Aktiivimallilla varaudutaan digi-yhteiskuntaan

JärkiKäteen

Hallituksessa on tekeillä työttömiä koskevia lakiuudistuksia kaksin kappalein: "aktiivimalli" ja "omaehtoisen työnhaun malli" . Kokemusasiantuntemusta tarvittaisiin hallituksen työllisyystavoitteissa, joita hallitus kansalaisista välittämättä yrittää viedä maaliin. Kokemusasiantuntemusta on sen sijaan "aktiivimallia" vastustavan kansalaisaloitteen tekijällä. Aloite sai nopeasti 80.000 allekirjoittaa.

Aktiivimallin mukaan työttömyysturvaa leikataan 4,65 %, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana tee työtä 18 tuntia, toimi yrittäjänä tai osallistu työllisyyskoulutukseen.
Uusi heikennys on työn alla "omaehtoisen työnhaun" mallissa, jonka mukaan työttömän pitäisi hakea työtä keskimäärin kerran viikossa tai muutoin työttömyysturva katkeaa 60 päiväksi.

Tilastokeskuksen tekemien tilastojen mukaan Suomessa tulottomien määrä on nopeasti kasvanut erilaisten sanktioiden takia. Myös leipäjonot kasvavat nopeasti ja syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien määrä kasvaa.
Miksi sitten tehdään sanktioilla lisää tulottomia ja kasvatetaan köyhyyttä?

Maakuntauudistus tulee olemaan kuntien hallintotehtävien tehokasta rationalisointia. Kahdeksaantoista maakuntaan keskitetään noin 300 kunnan sote-palveluiden hallinto. Digitalisaation edetessä suomalainen itsepalveluyhteiskunta muuttuu siten, että palvelualojen työpaikat poistuvat. Itsepalvelupäätteet tulevat kauppoihin jne.
Työpaikat poistuvat robottien korvatessa itsepalveluyhteiskuntaan jäävät työt, joten työttömyyden hoito tulee kalliiksi. Hallitus on päättänyt hoitaa homman lisäämällä sanktioita ja pienentämällä työttömien toimeentuloa.

Mitkä ovat viranomaisten laskelmat työpaikkojen vähenemisestä? Miksi pitäisi hakea työtä, jota ei ole olemassa?
Pitäisikö tehdä ihan jotain muuta kun kyykyttää työttömiä erilaisilla sanktioilla?

8

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiaktiivimallille

      Toimet n hyvin harkittuja ja niitä perustellaan nyt ,että katsotaan vaikutukset ,ikään kuin kokeillaan tyyliin. Tuo tyyli tiedetään . Niin se rekikin piiaalle perustel jot an ihan vähä vaan kokeile ja seuraukset tiedetään. Väkisin asiaa pyritään viemään läpi ,lyömällä jalka oven väliin ja asia läpi.

      https://yle.fi/uutiset/3-10021614

      Miten se olikaan tuensajilta ei leikata...

      https://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000892862.html

      Mistäs nyt on leikattu ja keihin säsätöty kohdistuu...

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kelan-tutkija-laski-kenen-kukkarosta-hallitus-leikkaa-tulonmenetykset-olisivat-suurimpia-pienituloisilla/737155/

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3707703-kommentti-hallitus-leikkaamassa-toimeentulotukea-puolivaliriihessa

      Miten oli koulutus leikaus puheiden laita ja kuin kävi.

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/analyysi-hallituksen-petetyt-lupaukset/5259406#gs.v8YbtoI

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitus-nipistaa-ammatillisesta-koulutuksesta-190-miljoonaa-koulumatkat-pitenevat-monilla/6153842#gs.AwnQc3I

      https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisöltä/soini-petti-äänestäjänsä-ennätysajassa-1.1836878

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001918403.html

      Näiden puheissa ei ole siteeksikään totta. Aktiivimallin vaikutukset tiedetään vääjäämättä.Se on tulo leikkuri työttömille ja leikkauslinjat jatykuvat köyhimpään kansan osaan kohdistuen tarkoitushakuisesti.

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3820319-pohjanoteeraus-jopa-taman-hallituksen-mittapuulla-aktiivimalli-leikkaa-tyottomalta-siita-etta-han-on-tyoton

      Vastustetaan yhdessä näitä toimia ja höttöpuheita,mitä enempi ääniä sitä vahvempi sanoma:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    • luovaa

      Hallituksen pitäisi asettaa yrityksille työllistämisvelvoite, että ne ylipäätään saisivat toimia Suomessa.
      Velvoite asetettaisiin yrityksen koon mukaan. Pienet yritykset jäisivät velvoitteen ulkopuolelle.

      Yrityksen toiminta Suomessa ei ole itsetarkoitus, vaan sen on hyödytettävä suomalaisia työpaikkojen ja verotulojen muodossa.

      Yksi mahdollisuus on, että valtio perustaa työllistäviä yrityksiä, elleivät yksityisyritykset siihen pysty. Valtio voisi myös ostaa sellaisia yrityksiä, jotka eivät täytä velvoitteita.

      • joukossaonvoimaa

        Se on nämä hallituksen toimet melko erikoisia ajatellen,että meillä on oikeistolaisin hallitus jonka tähän maahan on mahdollista saada aikaan.

        meinaan, että yleensä oikeistolainen ajatusmaailma kannustaa yrittäjyyteen ja hyvinvoinnin kasvattamismahdollisuutten omalla työllä. jenkit ovat tuosta varsin ylpeitä ja tunnetuksi tullut lausahdus on kin Only in America .. ja tätä on piedettty mahdollisuuksien maana menestyä juuri kyseisetä syystä. lansimainen ihanne on kuvastunut oikeistolaisissa kannoissa mm. Nato ihanteena meillä.

        Nyt kuitenkin unohdetaan ,että länsimaisen kulttuurin ja sivistysvaltion pohjana toimii riittävä sosiaalinen turav joka on vastiikkeeton turva juuri siitä syytä ,että sosiaalista työmuotoa ei kapitalistisessa yhteiskunnassa ole yleisesti hyväksyttävä. Syytä että työstä on tekijän saatava palkka ja sillä on tarkoitus kyetä hankkimaan parempaa elämää. Työnteon tulee olla mahollisuus parempaan elämään. Tuosta syytä työntekoa sosiaalisiin tukiin ei käytetä ,sosiaalinen työ kun sosialisoi työn .länsimaissa kun ei ole tarkoitus että sosiaalinen tuki ansaitaan atai sitä vastaan hankitaan ruoka pöytään ja katto pänåpääle,vaan vallitsee vapaa markkintalous ,jossa työnhinta määräytyy toimeentulotason perusteella ,työn vapaan hinnoittelun kautta joka perustuu markkinatalouteen. Nt hallitus on ottamassa käyttäöön aktiivimallia,joss sosiaaliturva on ansaittava ja yhteiskuntaa viedään sosialitisen yhteikunnan mallin.

        Se on kuin piru tekisi töitä ja jakaisi yhteiskuntaa sekeästi kahtiö yhteiskuntaan,jossa toisten työllä on makkina arvo ja työöä oikeaasti ansaitaan ja niihin jotka tekevät temppu töitä ja joiden työpanoksella ei ole arvoa .H e pyörivät sitten tuossa sosiaalisessa yhteikunnassa, jossa heillä ei juuri ole itsellä vaikutusvaltaa valintaan mitä tekevät,miten kehittävät ja kouluttavat itseään vai katsovatko ylipäätänsä tarpeelliseksi hankkia jotakin koulutusta ,sillä toiset päättävät heidän puolestaan sen ja jos eivät anna päättää rangaistaan tuosta sitten toimentulomenetyksellä.

        On ,on varsin suuri askel pakko yhteikuntaan ,jossa pakoitteisiin antaa/otetaan oikeutus vedoten ihmisen hädän alainen asemaan ,työttömyyteen. En näe tällaisissa toimissa kohtuutta sati inhimillisyyttä. Sen kyllä näen että soisalismista ja sosiaali verkostosta on on tullut yhtä ja sitä toteutetaan kalpitlitisen hallintokoneiston kautta unohtaen että sosiaalituet on luotu hyvinvointiyhteikunnan perustaksi, lähimmäisistä huolehtimiseksi ei työnteon tai toimien teettämiseksi.

