Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus

sydän.on.vasemmalla

Minä miellän, että inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus ovat Vasemmiston keskeiset arvot. Ja näen, että niitä kumpaakin puolue pyrkii ajamaan.

Oikeistolla on ollut tapana väittää, että nämä arvot olisivat ristiriidassa keskenään. Erityisesti maahanmuuttoa vastustava uusi "kansan" oikeisto väittää näin.

Eivät ne ole ristiriidassa. Oikeudenmukainen maailma nimenomaan antaa mahdollisuuden. Se ei jaa kortteja etukäteen ja mahdollistaa useammankin jaon. Muuallakin syntyneellä ihmisellä on oikeus mahdollisuuteen. Suomessa syntyneellä ihmisellä on oltava oikeus mahdollisuuteen. Kaikilla ihonväristä riippumatta on oltava oikeus mahdollisuuteen.

Ahneuden ja vihan voimat ajavat ihmisiä toisiaan vastaan. Ne ajavat nimenomaan heikossa asemassa olevia ihmisiä toisiaan vastaan. Vihan aallot iskevät kuin tsunamit, tuhoten ja hävittäen. Kateuden ja ahneuden kylmät viimat jäädyttävät yhteiskunnan ja talouden kasvavat oraat kuin keväinen pohjoistuuli. Rahan ja valkoisen ihon ylivalta on kuin tuhansien tonnien jääkerros sitä kannattelevien kärsivien ihmisten harteilla. Säästäkää, huutavat meille he, jotka itse tuhlaavat eniten. Kärsimyksenne on teille oikein, huutavat meille he, jotka voivat parhaiten.

Kaiken tämän keskellä me tarvitsemme järjen, vastuullisuuden, inhimillisyyden ja oikeudenmukaisuuden valon sulattamaan vihan ja ahneuden hyinen jää. Erivärinen ei ole vihollinen, vähemmän koulutettu ei ole tarpeeton, eikä orjaksi syntynyt. He eivät ole jätettä, he ovat kanssaihmisiämme.

Tie on pitkä, se on kivinen. Mutta meidän on lähdettävä rohkeasti matkaan. Meidän on rakennettava maailma, joka on niin oikeudenmukainen, että se kestää kaikki muutokset. Maailma, jossa kilpailu ei ole kiellettyä, mutta se on oikeudenmukaista. Niin suomalaiselle pienyrittäjälle kuin Delhin katukauppiaalle. Sen on oltavat oikeudenmukaista ja inhimillistä myös intialaiselle lapsityöläiselle ja suomalaiselle työttömälle. Työssään ja tapaturmassa vammautuneellekin sen on oltava oikeudenmukainen. Meidän on opeteltava uudelleen, kuinka maailmamme toimii. Siihen me emme tarvitse oppaiksemme niitä, jotka ovat antaneet ahneutensa ja vihamielisyytensä tehdä itsestään sokeita, kuuroja ja ymmärtämättömiä.

"If we win, nobody will care. If we lose, there will be nobody to care."

- Winston Churchill -

129

2082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merja_presidentiksi

      Nyt kiiruusti äänestämään Merja Kyllöstä presidentiksi!

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Merja pärjäsi ihan odotetusti rahavaltaa vastaan, mutta seuraavaksi voitetaan sitten EK/maakuntavaaleissa!


      • TuomitkaaEdes

        Jaakko Laakso on osoittanut tominnallaan, että vasemmiston ensisijainen tavoite on diktatuurin tukeminen. Kaikki muu tulee kaukana perässä.


    • Vääräoikeelainen

      Taloustiede todistaa, se ei ole oikeudenmukainen se itse todistaa itsestään. 8 omistaa enemmän kuin puolet maapallon väestöstä. Ahneille sekään ei riitä.
      Työttömät pakotetaan etsiä sellaista työtä mitä ei voi edes löytää, sadismia kerrakseen, sitä taas tarvitaan orgasmiin, joka on vain pervojen hallussa. Ali-ihmiset ymmärrä.

      • Linuksisti

        Jos käytät windowsia, facebookia, googlea, twitteriä tai mitään nykyaikaista vempelettä, olet itse auttanut luomaan epätasaista omistajuutta maailmaan.
        Valinnanvapaus on pahasta. Linux pakolliseksi kaikille.


      • SatanenKaikille

        Hyvin monet ihmiset haluavat päästä Bill Gatesille ja muille upporikkaille töihin. Hyvin harva ihminen haluaa Venezuelaan töihin.
        Aloittaja on oikealla asialla, mutta siihen vaaditaan sitä kadotettua internationalismia. Jos suurpääoma pistetään ahtaammalle vain Suomessa, niin tulos on köyhän kannalta sama kuin vetäisi itseään turpaan.
        Kommunismi on jo nähty, joten tarvitsemme toisenlaista utopiaa.


    • kylmempi.totuus

      Idealismin on taas herättävä henkiin, etteivät lapsemme tule kuolemaan sen puutteeseen.

      • J.Aska

        Sosialismi voisi olla ihan hyvä idea, jos sen toteuttaminen annetaan porvareiden tehtäväksi.


    • hähähähähäähä

      Kommunismin saavutukset on jo nähty.
      Satoja miljoonia ruumiita.

      • sairas.oikeistoideologia

        Porvari-lahtarien saavutukset on jo nähty. Kymmeniä tuhansia viattomia ruumiita. Suomessa!


      • U.Telias
        sairas.oikeistoideologia kirjoitti:

        Porvari-lahtarien saavutukset on jo nähty. Kymmeniä tuhansia viattomia ruumiita. Suomessa!

        Mistä rutiköyhä kansa sai rahat aseisiin?


    • sairas_oikeisto

      Porvarikakarat poistattavat kommentteja, kun ne kertovat oikeistohallituksen vääryyksistä!

      • oikeistokakaran.itkut

        Lapsellisia paskiaisia...


    • sairas.oikeistoideologia

      NÄIN SIPILÄN HALLITUS LEIKKAA PIENITULOISIMMILTA: TYÖTTÖMÄLTÄ YLI 25 EUROA KUUKAUDESSA

      Edellinen hallitus paransi, nykyinen heikentää heikoimpien asemaa.
      Suomen sosiaali ja terveys ry:n (Soste) keskiviikkona julkaisemat laskelmat tuovat uutta valoa viime vuoden lopulla käytyyn tuloerokeskusteluun. Tilastokeskuksen vuotta 2016 koskevan tilaston perusteella hallituspuolueet väittivät, ettei nykyinen hallitus lisää tuloeroja. Keskustelua käytiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän teettämästä laskelmasta, jonka mukaan hallituksen budjettiesitys kuluvalle vuodelle 2018 nimenomaan kasvattaa tuloeroja.

      Uusien laskelmien perusteella näyttää siltä, että vasemmistoliitto oli oikeassa.

      Sosten teettämässä selvityksessä tarkasteltiin keskeisiä sosiaaliturvaetuuksia ja verotusta vuodesta 2012 vuoteen 2019.

      Ajanjaksolla 2012–2015 sosiaalietuuksiin tehdyt muutokset olivat pienituloisia suosivia. Tuolloin vallassa oli Jyrki Kataisen (kok.) hallitus, jossa vasemmistoliittokin oli mukana.

      Vuonna 2015 valtaan nousi Juha Sipilän (kesk.) kolmen puolueen hallitus. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sekä tämän vuoden budjetissa sinisten tekemät muutokset ovat vuodesta 2015 lähtien heikentäneet pienituloisten asemaa. Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.

      – Sosiaali- ja terveysalan järjestöille välittyneen kokemustiedon perusteella toimeentulo on vaikeutunut viime vuosina useilla väestöryhmillä. Julkisessa keskustelussa on kuitenkin vedottu siihen, että hallituskaudella tuloerot eivät ole kasvaneet. Tämä pitää paikkaansa vuoteen 2016 saakka, mutta selvityksemme perusteella on tapahtunut käänne eriarvoisuutta lisäävään suuntaan, Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas toteaa.

      Indeksijäädytykset purevat
      Pienituloisten toimeentuloa on viime vuosien aikana vaikeutettu, koska perusturvaetuuksia on heikennetty erilaisilla toimenpiteillä, erityisesti indeksijäädytyksillä. Perusturvaetuuksien ostovoima on jäänyt jälkeen ja tulee jäämään jälkeen tulevina vuosina.

      Lisäksi perusturvaetuuksien varassa elävien ryhmien toimeentuloa on vaikeuttanut etuustulojen verotuksen kiristäminen. Sosten selvityksen mukaan leikkaukset ovat osuneet etenkin työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

      Sosten selvityksen on tehnyt Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kansan Uutiset on kertonut Honkasen laskelmista jo helmikuun alussa.

      Laskelmat osoittavat, että esimerkiksi työttömiin leikkaukset ovat kovaa. Ilman indeksijäädytyksiä työttömän peruspäiväraha olisi vuonna 2019 noin 725 euroa kuukaudessa, mutta niiden vuoksi se on jäänyt alle 700 euroon. Työttömän toimeentuloon vaikuttaa myös se, että ankarimmin verotetaan työttömyysturvaa ja muita vastaavia sosiaalietuuksia.

      Pienituloisimpien tilanteen heikkeneminen näkyy myös siinä, että asumistuen osuus vuokrasta on koko ajan pienentynyt. Tämä ja muu perusturvan heikentyminen yhdessä lisäävät toimeentulotuen käyttöä ja toimeentulotukiriippuvuutta.

      Veronkevennyksiin vai pienituloisimmille?
      Eriarvoisuuden vähentämisen kannalta selvityksen tulokset ovat Sosten mukaan huolestuttavia. Jos Suomessa halutaan aidosti pysäyttää eriarvoisuuden lisääntyminen pitkällä tähtäimellä, meillä ei ole varaa harjoittaa politiikkaa, jossa pienituloiset kotitaloudet ovat suurimpia häviäjiä, järjestössä katsotaan.

      – Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos. Selvityksen perusteella on selvää, että indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida, Kiukas vaatii.

      Vuoden 2018 indeksijäädytyksen kompensointi perusturvaetuuksiin maksaisi arviolta 100 miljoona. Pienituloisten ja perusturvan varassa elävien asemaa voidaan parantaa myös verotuksellisin toimin, esimerkiksi ulottamalla kunnallisveron ansiotulovähennys myös etuustuloihin. Tämä maksaisi Sosten mukaan noin 200 miljoonaa euroa.

      Näiden toimien yhteisvaikutus julkistalouteen on suunnilleen sama kuin vuodelle 2018 tehtyjen tuloveroalennusten.

      – Perusturvan leikkaukset ovat heikentäneet yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien henkilöiden tilannetta. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Leikkausten perusteena ja oikeutuksena käytettiin valtion talouden heikkoa tilannetta ja näkymää. Nyt näkymä on muuttunut, talous kasvaa. Jos hallitus haluaa pitää kaikki mukana, se peruu indeksien jäädytykset, Kiukas toteaa.

      • J.Ohdonmukaisuus

        Kreikan tie on meidän tie. Kymmenen miljardin vuotuisella lisävelalla pitää loipettaa kaikki sosiaaliturva. Suomessa on tämänkin palstan mukaan niin vähän miljardöörejä, että heidät kynimällä pääsee ehkä vuoden eteenpäin ja sitten pitää jo tavallisen duunarin taskua tyhjentää 10 miljardilla vuodessa.


    • PunainenMoskeija

      Jos se on Allahin tahto niin kyllähän se on viherkommareiden vaan hyväksyttävä ettei teistä tule muiden silmissä fasisti natsirasisteja......

      • persuMoskeijat

        Persuthan niitä jo onkin. 100 000 tänne haalittua kehitysmaamuslimia todistaa asian!


      • persuMoskeijat

        Rasistista paskaa!


    • stoppi.kyykytykselle

      "Meidät Työttömät pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi.”

      ”Me allekirjoittaneet vaadimme, että työttömien työnhakijoiden kyykyttämisen ja nöyryyttämisen on loputtava – vaadimme, että aktiivimalli kakkonen haudataan lopullisesti!”

      Tällaisen viestin voi nyt lähettää työministeri Jari Lindströmille vasemmistoliiton kampanjassa.

      Vetoomuksessa muistutetaan, että joulukuussa hallitus runnoi läpi aktiivimallin, jota vastustavaan kansalaisaloitteeseen tuli 140 000 allekirjoitusta. Jatko-osa on vielä ”tökerömpi”:

      Työttömien tulee raportoida hakemistaan työpaikoista säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Jopa yksittäinen unohdus tai epäonnistuminen raportoinnissa voi johtaa 60 päivän korvauksettomaan määräaikaan, eli karenssiin.

      ”Työttömät työnhakijat siis pakotetaan karenssin uhalla tehtailemaan liukuhihnahakemuksia työpaikkoihin, joihin heillä ei usein ole edes mahdollisuutta tulla valituksi”, vetoomuksen saatetekstissä todetaan.

      Aktiivimalli 2 herätti laajaa vastustusta jo lausuntokierroksella. Yrityksiin uhkaa tulla 17 miljoonaa ylimääräistä työhakemusta vuodessa. Työvoimaviranomaisten resurssit eivät riitä hakuvelvoitteen laadulliseen seuraamiseen. Malli voi johtaa siihen, että yritykset ryhtyvät käyttämään rekrytointiin muita kanavia kuin julkista työnvälitystä.

      ”Hakemustehtailuun pakottaminen ei sovi suomalaisten oikeudentajuun. Työttömyyttä vastaan kamppaillaan parhaiten luomalla uusia työpaikkoja ja tukemalla ja kouluttamalla työnhakijoita”, Lindströmille osoitettavassa vetoomuksessa todetaan.

      Allekirjoita sinäkin:
      https://actionnetwork.org/petitions/kumotaan-aktiivimalli-2

    • koskaheovatpahoja

      on inhimillistä toivoa iltapäivälehtien toimittajien tuskaisesta lopusta.

      • koskaheovatrasisteja

        Kunhan ensin päästäisiin MV-lehden "toimittajista" lopullisesti ...


      • Kaapuakka

        Niin ettei kehitysmaamuslimeiden edesottamukset vaan paljastuisi kansalaisille että voivat äänestää viherkommareita ja demareita...... koska ihmisarvo on jakamaton, tosin ei koske vakoisia suomalaisia jotka eivät halua omasta kotimaastaan kehitysmaamuslimien Islamilaista kalifaattia......


      • persut_mamuttaa
        Kaapuakka kirjoitti:

        Niin ettei kehitysmaamuslimeiden edesottamukset vaan paljastuisi kansalaisille että voivat äänestää viherkommareita ja demareita...... koska ihmisarvo on jakamaton, tosin ei koske vakoisia suomalaisia jotka eivät halua omasta kotimaastaan kehitysmaamuslimien Islamilaista kalifaattia......

        Älä äänestä persuja enää, niin noin ei käy ...


    • Ylen-paska

      Samaa sanoisin Ylen_paska toimittelioista näitä paskajuttuja mitä yle tuottaa en enää seuraa koska olen valehteluun kyllästynyt.

    • sairaan_tyhmät_porvarit

      AKTIVOINTIMALLI TULEE KALLIIKSI

      Suomessa on totuttu siihen, että yhteiskunta auttaa köyhiä, sairaita, vanhoja, työttömiä ja muita apua tarvitsevia. Siihen tarvitaan paljon virkailijoita, ja kun asiat vuosi vuodelta muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi, heitä tarvitaan lisää.

      Hallitus on keksinyt, että yksityistetään, mikä tarkoittaa, että joidenkin pitää saada voittoa. Suomi velkaantuu, mutta hallitus syyttää siitä työntekijöitä.

      Hallituksella on kokeilussa 560 euron perustulo rajatulla alueella oleville työttömille, mutta siitä ei ole juuri puhuttu. Luulenkin, ettei kokeilu ole oikein onnistunut.

      Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.
      Perustulo kaikille työikäisille on varmasti edullisin ja kätevin ratkaisu. 560 euroa kuukaudessa on työmarkkinatuen netto, ja sillä työttömät ovat tulleet toimeen, vaikka ovat hakeneet lisäksi toimeentulotukea. Työmarkkinatuki on oikeasti 703 euroa, mutta siitä otetaan 20 prosentin vero. Työllistämistuki ja maataloustuki ovat verottomia.

      Hallituksen perustulossa työnantajat ilmoittavat avoimet työpaikat työvoimatoimistoon, josta virkailijat valikoivat ne työttömille. Jokainen järki-ihminen huomaa, että meidän yhteiskuntamme ei kestä lisää viranomaisvalvontaa, vaikka televisiossa taas keskustellaan valvonnasta, kun raavaat miehet pelkäävät terrorismia. Tuntuu pelottavalta tämä valvonta.


      Perustulo voidaan maksaa kaikille työikäisille suomalaisille, siinä pitää vain hyödyntää tietotekniikkaa. Työnantaja ilmoittaa minkälaista työtä on tarjolla, minkälainen työtaito ja koulutus siihen tarvitaan, ja työnhakija hakee työtä ja ilmoittaa koulutuksensa ja työuransa. TE-keskuksen nettiä voi käyttää ilmaiseksi.

      Jos työhön tarvitaan erityistä osaamista niin suomalainen koulutus on siihen apuna. Työpalkasta maksetaan normaali vero, ja palkka kerryttää myös eläkettä. Työttömät pääsisivät osaksi normaalia yhteiskuntaa.

      Vaikka perustulo maksetaan kaikille työikäisille, on se kuitenkin vähemmän rahaa vievä kuin tämä aktivointimalli.

    • junttilanantti

      Soma Li ei ainakaan Suomalaisten asialla ole.Vasemmisto joskus aikoinaan oli työläisen asialla aivan oikeasti,,tänäpäivänä anarkistien toiminnan "kehto". Jossakin määrin sydämen asiaksi ottaneet mamujen olojen parantamisen ja maahantulon,,,maasta poistamiselle ehdoton esto.
      Ei Suomalaisen ihmisen asialla vasemmisto enää!

      • vanha_vasuri

        Li on vain työläisten, työttömien ja heikoimmassa asemassa olevien puolella. Suurpääoma ja sen kannattajat pärjätköön omillaan.


      • EiköTotta

        Li on ikuisestielätettävien kehitysmaamuslimien ja tukielättien sekä työnvieroksujien asialla ei todellakaan suomalaisen duunarin asialla.....


      • vanha_vasuri
        EiköTotta kirjoitti:

        Li on ikuisestielätettävien kehitysmaamuslimien ja tukielättien sekä työnvieroksujien asialla ei todellakaan suomalaisen duunarin asialla.....

        Vain sokea ja tyhmä voi tuollaista väittää. No persuissahan se tyhmyys aina tiivistyy.


    • VL_parasta_kansalle

      Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus. Siinä kaksi vasemmistoliiton perustaa!

      • TerrorismWellcome

        Aivan pilataan suomi kehitysmaamuslimeilla koska se on niin inhimillstä ja oikeudenmukaista ja kehitysmaamuslimien ihmisarvo on jakamaton..... suomalaisista ei ole niin väliä......


      • VL_parasta_kansalle
        TerrorismWellcome kirjoitti:

        Aivan pilataan suomi kehitysmaamuslimeilla koska se on niin inhimillstä ja oikeudenmukaista ja kehitysmaamuslimien ihmisarvo on jakamaton..... suomalaisista ei ole niin väliä......

        Koska persut ajattelevat noin, niin ei ihme että persujen kannatus laskee kuin lehmän häntä!


    • VL_parasta_kansalle

      Nykyinen hallitus ei siihen pysty koulutusleikkausten takia, vasemmistoliiton puheenjohtaja sanoi välikysymyskeskustelussa.
      Eduskunta keskusteli keskiviikkona jo neljännestä koulutusvälikysymyksestä. Koulutuksellista tasa-arvoa koskevan välikysymyksen takana oli koko oppositio.

      Vasemmistoliiton ryhmäpuheessa puheenjohtaja Li Andersson sanoi, että Suomesta on tultava maa, jossa jokaisesta voi tulla mitä tahansa.

      – Nykyisin ei näin ole, koska vanhempien koulutustausta periytyy lapsille Suomessakin vahvasti. Koulutusleikkausten takia on selvää, että Sipilän hallituksen aikana tämä kehitys ei käänny.

      Oppilaan perhetaustan ja oppimistulosten välinen yhteys on kasvanut nopeimmin kaikista OECD-maista.
      Andersson myönsi, ettei koulutuksen eriarvoistumiskehitys ole alkanut tämän hallituksen myötä, mutta kehitys on nyt voimistumassa.

      – Pääministerit ja presidentit ovat kertoneet meille suomalaisille jo pienestä pitäen, että juuri sinusta voi tulla mitään vaan. Lukemattomia juhlapuheita on pidetty Suomesta maana, jossa putkimiehen tyttärestä voi tulla valtiotieteiden tohtori ja professoriäidin pojasta lähihoitaja. Totuus on kuitenkin se, että vanhempien koulutustausta on vaikuttanut nuorten valintoihin ja oppimistuloksiin myös täällä, koulutuksellisen tasa-arvon mallimaassa.

      Eriarvoistumisesta kertovat monet asiat. Oppimistulokset ovat Suomessa heikentyneet kaikilla PISA-tutkimuksessa mitatuilla osa-alueilla. Alueelliset erot ovat kasvaneet, ja poikien ja tyttöjen osaamiserot ovat suuremmat kuin koskaan ennen. Erityisen suuri ongelma on heikosti osaavien oppilaiden määrän kasvu.

      – Oppilaan perhetaustan ja oppimistulosten välinen yhteys on kasvanut nopeimmin kaikista OECD-maista. Selitystä tälle ei tutkijoiden mukaan ole löydettävissä koulujen seinien sisältä, vaan koulutuksen eriarvoistumisen voimistuminen on osoitus ja seuraus yhteiskunnan eriarvoistumisesta, painotti Andersson.

      Koulushoppailu lisää eriarvoisuutta
      Anderssonin mielestä myös koulushoppailu on eriarvoisuutta kasvattava ongelma. Kun vanhemmat valitsevat lapsilleen muun kuin oman alueen lähikoulun, kasvavat koulujen ja asuinalueiden väliset erot.

      Vasemmistoliitto haluaa vahvistaa lähikouluperiaatetta ja vaatii lisäresurssien suuntaamista niille alueille ja kouluille, jotka uhkaavat pudota kyydistä.

      Lähikouluperiaatteen rinnalle Andersson nosti myös lähipäiväkodin.

      – Lähipäiväkodin kautta varhaiskasvatuksesta tulee osa koulupolkua ja koulun aloittamisesta lapselle helpompaa. Lähipäiväkoti vahvistaa lähikouluperiaatetta, joka on keskeisessä roolissa taistelussa koulutuksen eriarvoistumista vastaan.

      Andersson kiinnitti huomiota myös siihen, että liian korkeat opiskelukustannukset estävät tai hidastavat yhä useamman suomalaisen nuoren opintoja. Nuorisobarometrin ennakkotietojen mukaan joka neljäs toisen asteen tutkinnon keskeyttäneistä on ilmoittanut syyksi sen, että rahan puute on vaikuttanut opintojen etenemiseen.

      Vasemmistoliitto haluaa toiseen asteen koulutuksesta aidosti maksuttoman siten, että lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat eivät joutuisi itse kustantamaan oppikirjojaan ja -välineitään.

      Vasemmistoliitto julkaisi keskiviikkona myös varhaiskasvatuslinjauksensa.

      Välikysymykseen vastannut opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kiisti opposition väitteet ja syytti ongelmista edellistä hallitusta:

      – Kuten edellisessäkin koulutusvälikysymyksessä, opposition huolenaiheet perustuvat pitkälti joko päätöksiin tai kehityskulkuihin, jotka ovat perintöä ajalta, jolloin oppositio itse oli hallitusvastuussa.

    • oikeistokakaroiden.itkut

      Totuudet itkettävät oikeistokakaroita, joten he poistattavat muiden kommentteja. Lapsellisia paskiaisia!

    • vasemmisto.vaalivoittoon

      PUNAVIHREÄ OPPOSITIO SELVÄSTI HALLITUSTA SUOSITUMPI

      SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät nostivat kannatustaan Ylen gallupissa.
      Molemmat vasemmistopuolueet nostivat kannatustaan Ylen perjantaiaamuna julkaisemassa gallupissa. Sosiaalidemokraatit nousivat siinä suurimmaksi puolueeksi. Demarien kannatus nousi edellisestä mittauksessa 2,3 prosenttiyksikköä ja oli nyt 21 prosenttia.

      Vasemmistoliiton kannatus kasvoi 0,8 prosenttiyksikköä, ja puolue ohitti Ylen mittauksessa perussuomalaiset. Vasemmistoliiton kannatus oli 8,9 prosenttia.

      Kuntavaaleista asti suurimpana puolueena ollut kokoomus on nyt toiseksi suurin 20 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue keskusta on jäänyt demareista ja kokoomuksesta selvästi. Keskustaa kannatti kyselyssä 17 prosenttia vastaajista.

      Demarien kannatusnousun takana näyttäisi olevan peruskannattajien palaaminen riveihin. Ylen mukaan suurinta SDP:n nousu on ammattikoulutettujen, eläkeläisten ja pienillä paikkakunnilla asuvien miesten joukossa.

      Vasemmistoliitolla on vielä prosenttiyksikön verran matkaa puolueen eduskuntavaalitavoitteeseen. Puheenjohtaja Li Andersson sanoi Kansan Uutisten haastattelussa tammikuussa, että eduskuntavaaleissa kannatuksen tulee olla kaksinumeroista.

    • sairas.oikeistoideologia

      KOULUTUSPETOS SEURAA HALLITUSTA LOPPUUN ASTI

      Hallitus vastasi keskiviikkona jo neljänteen kuluvan vaalikauden koulutusvälikysymykseen. Ensimmäisen oppositio teki jo syyskuussa 2015. Ensimmäiset välikysymykset koskivat koulutusleikkauksia, uusin koulutuksen tasa-arvoa.

      Välikysymysten suuri määrä kertoo siitä, miten raskaana ennen viime vaaleja annetun koulutuslupauksen pettämistä oppositiossa pidetään. Kyseessä oli lupaus, ettei koulutuksesta enää leikata.

      Vaikka hallitus selvinnee tästäkin luottamuslauseäänestyksestä, löytävät hallituspuolueet koulutuspetoksen edestään ensi vuoden huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin asti. Siitä voi ennustaa seuraavien vaalikeskustelujen yhtä pääteemaa.

      Keskustan petoksen syvyyttä korostaa vielä se, että viime vaalikauden viimeinen välikysymys helmikuussa 2015 koski sekin samaa asiaa. Aloite tuli nimenomaan keskustalta, jonka rinnalla vasemmistoliitto, vihreät sekä nykyisen hallituksen aikana koulutusleikkauksia tehnyt perussuomalaiset vastusti – yllätys, yllätys – koulutusleikkauksia. Oppositiossa ollessaan keskusta piti 1,7 miljardin euron koulutusleikkauksia haitallisina muun muassa koulutukselliselle tasa-arvolle.

      Pääministeripuolueeksi päästyään keskusta päätti kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa leikata koulutuksesta ja tieteestä heti kolme miljardia euroa lisää. Koulutuslupauksessa mukana ollut kokoomus on ainoa puolue, joka on ollut mukana leikkauksissa nyt pian kahdeksan vuotta yhtäjaksoisesti.

      Hallitus torjui ensimmäisen välikysymyksen kutsumalla leikkauksia uudistamiseksi.

      Seuraavia ”uudistuksia” tehtiin keväällä 2016, jolloin olivat vuorossa ammatillisen koulutuksen leikkaukset. Elokuussa 2016 oli vuorossa jo vaalikauden toinen leikkaus yliopistorahoitukseen.

      Leikkaukset ovat tehneet kovaa jälkeä oppilaitosten henkilöstön piirissä. Yhteensä opetusalalta on kolmessa vuodessa hävitetty noin 10 000 työpaikkaa.

      Kaikki tämä tietenkin näkyy oppilaitosten arjessa varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Uusimmassa välikysymyksessä todettiin, että perusopetusta vähennettiin 32 prosentissa kunnista vuonna 2016. Erot opetustuntien määrissä saattavat olla jopa puoli kouluvuotta yhdeksän vuoden aikana.

      ”Suomen menestystarina on kertomus tasa-arvoisesta ja laadukkaasta koulutuksesta, joka on nostanut kansakuntamme köyhyydestä. Suomi on rakennettu sillä ajatuksella, että jokaisella lapsella on mahdollisuus oppia ja menestyä kotitaustasta riippumatta”, todettiin välikysymyksessä.

      Enää koulutuksellinen tasa-arvo ei toteudu Suomessa. Seuraavalle hallitukselle jää paljon paikattavaa – ja sanoista on myös ryhdyttävä tekoihin. Toiseen koulutuspetokseen tällä kansakunnalla ei ole varaa.

    • sairaan_ahne_oikeisto
      • sairaan_ahne_oikeisto

    • kepulien.varasliiga
    • sairas.oikeistoideologia

      SINISTEN HYÖKKÄYS ANSIOSIDONNAISTA TYÖTTÖMYYSTURVAA KOHTAAN

      STTK:n puheenjohtaja Antti Palola hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa erilliseen tarkasteluun.
      Sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan (sin.) tekemä päätös asettaa selvitysmies kartoittamaan siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan hämmentää ay-liikkeessä.

      STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä on sinänsä tärkeää päivittää suomalaiseen sosiaaliturvaan liittyvää tietoa ja tarvittaessa tehdä uudistuksia. Palola kuitenkin hämmästelee, miksi yksi ansioperusteiseen sosiaaliturvaan liittyvä elementti halutaan nostaa tässä vaiheessa erilliseen tarkasteluun.

      – Parhaillaan on käynnissä hallituksen asettama perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistushanke. Sen tavoitteena on työllisyyden ja toimeliaisuuden parantaminen sekä eriarvoisuutta vähentävä perusturvan kokonaisuudistus. Hanke auttaa puolueita muodostamaan laajan käsityksen sosiaaliturvan uudistamistarpeista niiden valmistautuessa eduskuntavaaleihin ja sen jälkeisiin linjauksiin.

      Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta.
      – Yksittäinen, vain ansioperusteiseen sosiaaliturvaan kohdistuva kartoitus herättää kummastusta. Yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva merkitsisi huomattavaa muutosta järjestelmän rahoituksen kannalta, jatkaa Palola.

      STTK:n pääekonomisti Ralf Sund kuvasi jo viikonvaihteessa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) avausta samasta asiasta ”räyhkeäksi ja törkeäksi”.


      Sosiaaliturvaa katsottava kokonaisuutena
      STTK korostaa, että nykyinen ansioturva kannustaa palkansaajia kantamaan vastuuta omasta sosiaaliturvastaan. Työttömyyskassan jäsenyys auttaa varautumaan työttömyyden aikaisen toimeentulon kohtuulliseen turvaan.

      – Ansioturvan taso määräytyy oman palkan ja työnteon perusteella. Siksi se kannustaa työntekoon ja myös oman osaamisen kehittämiseen läpi työuran. Ketään ei myöskään pakoteta olemaan työttömyyskassan jäsen vaan se on vapaaehtoista. Tämä mahdollistaa yksilön oman harkinnan elämäntilanteen ja näkemysten pohjalta, Palola korostaa.

      Palola esittää, että sosiaaliturvaa uudistettaessa tarkastellaan kokonaisuutta eikä yksittäisiä elementtejä nosteta tikun nokkaan.

      – STTK:n lähtökohdat perusturvan kokonaisuudistukseen ovat selkeät. Keskeistä uudistuksessa on oltava työn ensisijaisuus, syrjäytymisen ehkäisy, järjestelmän selkiyttäminen sekä palveluiden uudistaminen ja merkittävä lisäresursointi.

    • sairas.oikeistoideologia

      Sipilän hallituksen jäljet pelottavat.
      Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

      Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

    • sairaan_ahne_oikeisto

      Kaupallisen päiväkotibisneksen vallatessa alaa ollaan tärkeän periaatteellisen kysymyksen äärellä. Haluammeko todella, että kaupallisten firmojen voitontavoittelu ohjaa pienten lasten kasvatusta? On kyse siitä, käytetäänkö varhaiskasvatukseen kerätyt verot lapsiin vai päiväkotiketjujen miljoonavoittoihin, kuten viime vuonna julkaistut verotiedot paljastavat,

    • sairaan_tyhmät_porvarit

      Miksi oikeistokakarat haluavat kirjoittaa vain Sipilän epämiellyttävistä taipumuksista? No kun muu ei heitä kiinnosta!

    • SOS.kyykytyshallitus

      Hallitus on leikannut sosiaaliturvaa, lisännyt sairaiden vastuuta lääkekuluistaan, nostanut sosiaali- ja terveyspalvelujen maksuja ja tarjonnut rankkaa keppiä työttömille, kuten leikannut korvauspäiviä ja säätänyt aktiivimallin.

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa taistellaankin siitä, keiden ehdoilla perusturvasta päätetään. Sipilän hallituksen – tai saman tyyppisen – ideologisen hallituksen kokoonpano merkitsee nykypolitiikan jatkumista eli sosiaaliturvaa leikataan, työttömiä kuritetaan ja sotepalveluja tarvitsevat maksavat enemmän palveluistaan.

      Kokoomusvetoinen oikeistohallitus olisi myrkkyä perusturvan uudistamiselle.

    • kepulimafia

      Kepulien korruptio yltää näköjään Suomi24 ylläpitoon asti!

    • iyuioop

      Aktiivimalli aktivoi samat ihmiset, jotka olivat aktiivisia jo ennen aktiivimallia. Kaikilta muilta se leikkaa, eli se on pelkkä tukileikkuri. Koska se on leikkuri, niin se on suoraan vastoin hallituksen kiky-sopimusta solmittaessa antamaa lupausta olla leikkaamatta työttömyysetuuksia.

    • KansanvihaajaSipilä

      Aktiivimalli alkaa näyttää temppuilulta
      Ensimmäiset tilastot raivoisaa vastustusta herättäneen työttömyysturvan aktiivimallin vaikutuksista eivät näytä hyviltä hallituksen kannalta. Kelan ennakkotietojen mukaan 46 prosenttia työttömyysetuutta saavista oli täyttänyt aktiivisuusehdon tammi–maaliskuussa. Määrä on vain neljä prosenttiyksikköä suurempi kuin joulukuussa, jolloin ei vielä ei ollut uhkaa tuen leikkauksesta.

      Jos vaikutus oli tässä, voidaan todeta, että aktiivimalli oli pelkkä työttömyysturvan leikkuri. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta huomauttaa, että seurauksena on entistä useamman hakeutuminen toimeentulotuen piiriin (Yle 28.3.). Tästä näkökulmasta aktiivimalli näyttää kiusalta ja temppuilulta, jossa työttömiä siirrellään luukulta toiselle.

      • piippolanvaari

        Palkkojen polkeminen on siis koko aktiivimallin tarkoitus, ja kyllä se osittain tulee onnistumaan. Eiväthän työttömät rahaa tarvitse, mutta elinkeinoelämä tarvitsee halpatyövoimaa.


    • fdgryertyr

      Yritystuken leikkaamista pohtineessa työryhmässä olivat mukana poliitikkojen lisäksi EK:n, SY:n, SAK:n, MTK:n ja Metsäteollisuuden lobbarit. He eivät osallistuneet päätöksentekoon, mutta heillä oli puheoikeus. He istuivat paikoillaan myös silloin, kun päätöksiä tehtiin.
      Ja siksi porvaripäättäjät eivät saaneet mitään leikattua rikkaille yrittäjille lahjoitettavista yli 4 miljardin yritystuista.

      Jos työttömillä olisi ollut yhtä osaavia lobbareita istumassa kokouksissa, niin pelkäksi työttömyysturvan leikkuriksi osoittautunutta aktiivimallia ei olisi koskaan säädetty. Jos lapsilla, opiskelijoilla, vanhuksilla ja sairailla olisi omat lobbarit päättämässä asioista, niin varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, eläkkeistä ja sosiaalituista ei leikattaisi jatkuvasti.

      Heidän etujaan eivät lobbarit ole vartioimassa päätöksiä tehtäessä. Siksi heiltä onkin helppo leikata nyt ja tulevaisuudessa. Jostain on saatava säästöjä, ja on helppo tehdä niitä kipeitä päätöksiä, kun tietää niiden kohdistuvan puolustuskyvyttömiin. Muutaman krokotiilinkyyneleen voi tietysti julkisuudessa vuodattaa, sillä se on pieni hinta oman nahkan ja vaalituen pelastamisesta.

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Lobbarit itse eivät tietenkään näe asiassa mitään ongelmaa, koska päättäjät päättävät. Jos päättäjätkään eivät näe mitään ongelmaa, niin he ovat sokeita tai tekopyhiä. Ei ihme, että yritystukiin käytetään joka päivä 11 miljoonaa euroa.


    • SOS.kyykytyshallitus

      Sipilän kyykyttäjähallitus on tehnyt parhaansa kansan köyhyyden lisäämiseksi. Ja onnistunut siinä... valitettavasti.

      • enymmärrälaisinkaan

        Niinpä. Miksi köyhät äänestävät oikeistoa? Onko niin, että ovat oikeasti niin tyhmiä vaiko elävät jossain illuusiossa?


      • KoskaOletTyperäVasuri
        enymmärrälaisinkaan kirjoitti:

        Niinpä. Miksi köyhät äänestävät oikeistoa? Onko niin, että ovat oikeasti niin tyhmiä vaiko elävät jossain illuusiossa?

        Köyhätkin tietävät, että vasurit ovat pahimpia riistäjiä.
        Kerropa vasuri jokin valtio joka on noussut mahtavaan kukoistukseen vasemmistolaisuuden ansiosta.
        Aloita vaikka Virosta.


      • SOS.kyykytyshallitus
        KoskaOletTyperäVasuri kirjoitti:

        Köyhätkin tietävät, että vasurit ovat pahimpia riistäjiä.
        Kerropa vasuri jokin valtio joka on noussut mahtavaan kukoistukseen vasemmistolaisuuden ansiosta.
        Aloita vaikka Virosta.

        Esimerkkinä Suomi. Suomihan on noussut vasemmiston ja AY-liikkeen ansiosta hyvinvointivaltioksi, jossa kaltaisesi lahtarin perillisetkin saavat elää rauhassa ja jopa solvata työssäkäyvää työväkeä 24/7. Ja vielä tukien varassa ja pankolla makoilemalla. Olisit tollo vasemmistolle kiitollinen.


      • Esimerkkinä.VIRO
        SOS.kyykytyshallitus kirjoitti:

        Esimerkkinä Suomi. Suomihan on noussut vasemmiston ja AY-liikkeen ansiosta hyvinvointivaltioksi, jossa kaltaisesi lahtarin perillisetkin saavat elää rauhassa ja jopa solvata työssäkäyvää työväkeä 24/7. Ja vielä tukien varassa ja pankolla makoilemalla. Olisit tollo vasemmistolle kiitollinen.

        Valitettavasti tuo oli väärä vastaus. Siis vasemmistolaisista huolimatta Suomi on noussut.
        Vertaapa vaikka Viroon. Miten se kehitys menikään 1945-1991 ???

        Voi miksi tämän vasurin pitää aina valehdella???


    • persujen.petokset

      Persut ovat tuottaneet enemmän loikkareita oikeistopuolueisiin kuin yksikään muu puolue koskaan. Alunperinhän persujen piti olla työväenpuolue, mutta sen täyttikin rasistiset oikeistolaiset, jotka ovat nyt siirtyneet joukoittain oikeistopuolueisiin, kuten Sin ja Kok.
      Viimeisimpänä Kaj Turunen.

      Miten tuollaiseen puolueeseen voi luottaa? Ei mitenkään.

      • petturiPetosPerseVasuri

        Aivan, vasemmistoon ei pidä luottaa missään olosuhteissa.
        Jos haluat tulla petetyksi, niin sitten voit luottaa vasemmistoon!


    • SOS.kusetushallitus

      Sipilän hallituksen korttipöydässä alkaa olla jännät paikat, kun korttien katsomisen aika lähestyy. Kaikki epäilevät toisiaan vilunkipelistä, eívätkä ole väärässä. Kansanedustaja Kaj Turusen puolueloikka on vain yksi hermostumisen merkki muiden joukossa, mutta taustalla vaanii hallituksen tärkeimmän hankkeen eli sote- ja maakuntauudstuksen kohtalo. Onnistuuko vai eikö onnistu, kenellä on parhaat kortit ja kuka pelaa parhaiten vilunkia?

      Pääministeri Juha Sipilä kosiskelee uudistuksen tueksi RKP:tä ja kristillisiä, sillä lisää ääniä tarvitaan kokoomuksesta puuttumaan jäävien äänien tilalle. Näin on pakko tehdä, sillä panoksena on jättimäinen sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistäminen ja itsenäisyyden ajan historian suurin hallintouudistus, johon myös sisältyy suuri joukko yksityistämistä. Muun muassa työvoimahallinto yksityistetään kokonaan.

      Kyseessähän on lehmänkauppa, jossa kokoomus sai yksityistämisen ja keskusta maakuntahallinnon. Yksityistäminen on niin tärkeä asia, että sitä yritetään ajaa läpi jättimäisellä vilungilla. Ja kiire on kova.

    • PaiseRuttoVasuriTappaja

      Inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus ?? Jospa vasuri kysyisi tuota Viron, Latvian, Liettuan, Puolan ja Itä-saksan kansoilta vaihteeksi.

      Tai niiltä 100 Miljoonalta kommunismin uhrilta ??

      Vasemmistolaisuus on ruttoakin pahempi vitsaus.

      • oikeistokakaroiden.itkut

        Poistattamalla muiden vastaukset osoitat vaan sen, että kirjoituksesi on pelkkää oikeistolaista sontaa. Kaltaisesi spämmärit ovat täysiä idiootteja ....


    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Sipilän oikeistohallitus on leikkannut tuloja niin eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, lapsiperheiltä, koulutuksesta, sairailta kuin vammaisiltakin. Eikä sekään vielä riitä, vaan uutta leikkauslistaa ollaan jo tekemässä.

      Tulevalla vihervasemmistohallituksella tulee olemaan kova työ kaikkien Sipilän kyykytyslakien perumisessa.

      • Kaatokännivasuri

        Jaa, vasuriressukat taas haaveilevat kulttuurikonttausministerin janoisesta paikasta. No, vasurin pullossa ei korkkia tarvita.....klunk..klunk.....


      • vasemmisto.vaalivoittoon
        Kaatokännivasuri kirjoitti:

        Jaa, vasuriressukat taas haaveilevat kulttuurikonttausministerin janoisesta paikasta. No, vasurin pullossa ei korkkia tarvita.....klunk..klunk.....

        No ehkäpä se kulttuuriministerin paikka annetaan jollekkin vihreälle kun Li ottaa kuitenkin sen pääministerin paikan.


      • Korkitonvasuri

        Ja jaakko laaksolle lahjusministerin salkku eikun lompakko.
        Koeta nyt vähän laittaa korkkia kiinni noille unelmille....heheheee


      • VanhaJaKokenutKaveri
        vasemmisto.vaalivoittoon kirjoitti:

        No ehkäpä se kulttuuriministerin paikka annetaan jollekkin vihreälle kun Li ottaa kuitenkin sen pääministerin paikan.

        Eiköhän pääministerin homma kuulu suurimmalle puolueelle joten Vasemmistossa Liin on sitä mahdotonta saada. Puolueennekin on samassa jonossa SKP:n kanssa vaikka sen suhteen perässä hiihtäjä.

        Parasta kansalle on oikeistohallitus koska oikeisto on se osa joka tuottaa uutta jaettavaa, vasemmisto ei siihen ole koskaan kyennyt vaan on vain jakamassa vanhaa uudelleen. Hyvinvoinnin lisääminen vaatii uutta jaettavaa sillä vanhat on jo jaettu.

        Viimeksi kaiketi Venezuela yritti vasemmiston keinoin jakamalla ölytulonsa vastineetta kansalle joka oli hetken onnellinen koska rahaa riitti joten töissäkään ei kannattanut käydä, ruokaa tuotiin ulkomailta ja oma ruuan tuotanto lamaantui menekkivaikeuksiin tuontiruuan subventoidun halvan hinnan vuoksi. Nyt öljyn hinta on laskenut eikä maassa ole sen enempää ruokaa kuin lääkkeitäkään. Se on tulos jos vasemmisto pääsee liikaa hääräämään!


      • Vasemmisto.paha.syöpä

        Vasemmisto on tuhonnut kokonaisia valtiota ja kansoja aatteellaan häpeilemättä.
        Ja nyt nämä yrittävät teeskennellä työläisen kaveria


      • porvariloiset
        VanhaJaKokenutKaveri kirjoitti:

        Eiköhän pääministerin homma kuulu suurimmalle puolueelle joten Vasemmistossa Liin on sitä mahdotonta saada. Puolueennekin on samassa jonossa SKP:n kanssa vaikka sen suhteen perässä hiihtäjä.

        Parasta kansalle on oikeistohallitus koska oikeisto on se osa joka tuottaa uutta jaettavaa, vasemmisto ei siihen ole koskaan kyennyt vaan on vain jakamassa vanhaa uudelleen. Hyvinvoinnin lisääminen vaatii uutta jaettavaa sillä vanhat on jo jaettu.

        Viimeksi kaiketi Venezuela yritti vasemmiston keinoin jakamalla ölytulonsa vastineetta kansalle joka oli hetken onnellinen koska rahaa riitti joten töissäkään ei kannattanut käydä, ruokaa tuotiin ulkomailta ja oma ruuan tuotanto lamaantui menekkivaikeuksiin tuontiruuan subventoidun halvan hinnan vuoksi. Nyt öljyn hinta on laskenut eikä maassa ole sen enempää ruokaa kuin lääkkeitäkään. Se on tulos jos vasemmisto pääsee liikaa hääräämään!

        Extyökkäri ei siis kehtaa enää omalla nikillään oikeistosontaansa levittää ... hehe heeheh ehhe


      • haiseva.oikeistovanhus
        porvariloiset kirjoitti:

        Extyökkäri ei siis kehtaa enää omalla nikillään oikeistosontaansa levittää ... hehe heeheh ehhe

        No en minäkään sosiaaliavuilla elävänä extyöloisena sitä kehtaisi tehdä.


      • vasuri.varas.valehtelija
        haiseva.oikeistovanhus kirjoitti:

        No en minäkään sosiaaliavuilla elävänä extyöloisena sitä kehtaisi tehdä.

        Mutta etpä vasuri-ressukka pystynyt kumoamaan totuutta vasemmiston teoista.
        ... hehe heeheh ehhe... hehe heeheh ehhe... hehe heeheh ehhe


      • vasuriTerroriTappajat
        porvariloiset kirjoitti:

        Extyökkäri ei siis kehtaa enää omalla nikillään oikeistosontaansa levittää ... hehe heeheh ehhe

        Olivatko neuvostoliiton hirmuteot Baltian maissa 1946- 1990 oikeistosontaa?
        Ainahan vasurit ovat olleet sairaita valehtelijoita.
        Ja nyt nämä yrittävät teeskennellä työläisen kaveria !


      • sairaan_tyhmät_porvarit
        vasuriTerroriTappajat kirjoitti:

        Olivatko neuvostoliiton hirmuteot Baltian maissa 1946- 1990 oikeistosontaa?
        Ainahan vasurit ovat olleet sairaita valehtelijoita.
        Ja nyt nämä yrittävät teeskennellä työläisen kaveria !

        Kerroppa nyt sitten yhdenkin suomalaisen vasemmistolaisen nimi, joka oli mainitsemissasi maissa tuolloin tekemässä hirmutekoja. Vai etkö ymmärrä edes mistä kirjoittelet?


      • vasuriTerroriTappajat
        sairaan_tyhmät_porvarit kirjoitti:

        Kerroppa nyt sitten yhdenkin suomalaisen vasemmistolaisen nimi, joka oli mainitsemissasi maissa tuolloin tekemässä hirmutekoja. Vai etkö ymmärrä edes mistä kirjoittelet?

        No miten olisi kaikki ne suomalaiset kommunistit jotka menivät venäjälle ym.
        Ja jotka osallistuivat kommunismin hirmutekoihin neuvostoliiton kätyreinä.

        Kerropa itse miksi Suomalaiset kommunistit eivät tuominneet neuvostoliiton tekoja Baltian maissa. Poskisuukkoja toki jaeltiin kommarien kesken.

        Vasuririkolliset eivät vaan osaa pyytää anteeksi tekojaan.


      • sairaan_tyhmät_porvarit
        vasuriTerroriTappajat kirjoitti:

        No miten olisi kaikki ne suomalaiset kommunistit jotka menivät venäjälle ym.
        Ja jotka osallistuivat kommunismin hirmutekoihin neuvostoliiton kätyreinä.

        Kerropa itse miksi Suomalaiset kommunistit eivät tuominneet neuvostoliiton tekoja Baltian maissa. Poskisuukkoja toki jaeltiin kommarien kesken.

        Vasuririkolliset eivät vaan osaa pyytää anteeksi tekojaan.

        En kysynyt kommunistin, vaan vasemmistolaisen nimeä. Ellet ymmärrä eroa, niin älysi on PVL:n natsipaskojen tasolla. Eli alle arvosteluasteikon.
        Ja et pystynyt mainitsemaan edes yhtä kommunistia, joka oli mainitsemissasi maissa tuolloin tekemässä noita "hirmutekoja". Eli olet vaan paskaa jauhava oikeistokakara.
        Ja missään tapauksessa Vasemmistoliitolla ei ole noitten asioiden kanssa mitään tekemistä.

        Poskisuudelmiahan kommunistien kanssa harrasti itse maajuhanien sankari Kekkonen. Joka myös hyväksyi Neuvostoliiton kaikki toimet kalju kiiltäen, koska se takasi hänelle lisää suukottelutuokioita venäläisten kommunistien kanssa.


      • vasuriTerroriTappajat
        sairaan_tyhmät_porvarit kirjoitti:

        En kysynyt kommunistin, vaan vasemmistolaisen nimeä. Ellet ymmärrä eroa, niin älysi on PVL:n natsipaskojen tasolla. Eli alle arvosteluasteikon.
        Ja et pystynyt mainitsemaan edes yhtä kommunistia, joka oli mainitsemissasi maissa tuolloin tekemässä noita "hirmutekoja". Eli olet vaan paskaa jauhava oikeistokakara.
        Ja missään tapauksessa Vasemmistoliitolla ei ole noitten asioiden kanssa mitään tekemistä.

        Poskisuudelmiahan kommunistien kanssa harrasti itse maajuhanien sankari Kekkonen. Joka myös hyväksyi Neuvostoliiton kaikki toimet kalju kiiltäen, koska se takasi hänelle lisää suukottelutuokioita venäläisten kommunistien kanssa.

        Poskisuudelmia tarjoavat vasurit kaikille.
        Lapsellista taas vasurilta kiertää raukkamaisesti puheenaihetta lätisemällä Kekkosesta.

        No miten olisi kaikki ne suomalaiset kommunistit jotka menivät venäjälle ym.
        Ja jotka osallistuivat kommunismin hirmutekoihin neuvostoliiton kätyreinä.

        Kerropa itse miksi Suomalaiset kommunistit eivät tuominneet neuvostoliiton tekoja Baltian maissa. Poskisuukkoja toki jaeltiin kommarien kesken.

        Vasuririkolliset eivät vaan osaa pyytää anteeksi tekojaan.


    • SOS.kusetushallitus

      Sote-ja maakuntauudistuksesta on kauan sitten kadonnut järki, ja nyt tehdään vain politiikkaa. Vain mieluisia asiantuntijoita kuullaan ja suuryritysten lobbarit ovat ravanneet eduskunnassa koko valmistelun ajan neuvomassa ministereitä. Kaikkein vähiten on kysytty niiltä, jotka tietävät asiasta eniten. Alan ammattilaiset on sivuutettu kokonaan.

      Olisi kannattanut kysyä. Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö Sosten julkaisema sosiaalibarometri kertoo, että alan ammattilaiset eivät usko soten onnistuvan. Heidän mielestään sote tulee epäonnistumaan kaikissa keskeisissä tavoitteissaan. Se ei vähennä eriarvoisuutta eikä kustannusten kasvua, se ei edistä joustavien hoitoketjujen syntymistä eikä turvaa lähipalveluja, ja sen aikataulu on liian kireä.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Hallituspuolueet ovat kehua retostaneet itseään niin kovalla äänellä, että omat korvat ovat menneet jo tukkoon.
      Sipilän kyykytyshallitushan on ottanut itselleen kaiken ansion yleismaailmallisen talouskasvun kehityksestä, ja pitää sen tuomia uusia työpaikkoja omien toimiensa tuloksena. Suomen Kiky-sopimus, työttömien määräaikaishaastattelut, aktiivimalli ja jättimäiset leikkaukset ovat siis saaneet koko maailman talouden nousuun.... hehehe ehheehhe heheheh

      • Suomenvihaajavasuri

        Vasurilla onkin tuskallinen paikka kun asiat menevät parempaan suuntaan.
        Vasurihan imee elinvoimansa kurjuudesta.


      • KansanvihaajaSipilä
        Suomenvihaajavasuri kirjoitti:

        Vasurilla onkin tuskallinen paikka kun asiat menevät parempaan suuntaan.
        Vasurihan imee elinvoimansa kurjuudesta.

        Vasenkätinen Sipilä kurjistaa tosiaankin päätyökseen työläisiä ja yhteiskuntamme heikoimpia jäseniä. Ja naama vielä vittumaisessa virneessä!


    • Filosoosia

      Ateistilla ei ole perusteita oikeudenmukaisuudelle, eikä ne usko altruismiin, eikä empatiaan, nämä kaikki on itseisarvoja, ei ne tarvi perusteita, eikä niitä voi johtaa materiasta, ne kuuluu ihmisyyteen, jos ne kielletään niin jäljelle jää vain ihmistoukka.

      • Ateisti

        Olet oikeassa. Kaikki uskovaiset on tolloja.


    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Olemme koko talven saaneet kuulla, että hallituksen toimien ansioista Suomi on nousussa. Vienti vetää, uusia työpaikkoja syntyy ja talous kasvaa kohisten. Pörssiyritykset jakavat tänä vuonna ennätysmäisiä osinkoja, ja jopa pelkkää jätevettä ja tappiota tuottava Terrafame palkitsee johtajiaan kymmenien tuhansien ja työntekijöitään satasen tulospalkkioilla. Rahaa näyttää olevan kaikkialla niin paljon, että ranteita pakottaa.

      Kun SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti vappupuheessaan pienimpiin eläkkeisiin sadan euron korotusta, niin raha loppui yllättäen. Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kiirehtivät tuomitsemaan Rinteen puheet populismiksi ja pelkiksi vaalipuheiksi. Eihän meillä oikeasti mitään rahaa ole. Valtiontalous on alijäämäinen ja velkaa tehdään koko ajan. Rinteen vaatimukset eivät ole realistisia, sanoo hallitus.

      Kävi kuten aina ennenkin, eli raha loppuu juuri siinä vaiheessa, kun sitä pitäisi antaa köyhille. Silloin muistetaan, että velaksihan tässä eletään ja verotus on niin ankaraa, että mistään kohtaa sitä ei voi kiristää.

      • populistiVasuriLoinen

        Vassun katkeruus on aina taattua laatua, mutta tuoko tuo surkea vollotus äänestäjiä?
        Vasurit jotka haukkuvat persuja populisteiksi, ovatkin näin vaalien alla päättäneet itse ryhtyä populisteiksi. Sehän onnistuu, koska vasureilla ei ole moraalia eikä omatuntoa.


      • SOS.kansankusetus.jatkuu
        populistiVasuriLoinen kirjoitti:

        Vassun katkeruus on aina taattua laatua, mutta tuoko tuo surkea vollotus äänestäjiä?
        Vasurit jotka haukkuvat persuja populisteiksi, ovatkin näin vaalien alla päättäneet itse ryhtyä populisteiksi. Sehän onnistuu, koska vasureilla ei ole moraalia eikä omatuntoa.

        Oikeistokakara paljasti taas typeryytensä luulemalla Rinnettä vasemmistolaiseksi. No mitä muutakaan oikeistolaiselta äpäräkakaralta voi odottaa ...


      • populistiVasuriLoinen
        SOS.kansankusetus.jatkuu kirjoitti:

        Oikeistokakara paljasti taas typeryytensä luulemalla Rinnettä vasemmistolaiseksi. No mitä muutakaan oikeistolaiselta äpäräkakaralta voi odottaa ...

        Nyt vasuri vihaa jo Rinnettä ja Demareita. Aivan mahtavaa, hehehheheeeeeeeee....

        No, Anttihan ei vasureita kaipaa hallitusneuvotteluihin.
        Voitte jatkaa räksyttämistä oppositiossa taas yhden kauden.

        Vassun katkeruus on aina taattua laatua, mutta tuoko tuo surkea vollotus äänestäjiä?
        Vasurit jotka haukkuvat persuja populisteiksi, ovatkin näin vaalien alla päättäneet itse ryhtyä populisteiksi. Sehän onnistuu, koska vasureilla ei ole moraalia eikä omatuntoa.


      • sairas.oikeistoideologia
        populistiVasuriLoinen kirjoitti:

        Nyt vasuri vihaa jo Rinnettä ja Demareita. Aivan mahtavaa, hehehheheeeeeeeee....

        No, Anttihan ei vasureita kaipaa hallitusneuvotteluihin.
        Voitte jatkaa räksyttämistä oppositiossa taas yhden kauden.

        Vassun katkeruus on aina taattua laatua, mutta tuoko tuo surkea vollotus äänestäjiä?
        Vasurit jotka haukkuvat persuja populisteiksi, ovatkin näin vaalien alla päättäneet itse ryhtyä populisteiksi. Sehän onnistuu, koska vasureilla ei ole moraalia eikä omatuntoa.

        Eihän ketkään muut Rinnettä ja SDP:tä vihaa kuin oikeistolaiset paskiaiset, jotka vihaavat muutenkin kaikkia työläisiä.


    • sos.idioottihallitus

      Nyt kun hallitus viilaa aktiivimallia, niin sen kannattaisi teettää laskelmat mallin kokonaiskustanuksista. Se laskelma tulisi osoittamaan, että hyödytön ja pelkkään rankaisemiseen perustuva aktiivimalli on myös erittäin kallis. Se on typerin tämän hallituksen aikaansaannos tähän asti, mutta onhan hallituksella vielä vuosi aikaa tehdä jotain vielä typerämpää.

      • vollotusvasuri

        Vassun katkeruus on aina taattua laatua, mutta tuoko tuo surkea vollotus äänestäjiä?


    • kyykytyshallitus.ei.opi

      Tälle nykyiselle kyykytyshallitukselle tuntuu olevan ihan mahdotonta ymmärtää perustuslain asema muun lainsäädännön pohjana. Siinä mielessä saattaa olla jopa hyvä, että hallitus törmää siihen jatkuvasti. Ehkä ja toivottavasti se vähitellen oppii, että perustuslaki on tehty paitsi määrittelemään lainsäädännön perusteet, niin myös suojelemaan ihmisiä ja koko valtiota kulloistenkin vallanpitäjien mielivallalta.

    • KansanvihaajaSipilä

      Sipilän oikeistohallitus leimaa työttömät laiskoiksi ja puolustaa sillä aktiivimallia.
      Sipilän oikeistohallitus leimaa työntekijät laiskoiksi ja puolustaa sillä hallituksen pyrkimyksiä heikentää irtisanomissuojaa.

      Sipilän oikeistolainen kyykytyshallitus on siis työläisvihamielisin hallitus sitten 1918 lahtarivallan.

    • kyykyttäjäSipilä

      Sipilä leikkasi suomalaisten mummojen sairaskulukorvauksia ja heti alkoi tulla Mayerille kymmeniä risteilijätilauksia ... Kyllä se Sipilä sitten "osaa" ........ heheh hehehe heheheh

      Kohta Sipilä varmaan leikkaa saattohoidossa olevien morfiinit niin työvoimapula nousee ihan järjettömäksi ... heheh heheh heheheh

    • työläistenvihaaja.Sipilä

      Kohta Sipilän kyykytyshallitus pääsee työttömien syyllistämisessä uuteen ennätykseen. Entinenhän on Jyrki Kataisen nimissä, kun hän vuonna 2007 juuri laman alla julisti, että jokaiselle työttömälle on olemassa työpaikka, ja on oma valinta, jos sitä ei ota vastaan.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Tämä Sipilän kyykytyshallitus on osoittanut poikkeuksellisen öykkärimäistä asennetta alusta lähtien. Kiky-sopimuksen hallitus kiristi uhkaamalla säätää vielä ankarammat pakkolait, ja aktiivimalli runnottiin läpi täysin keskeneräisenä varoituksista pittaamatta. Nyt kaikki ennakoidut uhkakuvat ovat osoittautuneet todeksi. Hallituksella tuntuu olevan käsittämätön halu mätkiä heikoimmassa asemassa olevia.

      Hallitus on ruvennut öykkäröimään myös eduskunnalle. Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat julistivat pari päivää sitten, että eduskunnalla ei ole asiaa kesätauolle ennen kuin sote- ja maakuntalainsäädäntö on saatu käsiteltyä. Nämä ryhmyrit unohtivat, että he tai edes koko hallitus eivät voi määräillä eduskuntaa. Hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta, mutta hallitus tuntuu käsittäneen tämänkin toisin päin.

      • Sipilän.kyykytyshimot

        Diktaattori Sipilä elää kuin viimeistä päivää, koska tietää hallituksen kohta kaatuvan ja yrittää nyt vielä kyykytyshimossaan saada alle 30v työntekijät orjatyöläisiksi.
        Kyykytyshallitus on nimensä ansainnut!


    • vasemmisto.vaalivoittoon

      Hienoa seurata kuinka porvarit kilpailevat toistensa kanssa. Voittaako kepulien maakunta- ja maataloustukien kasvatusahneus kokkareiden valinnanvapaus- ja yksityistämisahneuden?

      Todennäköisesti ja toivottavasti nämä ahneuden perikuvat kaatavat oman kyykytyshallituksensa ja me hallituksen kyykyttämät työläiset pääsemme sitten äänestämään vihervasemmistohallituksen valtaan.

    • sairas.oikeistoideologia

      Työministeri Jari Lindström satuilee, että hallituksen kaavailema ilman perustetta määräaikaisuudet alle 30-vuotiaille salliva laki, onkin positiivista syrjintää, jolla helpotetaan nuorten töihin pääsyä. ... Heheh hehehe ... Täyttä skeidaa. Nuorten pois potkimistahan se vaan helpottaa.
      Eipä ole ensimmäinen kerta, kun tämä hallitus antaa heikommassa asemassa oleville selkään ja sanoo sen olevan selkäänsä saavan etu. Työttömien hyödyksihän aktiivimallin tukileikkurinkin sanotaan olevan.

    • SOS.kansankusetus.jatkuu

      Talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeri Seppo Orjasniemi sanoo, että hallituksen toimilla ei työllisyyteen ole käytännössä mitään merkitystä:

      – Näillä erilaisilla kannustinjärjestelmiin puuttumisilla on positiivinen vaikutus työllisyyteen ylipäätään, mutta mittaluokkaa on vaikea arvioida. Enemmän työllisyyskasvu johtuu siitä, että talouskasvu on päässyt vauhtiin.

      Tottahan se on, että talous kasvaa, mutta ei se hallituksen ansiota ole. Verrokkimaissa työllisyys lähti kasvuun jo paljon ennen Suomea, mutta se on näköjään sivuseikka silloin, kun hallitusta pitää kehua.

    • SOS.kyykytyshallitus

      Sipilän kyykytyshallituksen "saavutuksia":

      Pakkolait, työntekijöiden aseman heikennykset, lomarahojen leikkaus, leikkaukset ihmisten arkeen, työttömyysturvaleikkaukset eli aktiivimalli, irtisanomissuojan heikennykset, ikuinen koeaika nuorille työntekijöille, koulutuslupauksen pettäminen, koulutuksesta ja osaamisesta leikkaaminen.

      Nämä hallituksen ”kärkihankkeet” ovat toteutuneet. Lisäksi ollaan toteuttamassa se varsinainen kärkihanke eli terveydenhoidon yksityistäminen sote- ja maakuntauudistuksella.

    • dfgdfgdfooy

      Miksiköhän koulutuksesta on leikattu merkittäviä summia tällä ja jo edellisellä hallituskaudella?
      Syynä on hallitukset, joissa Kokoomus on ollut määräävässä asemassa.

      Oikeisto ei vaan tajua sitä, että koulutuksesta säästäminen tulee kalliiksi myöhemmin.
      Lapset ja nuoret ovat tärkein asia, mihin me voimme rahamme laittaa. Meillä ei ole toista kohdetta, millä olisi yhtä kauaskantoiset vaikutukset. Ja silti oikeisto lahjoittaa näitäkin varoja tukina hyvinvoiville yrityksille ja maajusseille.

    • sairaan_tyhmät_porvarit

      – Vaikka meillä on kuinka viisaita ihmisiä istumassa ja pohtimassa tätä, niin ei kukaan pysty näkemään kaikkea.

      Näin hämmästelee työministeri Jari Lindström tietoa aktiivimallin vaikutuksista oman entisen ammattiliittonsa Paperiliiton työttömiin jäseniin. Leikkaus puree liki 77 prosenttiin liiton työttömistä jäsenistä. Tälle hallitukselle tavalliseen tapaan Lindström uskoo kuitenkin, että aktiivimallia saadaan viilattua paremmaksi, kunhan saadaan lisää työkaluja.

      Niin, kukapa tosiaan olisi osannut arvata, että aktiivimalli toimii leikkurina? Kukapa olisi arvannut, että se toimii alueellisesti epätasa-arvoisesti? Kukapa olisi osannut aavistella, että aktiivisuuden täyttämiseksi hyväksyttävissä töissä ja koulutuksessa olisi jotain epäselvää?

      Ainakin kaiken tämän osasivat nähdä yli 150 000 aktiivimallia vastustavan kansalaisaloitteen allekirjoittajaa, oppositio, lukuisat asiantuntija ja jopa perustuslakivaliokunta, joka huomautti juuri alueellisesta epätasa-arvoisuudesta. Sinänsä on outoa, että aktiivimalli läpäisi perustuslakivaliokunnan juuri tuon alueellisen epätasa-arvon takia. Sehän asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan lain edessä, kun joillain paikkakunnilla löytyy helpommin pätkätöitä ja koulutusta kuin joillain toisilla.

    • työväenvihaaja.Sipilä

      Kun Sipilän kyykytyshallitus säästää, niin se vähät välittää säästön kohteiksi joutuvista. Brittitukimus osoittaa, että ihmisten rankaiseminen pienentämällä tai epäämällä sosiaalietuuksia ei auta työllistymään. Se vain ajaa ihmiset köyhyyteen, heidän terveytensä heikkenee ja saa jotkut jopa turvautumaan rikollisuuteen henkensä pitimiksi.

      Aktiivimallissa on niin paljon vikoja, että sitä ei olisi pitänyt koskaan säätää. Se toimii kuitenkin päätarkoituksensa mukaisesti aktiivisena tukileikkurina, joka säästää työttömyysturvamenjoa. Ihan kuten hallitus esityksessään kertoi.

    • sairas.oikeistoideologia

      Eihän oikeistolaisten sydämissä ole edes sellaista "vikaa" kuin inhimillisyys. Siksi Orpot ja Kosket ovatkin Kokoomuksen puolueen johdossa!

      • SataMiljoonaaTodistajaa

        Ottaen huomioon kommunismin uhrien määrän, 100 miljoonaa tapettua,
        ei vasurin kannattaisi puhua inhimillisyydestä.
        Kommunismi kun on ruttoakin pahempi sairaus.


      • sairas.oikeistoideologia
        SataMiljoonaaTodistajaa kirjoitti:

        Ottaen huomioon kommunismin uhrien määrän, 100 miljoonaa tapettua,
        ei vasurin kannattaisi puhua inhimillisyydestä.
        Kommunismi kun on ruttoakin pahempi sairaus.

        Koska et ymmärrä edes kommunismin ja Vasemmistoliiton eroa, niin sinun kannattaisi pitää typeryytesi ihan omana salaisuutenasi.


      • SairaatMurhaajaVasurit
        sairas.oikeistoideologia kirjoitti:

        Koska et ymmärrä edes kommunismin ja Vasemmistoliiton eroa, niin sinun kannattaisi pitää typeryytesi ihan omana salaisuutenasi.

        Koska et itse ymmärrä että kommunismi ja Vasemmistoliitto on sama asia , niin sinun kannattaisi pitää typeryytesi ihan omana salaisuutenasi.
        Jatkossa valehtele vähemmän !!!


    • Sairas.vasurihomotus

      Vasemmistoliitto luotiin vuonna 1990 Suomen Kansan Demokraattisen Liiton ( SKDL ) ja Suomen Kommunistisen Puolueen( SKP ) pohjalle. Kyseisen vuoden lopulla myös Demokraattisen Vaihtoehdon kansanedustajat liittyivät puolueeseen.

      Aika ikävä fakta vasurin kannalta.............

      • sairas.oikeistoideologia

        Mitäs ikävää tuossa nyt on?
        Lueppa ja koita ymmärtää Vasemmistoliiton periaateohjelma, niin huomaat ettei siellä ole tavoitteena kommunismi eikä sen levittäminen. Ne on vain oikeiston levittämää valheellista propagandaa, ja johon uskoo vain vajaa-älyiset tollot. Josta sinä olet oiva esimerkki.

        Nimimerkkisi paljastaa muitakin pelkotilojasi...


    • Sairaskommari

      No sinullepa tulikin kova kiire selittämään asioita MH-17 tyyliin. Oletkin itse se vajaa-älyinen tollo, jonka pelkotiloja käytetään hyväksi. Käyttämäsi nimimerkit osoittavat ette ole täysin terve.

      • oikeistokakaran.itkut

        Heheeh ... älysi ei pollaasi paljoa pakota, kun kirjoittat noin ja käytät itse nimimerkkiä "sairaskommari" ... heheh heheh hehehe heheheh ....


    • Sipilän.idioottihallitus

      Sipilän kyykytyshallitus on painanut SOTEa eteenpäin kuin silmälapuilla varustettu ravihevonen. Asiantuntijoiden varoituksia ei ole kuunneltu, kaikki ikävät faktat on sivuutettu ja päämääränä on ollut asian vieminen maaliin, koska sen eteen on jo tehty niin paljon työtä. Hallitus on aikaa ja rahaa säästelemättä syyllistynyt juuri siihen, mistä perustuslakivaliokunta sitä moittii. Se on yrittänyt saada eduskunnan ja perustuslain valvonnan pakotettua tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymaan esityksensä ainoana vaihtoehtona. Nyt tämä varaslähtö uhkaa kostautua.

      Valmisteluun käytetyillä rahoilla olisi voitu lyhentää terveyskeskusten jonoja melkoisesti.

    • hallitus.vaihtoon

      Kiitti vaan v-tusti porvarihallitus leikatusta työttömyyskorvauksestani. Se ei auttanut työpaikansaannissa pätkääkään.

    • kepulien.varasliiga

      Sipilä ajaa sekä kaupunkien että syrjäseutujen veronmaksajien rahoja ensisijaisesti pääomasijoittajille, joissa voi olla paljon sekä ulkomaalaisia keinottelijoita että kotimaisia puolueita rahoittavia kapitalistikavereita: tulevia sote-miljonäärejä.

    • kyykyttäjäSipilä

      Sipilän kyykytyshallituksen mukaan kansan hyvinvointi turvataan lisäämällä heikoimmassa asemassa olevien pahoinvointia.
      Työttömät kannattaa laittaa tekemään vaikka jotain täysin hyödytöntä, kunhan vain eivät makaa laiskana kotisohvilla. Juuri tätä työttömien laiskuuutta on haluttu viime vuosina korostaa niin paljon, että yllättävän monet uskovat sen ja marmattavat jatkuvasti juuri heidän verorahoillaan elätettävistä laiskoista työttömistä.

    • lahtarien.perilliset

      Hallituksen mielestä kansalaiset tarvitsevat vain kaiken parantavaa raippaa ja päälle kulaus karenssia!

      • vittuuntunut

        Oikeistohallitus vihaa työläiskansaa ja rakastaa porvarien eliittipossuja!


    • työläistenvihaaja.Sipilä

      Tällä hallituskaudella on käytännössä jo tuhottu työttömyysturva aktiivimalli ykkösellä, ja nyt hallitus aikoo tuhota sen viimeisetkin rippeet aktiivimalli kakkosella. Sen lisäksi tuhotaan työsuhdeturva poistamalla irtisanomissuoja pienissä yrityksissä työskenteleviltä ja luodaan nuorten pätkätyöläisten pysyvä armeija sallimalla alle 30-vuotiaiden, kolme kuukautta työttöminä olleiden määräaikainen palkkaaminen ilman mitään perusteita.

      Tarkoittaa sitä, että jos ja kun Sipilän kyykytyshallitus kaatuu, niin rehellinen työväki ainakin iloitsee!

    • hallitus.vaihtoon

      Suomessa työmarkkinat on tuhottu täydellisesti EK-mafian toimesta. Normaali palkkatyö on nykyään poikkeus, sen sijaan otetaan palkattomia harjoittelijoita, tehdään nollatuntisopimuksia, pidetään puoli vuotta koeajalla ja vaihdetaan toinen halpatyöntekijä tilalle, aktivoidaan, kuntoutetaan, palkkatuetaan, teetetään töitä 9 eurolla/päivä. Ja kaikkea muuta paitsi maksetaan palkkaa.

      Tämä olisi surkuhupaisaa, ellei kyse olisi näin vakavasta asiasta. Miten voi olla tällaisia tomppeleita päättämässä asioista vuosikymmenestä toiseen? Nykyinen hallitus on toki pahin tähänastisista, mutta ei edellistenkään touhuissa ole mitään kehumista. Lainsäädäntö on nyt jo ala-arvoista paskaa.

    • mummeli.maalta

      Vasemmistoiitto on inhimillinen ja oikeudenmukainen. Siksi minäkin äänestän aina vasemmistolaista ehdokasta!

    • työväenvihaaja.Sipilä

      Aktiivimalli leikkaa yhä useamman työttömän tukea, kuten oli tosiasiallinen tarkoituskin. Aktiivimalli kakkonen tulee aiheuttamaan karenssisuman, kuten on tarkoituskin. Hallituksen tavoitteena on saada työllisyystilastot näyttämään tavoitteen mukaiselta ja säästää siinä sivussa työttömyysturvamenoja. Samalla kasvaa toimeentulotuen tarve, mutta se on kokonaan toinen tilasto, josta ei kerrota samassa yhteydessä.

      Muistakaa tämä, kun seuraavan kerran uutisoidaan työllisyystavoitteen saavuttamisesta tai peräti ylittämisestä.

    • kepulien.varasliiga

      Kepulien jättihuijaus nimeltä Talvivaara-Terrafame

      Kaivoksessa piti olla täysin suljettu vesikierto. Ei ole, ei ole koskaan ollut eikä ole ollut tarkoituskaan olla. Se oli osa tarinaa, joka kehitettiin tämän pelkkää ympäristösaastetta tuottavan kaivoksen oikeuttamiseksi.

      Nyt tutkijoillekin on selvinnyt, että jatkuva suolan pumppaaminen vesistöön muuttaa järvet suolaisiksi. Suolavesi ei tietenkään jää niihin lähijärviin, vaan valuu vedenjakajalla olevasta kaivoksesta juotavaksi Ouluun ja Kuopioon.

      Oikeus on tuominnut Talvivaara Oy:n maksamaan korvauksia ympäristövahingoista, mutta niitä rahoja ei koskaan saada. Talvivaara Oy on mennyt konkurssiin, ja sen toimintaa jatkava Terrafame ei ole vastuussa edeltäjänsä tekemisistä. Jos vesistöjä aiotaan joskus puhdistaa, niin se tapahtuu valtion eli veronmaksjien kustannuksella. Samaan aikaan kaivokseen kaadetaan lisää verorahoja, koska tuottavaksi sitä ei saada millään vippaskonstilla.

    • porvariloiset

      EK-mafian himoitsema ilmaistyö on umpikuja. Ilmaistyöntekijä ei ole osa mitään yhteiskuntaa. Vain tilinauha ja palkkapussi osallistaa yhteiskunnan toimintoihin, koska kaikki pelaa rahalla. Siihen nuoreen pitäisi heittää yhteiskunnan rahaa ja kouluttaa ammattiin sen sijaan, että rahaa haaskataan yrittäjiin, jotka eivät koskaan palkkaa ketään.

      Ennen vanhaan oli kisällejä ja mestareita ja oppisopimuksia. Yritystukea ja piilotukea pitäisi maksaa vain niille, jotka sitoutuvat työntekijään.

    • Hakkaraisen.sauna-asunto

      Jos kansalainen asuu saunassa, niin hänellä on siihen oikeus ja niin on kansanedustajallakin.
      Mutta jos kansalainen erehdyttää viranomaisia hakemalla väärin perustein asumistukea saunassa asumiseen, niin hän joutuu oikeuteen petoksesta. Mutta miksi ei kansanedustaja?

    • kyykyttäjäSipilä

      Oikeistohallitus on nyt ruoskinut köyhiä, työttömiä, sairaita, eläkeläisiä, koululaisia ja opiskelijoita jo kolme vuotta. Ja silti valtio ottaa vaan lisää lainaa, koska rikkaiden verohelpotukset pitää jotenkin korvata. Ja Sipilä kehuskelee vielä asialla. Hyi s-tana mitä tekopyhyyttä!

      • sairas.oikeistoideologia

        Sitähän se hallitus yrittää saada aikaan – että ihmiset eroaisivat ammattiliitoista ja ammattiliittojen jäsenpohjan pudotessa myös niiden vaikutusvalta heikkenisi.
        Ei se ole liittojen vika, että hallitus tekee paskoja lakeja, joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin tuottaa ilmaista orjatyövoimaa kavereiden firmoille valtion maksaessa kulut.


    Ketjusta on poistettu 52 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe