Askeläänieristys sisäkattoon

Puutalonasukki

Löytyykö kokemuksia ns. alaslasketun sisäkaton askeläänieristyksen tekemisestä? Asumme puukerrostalossa, jossa yläkerran lattiana puulattia, jossa eristeenä ilmeisesti purua joka menettänyt tehonsa. Lasten juoksuaskeläänet kuuluvat voimakkaasti ja haemme asiaan helpotusta. Mikä materiaali / mikä yhdistelmä materiaaleja sopisi parhaiten askeläänieristykseen sisäkatossa? Etsimällä olen löytänyt tietoa että paksuus tulee olemaan noin 6-9cm, välissä joko akustointimineraalivillaa, kumimassaa, akustointilevyä tai kipsilevyjä? Näistä en oikein ota selkoa mikä toimisi juuri askelääniin parhaiten. Kiinnitys ymmärtääkseni seinään jotta johtumista suoraan katosta/lattiasta ei tule.

Osassa yläkerran asunnon huoneista on tehty puulattian päälle vinyylikorkkilattia jonka välissä askeläänieriste. Tämä on helpottanut jonkin verran ja pehmentänyt ns. iskuääntä ja johtumista paljonkin, mutta nyt haemme meidän puoleltamme parempaa ratkaisua. Niissä huoneissa, joissa vinyylikorkkia ei ole ääni saattaa osittain kantautua myös seinien kautta hirsien johtamisen vuoksi, mutta olemme todenneet että pahin ääni syntyy suoraan askeleen alta tömähdyksenä.

Puhe/ilmaäänet eivät ole ongelma, eivät joko kuulu tai eivät ainakaan haittaavasti kuulu, joten mielellään materiaali parhaiten askeläänieristeeksi sopivaa.

Kiitos, jos jaatte asiantuntemustanne / kokemuksianne? Myös kokeneista tekijöistä/rakentajista olemme kiinnostuneita. Asumme Helsingin alueella.

2

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      Ainoa toimiva tapa on tehdä yläpuolelle rakenteesta erotettu suurimassainen lattia. Runkoäänien eristys on muuten turkasen hankalaa, eikä yleensä onnistu.

      Nykyisen lattian päälle pitäisi saada eristävä kerros, esimerkiksi 30 mm Finnfoamia. Sen päälle pitäisi sitten valaa betonista tai kipsistä tai latoa muutama kerros kipsilevyjä. Samalla saa sitten asennettua lattialämmityksen. Vaatii luultavasti rakennesuunnittelijan.

    • Puutalonasukki

      Kiitos vastauksesta! Toki, mutta pyrimmekin tekemään kaiken mahdollisen (myös) alhaalta sillä emme voi olla varmoja mitä voidaan yläkerrassa toteuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe