Joensuun junttimeininki.

Helsinginmiesnykyään

Joensuussa kävin pitkästä aikaa ja on siellä kyllä junttimeininki. Oli se jumalan siunaus, että tajusin parikymmentä vuotta sitten nousta etelän junaan. On kyllä semmonen junttien juhlamarssi koko kaupunki, että ei voi oikei edes ymmärtää!! Tulkaa tähän päivään maalaiset!! Puuttuu vain heinäseipäät keskeltä kaupunkia, niin olis tunnelma täydellisen junttimainen.

43

1172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helsingin.juntti

      Siellähän puhuu aito juntti. Nyt kaikki tietää junttiutesi ja typeryytesi.

      • Olet--säälittävä

        No minnekkä päin muutit aikoinaan.......ethän vain ihan Helssinkiin?


    • luonnonYstäväVain

      Mukava,että käväisit.Jäi vaan mietityttämään,että mikä ihme maalikyläisen toi tänne junttilaan jumalan seläntaa

    • OlevinaanOn

      On se vaan meille joensuulaisille onni että päästään eroon näistä olevinaan jotakin olevista. Varmaan äitisä passattavana kävi ja ihteesä kehumassa. Onneks älys mennä takas hesalaisten riesaks.

    • Köhelö

      No mikä meni pieleen Joensuun vierailulla, kerro ihmeessä joku konkreettinen esimerkki kun noin tuohtunut olet. Heittivät pihalle kapakasta öykkäröinnin takia? Poliisi vei putkaan kun kusit kadulle? Sait turpiisi nakkikioskilla kun menit jonon ohi koska olet tradenomi Vantaalta? Millä me juntit sinun mielesi pahoitimme?

    • RokÄntRoll

      Kato spede muutti tsadiin...hah-hah... Onko lippis vinossa ja jou-männit rinnuksilla, jou...

    • 77777777778

      Selvä provo!

    • Köhelö

      Putinin trollitehdas Pietarissa pistää meitä halvalla?

    • Ryhdy.....Uskoon

      Laitahan "helsinginmies" se mopoautos lämpiämään jotta pääset päristelemään helsingin kaduille. Huudatat sitä kuuluisaa "Helsinki City Boy" biisiä mopoautossasi helgingin kaduilla.
      Taidat olla kovakin jätkä. Haistatitko ihan paskat pomollesi vai paskoitko housuusi?
      Taisit herätä tämä tänä aamuna todellisuuteen, heräsitkin Lieksassa. Näit unta helsingistä niinkuin aina ennenkin. Ryhdy uskoon, se pelastaa sut turhalta paskalta.

    • w94gofpwokrwp3o
      • SuklaaKingi_

        Tämä sankari se siellä oli suklaan kimpussa. Kovis, kuten paikalliset sanovat, koviksen käydessä mummoikäisiin käsiksi.


    • 1s3123d123d3

      ei ole joensuu junttikaupunki vaan oulu. tuleppa käymään täällä oulussa, juntteja koko kylä täynnä

      • 1s3123d123d3

        mieleeni muuten tuli tapaus toissa kesältä ilosaari rockista, kun helsinkiläisjuntit tulivat etelästä sankoin joukoin likaamaan pienen ja sievän jounsuun. oli oksettava näky kun helsinkiläisjuntti kusi keskellä päivää pieni pippeli kädessään pyörätelineiden viereen keskellä joensuun suurinta kävelykatua.


      • KylläOulussaollaan

        Täys urpå town tämä oulu mitään verrattuna joensuuhun.


    • göstanbiisionsiltijees

      Itse tulee käytyä synnyinseudulla Joensuussa ihan läheisten sekä vanhojen kavereiden takia ja hetken aikaa siellä heidän vuoksi on ihan kivaakin. Mutta jos siellä viikkoa paria kauempaa on, niin kyllähän se yleinen ilmapiiri on niin naurettavaa huomioon ottaen, että eletään jo 2010-luvun loppua, jotta harva meistä pidempään muuta maata tai maailmaa nähnyt viitsii enempää aikaansa siellä viettää. Ja ei, tämä Joensuusta pois muuttaneiden keskuudessa hyvin yleinen mielipide ei synny tyhjästä, siihen on syynsä. Kuitenkaan jokaiselta eri paikkakunnalta pois muuttaneilla ei ole samanlaista mielipidettä entistä kotiseutuaan kohtaan, joten selityksenä yleinen dissaaminen vanhoista hoodeistaan vain huonona tapana ei ole kovinkaan pätevä.

      Sinänsä asia on minulle ja monelle muullekin aivan sama, joten onglmaa ei ole. Mutta jos esitettäisiin kysymys siitä, onko Joensuu kuinka junttila, niin vastaus kuuluu mielestäni, että kyllä se on, todella junttila.

      • iwrpgijep3wi5jgp3i

        Selittäisitkö tarkemmin, miten tarkoittamasi yleisen ilmapiirin naurettavuus sinun mielestäsi Joensuussa selvimmin ilmenee? Kerro vaikka pari esimerkkiä!

        Entä millä tavoin 2010-luvun loppupuoli tekee naurettavuudesta vieläkin pahempaa?

        Kuinka kaukana Joensuusta täytyy sinun mielestäsi olla, että tuon naurettavuuden kykenee ymmärtämään? Missä saakka esim. sinä itse nykyään olet?

        -


      • JuntimpiKuinJuntti

        Eiköhän se junttius ole oma valintasi. Junttihan voit olla missä vain. Junttilakin voi olla missä vain. Helsinkiin muuttaneiden tutut yleensä kehuskelevat helsingillä. tätä kuulee usein itsekin. Tätä tarinaa on tultu kuultua jo 30 vuotta. Ollaan olevinaan parempia kun on sinne helsinkiin muutettu, samalla alkaa usein myös tuo kehuskelu ja oman entisen paikkakunnan haukkuminen.
        Saman tyylistä kehuskelua olen kuullut jo 30 vuotta. Jotenkin aina ovat tutut ihmiset sinne muuttaessan muuttuneet olevinaan paremmiksi ihmisiksi, puheet on aina helsinginn ylistystä.
        Entisen paikkakunnan haukkuminen ei ole muuttunut mihinkään.


    • itsepäätinollajenkki

      Pohjois-Karjalaisilla Joensuun johdolla on joku todella ihmeellinen tapa väen väkisin yrittää romantisoida sellaista vanhaa kunnon karjalaisuutta, joka muun muassa yhteisöllisyytensä vuoksi erottuisi edukseen muista maakunnista tai kaupungeista. Jokainen joka on siellä käynyt, tietää, että tästä ei ole koko seudulla merkkiäkään. Toisekseen olisi melko erikoistakin jos olisi. Tämän tietää jokainen Suomen historiaa tunteva, koska esim. pohjois-karjalaisten murrekin kuuluu pääsosin savolaisiin murteisiin, väestökin on aikanaan vaihtunut alueella useaan otteeseen jne. Se kuinka maakunnan rajat ovat herrat aikoinaan vetäneet, ei tarkoita mitään muuta kuin sitä mitä he ovat päättäneet. Sillä ei ole mitään tekemistä karjalaisuuden kanssa.

      • Eräällä-on-ONGELMAT

        Ei väestö ole "useaan otteeseen" vaihtunut. 1600-tuli karjalaisten ortodoksien tilalle luterilaisia savolaisia, samaa itäsuomalaista geeniklusteria. Sitten tuli taas ortodokseja tänne evakkoina. Karjalaisuus on muutakin kuin ortodoksisuutta, luuletko että ennen sotia esim. Viipuri tai Käkisalmi eivät olleet karjalaisia? Enkä ole nähnyt tätä karjalaisuutta edes mitenkään täällä Joensuussa mainostettavan.


      • karjalalaisenkieli

        Voin kertoa sulle "mainoksille" sokealle, että täällä on ihmisiä ollut ennen kristinuskoakin. Minkä takia pitää tulla pätemään asioista joista ei tiedä?


      • Eräällä-on-ONGELMAT
        karjalalaisenkieli kirjoitti:

        Voin kertoa sulle "mainoksille" sokealle, että täällä on ihmisiä ollut ennen kristinuskoakin. Minkä takia pitää tulla pätemään asioista joista ei tiedä?

        Tiedän enemmän kuin sinä. "Karjalaisuus" EI ole vain sitä ortodoksisuutta tai sitä keinotekoista "karjalan kieltä". Mikäli et tiedä niin savolaisetkin olivat karjalaisia ennen vuotta 1323. Koko karjalan heimo syntyi siten että Suomenlahtea pitkin tuli länsisuomalaisia 600-luvulla Laatokan rannalle ( Viipurista oli vesitie Käkisalmeen ) ja sekaantuivat täällä jo eläneisiin kantasaamen puhujiin. Puolet historiallisen karjalan väestöstä jäi Ruotsin alaisuuteen pähkinäsaaren rauhassa 1323.
        "Karjalan kieli" on yleiskäsite kuten "saamen kieli", joita on todellisuudessa on yhdeksän kpl. Vienankarjalaiset ja aunuksenkarjalaiset eivät edes ymmärrä toisiaan vaikka kielimuodot ovat muka saman kielen murteita! Lisäksi Suojärvellä ja Salmissa ennen sotia puhuttu livvi ei ollut sitä samaa jota nyt opetetaan kursseilla. Kielimuoto oli ennen sotia siirtynyt suomen suuntaan koska kansankoululaitos oli opettanut suomen kirjakielellä jo yli 60 vuotta lapsia v. 193. Livvin puhujat myös siirtyivät evakkoina Pohjois-karjalaan, Suojärveläiset Nurmekseen, Valtimolle ja Lieksaan.
        "Varsinaiskarjalan" eteläkarjala-murre oli siirtymämurre ilomantsin ortodokseista ( puhuvat varmasti sinustakin suomea) Suistamon ja Suojärven kuntien itäosien asukkaiden kielimuotoon. Koska yhtenäistä kieli ja murremuotoa ei ole, on tämän murteen kieliasu kopsattu tverin karjalaisilta! Mitä huijausta!
        Kehotan lukemaan kyseisen kirjan
        http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/helmi-suomen-maakuntien-joukossa/

        Itä-Karjalassa jo parissa vuodessa sodan aikana siviiliväestö suomalaistui pikavauhtia.

        Mitä "karjalalaisenkieli " mielestä sitten pitäisi tehdä? Pitäisikö P-karjala liittää Savoon?
        Edelleen, olivatko ennen sotia Käkisalmen, Sortavalan ja Viipurin asukkaat mielestäsi karjalaisia vai ei? Onko lappeenrantalaiset tai imatralaiset karjalaisia? Jos ei, niin mitä he ovat?

        Ketjun aloittaja taas on provokaattori, ei koko Maailman tai Suomen tarvitse olla Manhattan tai Edes Helsinki;)


      • 70mongolia

        Melko lyhyt tietämys edellisellä. Täällä on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuotta sitten.

        Eipä tarvii tuohon noin kapeakatseiseen kertomukseen muuta kommentoida, sillä kaikki muut tajuavat, että tänä päivänä karjalaisuuden käsite on jotain aivan muuta mitä Joensuun seudulla on koskaan ollutkaan.


      • Eräällä-on-ONGELMAT
        70mongolia kirjoitti:

        Melko lyhyt tietämys edellisellä. Täällä on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuotta sitten.

        Eipä tarvii tuohon noin kapeakatseiseen kertomukseen muuta kommentoida, sillä kaikki muut tajuavat, että tänä päivänä karjalaisuuden käsite on jotain aivan muuta mitä Joensuun seudulla on koskaan ollutkaan.

        Typerys, tietysti on ollut jo heti jääkauden perästä väkeä täällä ja todennäköisesti heidän geenejään on jäljellä myös meissä. Otit itse esiin "karjalaisuuden", joka nyt on paljon nuorempi käsite kuin varhainen asutus täällä.

        ""...tänä päivänä karjalaisuuden käsite on jotain aivan muuta mitä Joensuun seudulla on koskaan ollutkaan.""

        No mitä se on tänä päivänä? Tai on ollut? Sinun omassa mielikuvituksessasi luoma käsitys "karjalaisuudesta" on se oikea....vai?

        Oletan että sinun mielestäsi sitä "oikeaa karjalaisuutta" on vain ortodoksisuus tai peräti rajan takana Venäjällä oleva karjalaisuus joka on venäläistynyt. Tämä "karjalaisuuden" kaappaaminen pois suomalaisuudesta on varsin uusi ilmiö, se alkoi samaan aikaan kuin keinotekoinen "karjalan kieli" sai virallisen aseman. Ennen sotia "karjalaisuudesta" tuli mieleen lähinnä luterilainen karjalaisuus ja kannaksen murteen puhujat.

        Jos seurataan sinun logiikkaasi, Joensuun seudulla ei olisi ollut edes "oikeata", ortodoksista karjalaisuutta ennen ruptuurisotaa ( 1656-1658). Nyt kuitenkin väität että edes tätä ei ole koskaan ollut täällä! Puhuit itsesi pussiin nätisti. Huonot on tiedot historiassa.
        https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/raportti/read/asp/hae_liite.aspx?id=117064&ttyyppi=pdf&kansio_id=167

        Koska Pohjois-Karjalan väestö koostuu lähinnä siitä itä-suomalaisesta väestöstä jonka esi-vanhemmat olivat historiallisen Karjalan ( ennen vuotta 1323) väestöä, voidaan todeta että nykyiset pohjoiskarjalaiset ja Joensuulaiset voivat käyttää nimitystä "karjalainen" jos niin haluavat. Tätä oikeutta ei yksi idiootti pysty ottamaan heiltä pois.


    • ostarin_kingivm82

      minä syön hesalaisia iltapalaksi terveisin rantakylän rane

      • Ymmällään

        Ollaanko Pohjois-Karjalassa (Savossa, Savo-Karjalassa, Itä-Suomessa) ihmissyöjiä, kun noin puhutaan ?


    • Köhelö

      5 vuotta Otaniemessä, sitten yli 30 vuotta Punavuoressa, Lauttasaaressa ja Martinlaaksossa. Eläkkeelle synnyin- ja koulukaupunkiin Joensuuhun. Joka paikasta on löytynyt palvelut mitä tarvitsen. Oopperasta en perusta. Viihtyvyys ei ole kiinni ihmisten määrästä vaan laadusta. Juntit olen tavannut muualla kuin Joensuussa.

    • Wintertime_

      Olisin voinut juosta isomman rahan perässä etelään työpaikan johdosta. Kotiseudullani on kuitenkin korvaamaton asia, talvenaika. Talvi on mulle tärkein vuodenaika. Etelässä en koe samaa talvea kuin kotiseudullani. Tätä ei moni ole ymmärtänyt, mutta mulle ei se raha ole niin tärkeää kuin rakkauteni talvenaikaan.

      • jeesjeesjoojoo

        Talveahan ei olekaan muualla kuin kotiseudullasi.


      • TyöläinenKanadasta

        Oletko kateellinen? Meillä kanadassa on suomenkaltaisia talvia, riippuu tosin alueista. Suomeen jos muuttaisin, niin paikkakunnalle ehdottomasti jossa olisi talvi talvella.


    • Joensuuonhyvä

      Monet asuvat Helsingin viereisissä aivan hirveissä lähiöissä, jonne paremmilla alueilla asuvat eivät astu jalallakaan. Sitten täällä leikkivät hienoa. Joensuussa on kaikkialla hyvä ja viihtyisä asua. Minunkaan lapset eivät muuta ilmaiseksikaan näihin paikkoihin.

      • dobraja.utra.vaa

        Pääkaupunkiseudun paskalähiötkö ovat joensuulaisille se kaikki muu pohjois-karjalan ulkopuolella?


      • talitinttix

        Sinun lapset on varmaan juntteja, niin eivät muuta muualle.


    • Jakemies75

      Tässä aloittajalla oli hieno esimerkki siitä kun peräkylän juntti muuttaa tsadiin ja yrittää peittää juurensa ja oman minänsä.
      Säälittävää. Et sinä juntti pääse juuriasi pakoon vaikka New Yorkiin muuttaisit. Se mikä junttiuttasi tukee on se, että mussutat joutavaa sontaa. Et perustele mitään ja vaikka inhoat omia juuriasi noin paljon, niin silti sinun pitää ikävissäsi palata tänne nillittämään miten juntti paikka Joensuu omalta kohdaltasi on.
      Hienoa että olet löytänyt oman itsesi katkeran kaarinan muodossa.
      Kerron sinulle kaupungistunut juntti että asuin helsingissä 15vuotta, enkä kadu tippaakaan muuttoa takaisin Joensuun talousalueelle. Upea duuni, upea asuinpaikka 10km keskustasta ja omaa lääniä muutama hehtaari. Olemme onnellisia.

      • rehvastelija

        Kyllä stadiin muuttaneen juntin puhetta aloittajalla. Täällä rehvastelee paremmuttaan, on olevinaan nyt sitten jotain. Onkohan tyyppi haukkunut myös entisen paikkakuntansa sukulaiset, tutut ym. kun rehvastelu noinkin hurjaa tuntuu olevan. Ehkä tyyppi on niin nuori, että rehvastelu on vasta alussa?


    • Whata.hell.sinki

      Helsinki se vasta "metropoli" on. Kun aikoinaan conan obrien kävi suomessa ja teki helsingistä ohjelman niin voi sitä myötähäpeän määrää mikä junttila kun sen ohjelman näki. Samoin kävi parin maailman kuulun tv kokin vierailun kanssa. Kauheaa "ruokaa" ja se ilmapiiri omg.
      Nyt vielä mamut siellä hämmentämässä.

    • Kaipa

      Eipä kaikki haluakaan olla urbaaneja edelläkävijöitä. Ja oikeat maalaiset tekee niiden puoliraakojen taiteellisten sisäfileaterioiden ainekset, joita mussutatte hienostoravintoloissa. Ei betonissa mikään kasva vaan paskassa.

      • tulvivapohjanmaa

        Eikö tullut mieleen, että maaseutukin voi olla joko perseestä tai ei-perseestä?


    • separikotana

      Ensi kesänä pystytämme Joensuuhun ne heinäseipäät niin sitten on tunnelma täydellinen. Tervetuloa sitten katsomaan!

      • Havaintoja

        Eivätkös heinäseipäät ole olleet pystyssä jo iät ajat sinä Surakan kulmilla ja pitkää heinää on kasvanut liikenneympyrässä Suvantosillan päässä monta vuotta.


      • Kiilto-ohta_Katainen

        Maajussit ovat kuulemma tehneet heinäpaalista lautasen siellä etelessä.


    • Juntteja_mitkä_juntteja

      Ei aloitus niinkään provo ollut. Ensikertalaisena kuuntelin naapurin pöydästä, mitä he keskustelivat.
      "Minä en ymmärrä, miten rumasti nuo Etelä-Suomalaiset puhuu, että pahaa tekee."
      Eipä tehnyt mieli tutustua heihin, että silleen. Se oli naisten puhetta.

      Entä, mikä Tämä Tasavalta liiveihin pukeutunut homojen joukko on?
      Hintin näköinen kenties 60-vuotias liinapää, lettitukalla seisoi lavan vieressä. Kuvitteli olevansa natsi ja hän valvoi tätä maata. Teki mieli vetää 40 kg suureemmalla massalla turpaan. Olikohan sitä pannut joku äskettäin perseeseeen, kun hinasi persettään niin oudosti. Kertokaa terveisiä persekärpäselle.

      Eli, aika outo kaupunki. Olihan se kertakokemuksena,aika outo.

      • 2wtgeaszhrbezasg

        Kertoisitko tarkemmin, miten varmistuit Tasavalta liiveihin pukeutuneiden miesten sukupuolisesta suuntautumisesta?

        Maistuivatko kaikkien penikset paskalta, vai jollakin muulla tavoin?

        -


    • Juntimpi.Kuin.Juntti

      Junttihan leimaa oman yhden kokemuksensa perusteella junttiuden. Junttihan on juuri asioita yleistävä juntti. Juntti luulee itse tietävänsä paremmin kun yksi kokemus on junttiudesta.
      Junttihan leimaa koko kaupungin yhdellä omalla kokemuksellaan, luulee sitten tietävänsä kaiken junttiudesta. Junttihan leimaa ulkonäön perusteella. Juntin mielestä toi näyttää homolta ja toi lesbolta, no junttihan se tietää tietenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe