missä vaiheessa kannattaa luovuttaa?

VilhoTen

Mikä on mielestänne itseoikeutettua ja normaalia että antaa vain olla velkojen eikä lähde edes hoitamaan niitä? Joten antaa vain kaiken olla ja maksaa oleellisen esim vuokran sähkön ja lääkärin jotta hengissä pysyy? Ajatella kun noi velat ja saneeraukset tehään monien vuosien päälle ja aika riskaapeliä kuitenkin. Milloin missä tilanteessa antaisitte vain olla ja elelisitte vaikka jopa lopun elmännne luottotiedottamana?

13

2407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElämäOn-Ihanaa

      En osaa vastata tuohon kun itsellä vuositulot noin 120-130 tuhatta euroa....En ole koskaan joutunut ottamaan velkaa.

      • työtönainakinkolmekertaa

        mitäs sie duunaat :D ?


      • Lollll

        Ja vitut =)))


    • yw72y2hhyw

      Luottotiedottomuus ei merkitse, ettei ihminen maksaisi velkojansa. Jos voimasi eivät riitä velkojen kanssa taisteluun, päästä kaikki ulosottoon, niin että vouti ottaa maksukykysi mukaisen määrän palkastasi tai eläkkeestäsi.

      • kellopelisubstraali

        ottaako vouti jos saa minimieläkettä? siis sitä kelan aivan alhasinta?


      • yw72y2hhyw

        672,30 on suojaosuus, jonka ylittävistä tuloista vasta voidaan ottaa. Lisäksi takuueläke on lain mukaan aina sen suuruudesta riippumatta ulosottokelvotonta, mutta kansaneläke ja työeläke ovat ulosottokelpoisia suojaosuusrajanylittävältä osin. Käsittääkseni ihminen voi saada samanaikaisesti sekä kansaneläkettä että (pientä) takuueläkettä, mahdollisesti jopa työeläkettäkin. Jos eläkkeesi on suurempi, kannattaa muistaa että mahdollinen ulosotto on toimeentulotukilaskelmassa hyväksyttävä meno; eli jos on esim. isot lääkekulut, et jää puille paljaille.


    • RahaaPaloi

      Itsellä meni minua kohtaan tehty petos käräjille kymmenisen vuotta sitten. Kaveri oli tehnyt monia kymmeniä vastaavia petoksia netin kauppapalstoilla ja lisäksi paljon muitakin rikoksia muun muassa omalla yrityksellä. Lähti linnaan istumaan. Laitoin oman osuuteni ulosoton perittäväksi. Senttiäkään en ole saanut, kun velallinen katsottiin varattomaksi.

      Googlesta selvisi, että tämä yrittäjä lähti Viroon linnasta vapauduttuaan yrittämään.

      Velkoja ei siis tarvitse maksaa takaisin, jos on varaton.

    • velatvaihenki

      voiko lapsiperheen siis lapsen tuloja mitata? siis jos ajatellaan että emäntä saa suojaosuuden verran plus sitten lapsen etuudet, lapsilisät, elatustuet yms hoitotuet?

      • Hoitotuet ei ole ulosottokelpoista eikä toimeentulotuessa huomioitavaa tuloa.


    • kelalainen

      Huomioidaanko hoitokuluja siis esim korotettuhoitotuki,vammaistuki yms tommosia sairaudesta johtuvia? eli lasketaanko ne sun tuloiksi?

    • Ei koskaan. Siinä häviää enemmän kuin hoitaisi pois.

      Keinoja kun on monia, esim. neuvottelee velkojan kanssa, lainaa jonkun isomman summan millä maksaa läjän pienempiä pois ja jne. Vaikka tuntuisi ylivoimaiselta niin noita saa järjesteltyä yleensä niin että olisi yksi isompi laina missä pieni lyhennys.

      Ja siinäkin kohtaa kun on kaikki temput käytetty, velkojien kanssa neuvoteltu ja yhdistelty mitä pystyy ja maksettu jotain pienempiä pois niin silti ei kannata luovuttaa. Silloin sitä vaan jatkaa maksamista maksamalla kaikkia maksuja niin, että ensiksi asuminen, sitten minimaalinen ruoka ja loput rahat maksaa niin, että pyrkii maksamaan erääntymisjärjestyksessä kaikkia maksueriä.

      Tuollakin tavalla voi hommia vetkutella iäisyyden kun siinä kestää ennen kuin alkaa maksut viivästyä niin paljon että tulee perintäkuluja ja siinä on pitkä matka ennen ulosottoa. Helposti sinä aikana saa maksettu jotain pois niin että maksauvara paranee.

      Mitä vähemmälle saa ulosottoon menevän maksun määrän niin sitä enemmän säästää. Sitten kun ne tippuu sinne niin tulee kuluja lisää ja kestää pidempään ennen kuin velka on sulanut pois.

      Itse esimerkiksi siirtäny kolmella vuodella 12000€ velkaa puhumalla että sitä ei pahemmin lyhennelty ja jos rahat loppunut kesken niin on ilmoittanut vaikka vuokranantajalle että tulee kuukauden myöhässä vuokra ja maksanut sen ja ison kasan kaikkia maksuja päivää ennen perintään menoa luottokortilla johon siirtäny koko sotkun josta taas tulee suoraan semmoiset 45pv korotonta maksuaikaa.

      Tärkeintähän on siinä talouden pidossa se, että on ne pakolliset menot minimoituna ja aina jää vaikka edes muutama kymppi edes ylimääräistä kuukaudessa niin voi sitten optimoida noita ja siirrellä eteenpäin sotkuja.

    • teekaikkimahllinen

      No jos olisin alle 28-vuotias, niin en kyllä luovuttais kovinkaan helpolla. En missään nimessä. Koko elämä edessä ja se on kuule vaikee tie jos luottotiedot menny ja laskuja tulee yms... Kandee tehdä kaikkensa että sais jostain töitä tms....

      Itse kanssa 20-vuotiaana otin vippii ja luottoa joka puolelta ja kun huomasin että tämä tie ei vie pitkälle, niin hain töitä ja sitten onnisti ja pääsin töihin ja kyllä sen jälkeen kaikki helpottuu ja vieläkun sain tyttöystävän, niin kun kummatkin oli töissä, niin elämä alko helpottaa.
      Muistan kyllä hyvin ne nuoruus vuoteni, kun tuntu, etten mistään saa duunii, että ei mua kukaan palkkaa ja että kuka mua työtöntä reppanaa huolii...ei kukaan, mutta oikeesti kaikella on tarkoituksensa.

      Nyt on tosta vuosia kulunu ja voi kuule olisi ollut pitkä tie jos olisin luovuttanut.

    • rehellinenihminen

      En koskaan. Mies pitää minkä lupaa ja lainan ottaessaan lupaa sen hoitaa. Ajatus rahojen ottamisesta vastaan ja sitten palauttamisen jättäminen tekemättä on KUVOTTAVA.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe