Syökö abortin vastustajat kananmunia?

kananmulkku

Vai onko se verrattavissa murhaan?

9

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naurettavaa_

      Jos oisit hiukankaan sivistyneempi tietäisit että kananmunat on pelkkiä kanan hedelmöitymättömiä munasoluja. Että mitenkäs siitä murhan sais? Eikä elinten tappaminen muutenkaan oo murha, koska vain ihmisiä voi murhata.

      • näppäilyvirhe

        Eli korjaus, elinten = eläinten.
        No eipä oo murha elinten tai pelkkien elimistön solujenkaan tappaminen :)


      • uskonsivistys

        Useimmat niistä kaupastakin ostetuista kananmunista voisivat kehittyä tipuiksi asti jos vain annettaisiin suotuisat oltavat. Ja ihmisethän ne ottavat kanoilta pois. Samasta syntymättömästä asiasta tässä puhutaan, joskin tekopyhänä voidaan kuvitella ihmisen olevan jotain arvokkaampaa. Puhutaanko sitten teurastuksesta?


      • höpönlöpöt
        uskonsivistys kirjoitti:

        Useimmat niistä kaupastakin ostetuista kananmunista voisivat kehittyä tipuiksi asti jos vain annettaisiin suotuisat oltavat. Ja ihmisethän ne ottavat kanoilta pois. Samasta syntymättömästä asiasta tässä puhutaan, joskin tekopyhänä voidaan kuvitella ihmisen olevan jotain arvokkaampaa. Puhutaanko sitten teurastuksesta?

        Kun kukko ei oo ollu niiden kanojen lähelläkään, ei munat kehity yhtään mihinkään. Ne tulee kanoilta ulos vähän samoin kun naiseltakin munasolu kuukautisten mukana.


      • munavaikana

        Tehdaskanaloissa kukkopojat kasvatetaan broilereiksi, mikäli niitä ei jauheta rehuksi ennen ihmisravinnoksi teurastusta.
        Naaraspuoliset kanat saavat jatkaa elämäänsä ahtaissa oloissa munien tuotantokoneina lyhyen elämänsä ajan. Munat ovat hedelmöittymättömiä (neitseellinen synnytys?)
        Nykyisin vain joissain luomutiloilla ja jalostuskanaloissa kana tapaa kukon ja munan sisällä voi olla kehittyvä sikiö. Aikaisemmin oli ihan normaalia löytää kananmunasta alkio, pieni veritäplä tai jopa joskus pidemmälle kasvanut sikiö, mikäli kana oli ehtinyt hautoa munaa.


    • eiolesamaasia

      Nykyaikaisissa kanaloissa munat eivät voi olla hedelmöittyneitä, sillä kukonpojat eivät päädy kanaloihin. Ne tapetaan joko kaasulla tai silppurilla kuoriutumisen jälkeen.

      Kananmunat eivät täten ole verrattavissa aborttiin, vaan kuukautisiin (mihin liittyen sellainen mielenkiintoinen fakta, että kanat munivat, kusevat ja paskovat samasta reiästä). Nauti aamupalastasi.

      Itse en syö kananmunia, mutta se ei liity mitenkään aborttikysymykseen vaan enemmän noihin muihin asioihin...

    • Mikätekopyhyys

      Eli voidaanko tästä keskustelusta vetää johtopäätös, jonka mukaan abortin vastustajat eivät liiemmin arvosta luomua vaan ostavat munansa teollista teurastusta harjoittavilta tiloilta?

    • eiolesamaasia

      "Tehdaskanaloissa kukkopojat kasvatetaan broilereiksi"

      Itseasiassa ei. Broilerit ja munijakanat ovat jalostettu eri kanaroduista, eikä munijarotujen kukoilla ole edellytyksiä kasvaa yhtä isoiksi ja lihaksikkaiksi kuin broilereilla. Niiden lihalla ei täten ole kilpailuedellytyksiä elintarvikemarkkinoilla hinta-laatu-suhteensa takia, ja niiden kohtalo on päätyä joko turkisrehuksi tai jätteeksi. Kyseessä ei ole edelleenkään neitseellinen synnytys, koska kana munii riippumatta siitä, onko muna hedelmöittynyt vai ei. Munintaan jalostettu kana vain munii ns. luonnonvaraista kanaa moninkertaisesti useammin.

      "Eli voidaanko tästä keskustelusta vetää johtopäätös, jonka mukaan abortin vastustajat eivät liiemmin arvosta luomua vaan ostavat munansa teollista teurastusta harjoittavilta tiloilta? "

      Kyllä ja ei - itse en osta kananmunia niin miltään tiloilta, mutten myöskään arvosta luomuruokaa tai vastusta geenimuuntelua ns. perinteisiä menetelmiä enempää. Minä vain tykkään tieteestä ja humanistisista arvoista, ja muodostan mielipiteeni tällaisten asioiden pohjalta - en sen mukaan, mitä joku tietty uskonto tai (poliittinen) ideologia valmiiksi pureskeltuna syöttää.

      On abortinvastustajia, jotka syövät surutta kaikkea paitsi ihmistä kuin niitäkin, jotka eivät syö edes vegaanista ruokaa koska "tuottaja myy myös lihaa" yms. Samoin kuin abortinpuolustajatkin. Meitä on moneen junaan etkä voi syyttää koko vaunua siitä jos joku jää asemalle. Ja siksi nämä ovat myös kaksi eri asiaa.

    • Miklu69

      Ei ole ruokavaliosta kyse, vaan oman lapsen tappamisesta, tämä on faktaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe