Rehtorin adressi

Hyväte

Uskomatonta, että taas Karjalainen velloo tuota Lyseon asiaa. Aina kun asia alkaa painua, se otetaan taas esille. Kuka tätä myllyä haluaa pyörittää? Hyvinvointijohtaja on toiminut lain mukaan, ilmeisesti lait pitäisi sivuuttaa ja antaa veljien hoitaa hommat oman pään mukaan. Onko tällaisesta tulossa maan tapa? Miten kukaan, joka ei ole ollut töissä lyseon lukiossa, voi varmasti sanoa, miten siellä johdetaan. Kunnioitan hyvinvointijohtajan ja henkilöstöpäällikön sekä työsuojeluvaltuutetun jämäkkyyttä asian hoidossa. Kaikki on mennyt lain mukaan, ei veljien lain, vaan Suomen valtion TYÖSUOJELULAIN. Hyvä, että edes joku vielä noudattaa lakeja. Ei voida puhua yksittäisten opettajien kyllästymisestä, jos yli puolet henkilökunnasta pelkää työpaikalla. Olisi hyvä, jos joku opettaja kertoisi miten asiat ovat. Johtavat virkamiehethän eivät voi puhua keskeneräisistä asioista, koska heillä on vaitiolovelvollisuus. Siksi työhyvinvointikyselystäkin välittyy vain Karjalaisen kertoma yksipuolinen kuva.

30

1279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lehdistömafia

      Aiheen käsittely on eksynyt käsittämättömille harhapoluille kun on kysymys vain ja yksinomaan työhyvinvointiasiasta. Ongelmajohtamista ja työssä jaksamista on käsitelty viime aikoina paljon ja asia on koettu tärkeäksi avata , näin ainakin valtakunnan mediassa.
      Siksi näiden mainitsemiesi puheenvuorojen saama palstatila Karjalaisessa tuntuu kohtuuttomalta ja epä-oikeudenmukaiselta opettajia ja heitä auttavia työsuojeluvirkamiehiä kohtaan.
      Epäilen että Karjalainen ei ehkä seuraa sosiaalista mediaa ja siksi toivon että laittaisit hyvän kirjoituksesi sinne!!

    • sitäitteään

      Karjalaisen juttu oli todellakin irvokasta luettavaa koska siinä arvovaltainen raati puolustaa maamme pahinta tunnettua työpaikkakiusaajaa.

      Hänhän todellakin nauttii työstään, syyttää kaikesta opettajia, jotka kaikki häntä vihaa, välttelee tai pelkää ja kaikenkukkuraksi tämä henkilö haluaa jatkaa vielä v. 2035 asti.

      Tämä lehtikampanja on jatkoa oman henkilökunnan lokaamiskampanjaan, jolla hän haluaa ratkaista itse aiheuttamansa totaalisen välirikon. Sovitteluun tai asioiden selvittelyyn hän ei halunnut osallistua lainkaan ja nyt sen aika on ohi.

      Muutamat arat pelokkaat naisopettajat hänestä kyllä tykkää ja palkaksi he ovat saaneet kaikki edut matkoinen sekä vähiten töitä. Kiusaaja ei voi ikinä toimia ilman apureita.

      Kannattaa lukea ylen uutissivuilta Joensuun kohdalta tarkempi kuvaus tuosta kiusaamisraportista.

      Rivointahan tässä on sekin, että adressi kerättiin ennen kuin yksikään allekirjoittajista oli kuullut mitään tuosta raportista.

    • eiköhalutaselvittää

      Täällä kansanvaltuuskunta jakaa mutu-tuomioita juorujen ja suupuheiden perusteella ainoana absoluuttisena totuutena. Kukas politiikko tästä absoluuttisesta totuudesta tuleekaan mieleen...?

      Asiahan pitää virallisesti ja puolueettomasti selvittää ja oikea tie olisi että joensuun koulutoimi pyytäisi opetushallitusta lähettämään asiaa tutkimaan puolueettoman selvitysmiehen avustajineen. Kyllähän sotkut selviää jos ne halutaan selvittää, vai onko joillekin kuitenkin tärkeintä että selvityksen lopputulos on oman mielen mukainen...?

    • halutaanselvittää

      puhut täyttää asiaa ja tästä on kyllä 2 totuutta olemassa

      1) reksin hyvä olo koulussa
      2) opettajien paha olo koulussa

      luetko asiasta taustoja lisää https://yle.fi/uutiset/3-10005202

      • hyväpahaolo

        Siksipä juuri puolueeton selvitysmies jostakin muualta kuin joensuun hallinnosta, muuten on vaarana että lopulta kuitenkin jää ajojahdin ja lynkkauksen maku vuosiksi eteenpäin.
        Ketäs sellainen selvitys sitten vahingoittaisi, miksi sitä vastustetaan? Eikö vähän haise...?


    • Riittääjo

      Ihan järettömästi tähänkin on käytetty aikaa ja rahaa.
      Eikös tuolla ole joku suojatyöpaikka suunnittelijan tittelillä kuitenkin kaupungilla odottamassa.

      • miksiepäillä

        Miksi Joensuun asiaa selvittävä tiimi olisi puolueellinen ? Mikä intressi heillä olisi päätyä Petri Lehikoisen kannalta kielteiseen tulokseen ? Hei haloo, taustalla ovat vuosikausia jatkuneet, eri tahoilta tulleet yhteydenotot rehtorin johtamistavasta. Kun yhteyden ottoja alkoi tulla syksyllä yhä enemmän, ei työnantaja voinut enää olla puuttumatta asiaan.


      • siksiepäillä
        miksiepäillä kirjoitti:

        Miksi Joensuun asiaa selvittävä tiimi olisi puolueellinen ? Mikä intressi heillä olisi päätyä Petri Lehikoisen kannalta kielteiseen tulokseen ? Hei haloo, taustalla ovat vuosikausia jatkuneet, eri tahoilta tulleet yhteydenotot rehtorin johtamistavasta. Kun yhteyden ottoja alkoi tulla syksyllä yhä enemmän, ei työnantaja voinut enää olla puuttumatta asiaan.

        Pienet piirit ja liian lähellä. Koko asialle olisi eduksi että asian selvittäjä tulisi kaupunginhallinnon ulkopuolelta. Ei tarvitsisi taas vuosikausia spekuloida että oliko ajojahti vai eikö ollut. Lynkattiinko mahdollisesti vai eikö. Siinäpä tulisi tunkio pöyhittyä tasapuolisesti ja kaikki asiat esille ja huomioonotetuiksi. Mitä kenelläkään voi olla tätä vastaan, ellei tuomio sitten ole jo etukäteen päätetty...


    • sopuilija

      Tolkkupuhetta tuo äskeinen. Jos marraskuussa ei tätä kaveria koko henkilökunta vierastanut niin tämän kaiken jälkeen joka iikka puhuu suunsa puhtaaksi ja se teksti se vasta on raskasta luettavaa.

      Miten joku voisi ees ajatella jatkaa tai mennä työpaikkaan johon kukaan ei häntä halua ja tääkin on ihme asia.

      Asiat olisi voinut reksi sopia nätisti jo heti alussa mutta hän valitsi itse entisellä linjalla pysymisen ja lopputulos on hänelle lohduton. Kuka esti häntä tekemästä nätin sopuratkaisun jollaisen valtaosa fiksuista olisi tehny.

    • puolueeton

      Pitää kirjoittaa tänne, koska tuo sanomalehti Karjalaisen uutisointi tässä rehtori-asiassa on niin silmiinpistävän yksipuolista. Kuuluuko Karjalaisen päätoimittaja samaan klaaniin rehtorin kanssa ? Vapaamuurareihin ? Ruskean Reijän Ritareihin ? Veljet ? Onko heille eri säännöt kuin muille ? Onko heille oma oikeusjärjestelmänsä ? Karjalainen on uutisoinut suurine kuvineen nuorten marssimisesta rehtorin puolesta, antanut toistuvasti palstatilaa lyseo-seuran puheenjohtajan mielipiteille ja rehtorin itsensä puolustuspuheille suurine kuvineen. Miten jostain yhden lukion rehtorista on niin paljon erilaisia kuvia Karjalaisen arkistossa ? Mistä se kertoo ? Sitten seuraavaksi jonkun Joensuun kaupungin hallituksen jäsenen ihmettelevä kannanotto julkaistaan Karjalaisessa. Miksi ? Kuka se on ? Mitä tekemistä hänellä on tämän asian kanssa ?

      Rehtorin käytöksen takia "yli puolet lukion henkilökunnasta pelkää ja kokee ilmapiirin ahdistavaksi". Yli puolet on yli 30 hlöä. Näiden henkilöiden kärsimys on sitten tullut työsuojeluihmisten tietoisuuteen. Työnantajan ominaisuudessa on Joensuun kaupungin reagoitava tähän asiaan, ja niin se on onneksi myös tehnyt. Asian todellakin päättää työnantajaa edustava virkamies, ei kukaan hallituksenjäsen. Onneksi, sillä nykyinen hyvinvointijohtaja ei ainakaan kuulu näihin em "järjestöihin". Eiväthän naiset niihin voi edes liittyä.

      Saattaa olla asian ytimessä olevan henkilön etu, ettei hänen sanomisiaan ja tekemisiään tuoda julkisuuteen. Tietysti on mahdollista että nämäkin tulevat vielä esille, jos kaikki kivet todellakin halutaan kääntää. Ex -maakuntajohtajakin oli hyvin tyrmistynyt. Olisiko kyse samasta luonteenpiirteestä näillä kahdella. Sitä soisi Karjalaisen toimituksessakin mietittävän.

    • Mualaistollukka

      Narsismia on ollut monellakin johtajalla muakunnassa. Manipuloivat ja rakentavat ympärilleen oman palvontaporukan. Muut alistetaan.

      Kohta saa ilon apostoli kirja haastajan - lyseon jedisoturi - seuraavaksi ehkä teos karjalaisen piätoimittaja

    • LOSSIT

      Tänään oli taas rehtorin entinen ketjukaveri, nelosketjun vasenpaitsio kirjoittanut karjalaiseen. Pojan isä, joka kuuluu olevan oman isänsä poika. Kirjoituksesta selviää että on ollut suuri virhe, kun rehtori on erotettu. Siinä kerrotaan myös että asia pitäisi ratkaista kuulemalla oppilaita ja heidän vanhempiaan. Työsuojeluasioita ei hänen mielestään pitäisi sotkea tällaiseen, vaan ratkaista asia muulla tavoin. Miksi tällainen kirjoitus julkaistaan lehdessä ?

    • LÖSSIT

      Sanos muuta !

      Hyvinvointijohtaja syyllistynyt lain kirjaimen noudattamiseen.

      Oppilaiden pärjääminen on rehtorin ansiota.

      Kaiken kukkuraksi kuvassa teinityttö vannoo rakkauttaan vanhaan mieheen.

    • löössit

      Tämä teinityttöjen sankari on nyt niemetty opetushallitukseen joksikin päälliköksi.
      Oli yllättäen kuvakin karjalaisessa. Veljet löysivät ritarilleen uuden pestin. Onkohan
      tuolla päälliköllä alaisia ?

      • Hyväpäätös

        Kaiken kukkuraksi tämä "valinta" tuli vielä niin yllättäen, sanoisinko sopivasti. Ei varmaan Lehikoisella ollut tietoa etukäteen tästä vaihtoehdosta, olihan Joensuussa tiedossa määräaikanen pesti.

        Etelään näkyy nämä hyvät johtajat siirtyvän. Tiedä vaikka kummassakin päässä nousee taso, joten perusteltu päätös!!!


    • lossisl

      Opetushallituksessa, tai sen hallinnossa lienee joku loossieversti tehnyt valinnan. Pohjois-Karjalan loossilaisten suosituksesta. Tietääkö joku enemmän tästä salaseurasta? Verivaloista olen kuullut, taitaa mennä oman soturin etu edellä lainkirjaimesta.

    • Uudensuunnanalussa

      Nyt pitäisi työnantajan (kaupunki) olla sen verran suoraselkäinen ja vastuunsa tunteva, että saattaa prosessin loppuun saakka. Se että esimies siirretään tai siirtyy toisiin tehtäviin on osa työsuojelullista kokonaisuutta. Asia ei saa jäädä tähän!!!

      Ilman tarkoin harkittua suunnitelmallista jälkihoitoa tapaus tulee jättämään pysyvät arvet ja juovat työyhteisöön. Asiat on puhuttava halki, selvitettävä mitä on tapahtunut, miten on reagoitu. Jyrkät kuppikuntaisuudet on rikottava, sitoutettava kaikki työntekijät tulevaan. Ne ketkä eivät tahdo sitoutua on ohjattava organisaatiossa muihin tehtäviin.

      Työantajan ei tarvitse edellä mainittuihin toimenpiteisiin kysellä oppilaiden, vanhempien tai työntekijöiden mielipiteitä tai lupia. Matka on vasta alussa ja se on pitkä.

      Pahin virhe tässä tilanteessa on se että annetaan pölyn laskeutua, kuvitellaan että aika hoitaa. Ei hoida, se on työnantajan velvollisuus.

    • opetushallitukseen

      Tiedä vaikka opetushallituksessa kyseiseen tehtävään luetaan eduksi välinpitämättömyys työsuojeluasioihin. Siispä Lehikoisen on pitänyt tuoda itse esille käynnissä oleva tapaus hakiessaan tehtävään, olisihan se noloa jos tieto tulisi vasta jälkikäteen. Luotan että reiluna ja avoimena tyyppinä Lehis on näin tehnyt.

    • ycghj

      Voi kun koko tivoli olisi voitu hoitaa kaikessa hiljaisuudessa hajoita ja hallitse periaatteella sijoittamalla muutama, 2-3 opettajaa muihin kouluihin. Ei olisi mennyt koulun ja sen opettajien maine pitkäksi aikaa.

      • Lipo_lipo

        Niin, kenet se työnantaja siirsi sieltä pois??? Mitkä olivat työnantajan perusteet jotka kerrottiin julkisuudessa....varmaan siirrettiin mielestäsi turvaan näiltä "kauheilta" opettajilta.


    • poispoispois

      Onneksi sai hyvän viran ja työn Helsingistä, pääsee pois täältä Joensuun kaupungin"hyvinvointi-ihmisten" kynsistä! Onnea vain Petrille!

      • Heittelejättökö

        Onneksi sai.....mutta kenen onneksi. Miksi rehtori ei jäänyt puolustamaan kantaansa kun kerran vannoi häntä ylöspäin katsoville oppilaille tulevansa takaisin, pahanvoimasta huolimatta.

        Oliko kaikki pelkkää sanahelinää vailla tarkoitusta ja todellista tahtoa selvittää työnantajan työsuojelulakiin perustuvien toimenpiteiden oikeellisuuttaa???

        Minkä takia opettajakunta ja oppilaat jätetään näin sekaannuksen ja epätietoisuuden valtaan. Haetaako tässä marttyyrin viittaa ilman perusteita......Miksi rehtori toimi näin???


    • Maakunnanmies

      Kyllähän lyseossa on julkisuuden perusteella ollut todella omituinen rehtorikultti ja ”kansanliike”. Ei ihan terveeltä vaikuta. Lapset manipuloitu liikekannalle. Kulkueet synnyit ihan irvokkaalta. Työnantaja ei voi avata asioita enempää. Karjalainen lehti on valinnut omituisen reksin puolustamislinjan, ja samalla hyökkää kaikkia muita asianosaisia vastaan. No mutta niinhän lehti puolusti ex-maakuntajohtajakin, ihan samanlainen julkinen kouhotus oli käynnissä.

    • Entinenkarjalainen

      karjalainen eli utriainen = Koivumaa jatkaa rehtoriasian hämmentämistä ja tekee itsestään osallisen. Valinneet frendiä yksipuolisesti puolustavan linjan. Oksettaa. Lehden toiminta erittäin kyseenalainen.

      Itseltäni tilaus loppui nyt.

      • kkk.kovempaa.ei.oo

        Harmittaahan se kun kaikki eivät liitykään rehtoria lynkkaavaan kukluxklaaniin...


      • Tietovoittaaluulon
        kkk.kovempaa.ei.oo kirjoitti:

        Harmittaahan se kun kaikki eivät liitykään rehtoria lynkkaavaan kukluxklaaniin...

        Sinäkö sitten tunnet taustat? Oletko mm. kuullut rehtorin koulussa pitämiä puheita? Kyllä tässä karjalainen ja rehtori ovat hyökänneet mm. hyvinvointijohtajaa vastaan uskomattomalla tavalla.


      • reter
        Tietovoittaaluulon kirjoitti:

        Sinäkö sitten tunnet taustat? Oletko mm. kuullut rehtorin koulussa pitämiä puheita? Kyllä tässä karjalainen ja rehtori ovat hyökänneet mm. hyvinvointijohtajaa vastaan uskomattomalla tavalla.

        Kukaan ei usko että lyseo olisi parempi ilman Lehikoista! Kyllä tässä vielä oikeus voittaa ja perseet tervataan.


      • seurataan.tilannetta

        Jos Lehikoinen ei ryhdy puolustamaan itseänsä oikeusteite, niin kyllä minä vedän johtopäätökset että ei savua ilman tulta. Eli tietää tehneensä jotain, mistä hyväksyy sanktion.


      • Utriaisenpisteetmeni

        On kyllä perin merkillistä, että asian ei jo anneta olla, vaan Karjalainen vain jatkaa ja jatkaa. Pitäisikö hyvinvointijohtajan antaa haastattelu, jossa lörpöttelee kaikkien asiat, sellaisen johtajanko Karjalainen haluaisi, kun vaatii, ettei kaupunki ole hiljaa? Kaupunkihan on tuonut esille kaiken tarvittavan ja hyvinvointilautakunta lienee ollut yksimielinen päätöksessään noudattaa työsuojelulakia.


    • Köhelö

      Juha, lopeta jo, Lehikoinenhan on jo muilla mailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe