YKKÖSKORTTELIN ASEMAKAAVAN MUUTOSTYÖ

elpymistä

Hyvä, että pientä liikahdusta tapahtuu ykköskorttelissa. Katsotaan, mitä tuleman pitää. Veikkaukseni: toriparkkia ei ole unohdettu. Taatusti nousee esille. Onhan asialla myös Vekka.

23

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asukaspysäköintimurheet

      Tämähän on ilman muuta selvää....!
      Keskustan kerrostalogrynderit tietenkin haluaa asukaspysäköintiä varten rakennuttaa tuon torinalusparkin hyvin mielellään tietenkin verovaroin rahoitettuna ja siitä syystä kun heidän omistamissaan taloyhtiöissään ei riitä piha-alueen osalla pysäköintitilaa asukkaille !

      Ilman muuta avaajan arvio mm. Wekan tarpeesta koskien mainittua torialusparkkitilaa on varma, tapahtuuko se julkisesti vaiko taustavoimien kautta, jää nähtäväksi, itse veikkaisin jälkimmäistä vaihtoehtoa hoidettuna kaupungin hallintoelinten suosiolla avustukslla !

      Wekalla on jo vuosikymmenien kuntaperimän ajoilta vahvat juuret kaupungin hallintoelimiin niin miksei he grynderit nyt tätäkään mahdollisuutta kokeilisi ?

    • ffrddddd

      Niin kannattaa nyt vetää henkeä, koska kyseessä on vasta kaavan muutos hakemus. Rakentamiseen siinä on vielä piiiitkä matka. Rakennuttajan päällikkö sanoi uutisissa että edellyttäen että kiinnostusta asunnoista ja liiketilasta on

    • Ryökäleet

      Sijoittajat suunnittelee omaisuuksiensa arvonnoususta , jota kaupunkilaiset maksaa veroina, tarvitaanko sitä, Tiiriöön on lyhyt matka ja parkkipaikkoja löytyy, kuka tarvitsee katetun kävelykadun, ken tarvitsi Kantolan sirkuspuistoa esimerkkejä löytyy,

    • kysselyä

      hyvä kun keskusta kehittyy,onhan sitä odotettukin. onko kopinkulma ja vekka capital sama vai omistaako eri osat kiinteistöstä. eiköhän takana ole samat tutut nimet, seppo ja tommi

      • tallarallaa

        taitaa ottaa ekonomia koville serkuksille,eiks niin vekat


    • TriplaXX

      No eikös lehdessä ollut että aiotaan rakentaa myös kaksikerroksinen maanalainen autotalli, sehän on melkein torin alla.

    • MustaHuominen

      Kovat oli suunnitelmat lehtikirjoituksen mukaan....Herää kysymys että mistä vaan saadaan asukkaat ja asuntojen ostajat?
      Hämeenlinnan osalta tänne tulisi aivan ensisijaisesti saada luotua työpaikkoja, erilaisia kouluja, laitoksia ja tehtaita, ihmisille työpaikkoja....niitä tarvitaan niin sen jälkeen asunnoillakin olisi ottajia ja ostajia !

      Hämeenlinna on kamalassa väliinputoaja-asemassa tällä hetkellä Tampereen ja pääkaupunkiseudun välissä, miten tästä selvitään niin minusta olisi ensisijaisen tärkeää luoda työpaikkoja, houkuttelevuutta seudulle koko maakunnan osalta.

      Ehkä tuo "Tulevaisuustutkija" Pekka Himanen, tämä tunnettu Jyrki Käteisen kaveri, osaisi neuvoa miten tästä olisi hyvä jatkaa eteenpäin!

    • teollisuusjuna.meni.jo

      > Hämeenlinnan osalta tänne tulisi aivan ensisijaisesti saada luotua työpaikkoja, erilaisia kouluja,
      > laitoksia ja tehtaita, ihmisille työpaikkoja....niitä tarvitaan niin sen jälkeen asunnoillakin olisi
      > ottajia ja ostajia !

      Omillaan pyörivän tuotannollisen työpaikan inkubointi voi kestää kymmenen vuotta. Siksi on niin kriittisen tårkeää olla kaikenaikaa kiinnostunut tuotannosta ja tuotannon jalostamisesta tuotteiksi.

      Se juna ajaa äkkiä ohitse, eikä perään tarvitse huudella.

      • jokuvoionnistuakinjoskus

        Onneksi Hämeenlinnalla on osaava hallinto ja onnistumisia on tullut ihan solkenaan vuodesta toiseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia onnistumisia ja leuka vaan tanakasti kohti rintaa avoimesti virheistä oppien.


    • KunJykkeKreikanOsti

      Suomessa rakennetaan nyt ennätystahtiin kaikenlaisia kerrostaloja, jokainen kuntapäättäjä taistelee ihmisistä. Elementtien toimittajat ovat vuoden jonoillaan tämän shown voittajat ja ylikansalliset rakennusliikkeet myös. Virolaiset rakentajat tehtailee itselleen mersun. Kun tämä kupla puhkeaa, ollaan kusessa. Kun on enemmän kämppiä kuin asukkaita, lisäksi kämpissä on järjettömät neliöhinnat, tarvittaisiin 100 vuoden asuntolainoja. Yrjöt muuten tulee syliin kun ajat Paasikiventietä kohti Goodmannia, Se sinapin värinen "uusi" talorumilus. Jopa Tavastian katolla oleva asuinkerros näyttää modernilta sen rinnalla. Paljonko tulee säästöä kun kaivetaan 50-luvun arkkitehtipiirrokset esiin tyyliin, ei sitä kukaan huomaa.

    • Rätinki

      Kyyti oli kylmää, lehtikuvassa suuret päälliköt kokouksessa , Vekkalla kahvimukin takana mairea hymy , ja Kaupunginjohtajalla meni sormi suuhun , varmaankin suuret oli suunnitelmat varsinkin sen parkkihallin kanssa , maksetaanko me vai perässätulijat.

    • hengessämukana

      Ihan hyvä, mutta jos kaksi maanalaista parkkitasoa ja päälle kymmenkunta kerrosta asuin- ja liiketilaa, kysymyksessä aika valtava maansiirto-ja rakennusprojekti melko ahtaassa korttelissa. Mitä parkkihalleihin tulee, kaupungin ei niiden rahoitukseen tulisi sitoutua. Mainittakoon, että kaupungin osuus esim Mikkelin maanalaisparkin rahoituksesta on vain luokkaa 15% valtaosan eli 85% ollessa läheisten liikekiinteistöjen rahoittamaa. Uusia asuntoja siis kaavaillaan paljon, mutta mistä niille ostajia. Työpaikkoja ja nimenomaan muita kuin julkisen tahon työpaikkoja pitäisi saada kaupunkiin. Uusia asuntoja syntyy jo nyt aika paljon, velaton hinta yli 4000€/m2 ja ne ovat 2...2,5 kertaa niin kalliita kuin vanhat ruutukaavan alueella, jossa hinnat ovat olleet hienoisessa laskussa. Uusia asuntoja markkinoidaan matalalla, jopa vain 1/3-osan myyntihinnalla yhtiölainaosuuden ollessa 2/3-osaa velattomasta hinnasta. Houkuttelevuutta lisää rahoitusvastike, joka parina,,kolmena ensimmäisenä vuonna sisältää vain yhtiölainaosuuden koron, mutta ei lyhennystä. Melkoisessa velkaloukussa on sellainen uuden asunnon ostaja, jolla myyntihintakin on rahoitettu isolta osin lainalla. Ison riskin tietysti kantaa rahoittajapankki. Mutta ihan hyvä, jos yksityisellä rahoituksella keskustaan saadaan uutta eloa.

    • hyvä.homma

      Hyvä juttu! Nuo nykyiset rakennukset ovat hemmetin rumia ja rapistuvat tyhjillään entisestään. Sitten tulee kuitenkin se mutta, joka itseä vähän häiritsee lehtijutun luettuani.

      Jutussa kerrottiin että rakennusneliöt tuplaantuu n. 40000m2:n ja liiketilojen osuus tulee olemaan maksimissaan 10000m2. Liiketilojen osuus tulee siis puolittumaan joka tarkoittaa väistämättä sitä että "liikekeskusta" on lopullisesti siirtynyt goodmaniin. Hyvä vai huono juttu, en osaa sanoa...

      Toinen on tulevien rakennusten ulkonäkö. Kiinteistönomistajien intressi on saada mahdollisimman paljon neliöitä mahdollisimman halvalla ja siinä ei välttämättä kiinnosta miltä rakennus tulee näyttämään. Toivottavasti kaupungin virkamiehet ovat hereillä ja kaavoituksessa määritellään tarkat rajat rakennusten ulkonäölle. Pelkään etteivät ole...

      • Noloa

        Halvempaa se on vanhoja rakennuksia rapisuttaa,kun niitä uusia tyhjillään.Koko ykköskortteli on samanlasita hömpötystä kuin engelin rantakin.


    • Kapaloija

      Nyt sitten järkeä touhuun ja Sibeliuksen syntymäkoti siirrettyksi omaan puistoonsa.

      • smaa.mieltä

        1 tälle


    • SuojelupäätösTulossa

      Museovirasto rakennuksen kuitenkin suojelee, koska se edustaa tyypillistä 70-luvun ostoskeskusta.

    • mietiskelyä

      Ahdas kortteli ja kaksi parkkitasoa eli 6..7m maan alle , aikamoinen maankaivu- ja siirtotyö. Ajoluiskat ottavat suhteessa paljon tehollista parkkitilaa. Mistä ostajat kaikille uusille asunnoille, tarvitaanko asuntoja niiin paljon, kun Hml'ssa vanhoja on yli 1100 kaupan. Pitäisi ensin generoisda kaupunkiin teollisia työpaikkoja. Palveluiden ja hallinnon työpaikkoja ei tarvita lisää. Tulee mieleen vaatimattomampi ratkaisu ykköskortteliin. Saneerataan nykyiset kauppakeskusksen tilat hyvään kuntoon ja sinne kauppaliikkeitä mm kunnon iso elintarvikeliike (esim Supermarket) tarvitaan, koska sellainen ruutukaavalta puuttuu. Sitten nykyisen parkkitason yläpuolelle voitaneen rakentaa toinen samankokoinen parkkitaso, koska perustukset kestänevät (tarvittaessa perustuksia voidaan vahvistaa). Tällä edullisella ratkaisulla keskustaan saadaan sekä liikkeitä ja parkkipaikkoja. Jopa sivistyksen kynttilä, Suomalainen kirjakauppa saattaisi palata keskustaan, missä sen kuuluu olla..

    • 89y

      Kauppakeskus Goodman olisi pitänyt sijoittaa ykköskortteliin. Olisi keskusta autioitumisen sijasta vilkastunut. Nyt voi olla vaikea löytää yrittäjiä tähän nyt suunnitteilla olevaan rakennukseen.

      • 13784

        Goodman olisi pitänyt rakentaa toisen kiinteistöön. Kaupunki ei Goodmanin paikkaa valinnut.


    • Juustokato

      Ikävä kun kestää niin kauan hankkeen toteutuminen, kai siihen arvioon oli laitettu mukaan se että joku laitäpuolen kulkija taas laittaa valituksen aiheesta.

    • LapsetkohtaIsoja

      Tuleeko se Jennan kolehtina keräämä leikkiteline sinne torille jo kohta houkuttelemaan lapsiperheitä?

      • EipäNäyTelinettä

        Olisko tähän astiset lahjoitukset riittäneet hädin tuskin kustannusten peittämiseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe