Saako työtön polttaa?

1moralisti

Onko kelan työmiehellä moraalista oikeutta laittaa toimeentuloon tarkoitettua ja toisten työllään tienaamaa verorahaa tupakkaan? Tai kaljaan?

25

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AinaValittajia

      Mites sitten tämä kyttääminen, onko mielestäsi sinun etuoikeus että saat asettaa itse itsesi toisten yläpuolelle, ja sieltä jaella tuomioita oman mielen mukaan? Onko terveen merkki? Muuta johonkin korpeen asumaan jos ahdistaa! Vähintään 20km tyhjää joka suuntaan. Sielläpä sitä sitten raportoit oravien eettisesti väärää toimintaa, kun käpy on jätetty vaan puoliväliin syötynä keskelle polkua.

    • EntäsTämä

      Onko moraalisesti oikein jättää kaikki välimerkit käyttämättä kun niitä kuitenkin on tässä kielessä olemassa. Lausetta ei voi aloittaa sanalla Tai, eikä ole yleisen käytännön mukaista että lauseessa on kaksi sanaa. URPO.

    • kysynbävaan

      onko jumala olemassa ja jos on niin mitä mieltä hän on tästä asiasta?

      • matteus23

        Matteuksen evankeliumista: "Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään".


    • Kokeileppaitte

      No tottakai! Kannattaisi varmaan aloittajan kanssa kokeilla, niin ei olisi tuo pinna niin kireällä koko ajan. Ei siihen sauvakävelykään taida auttaa kun vituttaa 24/7.

    • Nettomaksaja

      On varakin aktioida ja tehostaa, jos korvauksilla kaljaa ja tupakkaa ostaa. Ne rahat on tarkoitettu elämiseen, ei päihteiden käyttöön. Niistä aiheutuu vaan lisäkuluja työssä käyville.

      • s44554434d

        entäs aiheutuuko mamutuksesta lisäkuluja työssäkäyville, entäs aieutuuko eu:sta lisäkuluja työssäkäyville? entäs kaikki vero varoin maksetut suojatyöpaikat, pidätkö suojatyöpaikassa olevaa henkilöä oikeutettuna palkkaansa? entä jos työpaikka on hommattu hyväveli järjestöjen sisällä sukulaisille? ja yhtä toimelias samaan paikkaan hakenut yksinäinen on työttömänä.


    • huhuhulluja

      Huomatkaa että aloittaja on se ymmärtämätön joka aloittaa kysymyksillään suuren osan keskusteluja täällä ja sitten omilla kommenteillaan tukee näitä asenteellisia aloituksiaan. Kuvittelee mielessään sitten kai että edes joku on hänen kanssaan samaa mieltä asiassa.

      Kunpa hän hankkisi oikean elämän ja saisi kosketuksen todellisuuteen... ihan oman hyvinvointinsa vuoksi.

    • Nettomaksaja

      Kyllä se kirvelee KAIKKIA työtätekeviä ja veroja maksavia, kun niin moni elää yhteiskunnan piikkiin ja vielä tuhlaa liikoja? rahoja... Paljon on tehostamista ja aktivoimista.

      Miksi raksoilla kulkee niin paljon ihmisiä Virosta? Heitä työnteko kiinnostaa.

      • kulttuurieroa

        Viron sosiaaliturva on euromääräisesti pieni. Palkkoja leikattu myös lähimenneisyydessä. Ja lisäksi esim romani kansallispuvuista ei puhettakaan maksamisista ja käytöstä siellä julkisin varoin.


    • MissäMoraali

      Entäs mitäs jos pumppaa valtion/kunnan kassasta 3000€/kk "töissä", maksaa siitä veroa 900€, ja aiheuttaa näin valtiolle joka kuussa 2100€ tappiota. Kannattaako enää olutta juoda ja tupakkaa polttaa, kun aiheuttaa valtiolle jo muutenkin 25000€ persnettoa vuodessa.

      • TurhaaVouhotusta

        Tuossa on itua. Se on tosiasia että jos marjatta siirtää riitta-liisan taskuun kolikon ja ensiviikolla toistepäin, niin ei pääse valtion talous kasvamaan. Ihan liikaa on porukka keskittynyt tekemään tuotteita suomen sisälle ja valtiolla ja kunnilla on ihan liikaa työläisiä, jotka eivät talouden näkövinkkelistä tuota mitään. Eivät ymmärrä olevansa itse talouden kannalta samassa asemassa kuin työtön on. Samalla tavalla käyvät veronmaksajien pussilla. Siellä käy lääkärit ja opettajat, käy sairaanhoitajat ja kunnanjohtajat ja niin edelleen.

        No kukas suomessa sitten oikeasti tekee taloudelle hyvää? No vientiä (ulkomaankauppaa) harjoittavat yritykset, joita taitaa olla mikkelissä tasan yksi, Mölnlycke.


    • justjustjust1

      Tottakai työtön saa kayttää rahansa mihin tahtoo.

      Minäkin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni työttömänä. Tupakkka maistuu ja välillä otan konjakkia ja oluttakin. Veroja olen maksellut 30 vuoden työhistoriani aikana satojatuhansia sekä liittoon jäsenmaksuja roppakaupalla. Nyt jos saan jotain takaisin, pitäisikö minun kysyä viestiketjun aloittajatampiolta lupa mitä saan rahoilla ostaa. Eihän tuo työttömyyskorvaus riitä edes ruokaan, autoiluun ja muuhun peruskulutukseen, säästöillä pitää elää.

      Vai vielä tupakointilupa? Ei voi olla totta joidenkin idioottimaisuus.

    • valtionpiikkiin

      Saako kansanedustaja sitten polttaa tai juoda? Veronmaksajilta heidänkin rahansa tulevat.

      • PukkiKaalimaalla

        Entäs kansanedustajan moraali kun päättävät nostaa omia palkkoja äänestyksellä? Missä on moraali? Siis kansanedustaja on jäävi tuossa asiassa, jos rehellisesti ajatellaan. Miettikää nyt persuja siellä päättämässä omasta palkasta. Ihan niinkuin kysyisi känniseltä alkoholistilta, että avataanko uusi pullo viinaa.


    • polpotpot

      Näissä jutuissa rajanveto on hankalaa. On selvä, että köyhän työttömän on tyhmää panna vähiä rahojaan kalliseen harrastukseen. Mutta mikä sitten on kohtuullista? Valintakysymyksiä tietysti, Minusta oleellisinta on, että ei sitten narise rahan vähyyttä, jos on pakko ostaa tupakkaa, tai yleensä muuta kuin välttämättömyyshyödykettä.

    • 44433ddss

      en ymmärrä mitenniin toisten tienaamilla vero rahoilla. en tajua olen vain tyhmä työtön.

    • aleg

      Oletta te soomalaiset ja minnisteerit totella lyhytnäköstä ja hoonoalysia kansaa. Etekkö te soomalaiset näe ku te oleta kaikki samassa venneesä,tyomiehet,työtömät ja minnsteerit jotka lakieja tekee. eimitaan ku riita ja kurittamista kansale joka on kansanmoottori.

    • hfjhsdfhdghgf

      Tupakka on niin vahingollinen aine, että se pitäisi kokonaan kieltää.
      Moni hengitystiesairaus jäisi tulematta ja rahaa valuisi valtion kassaan.

      • enpoltamutta

        No niin onkin haitallista, mutta sitä on edelleen laillisesti suomessa myynnissä, ja sitä saa jokainen (ketä kiinnostaa), käydä ostamassa. On olemassa niin kovia tupakkimiehiä edelleen, että jättävät vaikka leivän ostamatta, kunhan tupakki ei lopu kesken. Se on oma itsenäinen valinta, sitä pitää kunnioittaa vaikka itse ei polttaisi.


      • NÄIN_

        Tupakointi ei kuulu muille, kun muistaa vaan olla siinä vaiheessa itkemättä ja hakematta apua kun sairastuu, sanotaan nyt vaikka keuhkoahtaumaan ts. kantaa myös vastuunsa tupakoinnin seurauksista. Hengittelee sen aikaa kun happi vielä riittää keuhkoissa, ja sitten mullan syöntiin, eikä jättäydy ruinaamaan apuja terveydenhuollolta.


    • Juokaasyökääpolttakaa

      Leena kyselee eri palstoilla saako työtön syödä. Tämänkin aloituksen takana on leena. Hänellä on työ ja välillä ollut moisiossa . Olen nähnyt siitä faktaa. Hän ei löydä miestä. Siksi äkäinen ja keskittyy muiden parjaamiseen. Älkää siis välittäkö.

    • ggggsssgsg

      Miten monella työttömällä on lemmikki?Ainakaan minä en halua elättää toisten koiria,kissoja tai muita lemmikeitä.Se ei kuulu perusturvaan.

    • TumppuTiinat

      Tupakkatytyt vetää ihmisten porteilla röökiä ja koirat paskoo ja kusee siihin portille. Ja sit viskaavat tumpinkii siihen. Koirat paskoo ja kusee vielä niitten vuokrakämpötkin asumiskelvottomiksi.

    • antaapalaa

      Saa jos ei polta työkavereita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe