Kouvolan Prisma oli joskus hyvä kauppa.

ossuuskaupassa

Siis silloin 1970- luvun alkupuoliskolla kun se Sokos-Market nimellä avattiin.
Se oli jotain aivan uutta ja ihmeellistä ja silloin osuuskaupassakin asiakas oli K-kaupan tapaan kunkku. Kunkku joka sai osaavilta myyjiltä hyvää sekä asiantuntevaa palvelua.

Toisin on nyt, myyjät on vaihtuneet hyllyttäjiksi - siis näiksi mukamas monitoimiosaajiksi jotka osaavat kyllä tehokkaasti pinota tavaroita hyllyyn, mutta asiakkaan myyjän apua tarvitessa, alkaa se arvailu ja päänpyöritys, sekä asiakkaan hyllyltä hyllylle pomputus.

Taitaa tuo KSO:n markkinaosuuskin olla laskussa, koska vihdoinkin bonustaulukkoa korjattiin lähinnä sille tasolle, missä se muissa alueosuuskaupoissa on ollut jo vuosia.

26

1590

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Karvalakkinorsunvit

   Onneksi jokainen saa aivan itse valita mihin kauppaan menee. Kenenkään ei ole pakko käydä pahoittamassa mieltään huonossa kaupassa. Kannattaa mennä vain hyvään kauppaan, jossa asiat ovat hyvin, niin kuin ennen vanhaan.

  • Rauta-Prisma

   No aivan ykköskauppa kuitenkin nykyisinkin Kouvolassa, käytännössä kaiken saa saman katon alta, no rakennuskamat osittain viereisessä hallissa. Ruokakaupan puolelta harva pahemmin myyjiltä apua tarvitsee, ja rautapuolelta sitä ainakin saa ihan kohtuullisesti.

   • rautakioskilla

    No jos totta puhutaan, niin eihän Kouvolassa ole yhtään OIKEAA rautakauppaa. On vain nuo pari rautakioskia. Että siinä mielessä odotan innolla jospa tuo Lukanderin Paavo avaisi keväänkorvalla taas edes yhden kunnollisen ja OIKEAN rautakaupan. Sellaisen, jossa pystyisi ja voisi edes asiallisen ja osaavan myyjän kanssa toimitusehdoista ja hinnoista neuvotella ilman bonus ja plussa mörököllin esiin vetämistä.


  • EiMielensäpahoittaja

   Viime vuonna tuli Prismassa ehkä 3-4 kertaa kysyttyä neuvoa tuotteesta tai mistä niitä löytää ja aina sai avun. Jos kyseinen myyjä ei itse tiennyt niin heti otti puhelimen taskusta ja kyseli joltain toiselta. Tuon lisäksi joulun alla kun tuli pohdittua jonkun tuotteiden kohdalla niin ainakin kaksi kertaa tuli myyjä kysymään että voiko auttaa. Ja nuo kaikki ruokapuolen ulkopuolella, taisi sielläkin tultua kysyttyä kerran jotain että mistä löytyy. On toki vuosien saatossa käynyt niinkin joskus ettei juuri sillä hetkellä ole ollut myyjää paikalla kun olisi tarvinut apua mutta sitähän on aina joka paikassa välillä.

  • Pislanaulakko

   Tämäpä on hyvä sauma tulla kommentoimaan julkisesti. Joulun alla tein nettihintavertailua eräästä tuotteesta ja kävinpä kyseistä tuotetta myös paikallisissa liikkeissä katsastamassa. En saanut missään liikkeessä huonoa palvelua. Joissakin liikkeissä ei vaan ollut palvelua ns. tyrkyllä. Nykyiset tavaratalot ovat luonteeltaan itsepalvelumyymälöitä ja myyjän saa kyllä paikalle sitä vaatiessa. Olen luonteeltani omatoiminen asiakas ja turvaudun myyjään, kun tunnen tätä tarvitsevani. Kouvolan Puuilon henkikökunnan aktiivinen ote ja nimenomaan palveluhalukkuus saa kyllä pointsit tältä asiakkaalta. (Pomo voisi tarjota pullakahvit hyvälle porukalle.) Annoin tosin positiivisen palautteen ja kiitokseni minua palvelleille. Kerroin positiivisista kokemuksistani myös eteenpäin ja tulen asioimaan tässä liikkeessä vastakin.

   • Puistailoa

    Puuilossa on erittäin hyvä palvelu ja myyjät oikeasti selvittävät asioita. En tiedä Puuilon toiminnasta tarkemmin, mutta myyjillä on radiopuhelimet joilla kommunikoidaan todella jouhevasti. Vaikka olen tehnyt myös pari turhaa käyntiä Puuiloon, koska tavaraa ei ole ollut koko kaupassa tai tuote ei ollut kuvauksen mukainen, niin siellä asiat selvitettiin eikä mikään jäänyt epäselväksi. Siellä ei selvitystyö jätetä asiakkaalle.


  • dgdg453

   "Kouvolan Prisma oli joskus hyvä kauppa."

   Nyt se on Kouvolan paras kauppa.

  • Tokamanniin

   "Pislanaulakko" osui kyllä naulan kantaan. Puuilo on eittämättä monessa suhteessa kanta Kouvolassa pienrautaa myyvistä kaupoista paras, etenkin ystävällisen palvelun, kuin myös edullisten hintojen suhteen.
   Toinen Prisman kanssa aivan samoja tuotteita, mutta reilusti Prisman hintoja halvemmalla myyvä kauppa on Kuusankoskella Tokmanni. Lähes sama valikoima samojen toimittajien pienrautakauppatavaraa kuin Prismassa, mutta hinnat liki neljänneksen halvempia. Tokmannissa rautaosasto on hiukan sokkeloinen, mutta tarvittaessa ystävällinen henkilökunta on aina tarjonnut apuaan.

   • Kaikenlaistaa

    Puuilo ei ole kanta Kouvolassa vaan Kuusankoskella. Tokmannin valikoima ja hinnoittelu on surkeaa verrattuna sitä edeltäneeseen Robinhoodiin. Prismasta saa nykyisin lähes kaiken halvemmalla kuin Tokmannista. Puuilo on vähän kuin huonompi versio Motonetista joka on parempi rautakauppa kuin K-rauta. Rautaprisma on selvästi paras rautakauppa tällä alueella. Tokmannissa ei pahemmin henkilökuntaa näy muuta kuin kassalla.


   • KaikkiLuistaa
    Kaikenlaistaa kirjoitti:

    Puuilo ei ole kanta Kouvolassa vaan Kuusankoskella. Tokmannin valikoima ja hinnoittelu on surkeaa verrattuna sitä edeltäneeseen Robinhoodiin. Prismasta saa nykyisin lähes kaiken halvemmalla kuin Tokmannista. Puuilo on vähän kuin huonompi versio Motonetista joka on parempi rautakauppa kuin K-rauta. Rautaprisma on selvästi paras rautakauppa tällä alueella. Tokmannissa ei pahemmin henkilökuntaa näy muuta kuin kassalla.

    "Puuilo ei ole kanta Kouvolassa vaan Kuusankoskella."

    Mikä vitun kanta-Kouvola? Mene lässyttämään kanta-Kouvolasta Veturin parkkipaikalle. Kaikkia kiinnostaa ihan vitusti sen sijaitsevan Kuusankoskella.

    Vertailet vanhaa Robinhoodia, Tokmannia, Puuiloa, Motonettia, Prismaa, Rauta-Prismaa ja K-rautaa, mikä kertoo ettet ole ikinä rakentanut linnunpönttöä suurempaa rakennusta. Vai miksi vertailet noita ja perusteluja et anna?


  • taas-yksi-lähtee

   Ei näytä olevan prisman vetovoima ja asiakasvirrat enää entisellään ja selvin merkki siitö on se, kun nuo prismassa vuokralaisina olevat liikkeet muuttavat yksi toisensa jälkeen veturiin. Taas näyttäisi olevan tuo vaunu- ja lastentarvikeliike menossa sinne. Veturi vetää ja siellä käy kauppa.

   • lähe-vaan

    Höpö höpö. Prisma ei ole kauppakeskus vaan se on päivittäistavarakauppa, joka on Lidlin jälkeen halvin, mutta sillä on Lidliä kattavampi valikoima. Kattava valikoima aiheuttaa kilpailua erikoistavaramyymälöille, joten Prisman kiinteistö ei ole paras mahdollinen.


   • johtajatKouvolaan

    "lähe-vaan" kirjoitti: " Kattava valikoima aiheuttaa kilpailua erikoistavaramyymälöille, joten Prisman kiinteistö ei ole paras mahdollinen ".

    No ei todellakaan ole. Etenkin kun muualla samanikäiset Prismat on purettu ja tilalle rakennettu uusi nykyaikainen ja selkeämmällä pohjaratkaisulla toimiva kiinteistö.
    Täällä sen sijaan aiemman johdon päätöksellä haluttiin toisen uuden Prisman rakentamisen sijaan korjata ja paisuttaa ylisuureksi tuota vanhaa ja vuotavaa betonihirvitystä.
    Nyt nykyiset uudet osuuskaupan isokenkäisimmät johtajat eivät taas puolestaan halua edes asua Kouvolassa. Se taas jos mikä, on minusta todella merkillistä, koska KSO saattaa olla jopa ainoa isompi alueosuuskauppa jossa suurin osa ylintä johtoa ei edes halua asumaan johtamansa osuuskaupan toimialueelle.


   • Täsmennystä
    lähe-vaan kirjoitti:

    Höpö höpö. Prisma ei ole kauppakeskus vaan se on päivittäistavarakauppa, joka on Lidlin jälkeen halvin, mutta sillä on Lidliä kattavampi valikoima. Kattava valikoima aiheuttaa kilpailua erikoistavaramyymälöille, joten Prisman kiinteistö ei ole paras mahdollinen.

    Osuuskauppa KSO jonka kotipaikka on muuten Hamina???
    Kertoo Voikkaan Salen olevan päivittäistavarakauppa.
    Kouvolan Prisma sen sijaan on heidän oman ilmoituksensa mukaan hypermarket. Minusta tosin aika kupponen hypermarketiksi.


  • S-market-asiakas

   Sokoskonsernin toiminnasta arvioisin tavallisena kaduntallaajana, että kyllä heillä "yläpäässä" peuhaa, on pöhinää.
   Viimeisin pieni valtauksensa on Stokmannin herkku. Miten ulottuminen riskialttiille venäjälle lienee sujumassa. Mm. ruotsalaiset tunnustivat; venäjä on paska maa ja poistuivat paljon rahaa menettäneinä.

  • taseet-kertoo

   Hyshys tykkänään noistaVenäjän Prismoista. Ne tuottavat ja ovat tuottaneet koko olemassaolonsa ajan S-ryhmälle pelkkää tappiota. Siitä ei paljonkaan puhuta, vaikka tämän pystyy jokainen pikku vaivannäöllä kyllä itse tarkistamaan.
   Suomessa Prismat sen sijaan ovat hyvinkin kannattavia, eli tekevät kovaa tulosta ja rahoittavat keskusliikettä maksamalla ns. ketjumaksuja SOK:lle.

  • fanny.m

   Viipurista löytyy hyvä rautakauppa Vimos eikä ole pitkä ajomatka.

  • Ostoksilla

   Osuuskauppa KSO:n kotipaikka Hamina, joten sinnehän ne verotkin maksavat....mitä Kouvola siitä hyötyy?

   • uskomattoman-kallista

    Kuppaiset kiinteistöverot. Tosin kaupunki (siis me) maksamalla veroja pidämme puolestamme yllä niittenkin infran.


  • liiteriin
  • TurpaKii.vässykät

   Kuka teitä parkuvia vauveleita pakottaa menemään Prismaan? Vai onko täällä joku "ennen oli Prisma parempi kauppa"-kokoontumisajo, jossa itkette vanhoja hyviä aikoja, kun ette tajua sellaisista ongelmista yhtään mitään, jotka koskettavat kaikkia ja joissa suomalainen ei voi tehdä valintoja?

  • Anonyymi

   Vieläkö Prismassa on moniosaajia hyllyttäjinä? Taisi s-ketjunkin matukiima jo hiukan hellittää kun huomasivat millaista työntekijäainesta on, eivät ainakaan ole enää pahemmin huudelleen näiden suosimista työntekijöiden palkkaamisessa.

   • Anonyymi

    Näkyyhän noita moniosaavia perus suomalaisia edelleen olevan. Joskus näkyy täyttävän hyllyjä, joskus liha ja kala palvelutiskillä palvelemassa tai vihannesosastolla, joskus taas kassalla tai jossain muualla.

    Oliko tässä joku ongelma?


  • Anonyymi

   Onko Kouvolan Prismassa piikkareita ja jos on ,niin miten kalliita ne on ja voisko siellä olla 15-30€ ?

   • Anonyymi

    Kannattaa käydä Kouvolan Budget Sportissa joka on Veturissa. Kaikin puolin edullinen urheilukauppa ja valikoimissa löytyi. Käytiin sieltä hakemassa meidän pojalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa käydä Kouvolan Budget Sportissa joka on Veturissa. Kaikin puolin edullinen urheilukauppa ja valikoimissa löytyi. Käytiin sieltä hakemassa meidän pojalle.

    " Käytiin sieltä hakemassa meidän pojalle."

    No mitä haitte ja mihin hintaan?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   104
   1855
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1616
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1250
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1118
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   268
   1032
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   947
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   57
   854
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   44
   837
  9. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   809
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   65
   747
  Aihe