Krapulat pahenevat?

freesinä

Yleensä ihmiset sanovat, että krapulat ovat ikääntyessä tulleet pahemmiksi ja sen takia vat lopettaneet tai ainakin vähentäneet dokaamista. Mulle on nyt kuitenkin käynyt ihan päinvastoin. Krapula kyllä tulee, kun liikaa juo mutta ne ei oikeestaan haittaa mitään ja pystyn ihan normaalisti toimimaan.

30

3632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PontenssiinKaksi

      Pystytkö ihan normaalisti myös "toimimaan" ( vink vink)?

      • helpostipa

        pystyn tietenkin. miksi en?


    • Asdfh4368

      Mulla uloste muuttuu jatkuvasti ripulisemmaksi mitä vanhemmaksi tulen, sekin on jännä juttu...

    • kokemusta.on.jakaa

      Ikääntyessä krapulat eivät pahene, vaan juomismäärät lisääntyvät.

      • 98kkjjh

        Joops
        Kukaan nuori ihminen ei kisko viinaa monta päivää tai viikkoja yhtäsoittoa, kuten vanhemmat juomamaisterit tekevät. Vanha juoppo lähtee yhdestä pullosta viinaa vasta käyntiin.


    • Viisikymppinenkaljassa

      Se on varmaan yksilöllistä.Kaverit vähentäneet krapulan tai ongelmien takia.
      Mulla ei enää oksennusrefleksiä tai morkkista ainakaan kalsarikännistä tule,Yhdessä vuorokaudessa toipuu.

    • veeäm43

      Ikääntyessä ovat määrät vähentyneet ja aineet miedontuneet eikä lievää väsymystä kummempaa jälkimaininkia ole ilmennyt.
      Kevään syksyn putket ovat kuukauden mittaisia ja niiden väleissä on muutama yhden tai kahden viikon mittainen.
      En ole laskenut juomisiani mutta viime eksän AI-risteilyllä jokainen viikon aikana laivalla nauttimani olut, viini ja viski kirjaantui listalleni.
      Yhteenveto osoitti 65:ä annosta mutta siinä ovat mukana myös ruokaviinit, 12cl ja oluet, 0,58l.
      Maissa nautin sen viikon aikana noin 30 annosta. Eniten olutta mutta myös paikallisia tisleitä kuten slivovitsia yms.
      Aloitin aamupäivisin klo 10:n tienoissa ja viimeiset viskit illalla klo 21- 22 välillä.
      Tuhti aamiainen, eukalohangallinen rapeaa pekonia ja kaksi paistettua kananmunaa pohjusti hyvin 73v ukon päivän.

      Siis tasainen tissuttelu asiallisen syömisen lomassa niin ei kännipiikkiä eikä krapulaa!

    • Kylmis_aito

      Krapula-kysymys on vaikea, sillä kun itse otin kännit 90-luvulla, niin olo oli seuraavana päivänä aivan hirveä, eikä olisi tullut mieleenkään ottaa mitään alkoholipitoista. Toinen asia alkoholistin tapauksessa; se tarvii krapula-ryyppyjä, ettei tule sydänkohtaus.

      Pointtini on se, että on olemassa kahdenlaista krapulaa.

    • karpulas

      On fyysistä ja henkistä krapulaa, henkinen krapula pahempaa.

    • velvetondesk

      Mitä tätä ketjua luki, ei oikein osaa mieltää, mitä itselle tekisi tuommouiset määrät alkoholituotteita.
      Kysymyksiäkin olisi. Jos joku osaisi vastata, ja viitsisi.
      Miten alaselkä suhtautuu alkoholiin, jota nautitaan noin kerran kk, kaksi-3 tuoppia?
      Itsellä olen huomannut tämmistä iskiaksen pahenemista.

      Ja krapulasta. Minulle tulee aina kauhea olo, syöminen jää puolenpäivän jälkeen. Tarkistan aina mitä olen ottanut- enkä ota muualla kuin ravintolassa, välillä akoholitontakin että työputken jälkeen aika kuluu, kun ei ne 2-3 olutta riitä kattamaan koko iltaa.
      Olen aina ihmetellyt, millä kyvyllä monet muut imuttavat juomia- eivätkä väsähdä. Itselle on joka kerta käydä niin, että nukahdan- ja otan sitten kokista tai kahvia väliin. Sekään auta kuin hetkeksi. Mutta tosiaan muut juhlijat valtaosa näyttää virkeiltä. Onhan heilläkin töitä takana, ja rikkonaista unta viikollakin.
      Tekis mieli lopettaa käymiset kokonaan, en saa niistä oikein mitään iloa- alkujaan kun opettelin ravintolassa käymistä yli kolmikymppisenä, siinä oli oppimista miten ollaan. Nyt osaan jo lukea ihmisten tyylistä jne mitä varten ovat liikkeellä. Ja tanssimaan tulee vain harva.

      • mikkoteppo

        Taidat juoda melko hidasta tahtia sitä alkoholi annostasi? Osta väkeviä tai juo niitä oluita ym. hieman vauhdikkaammin. Kaikilla tulisi uni nopeaa jos he joisivat tuollalailla illanaikana.


    • riippppuuvuus

      Ilmeisesti sinulle ei sovi alkoholi ollenkaan, mieti jotain muuta ajankuluksi kun ravintolassa juominen, siitä voi tulla paha tapa josta on sitten myöhemmin vaikea päästä irti.

      • velvetondesk

        Ei se irtiolo ole ikinä ollut vaikeaa. Se lähteminen ihmisten sekaan on. Miettii aina, onkohan tällä kertaa kivoja ihmisiä- tanssikaveria, juttelukaveria, osaanko käyttäytyä, osaanko tanssia jos oikein tanssijatyyppi.
        Laulajia kyllä on, osa särkee sielua ja ihmetytelee miten laulavatkin...
        Suurin osa viihtyy lasien äärellä, minulla luppasee kun aika on pitkä. Joskus tanssin piruuttani yksinkin- jopa humppia.
        Ei runoa ei tankaa. Se minua kyllästyttää ns ulkona käymisessä. Sekin ettei tämmöinen duunari joka elämänsä itse maksaa, tällä ikää löydä edes kaveria. kapakoissa taitaa käydä niitä jotka oikeasti ei ole edes yksinäisiä.
        Muita harrastuksia vähän. Käsityöt, luonnossa käyn kesät talvet. Lemmikki, joskus kuvia teen- luonnonilmiöistä joita näen retkilläni. Työt haittaa aina muuta... Mutta tosiaan, merkillinen on alkoholikulttuuri. Ja nythän tuo selkä säteilee jo oikeaan jalkaan alas asti. En usko että muutama viikko sitten otetut pari nollanelosta sitä kiusaavat. Jotain muuta.
        Haittaa arkea pirusti. Lattian kautta ylös, vaikeasti. Kontaten ja silleen. Kun ylös pääsee ei kannata istua. Ei lopu vain kipu.


      • justpust

        Juot vaan enemmän niin kyllä se siitä. Joissain muissa maissa voi tuollalailla toimia homma kuin sinä haluat. Hoidata fyysiset virheesi kuntoon niin voit paremmin juodakkin. Minulle ei tule kuin krapula juomisesta ja juon melko paljon. Esim. noista sinun annoksista en tule edes oikeastaan humalaan.


    • sinnesuntänneenää

      Ei, vaan paremmiksi ja tutinakin korreloi hienosti ikääntymisvapinan kera.

    • selvänänukkumaan

      Kyllä pahenevat, lähentelen kuuttakymppiä lopetin viinan ottamisen kokonaan, koska olo oli niin kaamea yhdenkin illan jälkeen. Olin kaikin puolin sairas ja tuntui, että kesti viikon että olin ns. normaalitilassa. Ja muistikin meni herkästi. Siis miksi juoda? Toki houkutus "rentoutua"tulee mitä se ei ole, tulee mutta kun muistan mitä siitä seuraa, en ota enään.

      En käsitä, miksi joka paikassa tarjoillaan alkoholia nykyään? Ja miksi sitä mainostetaan jopa bussipysäkin katoksen alla ja sitten päivitellään kuinka seuraukset se vie valtiovallan resursseja?
      Nuoret eivät tajua mikä vaara viinakokeiluissa on. Itsekin nuorena vai kokeilin ja siitä se lähti.

    • huomattuon

      Nuorille ei tule niin pahaa krapulaa, koska taju sammuu jo hyvissä ajoin. Vanhempana viina taas ei meinaa edes nousta päähän vaikka ei olisi paljon juonut milloinkaan ja sitten juo helposti niin että taatusti oksettaa aamulla. Käytännössä siis rahat menevät täysin hukkaan ja maksa vinkuu.

    • yrgio

      Pahenee ne. Minä juon lähes joka viikonloppu ja näin on ollut oikeastaan siitä asti kun alkoholi löysi minut. Nuorena jätkänä pystyin juomaan ja olemaan kapakassa tappiin asti perjantaina ja lauantaina. Seuraavana maanantaina ei tuntunut enää missään, kuin ei olisi ikinä juonutkaan mitään. Nyt reiluna kolmikymppisenä en enää pahemmin kapakoita kierrä vaan tissuttelen kotona viikonloput. Krapulat jatkuu poikkeuksetta maanantaihin ja joskus jopa tiistain puolelle. Määrät ovat olleet aika samoja aina, eli n.10-15 annosta per ilta. Ja jos krapula menee henkiselle puolelle niin se on yleensä sitä kaikkein pahinta. Fyysiset oireet kyllä joten kuten kestää. Tosin krapulan kestojen vuoksi olen kyllä ruennut pohtimaan että josko joskus olisi selvinpäin.

    • Vodkaturist

      Kyllä ne pahenee, parikymppisenä minäkin jaksoin kaksi vuorokatta helposti eikä rapulaa juuri ollut, nyt nelikymppisenä yksi ilta rape kestää 2-3 päivää.

    • YrjöKanuuna

      Pahenee. Siispä en juo nykyään juuri lainkaan, hurjimmillanikin 3 kertaa vuodessa.
      Siinä mielessä tosin olen outo, etten ole ikinä oksentanut krapulassa, vaikka niitä on ollut todella pahojakin. Tiedä sitten mistä johtuu, kun kaikki tutut ainakin ovat aina krapulapäivinä ekat tunnit ainakin pää pöntöllä puklaamassa.
      Mutta tosiaan, parikin rankan ryyppämisen iltaa meni nuorempana heittämällä, pahimmillaan oli aamusta vähän aikaa pää kipeä. Eikä sillä ollut merkitystä, joiko koko illan vaiks pelkkää kaljaa vai vetikö kaikki mahdolliset sekaisin keppanasta viinin kautta viskiin.
      Nykyään yksi rauhallinen tissutteluiltakin ja varmasti on seuraavan päivän kipee. Joka paikka sattuu, vatsa kuralla ja vituttaa enemmän kuin helvetisti vaikka vitutukseen ei olisi edes syytä.
      Niin miksipä sitä sitten enää juopotellakaan...?
      Toki ruokajuomana tai saunan päälle voin joskus ottaa tölkin tai kaksi kaljaa tai sitten vaikka talvipakkasella "kylmän hoitona" yhden rommitotin, mutta siihen se jää. Eikä edes tee mielikään enempää.
      Ja on muuten mukavampi herätä vkl-aamunakin, kun ei ole paha olo.

    • Kustaapelli1966

      Ei ne pahene mutta pitenee! Olen itse 51v ja viimeiset 30 v olen ryypännyt joka viikonloppu...oli sitten vaikka kuumeessa tai hautajaiset! Viinan juonti on mun elämäntapani ollut aina. Viikot teen duunia ja silloin en juopottele. Perjantaisi ja lauantaisi tulee dokattua. Juon koska se on ollut aina hauskaa! Ei viinaa kannata juoda mihinkään suruun tai psyykkisiin sairauksiin...sitä varten on lääkäreillä tehokkaammat dropit. Ravintoloissa tulee käytyä mutta harvemmin näin talvisin. Alakerran baarissa tulee yleensä istuttua ja kotona dokattua leffoja katsellen. Krapulat yleensä kestää johonkin keskiviikkoon asti. Ei mitään huonoa oloa mutta ehkä enemmän psyykkisen puolen hommia...ei saa nukuttua ja pirun levoton olo. No ne aina unohtuu kun saa taas perjantaina korkata vodkapullon :-)

    • Luuletteko_mua_ylpeäksi

      Kerron omasta elämästäni.

      Teininä krapulat olivat kuin kaikilla teillä muillakin keskiverto ihmisillä "en ryyppää enää ikinä" -tyyliin. Mutta kun alkoholista tuli osa jokapäiväistä elämääni, niin silloin asia kellahtikin nurinkurin; en enää pysty olemaan ilman alkoholia. Tuntuu, kuin sydän tulisi rinnasta ulos, ellen saa vähintään 10-12 annosta per päivä.

      Sydän oikeasti hakkaa kuin se olisi tulossa ulos, mutta rauhottuu välittömästi 4-6 annoksen jälkeen.

    • Eikö yleensä 10-15v homo tytöt/pojat juovat salaa ja jopa vetävät huumeita. Nuoremmilla persoonilla alkoholi tuntuu ku sut ois työnnetty kaasukammioon.

    • XXX008

      Krapula tulee kyllä,MINÄ PÄÄTÄN PÄIVÄN!!1.asteen krapula=kaurapuuro kirvelee kurkus kaks kertaa,alas mennes ja ylös tulles,2.asteen krapula=Sokeat kävelee punaisia päin ku luulee maksan huutoa summeriksi liikennevalois!!Ja nykynuoret ei juo enää,ne vaan vetää huumeita ja on ylipainoisia.Mun nuoruudessa 90-luvulla otettiin Kossua ja "keimoa" ja painoindeksi oli ok.Nykyään pelataan netis ja ollaan "MÖHÖJÄ"

    • epäilijä

      Niinpä niin juominen krapula puhutaa nyky maailmassa jossa juodaan alkoholituotteita entistä enenmän ei kai kukaan muu sitä päätä kuin henkilö itse paljon juo .Jos tulee kova kankkunen kanataa harkita vähentää.On ihmisiä jotka ei saa krapulaa koskaan vaikka juovat paljon ja useasti viinahan on sosiaalisessa kanssa käymisessä useasti ehto esim. saunaillat pikkujoulut jne. Lapsille se on huono esimerkki jos läheise juovat paljon sopii miettiä sitä. Suomi nousuun juomalla viinaa ja tupakoimalla.

    • Khaja

      Olen valmistunut Leningradissa lääkäriksi vuonna 1978. Voin sanoa, että kovaan kokemukseen pohjautuen terveyskeskustyössä myös Suomessa krapulan määrään vaikuttavia asioita ovat ihmisen ikä, paino, sukupuoli, juomisen määrän pituus, syöminen juomisen aikana, yleiskunto, sekä vitamiinit ja eritoten veden juonti alkoholin nauttimisen rinnalla. Alkoholin nauttiminen ilman syömistä ja veden juomista tulee aina johtamaan vaaralliseen tilaan jatkuessaan kuukausia. Mitä pidempään se jatkuu, sitä kovempi on siitä toipuminen. Toki tähän vaikuttaa lisäksi ihmisen fyysinen kunto olennaisesti. 20 vuotias toipuu keskimäärin huomattavasti nopeammin kuin 60 vuotias. Suuri osa terveyskeskuskäynneistä johtuu alkoholista. Usein turvallinen lopettaminen pitkästä alkoholiputkesta vaatii lääkityksen, propral - diapam kenties mielialalääkityksen. Alkuun kenties myös uniääkkeitä. Erittäin suuria kerta- annosmääriä pitäisi välttää, koska ne johtavat krapularyyppyihin ja siten juomisen hallitsettomaan jatkumiseen.

    • henkinenkankkunen

      Pahenevat, minä yritän lopettaa kaikin voimin koska töppäilen kännissä, esim. soittelen ihmisille ja voi sitä häpeän määrää ja morkkista sen session jälkeen.

      • näilämennään

        Juu, mulla oli sama vika kännissä, että tuli yksin kotona tissutellessa mietittyä kaikenlaisia asioita ja sit läheteltyä viestejä läheisille ja eihän niitä vastauksia oikein ymmärtänyt vaan meni kännissä väärinymmärryksen puolelle ja sitten turhaan tuli kiukuttua. Ja hävetti seuraavana aamuna, ei uskaltanut katsoa mitä oli tullut kännissä näpyteltyä. Nyt olen päättänyt, että aina kun kännissä tekee mieli ottaa yhteyttä johon kuhun, niin otan kynän ja paperia ja kirjoitan sen paperille. Katon sitten aamulla oliko siinäkään ajatuksessa mitään järkeä... Ja ei tule krapulaa. Joskus on päänsärkyä aamulla, mutta se johtuu alhaisesta verensokerista. Syön puuron ja menen parin tunnin unille niin korjaantuu olotila. Morkkiksesta ei aikuisen 53 vuotiaan naisen tarvitse kärsiä, koska itse itsestäni huolen pidän.


      • näilämennään

        Kerran työterveyshuollossa kysyttiin alkoholin käytöstä ja kerroin että 2-3 kertaa viikossa otan 4-6 olutta. Työterveyslääkäri ehdotti, että alkaisin käydä A-klinikalla ja pitämään juomapäiväkirjaa. Meinasin sanoa että Juoppohullun päiväkirjaako tässä pitäisi ruveta pitämään!!! Ja sanoin että alkoholistiako te alatte minusta tehdä??? Että en ole koskaan ollut katkaisuhoidossa, en ole kännissä tai krapulassa töihin mennyt, enkä ole alkoholin takia ollut töistä poissa. Ja esimies vielä samassa kokouksessa vahvisti asian. Olin ollut masennuksen takia sairauslomalla. Niin paljon alkoi vituttamaan, että sanoin itteni irti siitä työsuhteesta. Päätin että minua ei saatana kyykytä tuollaset uskovaiset lääkärit eikä tee minusta virhearviointeja, jotka kirjataan potilaskertomuksiin. Tämän lääkärin "arvioinnin" mukaan minua onkin sitten kohdeltu erikoissairaanhoidossa: pyörtymiskohtausten syyksi neurologi kirjasi: todennäköisesti johtui viinakrampista. Että tälla tavalla ne asiat muuttuu, kun uskaltaa rehellisesti kertoa alkoholin käytöstään. Kannattaa vaan sanoa, että "kohtuullisesti kerran kuukaudessa". Muuten ei oteta vakavasti eikä tutkita eikä hoideta.


    • myrkytystila

      Yllä olevat viestit ovat pelkästään amatööreiltä, joilla ei ole käsitystä kunnon krapulasta. Sitä ei saa viikonlopun juomisella, ei kuukauden dokaamisella, eikä kahden.

      70-luvulla iski kunnon kanuuna, seurauksena kolmen vuoden putkesta, siis aamusta iltaan joka ikinen päivä. Kunnes ei enää huvittanut dokata. Seurauksena tuli puolen vuoden kohmelo. Siihen ei auttanut enää mikään, oli vain odotettava sen loppumista. Olihan se tuskien taival.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe