Nordea kieltää kryptovaluuttojen ostamisen

Freeeeedom

Nähtäväksi jää tuleeko joku Nordean työntekijöistä oikeasti saamaan potkut jos rikkoo noin mielivaltaista kieltoa vastaan. Kiellosta huokuu pankkien pelko omasta asemastaan tulevaisuudessa.

Nordea tulee ilmeisesti kieltämään sijoittamisen mm. suomalaisvetoiseen Dent Wirelessiin joka käyttää lohkoketjuteknologiaa. Yritys on tehnyt iOS sovelluksen jolla voi myydä ja ostaa käyttämättä jäänyttä mobiilidataa. Markkinat ovat valtaisat Amrikassa, Aasiassa ja Afrikassa. Tähän mennessä Dent Wirelessin krypto-tokeniin on sijoitettu satoja miljoonia dollareita.

Aikooko Nordea antaa potkut virosta ponnistavaan WePoweriin sijoittajille? WePower mahdollistaa lohkoketjuteknologian ja smart-contractien avulla uusiutuvan sähkön myymisen ja ostamisen verkosta ihan itse. Järjestelmän avulla kerätään varoja uusiutuvan energian hankkeisiin.

Golem on em. teknologioihin perustuva supertietokone jonka avulla voi ostaa ja myydä käyttämättä jäänyttä suoritintehoa. Suurimman osan ajasta koneemme eivät tee mitään.

Bitcoin on jäänyt teknologiassaan hieman jälkeen uusista tulijoista mutta tilanne on muuttumassa. Ranskalainen Lightning Networks on käynnistänyt Bitcoin mainnetissä salamaketjun joka tekee siirroista nopeita ja laskee siirtokustannuksia. 21 miljoonaa bitcoinia on kohta louhittu. Energiaa vaatinut louhiminen loppuu. Arvo tulee vääjäämättä nousemaan ajan myötä.

Sveitsi ja Japani suhtautuvat myönteisesti kryptovaluuttoihin ja ovat näissä edelläkävijöitä. Maat saavat edun ottaessaan uudet teknologiat ensimmäisinä käyttöön. Sveitsissä on ns. kryptolaakso jossa on alan huippuosaajien keskittymä.

Suurpankit ovat kehittämässä omia vastaavia järjestelmiä. Siksi niiden hyökkäykset nykyisiä vastaan vaikuttavat tekopyhiltä. Tavalliset ihmiset ovat päässeet vaurastumaan liikaa. Pankkimaailma pyrkii ottamaan teknologian haltuunsa, lyömään kilpailijat ja pelastamaan asemansa.

3

1284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välistävetäminen_tuottaa

      Nordea teki viimeisellä vuosineljänneksellä pettymyksen tuottaneen "vain 796 miljoonan euron liikevoiton" asiakkaiden rahoilla. Vuoden takaisella vertailukaudella liikevoitto oli 1 140 miljoonaa euroa. Tarkoittaa yli 1,1 miljardia euroa liikevoittoa kolmessa kuukaudessa. Sen lisäksi henkilökunnan palkatin tietysti maksetaan asiakkaiden rahoilla.

    • Intoken

      https://inbot.io/join/H1UqEruvM Tässä ehkä seuraava bitcoin! Saksalais-suomalainen vahvalle pohjalle rakennettu inbot. ensimmäinen private myynti jo käynnissä! Yhden kolikon arvo 0,01e

    • VajakkienPankki

      Tuollaisen paskapankin kanssa ei kannata olla missään tekemisissä. Eikä Nordea pysty rajoittamaan kuin omia palveluitaan. Seuraavaksi ne kieltää Mersujen maksamisen heidän tileiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe