Jalkakäytävällä pysähtyminen

Rollaattori-pappa

"Osalla autoilijoista tuntuu kuitenkin olevan sellainen juurtunut käsitys, että autoliikenne olisi aina etusijalla, ja lastaus ja purku tulisi tehdä aina jalkakäytävällä tai pyörätiellä. Tämä on väärä käsitys, painottaa ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

- Ensisijalla on liikenneturvallisuus. Kaupunkisuunnittelussakin on painotettu sitä, että tärkeintä on liikenteen heikoimmassa osassa olevien suojeleminen. Lastausta ja purkua varten ei tule ensisijaisesti pysäköidä pyörätielle tai jalkakäytävälle, vaan katsoa läpi kaikki muut vaihtoehdot, eli käytännössä lähellä olevat vapaat pysäköintipaikat, pysäköintikieltoalueet tai ajorata"

http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101_fi.aspx/1/0/poliisi_ja_pysakoinnintarkastajat_aloittavat_koko_kesan_mittaisen_tehostetun_pysakoinninvalvonnan_-_paapainona_lastaus-_ja_purkutilanteet_60215

11

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no_proof

      Uutinen on sinänsä ihan ok. Käytännössä valvonnasta ei ole näkynyt merkkiäkään, eikä tiettävästi yhtään pysäköintivirhemaksua ole jaettu.

      Jos jollakulla on muuta tietoa, saa laitta.

    • varoitus.paikallaan

      Jalkakäytävälle tai pyörätielle pysäköinti saattaa aiheuttaa pieniä naarmuja ja lommoja auton pelteihin.

    • koistinenxx

      Miksi pitää edes pysäköidä jalkakäytävälle jos autotiellä on tilaa eikä siis haittaa liikennettä kuten estä ajotien liikennettä. Katselin tässä toissaviikolla kun muistellen joku lähettifirman paku pysäköi töölöön sairaalan pääoven edustalla jalkakäytävälle niin että jalkakäytävälle ei enää voinut edes kävellä. Hetken päästä jalkakäytävää tulikin iäkkäämpi pariskunta joista toinen pyörätuolissa, siinä sitten vänkäsivät autotien puolelle kanttikiveltä alas..

      Tuossakin on tilaa jättää auto ihan ajokaistalle (parkkipaikka siis kai) eikä tukkia jalkakäytävää.
      Onhan se ahdas piha mutta silti, järkeä vähän siihen miten pysäköi, ei se niin mene että jalankulkijat joutuu kävelemään autotiellä. Ei se puoliksi jalkakäytävälle pysäköinti vapauta mistään väärinpysäköinnistä muutenkaan, toiseksi usein tee kuitenkaan tilaa ajotielle että sillä olisi jotain merkitystä.

      • Jepa_jep

        Kommenttisi on ihan asiaa, paitsi että sellaisia asioita kuin "ajotie" ja "autotie" ei ole. On ajorata, jalkakäytävä ja pyörätie. Ajoradalla SAA ajaa pyörällä, jos pyörätietä ei omaan ajosuuntaan ole merkitty. Samoin siellä saa kävellä, jos jalkakäytävä on tukittu tai sitä ei ole. Tämän vuoksi autoilijoiden pitää olla erityisen varovaisia ajaessaan taajamien ajoradoilla ja pyöräilijöiden/jalankulkijoiden väistellessä minne sattuu pysäköityjä autoja.


      • eiköolekinihmeellistä

        Jos auto oli kuorma-auto sen voi kuorman lastauksen/purkamisen ajaksi ajaa jalkakäytävälle. Se on laillista mutta jos oli pakettiauto näin ei voi tehdä. Ei voi tietää päältäpäin kumpi oli.


      • TLL27
        eiköolekinihmeellistä kirjoitti:

        Jos auto oli kuorma-auto sen voi kuorman lastauksen/purkamisen ajaksi ajaa jalkakäytävälle. Se on laillista mutta jos oli pakettiauto näin ei voi tehdä. Ei voi tietää päältäpäin kumpi oli.

        Laki määrittelee hyvin selkeästi sen, milloin ja miten jalkakäytävälle tai pyörätielle/kaistalle saa pysäköidä. Tiedätkö, mitä laki sanoo?


      • TLL27
        eiköolekinihmeellistä kirjoitti:

        Jos auto oli kuorma-auto sen voi kuorman lastauksen/purkamisen ajaksi ajaa jalkakäytävälle. Se on laillista mutta jos oli pakettiauto näin ei voi tehdä. Ei voi tietää päältäpäin kumpi oli.

        Ilmeisesti tieto loppui kesken? No sen näki kirjoituksestasi aivan selvästi.


      • On-ihmeellistä
        eiköolekinihmeellistä kirjoitti:

        Jos auto oli kuorma-auto sen voi kuorman lastauksen/purkamisen ajaksi ajaa jalkakäytävälle. Se on laillista mutta jos oli pakettiauto näin ei voi tehdä. Ei voi tietää päältäpäin kumpi oli.

        Mistä olet keksinyt, että kuorma-autoilla on omat säännöt?


    • ei-ajatella-

      Yleisesti tuo on väärätapa pysäköidä. Kesällä huomaa monista paikoista, kuinka nurmikot möyritään teiden vierustoilta piloille, ihan tuon väärän pysäköinnin vuoksi. Vaikka se pysäköinti katua vähän kaventaakin kun pysäköidään oikein, niin kuitenkin se on parempi kuin valloittaa jalkakäytävä, tai nurmialue polkea.

    • Valvontaa

      Meillä Vantaalla saa melko vapaasti pysäköidä esim. yhdistetylle pyörätielle ja jalkakäytävälle kenenkään siihen puuttumatta. Tikkurilan keskustaan Talvikkitie 38 valmistui 1.6. uusi kerrostalo ja sen edessä kulkee yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä, joka on liikennemerkillä merkitty.

      Mitä tekevät talon asukkaat ja vieraat? Pysäköivät autoja jatkuvasti tuntikausiksi, päiviksi yhdistetylle pyörätielle ja jalkakäytävälle vaikka taloyhtiöstä on asukkailla mahdollista vuokrata itselleeen autopaikka. Ja jos vuokraus ei miellytä niin viereisellä sivukadulla on vapaa pysäköinti (ei siis aikarajoitusta), joten veisivät sinne autonsa ja myös vieraat voivat pysäköidä sinne. Autoja saattaa olla kerralla jopa 5-6 autoa haittaamassa meidän jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkua.

      Pysäköinninvalvonta, mikä se on? Alue kuuluu kunnallisen pysäköinninvalvontaan, mutta on se on niin tehokasta, että vielä ei ole näkynyt pysäköintivirhemaksuja autoissa.
      Autot saattavat olla siinä jopa yön yli tai kuten nyt eräs auto, joka on ollut siinä samassa kohtaa torstaista 21.6. alkaen. Toinen auto ilmestyi siihen joskus eilen alkuillasta ja niin vain olisi vielä tänään aamulla siinä.

      Mikäli olisi yksityinen valvonta niin jo olisi autoissa ollut monesti yksityisoikeudellinen valvontamaksu.

      Tehokkuutta kaivataan kunnalliseen valvontaan!

      • soita.aina.uudelleen

        Soitto pysäköinninvalvontaan aina, kun väylällä seisoo auto. Kyllä valvojat jossain vaiheessa paikalle tulee. Yksityiset firmat suosittelen kiertämään kaukaa, eikä ne kelville pysäköintiin voikaan puuttua.

        Kelville pysäköityihin autoihin voi tulla erikoisia naarmuja ihan itsestään. Myös niiden sivupeilit saattavat kääntyillä vaikka minne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2207
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1992
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe