Saksanpaimenkoira on häpeä

KukaKehtaaKulkea

Piloille jalostettu heikko ja hidas luonnevikainen otus, luonnevikaisen omistajan kanssa.

33

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllniiton

      Valitettavan harvoin näkee yksilöä, joka liikkuu hyvin.Ja jolla ei olis käytösongelmia.Mutta kyllä mä yhen käyttölinjasen näin pari kk sitten.Pystyin jopa juttelemaan omistajan kanssa, vaikka molemmlla meiklä oli urokset mukana.Käyttäytyi rauhallisesti, ja siis edukseen.Mutta, omistaja oli paljon koulutuksia kiertänyt, ja suvun tarkkaan valinnut josta ottanut.Ja kyllä oli nätti, tykkäsin.Mut en itse osais niin hyvin ja tarkkaan valita, joten valitsin toisen rodunkin.

      • Lonkkavikaisia

        Harvoin näkee omistajia, jotka liikkuu normaalista.


    • kouluttakaane

      Sakuista tehdään koiravihaajia näin.Kun saku huomaa vieraan koiran,pysähdytään, kytätään,ja ryitään hihnaa.Siten sakukin huomaa, että nyyt omistaja pelkää, eikä uskalla liikkua.Sitten aletaan pysähtelyn lisäksi kääntymään poispäin, kun joku koira muuten tulisi vastaan, mennään myös pakoon metsiin,pelloille jne.Niin saku tajuaa, et omistaja pelkää vierasta koiraa,ja alkaa räyhämään.Näin tehdään remmiräyhiä sakuja, katsokaa niiden ohituksia niin huomaatte missä vaiheessa koulutus on.
      Voi vaan miettiä,etku tuota pakenemis, jäykistely koulutusta jatketaan,niin miten käy kun saku vahingossa joskus vapaaksi päästettynä kohtaa koira jossain,ei hyvin.

      Omistajan pitäs ohittaa reippaasti muut,eikä näyttää ja tartuttaa pelkoaa koiraansa.Valitettavasti sakun omistajat tekee aina niin.Kymmenen vuoden aikana, oon nähnyt vaan yhden,rauhallisen,ja muiden koirien kanssa toimeentulevan sakun.

      • minelan

        nm. kouluttakanne'
        Hyvä kirjoitus, joka sopi laikille roduille,


    • näinmeillä_

      Mitä ihmeen yleistystä? Itselläni on neljäs saku, enkä ole yhdenkään kanssa toiminut noin. Meillä haistellaan toisia koiria aivan normaalisti, jos omistaja antaa luvan eli on kiltti hyvin käyttäytyvä koira vastapuolena, aina ei ole pakko päästä haistelemaan, silloin ohitetaan reippaasti kiinnittämättä toiseen koiraan huomiota. Minulla on lisäksi ollut kaikki koirani hyvälonkkaisia, tavallista terveempiä yksilöitä ja itse olen myös rauhallinen henkilö. Edellisen kanssa käytiin BH läpi koiran ollessa hieman yli vuoden ikäinen.

      • heikkorakennejahermoisia

        Paljon sakuja nähneenä, ei kyllä kertomasi mukaisia sakuja ole meilläkäänpäin näkynyt.Ne tosiaan rytkii ja räyhää hihnoissaan jo sadanmetrinkin päästä, ja omistajilla on täysi työ niiden pitelemisessä.Ja tosi monet, vaihtaa toiselle puolen tietä, kääntyy eri kävelytielle, ja muutenkin koittavat estää vastaantlot, ja ohitukset.Kyllähän sellaisesta toiminnasta koira saa käsityksen,että jotain kamalaa niissä muissa koirissa on.Kun omistaja hermoilee, ja vaihetelee suuntaa vieraan koiran nähdessää.Luultavasti, koirat tottuis ohituksiin, kun niitä vaan tehtäis.Eikä tehtäis siitä koiralle numeroa.Tällähetkellä, en tiedä yhtään saksanpaimenkoiraa, joka tulis vieraan koiran kanssa toimeen.Nuorempana, noita oli suvussa, ja kavereilla, ja samanlaisia ne silloinkin oli.Eivät tulleet vieraiden koirien kanssa toimeen, oman perheen koirina kivoja.Osa ei sietänyt vieraita ihmisiä, ja monesta luovuttiin pito-ongelmien vuoksi.Muutamat nappas omiaankin, niin eivät sopineet enää lapsiperheeseen.Mutta, silloin oli kyllä viellä niitä hyväluonteisiakin monilla.
        Myös näyttelylinjan selkälinja, on huolestuttavan näköinen, sille pitäisi jalostuksessa saada parannusta.

        Jos jollain on, niitä tutkitusti terveitä, ja sosiaalisia, muiden ihmisten ja koirien kanssa toimeentulevia sakuja.Niitä kannattaa ihmeessä lisätä, mutta vaan yhtä hyväluonteisen ja terveen vastapuolen kanssa.Sakujen luonteet heikkenee, uusia linjoja, joissa hyväluonteisia koiria tarvittaisiin jo kipeästi.


      • rodunystävä

        Täällä meilläpäin on kanssa noita hihnassa hullunlailla rehjaavia sakuja, mutta ei niiden omistajat mihinkään ole koskaan väistelleet vaan ohitelleet ihan reippaasti pentuajoista asti vaikka suurimmalla osalla on työn ja tuskan takana pitää se koira sen verran kiinni koiran aikuistuessa ettei pääse ohitettavan kimppuun. Melko moni noista omistajista on nuoria jotain äkkiseltään veikattuna 20-26v väliltä oleviä jätkiä.
        Ottaneet "rajun poliisi koiran" koska ne ovat cool sitten ovat helisemässä niiden kanssa. Eräs noista koirista oli kerran irrallaan ja kävi naapurin lapukkaan kiinni, omistaja vaan tuli ja potkaisi sitä sakuaan kylkeen niin että se älähti ja alkoi sille huutamaan. Eipä ole sillä enää koiraa onneksi, se otettiin siltä huostaan.
        Ihan sääli nykysakujen tilanne, kyllä niitä hyväkäytöksisiä terveitäkin on mutta tuntuu että enemmän tulee noita päävikaisia vastaan.
        Joskus aikoinaan omassa perheessä oli kaksi ja ne oli niin mukavia koiria että, tuli ihan kaikkien kanssa toimeen ja vauvasta vaariin yleensä ihmiset tykkäsivät.


      • vaativarotu

        En minäkään ymmärrä, et kun on koira joka ei meinaa edes käsissä pysyä.Ni miks se päästetään vapaaks, vaarantamaan muut?
        Kuonopanta, ja tuntitolkulla kaupunkikävelyitä,mätsäreissä käyntiä ja lenkitystä sekä muita tottelevaisuus harjotuksia.Niin kaveri koiransa sai rauhottumaan, työtä vaati, ja paljon.


    • sakullinen

      Väärillä ihmisillä väärän rotuinen koira. Myyjien pitäisi katsoa kenelle myyvät. Samoin minkälaista koiramateriaalia jalostavat. Saksanpaimenkoira on helppo kouluttaa, jos osaa sen taidon. Tosin hermorakenteeltaan rotumääritelmän vastaisia koiria ei ole, siksi niitä ei pitäisikään jalostaa ollenkaan. Valitettavasti on paljon vastuuntunnottomia myyjiä, jotka eivät välitä mihin koiransa myyvät eivätkä noudata jalostukseen vaadittavia rotukohtaisia sääntöjä.

      • minelan

        nm. sakullinen

        Olen kanssasi samaa mieltä.
        Kasvattajien olisi valittava paremmin ostajaehdokkaat, priiffata heitä.
        Ja yrittää edes käyttää edes siitokseen hyväluontesia ja hyväpäisiä koiria.
        MMutta kun ei. eI JOKAISELLA NARTULLAJA UROKSELLA PIDÄ TEETTÄÄ PENTUJA.


    • unohtakaayleistys

      Eikö kuitenkin ole parempi, että omistaja esim vaihtaa suuntaa, kun ottaa riskin, että koira pääsee irti? Itselläni on ollut monta saksanpaimenkoiraa ja sekaan on mahtunut remmirähjäkin. Kuitenkin olen kaikkien kanssa toiminut ohitustilanteissa aina samalla tavalla.

      Olen muuten nähnyt remmirähjän chihuahuankin ja olen saanut puremat kahdesti tämän rodun koirilta. Mäyräkoira on hyökännyt kolmesti oman sakemannini päälle. Kultainen noutaja puri miestäni. Joka rodusta löytyy ongelmakoiria.

      • Mielestäni on niin parempi. Omien sakujen kanssa yritin myös toista tekniikkaa mutta määrättyjen koirien (eräs bokseri ja pari muuta isompaa) olivat se juttu jossa mikään ei ollut mitään. Siis juuri nuo koirat havaittuani väistettiin. Iso osa koirista olivat jo tälle viimeiselle sakulle tuttuja jo pennusta lähtien. Se ystävyys ei koirien välillä koskaan unohtunut tai särkynyt. Se oli ikuinen.

        Viimeinen sakumme eli kuitenkin vain vajaan 4 vuoden ikäiseksi. Halvaantu toiselta puolelta ja pakko oli lopettaa. Ikävöin sitä vieläkin vaikka siitä on jo toista vuotta aikaa.

        Olin muutaman kuukauden ilman koiraa. Viime vuoden heinäkuusta vuoden loppuun. Tätä ennen meillä oli aina sakuja ja nuorempana oli kaksi rinta rinnan. Nyt ikä alkoi merkitä niin paljon että luovuin sakusta haaveilun, mieheni ei olisi halunnut mitään koiraa.

        Kun olin masentunut koiran kuolemasta niin en käynyt ulkona kuin muutaman kerran, matka käsitti kotoa autolle, kauppaan ja sama takaisin. En syönyt kun ei ollut nälkä. Laihduin.

        Sitten viime joulun alla poikani soitti että siellä ja siellä olisi pienempiä koiria, mieti sellaista.
        Menin nettiin ja huomasin että ko osoitteessa oli pentuja ja yksi pieni ja isolla karvalla varustettu tuijotti kameraa tuiman näköisenä huoneen nurkassa. Siellä se oli nimitetty kukuriksi mikä sopi sille hyvin.

        Niin soitin ja menimme poikani kanssa katsomaan. Hinta oli sekarotuisesta mikä lie terrierien sekoituksesta kohdallaan ja koira oli utelias. Nyt meillä on vilkas, älykäs ja itsepäinen 3.9. vuoden täyttävä pikkukoira.

        Rakastan sitä suunnattomasti.












        r


      • minelan

        Itse omistan nyt chiuahan, jooka ei todellakaan ole pikkufifi, vaan omanarvonsa tunteva pieni, älykääs koira, suurin luuloin. Luulee olevansa mastiffi. Ei pelkää mitään eikä ketään. On urhea pikkukoira. En tiedä miten kertoisin teille, kuinka ihmeen tottelevainen, fiksu se onkaan

        Chiuaha on kuin ihmisen mieli. Mutta nyt siitä on tulossa muotikoira ja pelkään, että rodunomaisuus heikkenee.

        Jo nyt liian pienillä chiuilla teetetään pentuja ja ne syntyvät ainoastaan sektiolla.
        Veikkaan, että ei mene kauan, kun rotu kärsii.


    • exsakemanninomistaja

      Olen kehdannut kulkea edesmenneen sakemannini kanssa loistavasti

      Ei ollut pilalle jalostettu luonnevikainen, vaan vanhan mallinen ja todella upea luonteinen. Ja liikkui todella upeasti

      Etsinnässä olis sellainen yhdistelmä, joka miellyttää

    • hyväkoiraseon

      saksanpaimenkoira eli sakemanni tai seefferi on yksi parhaista koirista.
      Mikä lie aloittajalla ongelma.
      Sakemanni on perusluonteeltaan aivan mahtava ja ehdottomasti parasta.
      Jos jollakin pipipäällä on sellainen ja on kouluttanut väärin, se on ikävää.
      Juuri siksi poliisi yms käyttää sakemanneja ja belgian paimenkoiria, koska ne ovat luotettavia.

      • hjkbxbknn

        Sakuja ei näy poliisilla ku muutama käyttölinja,ei sammakkokoipisiet kelpaa.


      • minelan

        nm. hyväkoira se on

        Kuinka sinulla ilmeisesti sakun omistaneena ei ole tietoa, että aivan yleisesti sakut on ajettu alas.


    • yryrurir

      Saku on just tyypillinen egonjatke jollekin dorkalle joka ajaa ns järkevästi toyotalla ettei vain erottuisi muista ja kannattaa futiksessa pomminvarmaa insinöörifutista (saksaa).

    • Jättäkääottamatta

      Sakuissa on ulkonäkö ja luonne huonontuneet.Selkälinja laskee niin,ettei koiran jalat pysy alka.Koira ikäänkuin istuu.Rakenne on järkyttävä,sitä ei voi olla huomaamatta.80- luvulla sakuissa oli hyväkroppaisia,ja hyvähermoisia.Nyt temmirähjäjiä, jotka ovat vaaraksi muille liikkujille,ja omistajilleen jolla kova työ koiran pitelemisessä.Heikot,pelokkaat ihmiset ottaa sakuja,ja koirat pyrkii niitä johtajana puolustamaan.Katastrofin aineksia.
      Vain käyttölinja,voi pelastaa saksanpaimenkoirien rodun.Eikä se saksanpaimen käykkään sohvakoristeeksi,vaan työ ja käyttökoiraksi.Harrastajalle,jolla oikeasti tarjota koiralleen tekemistä.
      Tavallisilla ihmisillä ei ole edes tarvetta rodulle,mutta ulkonäkö,ja "Rex poliisikoirana"houkuttelevat.

      • exsakemanninomistaja

        Ei kaikilla sakemanneilla se selkä laske. Ja on niitä hyväluonteisiakin edelleen olemassa


      • sakutmuuttuneet

        Käyttölinjaisia löytyy viellä hyvällä rakenteella, ja luonteellakin .
        Mutta näyttelylinja on valitettavasti tuhoon tuomittu,kropaltaan ja luonteeltaan.Sääli.


      • exsakemanninomistaja
        sakutmuuttuneet kirjoitti:

        Käyttölinjaisia löytyy viellä hyvällä rakenteella, ja luonteellakin .
        Mutta näyttelylinja on valitettavasti tuhoon tuomittu,kropaltaan ja luonteeltaan.Sääli.

        On niitä näyttiksiäkin vielä jonkun verran , joilla on hyvä rakenne ja luonne


      • Keijoaleniva

        Käyttölinja on rakenteellisesti mätää, eivät täytä rotumääritelmää


      • minelan
        Keijoaleniva kirjoitti:

        Käyttölinja on rakenteellisesti mätää, eivät täytä rotumääritelmää

        Eikö nyt olisi aika yhdistää sitten hyvärakenteisia näyttelykoiria ja täyspäisiä käyttökoiria.


    • joo.o

      huonoksi on sakemannit menneet. takapäät säälittävästi lyllertää ja luonne ei riitä työkoiralle. arka eikä kestä painetta. harmi. erinomainen esimerkki ihmisen pilaamasta luontokappaleesta.

    • hompukka

      Saksanpaimen voi mennä pilalle myös muiden kuin omistajansa toimista. Meillä naapuri tulee kepin ja koiransa kanssa käyttäytymään uhkailevasti tarhassa olevien koirieni ääreen. Lisäksi päästää pikkukoiransa pihaani omien koirieni reviirille. Kun koirani sen näkevät, saalisviettisinä kyllä agressio kasvaa.
      Toisinaan kun tulen lumisadekeleillä reissusta kotiin, on pihassa puhtaassa lumessa vierivieressä tämän kyseisin naapurin pikkukoiran tassun jälkiä. Varoituskyltti on, mutta sitä suuremmalla syyllä tullaan härnäämään ja päästetään pihaani. Niin ja yleensä lenkkeillessä ne ovat pikkukoiria, jotka ensin alkavat räksyttää ja härnätä isompaa. Ei ole ihme, jos isommallakin joskus palaa käämit. Aivan turhaa syytellä sakujen omistajia yleisesti, jollei tiedä mitään taustoista.

      • hempukkaan100

        Ajasamme on ennakkoluulot silti niin pinnassa vaikka tietoa enemmän kuin koskaan tosin väärää että oikeaa no eikai trumppikaan olisi pressa.
        Sakut yleensä on ihmisystävällisiä ja myös seurallisia toisille roduille kaiken syy siinä kuin paskojenkin pihaan jättämisessä on laiska ihminen ei koira vaan se omistaja,
        jos se pelkää ja jos se vihaa kaikki tarttuu siihen koiraan joka seuraa aivan herkeemättä isäntänsä kaikkea käytöstä ja liikettä ja hajua ja on piirilleen uskollinen ja rakastava sisäpiirilleen perheelleen.
        Ja saa niitä kissojakin olla kellä haluaa kuten koiria ja vaikka matoja.


    • Miehuus.hukassa

      Enemmän mua hävettää kissansa kanssa elävät homomiehet.

    • luonnoton

      Onkohan se sitten alkanut muuttumaan vähän suomalaiseksi ihmiseksi , eli luonnevikaiseksi ?

    • silverrose

      Minulla on ollut saksanpaimenkoira. Valitettavasti tämä oli luiskaperäinen, mutta ei heikko- eikä hidas luonnevikainen. Aivan ihana koira, joka tuli kaikkien kanssa loistavasti toimeen. Oli lapsirakas ihminen ja osasi suhtautua koiria pelkääviin lapsiin varauksella, eli jos lapsi pelkäsi koiraa, tämä osasi lähestyä rauhallisesti lasta kohti ja oli oikein lempeä ja ystävällinen (ja tietenkin lapsen luvalla lähestyminen). Ja vaikka omistinkin pian 2 vuotta sitten saksanpaimenkoiran, niin en ole kyllä itsekään mikään luonnevikainen. Ja vaikka tämä olikin näyttelylinjainen ja luiskaperäinen, niin kyllä kehtasin kulkea tämän kanssa. En hävennyt koskaan koiraani.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe