Aihe

Tajusin just yhden asian masennuksen voittamisesta

mudster

Itsellä bipo2, tullut taisteltua nyt useampi vuosi depiksessä. Pahimmillaan en ole astunut kämpästä ulos useampaan päivään, kaupassa käyminenkin tuntui joskus vaikealta. Itsetuhoiset ajatuksetkin pyörineet välillä päässä. Masennus on kyllä paha, ihan pikku asioidenkin tekemiseen pitää voittaa itsensä. Kuka kykenee monta kertaa päivässä voittamaan itsensä, varsinkaan masentuneena? Tulee kierre josta ei ole ulospääsyä.

Tänään oivalsin yhden perustavanlaatuisen asian. Ei kannata taistella itsensä voittamista vastaan. On helpompikin tie ulos masennuksesta! Kannattaa pyrkiä RYTMIIN! Tällä tarkoitan päivän täyttämistä rutiininomaisilla toimilla joihin vain mennään. Jos tarvitsee tukea rytmin löytämisessä niin sitä kannattaa ottaa vastaan. Kun saavuttaa rytmin, tapahtuu asiat omalla painollaan ja ikinä ei tarvitse voittaa itseään. Olen nyt ihan täpinöissä tämän oivalluksen kanssa, eka kerran moneen vuoteen on aitoa uskoa tulevaan.

Mielipiteitä, koetteko että ajatuksissani on järkeä?

8

303

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Terve.vaanmenoa

   Kyllä on! Itse käyn seurakunnan tilaisuuksissa aina kun vaan jaksan. Paitsi että saan puhua kaltaiseni luusereiden kanssa, lisänä kahvitarjoilu (laihaa kahvia ja kuiva käntty), myös saan hyviä kristillisiä neuvoja ulkokullatulta palkkapapilta. Siunausta!

  • ovallushantuo

   En tiedä onko mulla se häiriö, mut yritän oivaltaa jo tässä iässä, että kaikkea ei tarvitse tehdä samana päivänä
   . Jos koti ei ple ihan tiptop niin ei se maailmaa kaada ja ei mun pakko ole ketään kotiini päästää. Eli asia kerrallan , ei ne tiskit sieltä mikään katoa.

  • Stina

   Kuulostaa hyvältä oivallukselta tuo rytmi ajatus. Olen miettinyt että kun monella ihmisellä työ muodostaa luontaisesti tuon rytmin elämään, työelämästä poissa oleva voi vahvistaa rytmin löytämistä ja säilyttämistä jollakin tietyllä mielekkäällä tekemisellä, joka toistuu. Omalla kohdalla nyt saikulla ollessa se voisi olla vaikka kuntosalitreeni 3-4 kertaa viikossa.. Kun pitää jostakin jutusta kiinni, se jo rytmittää elämää niin että muukin arkinen elo sirottuu siihen ympärille luontevammin.

   • Koht45

    Joten tuumasta toimeen!


   • Stina

    Niinpä! 😊


   • Stina

    Niinpä! 😊


  • maniatuliko

   Onko sinulla maaninenvaihe alkamassa tai joko se mania alkoi taas uudella oivalluksella.??????

  • rytmimuna

   Kyllä se rytmi masennusta saattaa vähentää, kun tulee tehtyä niitä tiettyjä asioita eikä niihin tule sitä kynnystä kun se on rutiinia. Ei ne kuitenkaan masennusta poista, ja yhtä hyvin voin heittää ne rutiinitkin roskakoriin kun uudestaan masennun tai masennus menee pahemmaksi. Mutta rytmi on tottakai huomattavasti parempi kuin rytmitön, itselle en vain ole kokenut apua tästä(kään) masennuksen kanssa - ainakaan niin että siitä hyötyä olisi :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   246
   18684
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   366
   6878
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2040