höyrunsulkumuovin liitos lämpimässä ullakossa

ilmanilmaa

terve! olisiko teillä kertoa miten te laittaisitte höyrynsylkumuovin ullakosta seinistä ja katosta alaspäin kohti talon omaa höyrynsulkumuovia(talon yläpohja eli ullakon lattia).
talossa on(katossa) muovi lasivilla puhallusvilla josta lähtee ullakko ylöspäin

a: muovi ullakolta laitetaan alas talon omaan muoviin kiinni
b: ullakon muovi taitetaan ullakon lattialle 50 cm matkalta ja ei yhdisty talon muoviin ollenkaan.
c: katkaistaan muovi ullakon lattianrajaan josta seinä lähtee nousemaan.

miten käy ullakon lattian alla olevalle puhallusvillalle 40cm kun ullakossa on lautalattia/ tai jos siihen asennetaan muovipintainen matto?. 2 muovia 40cm päästä toisissaan ja välissä villat.?
ulakko on koneelisella ilmanvaihdolla ja eristykset mineraalivilloilla oikean mukaisesti.

käyttöullakko olisi lämmintila(sama lämpö kuin talossa) jossa voisi säilyttää romuja

nyt vain olisi kysymys siitä muovin liittämisestä taloon tai ei.
miten on viisaat ihmiset?
kiitos

10

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hapahoplaa

      ei muovia lattiaan.. ollenkaan.. kohta B lähinnä, jos noinkaan paljoa taittaisin muovia lattian alle..

      • ilmanilmaa

        ok, kiitos näkemyksestäsi. joo kyllä täytyy välttää kahden muovin "loukkuja"
        puhallusvilla jää tosiaan ullakon lattian alle ja sieltähän lämpö nousee sitten lämpimään ullakkotilaan lautalattian läpi.
        mitenkähän koneellinen ilmanvaihto käyttäytyy juuri sinne tilaan josta se saa ilmaa tai työntyy sinne helpoimmin kun ei ole sulkua lattiassa kun on pelkkä lauta lattiassa ja puhallusvilla alla?

        tein hienon kuvankin tänne ja linkitin piirroksen mutta se on näköjään suomi24 sääntöjen vastainen ja viesti poistettiin ylempää....!


    • sulkija

      Tee ullakko täysin omana osastona. Eli puhallusvilla jää lattian alle ja sen päälle höyrynsulku, joka kiertää seinille ja ullakon kattoon. Puhallusvilla lattiassa pääsee tuulettumaan reunoiltaa.
      Toinen vaihtoehto on yhdistää ullakon höyrysulku alakerran sulkuun ja puhkoa lattian höyrysulku täyteen reikiä, jolloin koko rakennus on samaa tilaa.

      • ilmanilmaa

        kiitos tästäkin toimivasta neuvosta! juu olen miettynyt juurikin mainitsemaasi ja myös tuon toisen ihmisen kommenttia. tapoja on näköjään monia ja kaikki periaatteessa ilmeisesti oikeita.
        mitäs mieltä olette ullakon kattotuolin kylmäsiltojen suojauksesta, eli ullakon lattia--> kattotuolin ALApinta on 215cm korkea. jos eristän 10cm villalla kattotuolin ALAosan ja niin huonekorkeus jää 205cm miinus pintamateriaali ,niin riittääkö 10cm katkaisemaan kattotuolin kylmyyden? toki kattotuolin väliin jaa villatilaa YLÖSpäin 40cm tuuletusrako mutta tuo kattotuolien liitoskohta olisi eristetty alapinnasta 10cm ja sivuilta osittain kokonaan mutta ei voi eristää sitä puolta tietenkään mikä on kiinni peltikatossa koska eriste olisi muuten kiinni aluskatteessa/pellissä.
        sisäseinään tulee 50mm eristetä 150 50 jolloin kattotuolit onkylmäsiltasuojattu katon liitoskohtiin asti.

        eli heikoin lenkki olisi tuo kattotuolin liitoskohta jossa kattotuolit liittyvät toisiinsa ja siitä kattoon. sen eristys alhaalta (sisäpuolelta 10cm) ja palkin sivuilta 20cm.
        olikohan liian vaikeasti selitetty? huomasin jostakin sivuilla käydessäni että siellä oli 2x2 sisäkoolaus on lyöty suoraan palkkiin siihen kulmaliitokseen ja eristettä ei lankun sisäpuolen sivulle ollenkaan vain väleissä, periaatteessa kylmäsilta suoraan pakkaseen. senhän 2x2 voisi laittaa siitä kulmaliitoshässäkästä esim sen 10 cm alaspäin jolloin mahtuisi villa väliin ja jolloin ulkopuolelta voisi tulla myös eristeellä kattotuolia vastaan ja olisi 3 sivua eristetty.

        eikös kattotuoli pitäisi kuitenkin jollaintapaa saada eristettyä sisäpuolelta vai olenko ihan hakoteillä?.
        eli riittääkö tapauksessani 10cm eriste kattotuolin sisäpuolelle siihen nurkkaan ylös ja loput sivuille.? kattotuolin vaakaosan( sen tasaisen yläpohjan osan) mahtuu eristämään umpeen päältäkin.
        kiitos!


    • hapahoplaa

      Heps, Puu, ei ole kylmäsilta, eli ei se johda lämpöä enempää kuin eristeetkään, muutoinhan hirsirakennus olisi kuin kivinavetta..

      • ilmanilmaa

        ookei, kiitos! no sitten siihen koolaukseen riittää se miten ajattelinkin :)

        mutta mites tekisitte valmispiipun eristämisen ullakon kohdalla? eli meillä on teräspiippu t600 ja sen päällä kerros villaa ja ulkokuori jotain betonia, nyt piippu tulee osittain ullakon puolelle, eli ullakon lattianrajasta puoliväliin vinokattoa. tekisinkö 3 piipun sivulle 250 millisen kotelon palovillalla ja piipun puoleisen kotelon sisäpinnoille kipsilevystä suojan irti piipusta n pari cm? vai saako villa olla kiinni siinä piipussa vai kastuuko villa kondensiosta kun piippu kylmä tai lämmin yms?
        kiitos edelleen!


      • NickNailer
        ilmanilmaa kirjoitti:

        ookei, kiitos! no sitten siihen koolaukseen riittää se miten ajattelinkin :)

        mutta mites tekisitte valmispiipun eristämisen ullakon kohdalla? eli meillä on teräspiippu t600 ja sen päällä kerros villaa ja ulkokuori jotain betonia, nyt piippu tulee osittain ullakon puolelle, eli ullakon lattianrajasta puoliväliin vinokattoa. tekisinkö 3 piipun sivulle 250 millisen kotelon palovillalla ja piipun puoleisen kotelon sisäpinnoille kipsilevystä suojan irti piipusta n pari cm? vai saako villa olla kiinni siinä piipussa vai kastuuko villa kondensiosta kun piippu kylmä tai lämmin yms?
        kiitos edelleen!

        Teräspiiput ovat ongelmallisia, koska niiden eristäminen saattaa johtaa lämpötilan liialliseen nousuun. Piipun valmistaja yleensä laskee maksimaalisen eristyksessä kuljettavan matkan ja materiaalin. Yleensä se on 200 mm palovillaa.

        Jos kyseessä on uudisrakennus, niin on syytä seurata piipun valmistajan ohjeita pilkun tarkasti ja valokuvata kaikki yksityiskohdat. Vanhaan taloonkin uuden tulisijan rakentaminen on luvanvaraista. Joissakin kunnissa rakennustarkastajien seulaa ei itse asennettu piippu läpäise, teit miten teit.


    • Hapahoplaa

      Palovillan voit hyvin laittaa, kuten suunnittelitkin, kipsilevy palamattoman materiaalina saa olla piippua vasten, sensijaan puulla, 100mm väliä... näin muistaisin, toki on aikaa, kun oon noita päntännyt.

      • Ilmanilmaa

        Hyvä juttu saada neuvoja ihmisiltä ja oikeaoppisia. Kiitos! Vielä hiukan arveluttaa sen ullakon muovin liitos joko lattiaan tai sinne puhallusvillojen sekaan kohti talon muovia.. Väärin tehtynä vesi lorisee siellä.


    • gkgkgkgkgk55

      rakennusmestarin mukaan tuollaisella rakennelmalla täytyy saada ullakon muovi yhdistettyä talon yläpohjan höyrynsulkuun mahdollisimman tiiviisti! eli finfoam levyt kattotuolienväliin uretaanilla kiinni ja sitten siitä muovilla ylöspäin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2081
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1548
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1156
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      972
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      959
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      933
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      918
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      798
    10. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      19
      713
    Aihe