Vanhuuseläkkeelle 62 -vuotiaana lisäpäiviltä

Pitkäaikaistyötön

Kertokaapa kokemuksia mahdollisuudesta jäädä vanhuuseläkkeelle 62 -vuotiaana lisäpäiviltä. Itse täytän 62 vuotta syyskuussa 2018 ja vanhuuseläkkeelle jääminen olisi silloin mahdollista. Eläkekettähän ei varhenneta eli vähennetä, mutta varsinainen eläkeikä olisi 63,5 vuotiaana eli huhtikuussa 2020. Tavoite eläkeikä on siitä vuosi eteenpäin eli 64, 5 vuotiaana, jolloin jäämällä eläkkeelle saisi eläkkeen täysimääräisenä. Todennäköisesti rahallisesti tulen häviämään jäämällä eläkkeelle jo 62 -vuotiaana ?

19

5894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiIsoMenetys

      Menetät rahallisesti eläkkettä sen kertymän, jonka saisit ansiosidonnaisen työttömyysturvasta eläkkeellejäömishetkestä eläkeikääsi saakka. Et muuta.
      Tuon kertymänkin voit helposti laskea. Se on 1.5% päivärahasi perusteena olevasta palkasta, josta ensin on vähennetty 25%.
      Kyse ei siis ole kovin suuresta lisästä tulevaan eläkkeeseesi mitä saat jäädessäsi lisäpäiviltä varhennetulle eläkkeelle.

      • Pitkäaikaistyötön

        Selventävä hyvä vastaus


      • Jäin_myös

        Käytin myös sen mahdollisuuden keväällä. Lisäpäiviä täytyy olla maksettu vahintään yksi päivä ennen eläkkeen alkamiskuukautta, minulle niitä tuli viisi. Paljoa ei häviä rahallisesti, vaikka jääkin pois jo tässä vaiheessa kortistosta roikkumasta. Minulla lisäksi sairautta sen verran, etten edes tiedä saako elää "oikeaan" eläkeikään.


    • näinolevat

      Suosittelen, että otat työttömyyspäivärahan ja 1/2 OVEa. Saisit enemmän rahaa käyttöösi!

    • emppupumppu

      Itse jäin reilu vuosi sitten eläkkeelle lisäpäiviltä. Laskin että kannattaa jäädä koska eläkettä olisi kertynyt vain noin 50€ kuussa lisää, verrattuna siihen että täyttelee työtön lappuja. Ja koska ei tiedä mitä nää orpopika ja pipilä keksii vielä kyykytystä työttömille. Säästyypä mielipahalta...
      Ja ihan hyvä että jäin eläkkeelle niin ei tarvii enää välittää mistään aktiivimallista tms.

    • mummeli123

      Itse olen jäämässä syksyllä 62 vuotiaana eläkkeelle kunhan pääsen lisäpäiville. Eläkkeestä menee vähemmän veroa kuin ansiosidonnaiseta ja nyt on aktiivimallin leikkurikin pienentämässä päivärahaa. Lisäksi aktiivimallin myötä on TE-toimisto ryhtynyt aktiivisesti kehottamaan meitä ikääntyviäkin työnhakuun. Toki menisin töihin jos sellaista löytyisi.

      • Vuokraisäntä

        Ai 62v menisit vielä töihin??


      • Oncce
        Vuokraisäntä kirjoitti:

        Ai 62v menisit vielä töihin??

        Vuokraisäntä lienee nuorempaa sukupolvea, jolla on melkoinen stereotypia siitä millainen on 62 vuotiaan habitus. Meistä yli kuusikymppisistä varsin monet ovat vielä tiukassa duunikunnossa. Ei me mitään harmaahiuksisia käppänöitä todellakaan olla. Poikkeuksia tietysti on, mutta terveellisesti elänyt kuusikymppinen pelittää siinä missä nelikymppinenkin.


    • 45vtöissä

      Näitä asioita oon minäkin mietiskellyt. Lokakuussa menee lisäpäiville joten 1.12. voisin käsittääkseni jäädä eläkkeelle. Varsinaisesti pääsisin eläkkeelle 1.4.2019

      OVE ansiosidonnainen on kuitenkin 250-300€ netto/kk enemmän kuin tuleva eläke eli kai se on sinniteltävä vielä ne 4 kuukautta vaikka TE-toimisto on tämän vuoden aikana patistellut hakemaan sellasiakin töitä mihin mulla ei ole minkäänlaisia valmiuksia.

    • VainYksielämä

      Mulla kaksivuotta edessä. sitten voisi sanoa itsensä irti ja olla sen 90 päivän karenssin jatkaen 500 päivää ansiosidonnaisella kunnes lopulta siirtyisi lisäpäiville jne. Kunhan vain selkä kestää.

      • Tiedän

        Edellisissä vastauksissa ei ole juurikaan asiantuntemusta. Knnattavuus riippuu aina asianomaisen työhistoriasta. Paljonko hänen eläkekertymänsä on ja paljonko hänen nykyinen työttömyyskorvauksensa on. Oman työhistoriansa ja työttömän eläkkeensä perusteella ei kukaan voi antaa oikeaa vastausta, ellei historia ole identtinen.


      • tsemppiävaan

        Jäin lisäpäiviltä eläkkeelle vuosi sitten. Ja täytyy sanoa, etä KANNATTI. Ei ole tarvinnut katsella nykypäivän hallituksen juttuja. Eläke juoksee säännölliseti, vaikkei se nyt alunperinkään kovin suuri ollut. (1110 euroa)
        Olis se kamalaa jos joutui hyppämään työkkärissä kidutettavana.


      • VainYksielämä
        tsemppiävaan kirjoitti:

        Jäin lisäpäiviltä eläkkeelle vuosi sitten. Ja täytyy sanoa, etä KANNATTI. Ei ole tarvinnut katsella nykypäivän hallituksen juttuja. Eläke juoksee säännölliseti, vaikkei se nyt alunperinkään kovin suuri ollut. (1110 euroa)
        Olis se kamalaa jos joutui hyppämään työkkärissä kidutettavana.

        Itselläni olisi myös suunnileen samansuuruinen eläke. Ei pieneksi jääneestä eläkekertymästä voi paljon hävitä. Elämän lyhyys ja hiipuva terveys ovat ne jotka painavat vaakakupissa, ei raha.


    • Akuliini

      Ajattelin hakea myös lisäpäivillä eläkkeelle joilla olen jo, täytän 62 v joulukuussa.
      Onko varmaa että pääsen eläkkeelle?
      Olen jo osa-aikaeläkkeellä ja päivärahalla.
      Miten pitäisi toimia kun haen eläkettä olen Ilmarisen asiakas.

      • näin_onon

        Pistät eläkehakemuksen vetämään kuukautta ennen kyllä se varma on jos olet ansiosidonnaisen lisäpäivillä niin hakemus ja eläkkeesi astuu voimaan 1.1. 2019.


    • lisäpäivillä

      Olen 62v. ja ansiosidonnaisen lisäpäivillä. Hain eläkettä, mutta liitto sanoi, että lisäpäiviä täytyykin olla 500 päivää että he kirjottavat todistuksen ! Laski että minun täytyy olla vielä n. 11 kuukautta. Se tuli yllätyksenä.

      • 63vtyötön

        Onkohan sulla nyt mennyt sekaisin normaali ansiosidonnainen (500 päivää sun ikäiselläsi) ja sen viidensadan päivän JÄLKEEN tulevat lisäpäivät?


    • Villivarsa

      En nyt tässä kaikkia kirjoituksia lukenut mutta ,ottakaa huomioon ja selvittäkää josko teillä nyt noiden kaikkien täyttyneiden vaatimusten mukaan kuuluisi vaikka ,lisäksi kansaneläkettä .Suosittelen ottamaan yhteyttä työeläkelaitokseen, Kelaan ja liittoon.


      NIMITTÄIN JOS TYÖELÄKE ON KELAN MUKAAN ALLE NORMIEN ,niin se kansaneläkkeen osuus on haettava sitä kun viimisen tiedon mukaan 65vuotiaana ei saa kuin puolivuotta takautuvasti!

      • hakemus_lähti

        Samalla lomakkeella haetaan työeläke ja kansaneläke, kun haetaan eläkettä lisäpäiviltä.Jos työeläke jää alle 1200 euron, niin kansaneläke maksetaan vähentämättömänä työeläkkeen lisäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe