Onko kaikkien aikojen suomalaiskausi menossa?

90-luvunNuori

Otsikossahan sen kysyin.

Kausi noin puolivälissä ja KUUSI pelaajaa yli 60 pisteen vauhdissa. Erik Haula pienin varauksin, mutta tuskin kuitenkaan.

Onko ikinä ollut meillä edes kauden puolivälissä kuusi pelaajaa yli 60 pisteen vauhdissa? Sen tiedän ettei lopullisessa pistepörssissä ole noin montaa saavuttanut tuota rajaa, mutta tällainen kiinnostaa.

He, jotka 80-luvulla seurasivat, niin voisivat valaista, että pystyikö Ruuttu, Sinisalo ja kumppanit vastaavaan? Sen tiedän, että Kurri meni monena kautena paljon kovempaakin vauhtia ja Tikkanen muutaman kerran sekä nuo mainitsemani, mutta tuleeko mieleen kautta, että oltaisiin isolla joukolla oltu tuossa vauhdissa?

Voi tuntua hankalalta ja turhalta kysymykseltä, mutta koitan kuvata sitä, että nyt on aika mageet ajat olla suomalainen jääkiekon seuraaja eikä mikään viittaa, etteikö tästä voisi tulla 10 vuodeksi normaali tilanne.

4

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntijaraati

      No, 86-87 oli kovakin kausi. Kurri, Tikkanen, Skriko, Ruuttu yli 60 pinnaa, Mäkelä 57!

      Lisäksi Siltanen 39 pinnaa 66 otteluun ja Sinisalo 32 pinnaa 42 otteluun eli periaatteessa seitsemänkin pelaajaa on voinut olla mainitsemassasi tahdissa.

      Vähän sama pätee seuraavaan kauteen. 5 pelaajaa yli 60 pinnaa ja sitten Sinisalo 42 pinnaa 68 otteluun, mutta luultavasti ei Sinisalon tahti ihan täytä vaatimuksia.

      Mutta eipä muut kaudet pääse lähellekään.

      • kokeemus

        Niihin aikoihin tosin tehtiin enemmän pisteitä, kuin nykyään. Kyllä mielestäni nykyinen kausi on kokonaisuudessaan ainakin yksi parhaista kausista koskaan, vaikka ei nyt ihan Selänteen tai Kurrin tasoista pistenikkaria ole. Barkov ainakin pelaa vähän eri roolissa, kuin Selänne. Joten hänen peliään täytyy katsoa muutenkin, kuin pisteiden valossa, joita niitäkin on kertynyt ihan hyvin.

        86-87 kaudella suomalaisia kenttäpelaajia oli muutenkin vain 16, kun nyt on noin puolet enemmän. Maalivahtien tilanne Suomella on vielä toistaiseksi sekin hyvin. Ja vaikka puolustajia Suomella ei ole vielä paljoa, on tosiasia se, ettei niitä ole ollut koskaan kovin montaa. Varmasti seuraavien 5 vuoden kuluttuessa tilanne on suomalaisittain nykyistäkin parempi, kun uusia nimiä on tulossa ja Laineet ja muut on kehittynyt entisestään. Maalivahtitilanne vain huononee, Rinteelle ja Raskille on vaikea kuvitella korvaajaa.

        Muistan hyvin kuinka Granlund oli ensimmäinen nykyisen polven huippupelaaja, jonka jälkeen heitä on alkanut tulemaan hyvää tahtia. Kaikki kunnia Perttu Lindgrenille, mutta Granlundia ennen hän edusti lupaavia tulevaisuuden pelaajia yhdessä Vili Sopasen ja kumppaneiden kanssa. Kyllä nämä nykyiset Ahot, Laineet, Rantaset, Ristolaiset ja Heiskaset pystyvät astumaan jopa Saku Koivun, Lehtisen, Salon ja Timosen kaltaisiin saappaisiin.


    • asiantuntijaraati

      No, nyt on kausi mennyt pisemmälle. Olisi aika unohtaa pistemäärät ja verrata pistepörssisijoituksiin.

      Vähän faktaa.

      Tällä kaudella:

      Kuudenneksi paras suomalainen löytyy sijalta 51.

      Kehutuilla kausilla 86-87 ja 87-88 viides oli sijoilla 88. ja 70.

      Myös paljon kehuttu kausi 06-07, kun Selänne ja Jokinen olivat TOP14:ssä, niin viidenneksi paras oli sijalla 108. vaikka suomalaisia pelasi NHL:ssä jo vallan paljon.

      • Änäri542246843

        Sanokaas änäri tietäjät että kun lupaava 18 vuotias pelaaja joka on pelannut siihen astisen uransa Canarian Hockey liigassa varataan kesällä nhl:ään ja päävalmentaja ilmoittaa harjoitus kauden alussa että tarpeeksi hyvin kun pelaat niin saat paikan Nhl joukkueessa mutta jos päävalmentaja katsoo että tasosi ei vielä riitä nhl:ään niin sääntöjen mukaan et voi vielä 18 vuotiaana pelata ahl:ssä vaan siinä tapauksessa palaat takaisin chl:ään. Kysymys kuuluu siis että mikä on ikä raja että voi pelata ahl:ssä? 19 vai 20 vuotta? Ja kun kyseessä oleva pelaaja täyttää marraskuussa 19 vuotta niin voiko hän sen jälkeen pelata ahl:ssä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe