Askeläänieristys sisäkattoon

Puutalonasukki

Löytyykö kokemuksia ns. alaslasketun sisäkaton askeläänieristyksen tekemisestä? Asumme puukerrostalossa, jossa yläkerran lattiana puulattia, jossa eristeenä ilmeisesti purua joka menettänyt tehonsa. Lasten juoksuaskeläänet kuuluvat voimakkaasti ja haemme asiaan helpotusta. Mikä materiaali / mikä yhdistelmä materiaaleja sopisi parhaiten askeläänieristykseen sisäkatossa? Etsimällä olen löytänyt tietoa että paksuus tulee olemaan noin 6-9cm, välissä joko akustointimineraalivillaa, kumimassaa, akustointilevyä tai kipsilevyjä? Näistä en oikein ota selkoa mikä toimisi juuri askelääniin parhaiten. Kiinnitys ymmärtääkseni seinään jotta johtumista suoraan katosta/lattiasta ei tule.

Osassa yläkerran asunnon huoneista on tehty puulattian päälle vinyylikorkkilattia jonka välissä askeläänieriste. Tämä on helpottanut jonkin verran ja pehmentänyt ns. iskuääntä ja johtumista paljonkin, mutta nyt haemme meidän puoleltamme parempaa ratkaisua. Niissä huoneissa, joissa vinyylikorkkia ei ole ääni saattaa osittain kantautua myös seinien kautta hirsien johtamisen vuoksi, mutta olemme todenneet että pahin ääni syntyy suoraan askeleen alta tömähdyksenä.

Puhe/ilmaäänet eivät ole ongelma, eivät joko kuulu tai eivät ainakaan haittaavasti kuulu, joten mielellään materiaali parhaiten askeläänieristeeksi sopivaa.

Kiitos, jos jaatte asiantuntemustanne / kokemuksianne? Myös kokeneista tekijöistä/rakentajista olemme kiinnostuneita. Asumme Helsingin alueella.

2

162

Vastaukset

  • Ainoa toimiva tapa on tehdä yläpuolelle rakenteesta erotettu suurimassainen lattia. Runkoäänien eristys on muuten turkasen hankalaa, eikä yleensä onnistu.

    Nykyisen lattian päälle pitäisi saada eristävä kerros, esimerkiksi 30 mm Finnfoamia. Sen päälle pitäisi sitten valaa betonista tai kipsistä tai latoa muutama kerros kipsilevyjä. Samalla saa sitten asennettua lattialämmityksen. Vaatii luultavasti rakennesuunnittelijan.

  • Kiitos vastauksesta! Toki, mutta pyrimmekin tekemään kaiken mahdollisen (myös) alhaalta sillä emme voi olla varmoja mitä voidaan yläkerrassa toteuttaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.