        Tuo oikeus on subjekiivine syystä että sillä kunnioitetaan inhimillisyyttä ja taataan ihmisarvoinen elämä,sekä vaalitaan ihmisoikeuksia. kaikki tämä on toimissa unohdettu.

        Tuodaan ääni kuuluviin ja pannan näille päättömyksille piste tuon kansalaisaloitteen kautta:

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730


    • YritystuetJULKISIKSI

      MOT tutki yritystuet vuonna 2010-2016. S-ryhmä ja ST1:n Mika Anttonen, ahvenanmaalaiset laivanvarustajasuvut, suomalainen raskas teollisuus ja kaupunkien energiayhtiöt ovat suuromistajina yhtiöissä, joille valtio maksaa eniten suoria yritystukia.
      MOT:n mukaan valtio maksaa UPM:lle kymmeniä miljoonia vuodessa energiaverotukina ja veronpalautuksina. UPM:n saamien tukien kokonaissumma pysyy piilossa, koska valtion verotukia ei julkisteta eikä UPM suostu niitä paljastamaan.
      Yksi yritysten verotuki on teollisuudelle maksettava yli 200 miljoonan euron vuotuinen energiaveropalautus. Puolet siitä, eli vuodessa 100 miljoonaa, menee metsäteollisuudelle.

      Suorat yritystuet TOP.10:
      TUULIWATTI 37,7 miljoonaa
      VIKING LINE 26,4 miljoonaa
      MANGA LNG 16,6 miljoonaa
      TALLINK SILJA 16,0 miljoonaa
      SUOMEN HYÖTYTUULI 14,4 miljoonaa
      FINNLINES 13,4 miljoonaa
      EPV TUULIVOIMA 11,2 miljoonaa
      NOKIA SOLUTIONS AND NERWORKS 11,0 miljoonaa
      ST1 7,6 miljoonaa
      SKANGAS 7,0 miljoonaa

      Tiedot ovat MOT:n kokoamista yritystukitiedoista.
      MOT yritystuet 2010-2016:
      https://www.avoindata.fi/data/fi/dataset/mot-yritystukiaineisto-2010-2016

      YRITYSTYKIEN AKTIIVIMALLI:
      Yritystuet pitäisi sitoa yrityksen työllisyyden hoitoon. Jos työllistät, saat tukea.
      Nyt hallitus myöntää lisää energiatukia mutta leikkaa kehittämis- ja investointitukien kotimaista rahoitusta.
      Kaikki yritystuet (myös verotuet ja energiatuet) tulisi julkistaa ja samalla kertoa tukea saaneiden yritysten harjoittama työllisyys- ja osingonjakopolitiikka. Onko yrityksessä mahdollisesti vietetty "osinkojuhlia" samana tilivuotena, kun henkilökuntaa on irtisasanottu ja valtion verokertymästä haalittu mahdollisimman paljon yritystukia

      • paskaasaapyytämättäkin

        Asiaa! Mutta odotappas jos ehdotuksesi vietäisiin hallituksen eteen. Kokkareet nostaisivat älämölön.

        Tämä on asia, joka pitäisi saada suuren yleisön tietoon ja ymmärrettäväksi.


    • LeipäjonostaPerusturvaa

      Amnesty International arvioi 12.1.2018 Suomessa harjoitettua "hyvinvointipolitiikkaa". Selvitys kannattaa lukea www.amnesty.fi/pienituloisten ihmisoikeudet ahtaalla.
      "Hyvinvointipolitiikan mallimaa Suomi väistää vastuutaan. 471.000 suomalaista elää tilanteessa, jossa tulot eivät riitä arjen perustarpeisiin", toteaa Amnesty.

      Oikeus riittävään toimeentuloon on kirjattu YK:n ihmisoikeusjulistukseen ja ihmisoikeussopimuksiin... että jokaisella on oikeus turvaan, jos hän omasta tahdostaan riippumatta menettää toimeentulonsa.

      Suomessa on täysin tulottomien määrä kasvanut nopeasti muun muassa sanktioiden vuoksi. Nyt hallitus lisää näitä sanktioita. Leipäjonotko korvaavat Suomessa 471.000 puutteessa elävän sosiaaliturvaa?

      Amnestyn mukaan Euroopan neuvosto on ilmoittanut, että Suomen olisi korotettava perusturvaa, jotta se saavuttaa Euroopan sosiaalisessa peruskirjassa vaaditun tason. Keväällä 2017 neuvosto antoi Suomelle lisää risuja työmarkkinatuen alhaisesta tasosta.
      Vuonna 2014 YK:n taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia valvova komitea kehotti Suomea varmistamaan, että sosiaalietuudet kattavat ihmisten elinkustannukset.

      Onko Suomen hallitus varmistanut ? Ovatko kansanedustajat vaatineet, että Euroopan neuvoston ja YK:n kehotuksia noudatetaan? Onko media informoinut suomalaisia Euroopan neuvoston ja YK:n kehotuksista ja tutkinut, miten kehotukset ovat käytännössä vaikuttaneet? Leipäjonot ovat Suomen hallituksen ja kansanedustajien häpeä. Hallituksen häpeätaakka kasvaa, köyhien ja syrjäytyvien määrän ollessa pian yli puoli miljoonaa suomalaista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arviointien mukaan viime vuonna 471.000 ihmisen tulot eivät riittäneet perustarpeisiin, kuten ruokaan, vaatteisiin tai asumiseen. THL:n kannan mukaan Suomen perusturvan taso on riittämätön.

      Ollaanko Suomessa menossa sata vuotta sitten olleeseen aikaan (1918) , jolloin loiset (nyk. tulottomat), torpparit ja kerjäläiset (nyk. leipäjonolaiset) läksivät vaatimaan perusturvaa aseiden avulla, kun muu ei auttanut? Milloin Suomen köyhät ryhtyvät puolustamaan oikeuksiaan ja miten?

    • nytkökadulle

      Vuokrientoimittamisessa ei ole ikinä ollut ongelmia, mutta nyt on¿

    • Veronmaksukyky

      Suomessa pitäisi tehdä VERONKANTOUUDISTUS eli AKTIIVIVEROMALLI, jolla aktivoidaan passiivisia veronmaksajia tai niitä, jotka kikkailevat verotuksella tai jotka käyttävät veroparatiisiseja.
      Tilastokeskuksen asiantuntijan mukaan Suomessa kerätään liian vähän pääomatulo-veroja verrattuna vanhoihin EU-maihin. Pääomatuloista verotetaan vain 30 prosentin tasavero riippumatta pääomatulon suuruudesta kun taas palkkatuloista ja eläkkeistä peritään progressiivinen vero. Vero nousee palkansaajilla ja eläkeläisillä jo keskituloisilla yli 30 prosentin. Kaikki verot tulisi kerätä VERONMAKSUKYVYN mukaan, ei siten, että mitä suurempi veronmaksajajoukko kussakin veroryhmässä on, sitä enemmän kyseiseltä ryhmältä veroja kerätään.

      Kaikki yritystuet tulisi käydä huolellisesti läpi, myös yritysten energiaverotus. Useat yritystuet on todettu täysin turhiksi ja niiden on todettu vaikeuttavan kilpailua, erityisesti pieniä yrityksiä.

      Suomessa ei ole eläkekattoa ylisuurille eläkkeille kuten muissa EU-maissa. Eläkekatto tulisi määrätä joko eläkkeen suuruuden tai eläkkeeseen oikeuttavan palkan suuruuden mukaan. Myös kansanedustajien eläkkeille eläkekatto, sopeutuseläkkeet ja erilaiset verottomat tuet pitäisi muuttaa suomalaisten perusturvan tasolle etenkin, kun edustamansa kansasta jo lähes puoli miljoonaa syrjäytyy ja elää köyhyydessä hakien toimeentuloturvaa leipäjonoista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe