EPIGENEETTINEN SÄÄTELY JA YKSILÖN KASVONPIIRTEET

Tuoreen tutkimuksen mukaan mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ihmisen kasvonpiirteiden muovautumisessa. Tätä uniikkia ominaisuutta säätelevät histonien epigeneettiset markkerit, joihin ympäristön signaalit vaikuttavat.

Histonit ovat DNA:n pakkaajaproteiineja, joiden ympärille DNA kiertyy mahdollistaen biologisen informaation tehokkaan kompression. Histoneihin ja niiden 'häntiin' solu voi kirjoittaa epigeneettisiä merkintöjä, joista yleisimmät ovat metylaatio- ja asetylaatiomarkkerit. Merkinnät ohjaavat solua valitsemaan oikeat dna-jaksot genomista. Ne toimivat eräänlaisena biologisena viivakoodijärjestelmänä ja ylläpitävät pitkäkestoista epigeneettistä muistia, mahdollistaen ominaisuuksien periytymisen useiden, jopa kymmenien sukupolvien päähän. Histonien metylaatiolla solu myös säätelee proteiinituotantoa analogisen informaationkäsittelyn periaatteella. Alkionkehityksen aikana koodaamattomat RNA-molekyylit tuovat tarvittavan epigeneettisen informaation histonimerkintöjä varten.

Satunnaisilla geneettisillä mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ekologisen adaptoitumisen tai yksilöllisten ominaisuuksien kanssa. Histonien epigeneettiset markkerit ylläpitävät informaatiota myös muista ominaisuuksistamme, kuten ihon ja silmien väristä, pituudesta, luuston ja kallon muodosta jne. Mekanismi on huikean monimutkainen signaaleihin perustuva järjestelmä ja todistaa suunnittelun ja luomisen puolesta.

Evoluutioteoria on ateistien iltasatu. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

8

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • EI_JATKOOOON

        Huoh...

        Niin. Humpuukiblogisi "artikkelit" eivät ole viitteitä muuhun kuin plagioimaasi pseudotieteelliseen pilailuun.

        PS. HUUTO-OTSIKKOSI EIVÄT SAA KETÄÄN LUULEMAAN, ETTÄ SINULLA OLISI OIKEAA ASIAA.


      • Dvdbbejh

        Taitaa RoT:lla olla loppuliuku psykoosiin. Sen verran maanista on tällä hetkellä.


    • Kysyn aivan vakavissani, että mietitkö ollenkaan kirjoituksiasi laajemmassa kontekstissa, vai kirjoitatko suu vaahdossa hurmoshengessä ajattelematta mitään, jos vastaan tulee tuore tutkimus epigeneettisen säätelyn vaikutuksista? Etkö ikinä käsittele tai pyri sisäistämään saamiasi vastauksia, ja yritätkö ikinä edes hahmottaa mitä toiset argumentoivat? Tai turha näitä on kysellä, kun kirjoituksesi ja jatkuva olkiukkojen rakentelusi kertovat jo vastauksen.

      En ymmärrä, miten sinä et jatkuvasta rautalangasta vääntämisestä huolimatta käsitä, ettei kukaan kuvittele geenien toimivan täysin satunnaisesti ja lukemattomien ominaisuuksien ja piirteiden syntyvän jokainen kerta yksilöllisten mutaatioiden seurauksena. Minäkin olen takonut kalloosi kohta kaksi ja puoli vuotta, että epigeneettinen säätely on mukana jollain tasolla hyvin suuressa osassa geenien ilmentymisprosessia, ja tämä säätely on täysin välttämätöntä alkionkehityksen varhaisimmista hetkistä lähtien. Se on kaikille selvää, että epigeneettiset tekijät toimivat vuorovaikutuksessa sekä ulkoisten että sisäisten ympäristötekijöiden kanssa, ja mahdollistavat näin tietyn asteisen nopean reaktiotivasteen ja siitä seuraavan mahdollisen adaptoitumisen.

      Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kaiken takana suuressa mittakaavassa olisi geenit ja niiden erilaisissa DNA-sekvensseissä tapahtuvat muutokset. Muutokset noissa DNA-alueissa ja niiden erilaiset kombinaatiot ovat sen taustalla, että minkälaiset muun muassa kasvojen peruspiirteet, ihonväri, pituus, silmien ja hiusten väri sekä rakenne tiettyyn haploryhmään kuuluvalla väestönosalla keskimäärin on. Näihin kaikkiin ominaisuuksiin ja yksilöllisiin eroihin vaikuttaa sitten geenien ilmentymisen säätely, joka tapahtuu kasvojen yksilöllisten piirteiden osalta uuden tutkimuksen mukaan suurelta osin histonien modifikaatioista johtuvista kromatiinin rakenteen muutoksista useiden geenien promoottori- ja vahvistaja-alueilla. Vastaavasti epigeneettinen säätely vaikuttaa jossain määrin esim. pigmentin sävyyn, mutta se ei itsessään sitä määritä tai kykene muuttamaan.

    • "Tuoreen tutkimuksen mukaan mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ihmisen kasvonpiirteiden muovautumisessa."

      Mutta entä geenit, Tomi? Mikä selittää sen että lapset muistuttavat ulkonäöltään vanhempiaan? Selittyykö asia lasten vanhemmiltaan perimillä geeneillä, vai sillä mitä feromoneja (?) lasten äiti on raskauden aikana (?) haistellut?

      • //Mikä selittää sen että lapset muistuttavat ulkonäöltään vanhempiaan?//

        Kiitos asiallisesta kysymyksestä. Ominaisuudet asetetaan paikoilleen alkionkehityksen alkuvaiheissa, jolloin erityisesti pitkät ei-koodaavat RNA-molekyylit välittävät epigeneettiset markkerit histonien häntiin. Myös monet muut ei-koodaavat RNA-molekyylit vastaavat epigeneettisestä uudelleenohjelmoinnista . Näitä ovat esim. microRNA:t. Siemennesteessä on tuhansia erilaisia RNA-molekyylejä, jotka vaikuttavat tulevan yksilön ominaisuuksiin. Äidin ex-puolison jättämä RNA-materiaali voi vaikuttaa tulevan lapsen ominaisuuksiin, vaikka lapsen DNA olisi lähtöisin uudelta mieheltä.

        Histonimarkkerit muodostavat biologisen osoitetietojärjestelmän, joka pitkälti määrittelee kromatiinin muodon ja sitä kautta vaikuttaa geenien aktiivisuuteen.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Mikä selittää sen että lapset muistuttavat ulkonäöltään vanhempiaan?//

        Kiitos asiallisesta kysymyksestä. Ominaisuudet asetetaan paikoilleen alkionkehityksen alkuvaiheissa, jolloin erityisesti pitkät ei-koodaavat RNA-molekyylit välittävät epigeneettiset markkerit histonien häntiin. Myös monet muut ei-koodaavat RNA-molekyylit vastaavat epigeneettisestä uudelleenohjelmoinnista . Näitä ovat esim. microRNA:t. Siemennesteessä on tuhansia erilaisia RNA-molekyylejä, jotka vaikuttavat tulevan yksilön ominaisuuksiin. Äidin ex-puolison jättämä RNA-materiaali voi vaikuttaa tulevan lapsen ominaisuuksiin, vaikka lapsen DNA olisi lähtöisin uudelta mieheltä.

        Histonimarkkerit muodostavat biologisen osoitetietojärjestelmän, joka pitkälti määrittelee kromatiinin muodon ja sitä kautta vaikuttaa geenien aktiivisuuteen.

        Savuverhon sumutukset eivät auta tässä vaiheessa. Yrität tuolla muka-tieteellisellä sepostuksellasi ilmeisesti selittää ettei ole merkitystä mitä geenejä yksilöt perivät, kun muilla asioilla on tärkeämpi merkitys. Eli että termostaatit lämmittävät taloa, eivät lämmönlähde. Poista talosta patterit ja jätä termostaatit "lämmittämään", katso miten käy. Sama juttu geenien kanssa.

        Mikähän siinä on että kun sekä vanhemmalla että jälkeläisellä havaitaan sama ominaisuus, myös tuon ominaisuuden aiheuttava dominoiva geeni / alleeli löytyy molemmilta? Onko kyse samanlaisten feromonien nuuhkimisesta vai siitä että molemmilla on saman ominaisuuden aiheuttava dominoiva alleeli?

        Ja mikä tärkeintä: epigeneettinen periytyminen on sekin evoluutiota, koska biologinen evoluutio tarkoittaa biologista muutosta. Joka ikinen kerta kun sitä Tomi kerrot biologista muutosta aiheuttavista tekijöistä, sinä kerrot biologisen evoluution mekanismeista. Ymmärrätkö? Olet evoluution sanansaattaja, et mielikuvitusrakastettusi. Joku voisi jopa ajatella sinun toimivan Saatanan palkkalistoilla lahjakkaan ja sinnikkään kristinuskon vastaisen työsi johdosta.

        Biologisen evoluution tarkoitus on antaa eliöille mahdollisuus sopeutua ympäristön vääjäämättä muuttuviin olosuhteisiin. Tietämättömien paimentolaisten hahmottelemasta fiktiosta on turha etsiä tietoa tästä, koska siellä ei sitä ole. Raamatun kirjoittajilla ei ollut pienintäkään käryä ympäristöjen muutoksista eikä siksi myöskään eliöiden tarpeesta sopeutua siihen. Siksi Raamatussa vitsaillaan mm. "lajinmukaisuudesta", siitä kuinka "Jumala" - ymmärtätön idiootti - muka loi lajit muuttumattomiksi.

        Mielenkiintoista on myös se millä tavoin geenien mutaatiot vaikuttavat ja eivät vaikuta, ja vieläpä samaan aikaan: jos geenin mutaatio sattuu olemaan neutraali tai positiivinen, geeni ei vaikuta yksilön ominaisuuksiin millään tavalla. Mutta silloin kun geenin mutaatio on negatiivinen, se vaikuttaakin! Mainio esimerkki millaiseen älylliseen limboon luokanopettajakoulutuksella genetiikkaan tutustuneet seurakuntatieteilijät parhaimmillaan kykenevät, ja ihan pyytämättä. Tuollaiset ristiriidat ja kaksoisstandardit kun eivät ymmärtämättömän päätä pakota.


    • PidähänLomaa

      Alat hiljelleen mennä sen rajan yli, jonka jälkeen lataamo odottaa. Maanisuutesi ei ole enää tervettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      329
      4019
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      24
      2256
    3. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      20
      1483
    4. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      39
      1384
    5. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      33
      1336
    6. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      24
      1268
    7. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      125
      1218
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      81
      1202
    9. Älkää käyttäkö tunnisteita

      Täällä pesii muutama mt-tapaus, joka alkaa esittää teitä ja pilaa välinne kaivattuun. Alat kuvitella että se kaivattusi
      Ikävä
      36
      1111
    10. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      49
      1100
    Aihe