. Eli tuet mielummin tänne tulevia siirtolaisia, jotka eivät työllisty, joilla ei ole työhaluja ja jotka syyllistyvät esimerkiksi seksuaalirikoksiin selvästi laskennallisesti kantasuomalaisia useammin. Olet häpeäksi suomalaisuudelle kaikessa etovassa akateemisessa ylemmyydentunnossasi.

        Kehtaat kirjoittaa myös : "Koetan aktiivisesti ymmärtää toisinajattelevia"
        Aivan täydellistä paskapuhetta. Elät todellakin kuplassa, vaikka suvakille tyypillisesti kiistät sen. Mikäli koettaisit aktiivisesti ymmärtää toisinajattelevia, toisin sanoen realistisen maailmankuvan omaavia, niin olisit jo edellisessä postauksessani listaamieni epäkohtien keskellä viimeinkin miettinyt, että ajatusmaailmassasi on jotain pahasti vialla, koska mikään mitä te suvakit olette toitottaneet, ei ole pitänyt paikkaansa.

        BTW. Kerroit aiemmin että Ruotsissa on kaikki hyvin. Jälleen aivan käsittämätön väite, joka on täyttä paskaa. Viimeksi pari päivää sitten kerrottiin, että jopa suvakki Lövren harkitsee armeijan esiinmarssia väkivaltaisten jengien kuriin saamiseksi. Viime vuonna Ruotsissa oli 300 jengiampumista! Ja arvaa mitä, Ruotsin jengit ovat pääosin etnistaustaisia, eli juuri sitä porukkaa, mitä sinä tänne Suomeen halajat.

        Selkarankainen isänmaallisuus on sinusta kaukana. Itsellesi voit toki jatkaa valehtelua. Naru ja köysi vaihtoehtoa sinulle suositan.


    • Hulluatouhualoppu

      Kauppakeskuksissa norkoilu pitäisi kieltää kauppakeskuksen taholta. Naisena olen saanut päällekäyvää ja häpeilemätöntä tuijotusta osakseni, ärsyttää koska eivät kunnioita naista ja eivät ymmärrä, että tempaisen kunnolla enkä mene nurkkaan kuten kuuluu. Aion hankkia suojavarusteita, koska asiaa täytyy jo pelätä mm. iltaisin yksin kulkiessa. EI Ruotsin mallille ja kaikki, jotka edistävät tätä kehitystä, hävetkää ja korvaamaan tuho. Tietysti kehitys tulee heti kääntää laeilla, asetuksilla, käytannöillä. Arabimiehet ketä saattoi n. 50-60v mies, puhuivat suomea keskellä päivää eli olleet kauan ja eivät töissä. SPR:n leivissä mies? Käyvät syömässä Mikkelin lukiossa. Miksi ei tarjota suomalaisille?

    • Suomenpuolesta

      Ängervöinen saattaa peräti olla joku länkkärin toimituksesta. Sielläkin sai samanlaisella kirjoitusasulla ja samalla lailla joku trollata keskusteluja, kun samaan aikaan suvakkimoderaattorit sensuroivat eri mieltä olevien asiallisia ja faktapitoisia kommentteja.

      Minä kyllä tietäisin mitä tehdä, jos tieto ängervöisen henkilöllisyydestä tavoittaisi tietoisuuteni, mutta ei siitä aiheesta sen enempää tänne.

      Minulla ei ole tietotaitoa tietokoneiden ym. niihin liittyvien asioiden suhteen, joten voisiko joku niistä asioista tietävä valaista minua, että pystyykö joku hakkeri selvittämään ängervöisen henkilöllisyyden? Siitä työstä olisin valmis maksamaan reippaan korvauksen.

      • Suomenpuolesta

        Kiitos vinkistä, mutta en kaipaa muuta kuin vastauksen kysymykseeni.


      • Piankaveri
        Suomenpuolesta kirjoitti:

        Kiitos vinkistä, mutta en kaipaa muuta kuin vastauksen kysymykseeni.

        Kyllä siinä oli ängervöisen haastattelu. Huomasit varmasti että vinkki poistettiin nopeasti Pian vaadittua poistamaan se asiattomana. Tää on kuule satavarmaa tietoa tuosta "öyhöttäjästä". Googleta sanat peris, rasse ja uuninpankko niin saat lisää materiaalia.


    • Jokanurkassarasisteja

      Iltalehti tietää juuri kertoa että Saksa alkaa rajoittamaan turvapaikanhakijoiden vastaanottamista. Samassa jutussa arveltiin että perheenyhdistämistä tullaan mahdollisesti vaikeuttamaan.

      Tämä kuulostaa peräti erikoiselta, koska tähän asti maahantulijat on nähty rikkautena, joiden ei pitänyt aiheuttaa ongelmia ja heidän motiivien kyseenalaistaminen oli rasismia. Aivan kuten Petteri Orpo määritteli meillä Suomessa.

      Eli nyt tehdään niitä toimenpiteitä joita perussuomalaiset ovat ehdottaneet vuosikausia. Samoin ruotsidemokraatiti Ruotsissa.

      Mutta suvakki ei häpeä! Tämä on rasistien vika!

    • Guudrullit

      Eläköityvä entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg puhuu nyt suunsa puhtaaksi. Kertoo maassa olevien paperittomien olevan uhka, jota maassa ei ole ollut.

      Eli Nerg jatkaa huippuvirkamiesten ketjua, johon kuuluu totuuden kertominen eläkkeen kynnyksellä. Miksi totuutta ei aiemmin voinut kertoa? Koska Ängervöiset.

      • sunnuntailta

        Totuuden kertomisesta kuvaava esimerkki viime sunnuntailta Espoosta, missä 12-14-vuotias poika ryösti ikätoverinsa nyrkkiraudalla uhaten. Poliisin julkaisemat tuntomerkit olivat: "Epäillyllä oli teon hetkellä yllään harmaat farkut, musta takki, musta lippis ja sininen reppu. Epäillyn silmät ovat tummanruskeat."

        Silmien väri kerrottiin mutta ei tullut mieleen kertoa ihonväriä? Ai niin, se olisi ollut rasismia ja vihapuhetta.


    • KorpilakiRules

      Entä voiko joku hakkeri selvittää ängervöisen henkilöllisyyden/koneen jolla hän on operoinut? Kertokaa joku vastaus. Jos hänet on mahdollista etsiä hakkerin avulla niin minä teen sen.

      • ängervöinen

        Heh, heh, heh. Ihan korpilaki.

        Menkää lapsukaiset äitylin tykö. Hän puhaltaa pipiin ja keittää jotain lämmintä. Sylkyssä maailma näyttää paljon paremmalta.


    • sanokaabääbää

      Kun tietylle alueelle (kaupunki, taajama, kylä) tulee riittävästi ihmisiä shithole-maista muuttuvat nekin shitholeiksi.

      Ja se on fakta, ei ennakkoluuloa.

    • ängervöinen

      Myönnän tämän ongelman. Mikkeliinkin on alkanut muodostua tällaisia hankalia alueita. Mutta lähtökohtana on väärä oletus. Meillä ne ovat ihan kantasuomalaisten asuttamia. Amerikoissa puhutaan valkoisesta roskasakista.

      Tällaisilla alueilla hyvin suuri osa asuu julkisissa vuokra-asunnoissa ja saa sosiaalitukia. Alueilla on keskimääräistä enemmän alkoholismia, huumeiden käyttöä ja huumeiden myyntiä. Rikollisuus rehottaa ja alueet ovat poliisille vaikeita asukkaiden keskinäisen vaikenemis- ja pelottelukulttuurin takia.

      Alueilla asuu keskimääräistä enemmän yksinhuoltajia, työttömiä, mielenterveysongelmaisia ja muita hankalia yhmiä.

      Sano Mikkelistä joku maahanmuuttajien slummi. Paikallisten hörhöjen tihentymiä varmasti keksit helposti.

      • Pia_hei

        Oman kuvauksesi mukaan kuulut itsekin tuohon valkoiseen roskasakkiin. Asut sosiaalitoimen tukemassa vuokra-asunnossa. Olet myös "yksinhuoltaja" vaikka lapsesi ovatkin huostaanotetut. Työtönkin olet aina ollut sekä myös mielenterveyspotilas. Ainoa seikka mikä ei kohdallasi täyty on se että samalla alueella asuu kanssasi myös työssäkäyviä kunnollisia ihmisiäkin. Olet siis väärässä seurassa.


      • kantasuomalainen_vielä

        Onko ne missä ne kantasuomalaisten asuttamat hankalat alueet? Mikkelissä on yksi paikka johon poliisit lähtevät aina useamman partion voin jos sieltä hälytys tulee, ja siellä ei asu kantasuomalaisia. Vai lasketko jo ne moniosaajat kantasuomalaisksi?


      • AnssiTiinaMikkoJne

        Muistatteko vielä millä tavalla länkkärin toimitus käyttäytyi kun moniosaajaa alkoi tunkeutumaan Suomeen?

        Mielestäni he ovat kirjoituksillaan ja lukijoiden kommentteja sensuroidessaan pyrkineet harhauttamaan väestöä. Minun Silmissäni he ovat maanpettureita.

        Toivottavasti saavat vielä joskus maanpettureiden kohtelun.


    • YksPiaVaan

      Minä olen joka ainoan tästä ketjusta poistetun minulle ja aatteelleni kiusallisen viestin ilmoittanut asiattomaksi.

    • Huuruturpa

      Vastaus Ängervöiselle:

      Ensinnäkin, sen lisäksi että me ollaan eri mieltä käytännössä joka asiasta, niin meitä erottaa myös se, että toinen meistä on rehellinen. Se et ole sinä. Suvakin kanssa keskustellessa minua on aina hämmästyttänyt se seikka, että luulisi lähtökohtaisesti isänmaallisena esiintyvän ihmisen ajattelevan Suomen parasta tilanteessa jossa siirtolaisten aikaan saamista ongelmista löytyy jo niin paljon näyttöä, että jokaisella kotimaansa suvereeniteettiä arvostavalla ihmisellä tulisi olla harkintakykyä puntaroida hyötyjä - haittoja joita siirtolaisuus aiheuttaa. Suvakki vaan toimii aina niin, että realistilla on todistustaakka suvakin näytellessä epärehellistä tyhmää.

      Suomeen kohdistuva muuttoliike rapauttaa kantasuomalaisuutta aivan samalla tavalla, kuin Amerikkaan kohdistunut muuttoliike rapautti alkuperäisasukkaiden suvereeniteettiä. Mitä isommalla volyymillä, sitä kauaskantoisemmat seuraukset. Jokainen maahan tullut siirtolainen synnyttää enemmän ja vähemmän sosiaalisia, taloudellisia ja esimerkiksi asumiseen liittyvää segretoitumista. Samoin siirtolaiset äänestävät tulevaisuudessa vihreiden, demarien ja vasemmiston listoilta omiaan puhtaasti itsekkäistä syistä. Jokainen siirtolaisten "kotoutumiseen" laitettu euro on kantasuomalaisilta pois. Sinulle on esimerkiksi moneen kertaan selvitetty 90-luvulla tänne tulleiden Somalien kotoutuminen, tai pikemminkin kotoutumattomuus, missä jo toisessa sukupolvessa jatkuvat ongelmat työllistymisessä ovat selvät. Et halua ottaa tähän faktaan kantaa, vaan päinvastoin halajat lisää afrikan siirtolaisia meille. Meille tulee edelleen paljon Irakilaisia, juuri heidän ja Afrikkalaisten kohdalla näkymät ovat tilastojen mukaan hyvin huonot pitkälläkin aikavälillä.

      Kirjoitit täällä 2.11.2017 "Osoittakaa joku asia jossa olen jotain väittänyt totuudenvastaisesti"

      Sitä ennen kirjoitit täällä 11.9.2017: "Suomeen ei ole tullut yhtään "huijaripakolaista". Kun joku on päätynyt tänne pimeille ja kylmille perukoille, hänellä on täytynyt olla hätä.11.9.2017 "

      Viestisi on järjenvastaista absurdia paskapuhetta.

      Kirjoitit täällä 2.11.2017 "Asenteeltaan työhaluisia tulee joka suunnasta"

      Tämäkin viestisi on täysin tosiasioiden vastainen, mitä tilastotieto ei tue ollenkaan.

      Kirjoitit täällä:" Ihan samalla tavalla nyt viime vuosina maahan tulleet muslimit rakentavat omat yhteisönsä. 25.10.2016"

      Tämä jos mikä on myös suomalaisuuden murentamista. Eli hyväksyt valitettavana tosiasiana muslimien ghettoutumisen, mikä nyt vaan "kuuluu asiaan", koska olet valmis sälyttämään suomalaisten niskoille tämän ikeen siitä hyvästä että saadaan monikulttuurista puheensorinaa toreille.

      Kirjoitit: "Olen akateemisesti koulutettu itse ajatteleva ihminen. Olen suvakki, sen myönnän. Etupäässä säälin rasistisia vajakkeja. Elämäm koulu ei ole mikään koulu, se on merkki luuseriudesta ja omaehtoisesta syrjäytymisestä.8.9.2017"

      Tämä kertoo oikeastaan kaiken sinusta persoonana ja ihmisenä. Halveksit suomalaisia vähäosaisia, etkä näe sitä tosiasiaa että monet syrjäytyneet kantasuomalaiset ovat olosuhteiden uhreja, eli jo lapsuudestaan lähtien laitoksissa ja epävakaissa oloissa kasvaneita ja sellaisen vanhemmuuden piiriin kuuluneita, että realistiset kehittymisen mahdollisuudet "kunnollisuuteen" ovat olleet hyvin rajalliset. Eli tuet mielummin tänne tulevia siirtolaisia, jotka eivät työllisty, joilla ei ole työhaluja ja jotka syyllistyvät esimerkiksi seksuaalirikoksiin selvästi laskennallisesti kantasuomalaisia useammin. Olet häpeäksi suomalaisuudelle kaikessa etovassa akateemisessa ylemmyydentunnossasi.

      Kehtaat kirjoittaa myös : "Koetan aktiivisesti ymmärtää toisinajattelevia"
      Aivan täydellistä paskapuhetta. Elät todellakin kuplassa, vaikka suvakille tyypillisesti kiistät sen. Mikäli koettaisit aktiivisesti ymmärtää toisinajattelevia, toisin sanoen realistisen maailmankuvan omaavia, niin olisit jo edellisessä postauksessani listaamieni epäkohtien keskellä viimeinkin miettinyt, että ajatusmaailmassasi on jotain pahasti vialla, koska mikään mitä te suvakit olette toitottaneet, ei ole pitänyt paikkaansa.

      BTW. Kerroit aiemmin että Ruotsissa on kaikki hyvin. Jälleen aivan käsittämätön väite, joka on täyttä paskaa. Viimeksi pari päivää sitten kerrottiin, että jopa suvakki Lövren harkitsee armeijan esiinmarssia väkivaltaisten jengien kuriin saamiseksi. Viime vuonna Ruotsissa oli 300 jengiampumista! Ja arvaa mitä, Ruotsin jengit ovat pääosin etnistaustaisia, eli juuri sitä porukkaa, mitä sinä tänne Suomeen halajat.

      Selkarankainen isänmaallisuus on sinusta kaukana. Itsellesi voit toki jatkaa valehtelua. Naru ja köysi vaihtoehtoa sinulle suositan.

    • ängervöinen

      Tässä on nyt niin paljon kuraa, että kaikkeen on mahdoton vastata. Tuo kaulakiikku on kyllä ehdoton rimanalitus. En uskoisi sellaista ehdotusta saavanin edes rasistiselta vajakilta.

      Jos Ruotsi ei saa muutamaa kymmentä väkivaltaista jengiläistä kuriin, se on ensi sijassa heidän ongelmansa. Eiväthän he tosin ole saaneet yli 30 vuodessa selville Palmen murhaajaakaan. En oikein luota heidän poliisiinsa.

      Minä olen rehellinen. Minulla on puhdas omatunto ja voin nukkua hyvin. Mielipiteeni perustuvat faktoihin, ei ennakkoluuloihin. Olen aktiivisesti yrittänyt poisoppia sellaisista. Yritän ymmärtää jopa rasisistisia vajakkeja, vaikka koville ottaa.

      Fakta on , että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Ikäpyramidimme osoittaa sen selvästi: eläkeikäisiä on enemmän kuin työikään tulossa olevia nuoria. Sama tilanne on monessa muussa länsimaassa ja myös Japanissa.

      Faktaa on myös se, ettei yksikään ihminen lähde vaarantamaan henkeään päästäkseen suomalaisen sosiaaliturvan piiriin. Toimeentulo on niukkaa ja säädeltyä. Sen tietävät myös kantasuomalaiset.

      Vähäosaiset ovat olosuhteiden uhreja eivätkä voi siitä ponnistella etiäpäin? Tämä on silkkaa puppua. Olen itse elänyt sosiaaliavun varassa elävässä perheessä sähköttömässä mökissä vielä 70-luvulla ja ponnistanut sieltä akateemiselle uralle. Mahdollisuuksia on.

      "Amerikkaan kohidistunut muuttoliike rapautti alkuperäisasukkaiden suveneriteettiä.". Niinpä. Suomea asuttivat alun perin saamelaiset. Volgan mutkista tulleet väkivaltaiset maahanmuuttajat valtasivat heidän asuinsijansa ja he joutuivat muuttamaan väkivallan alta aina pohjoisemmaksi.

      Olet koulussa nähtävästi pinnannut kaikki historiantuntisi, kun maailmankuvasi on noin kapea. Ei, se persujen kellokkaiden esittämä kuva ei todellakaan ole koko totuus. Ei lähellekään.

      Sinulla on sellainen vakaumus, jonka kanssa keskustelu on vaikeaa. Ihan lähtökohtaisesti Suomessa ei ole mitään "ääripäitä". On teidän rasistisesti öyhöttävien äärioikeistolaisten pieni porukka ja sitten on itse ajattelevien järki-ihmisten enemmistö.

      • Huuruturpa

        O - tason vastaus Ängervöiseltä, enpä tosin mitään järkevää odottanutkaan. Et pysty vastaamaan esittämiini päteviin argumentteihin käytännössä ollenkaan, joten suvakille tyypilliseen tyyliin ohitat kysymykseni täysin.

        Yhteen löysin vastauksen, eli kun aiemmin kerroit ettei Ruotsissa ole minkäänlaisia ongelmia, nyt olet laventanut sen pariin kymmeneen jengiin. Hämmästyttävää on että kerrot sen olevan Ruotsalaisten ongelma ja silti haluat samat ongelmat Suomeen.

        Valehtelet (taas) käyttäväsi faktoja, mutta koko kirjoituksesi huokuu nimenomaan faktojen puutetta. Heität hatusta argumentteja, koska olet vaan päättänyt monikulttuurisuuden olevan täällä tarvittava rikkaus, mitä se ei tosiaankaan ole.

        Itse olisin valmis ottamaan meille työperäisiä maahanmuuttajia, mutta tekisin sen hallitusti rajatarkastusten kautta. Suomi ei missään tapauksessa tarvitse kolmansista maista tulevia onnenonkijoita, joiden työllistymiseen et edelleenkään ota kantaa.

        Köysi argumentti sinulle oli täky. Olisin voinut vaikka vannoa, että suvakin tyyliin näyttelet närkästynyttä ja hukutat argumenttien puutteesta kärsivän vastauksesi pöyristelyyn. Näin teit.

        Kiitos Ängervöinen keskustelusta. Sinulla ei ole mitään annettavaa, joten jatkaminen kanssasi on turhaa. Keskustelun vaikeus ei johdu minun vakaumuksestani, vaan se johtuu juuri sinun vakaumuksesta. Eri tavalla ajattelevat voivat keskustella asioista, mutta se tarkoittaa sitä, että vastataan kysymyksiin, eikä valehdella.

        Niin, ja tekisit todellakin palveluksen maallemme hommaamalla sen köyden.


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe