Sydänkohtauksen pelko nuorella

cgnvmhbjnk

Eli tällä hetkellä pelkään sydänkohtausta. Kaikki alkoi siitä kun viime vuoden loppupuolella sain ensimmäisen paniikkikohtaukseni kun ajattelin että voin saada milloin tahansa sydänkohtauksen. No menin seuraavana päivänä käymään päivystyksessä jossa otettiin sydänfilmi ja verikoe jotka olivat normaalit. Seuraavina viikkoina kuitenkin koin silloin tällöin sydämmentykähdyksiä jotka tosin menivät melko nopeasti ohi. Nyt viime viikolla ei ollut muuta kuin lievää puutuneisuutta vasemmassa rinnassa ja vasemman käden ranteessa. Olen lukenut netistä ahdistuksesta jossa kerrotaan samanlaisista tuntemuksista. Voisiko kyseessä olla vain ahdistus? Elämä on mennyt viime vuosina niin huonosti että on tullut otettua alkoholia vähän liikaakin ja kunto on huono. Nyt kuitenkin olen jo alkoholin jättänyt ja pikkuhiljaa alkanut liikkumaan. Liikuntaa estää juuri tuo jatkuva sydänkohtauksen pelko kun rasitushan voi sen käynnistää? Onko täällä muita samojen asioiden kanssa kamppailevia/kamppaileita.

Niin ja tänä vuonna aloitin uudessa työpaikassa jossa otettiin verikoe jonka arvot olivat hyvät paitsi maksa arvo, joka sekin osoittautui hyväksi uuden verikokeen myötä.

7

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samahomma

      Itsellä täysin samanlaisia oireita ollut jo melkein kaksi vuotta, eikä loppua näytä tulevan.

      Lääkäreillä ravattu, mutta ikinä ei mitään löydy (mikä vaan tietenkin on hyvä juttu:D).

    • zaidaK

      Hei ! Kuulostaa esimerkiksi ahdistukselta. Kun ahdistusta kerääntyy tarpeeksi, se voi hetkittäin aiheuttaa paniikkihäiröitä, joka puolestaan vaikuttaa verenkiertoon kun sydän alkaa tykyttää.
      Tulee tunne, ettei saa happea ja päässäkin voi alkaa "sumeta" ohimenevästi.
      Ne "kohtaukset" ovat kuitenkin lyhyitä, muutaman minuutin pituisia, eikä niitä tarvitse pelätä vaikka ne tuntuvatkin pelottavilta.
      Olen kokenut pahaa ahdistusta ja paniikkihäiriöitä usean vuoden.
      Monesti luulin kuolevani niihin kohtauksiin.
      Nyt olen voiton puolella, ilman lääkitystä.
      Murheet, huolet, stressi voivat aiheuttaa monenmoista fyysistä oiretta, joita pelästyy.

      Hyvä, kun olet alkoholin heivannut ja alkanut liikkumaan. Se tulee auttamaan psyykkisestikin sinua
      kunnon kohotessa !
      Jos sydän herkästi temppuilee, kannattaa liikunnan kanssa edetä suht'kevyesti.
      Itsellänikin pahimmillaan jo puolen tunnin kävely sai muljahduksia ja epäsäännöllistä sydämenrytmiä aikaan rintakehässä ja palleassa. Ne ovat lieventyneet, kun olen käsitellyt ongelmiani ja mieleni on rauhoittunut.

      Mielen tasapaino on tärkeää. Yritä ottaa rennosti, sinullahan on mahdollisuus (ja syytä) mennä uudestaan tutkimuksiin, jos oireet eivät laannu aikaa myöten.

      • Aloittaja234

        Se on kumma kuin tuo ahdistus aktivoitui vasta ensimmäisen paniikkikohtauksen jälkeen. Nyt on tosin jo helpottanut mitä nyt välillä tuntuu outoa kireittä vasemmalla puolella rinnassa(sydämen kohdalla) ja samaan aikaan vasemman käden ranteessa tai sormissa


    • ZaidaK

      Hei aloittaja ! Minulla kävi juuri niin, että ensimmäisen paniikkikohtauksen jälkeen tilanne alkoi paheta. Aloin pelätä uutta kohtausta. Siksi ahdistuskin lisääntyi. Taustalla oli elämäntilanteeseen liittyviä ongelmia ja sitten vielä alkaa pelätä kohtauksia (kuolemaakin) , siinä on psyykelle taakkaa kylliksi. Tulee kierre. Siksi neuvon sinua ottamaan rennosti, että saisit kierteen katkaistua.

      Sydän on aika keskellä rintakehää, vain hieman vasemmalla, vastoin ihmisen luuloja se ei ole vasemmalla puolella kokonaan.

      Jos sinua vakavasti häiritsee ajatus, että sydämessäsi on vikaa, sydänultratutkimus selvittäisi sen.
      Se on täysin kivuton vajaan puolen tunnin tutkimus, riippuen kuinka laajasti tutkitaan.
      Tiedätkö ultratutkimukset ? Ne tehdään päältä, iholta. Ei mennä sisälle elimistöön.

      Ymmärrän huolestuneisuutesi, koska kaikissa artikkeleissa sanotaan, että sydänvaiva voi aiheuttaa juuri vasemmalle puolelle ja vasempaan käteen "puutumisen" tunnetta.
      Kauanko sinulla on ollut sitä ja missä tilanteessa sitä esiintyy vai melkein koko ajan ?

      Sydän kestää ihmeen paljon. Minulla on tuntikausien kivuliaita rytmihäiriöitä ja ties mitä, mistä ei ole saatu selkoa, mitä ne on, koska oire pitää olla päällä kun tutkitaan.
      On ollut lähtöjä ambulanssilla sairaalaan, mutta koska kohtaus on jo laantunut sinne päästessä, ei ole voitu löytää vikaa, joka on siis toiminnallien. Eikä siis lääkitystäkään voi antaa. Vain beetasalpaajaa minulla on.
      Kun sydän alkaa liikaa tykyttää, se hillitsee tykytystä, sydämensykettä.
      Sydämeni on ultrattu kaksi kertaa. Se on todettu terveeksi.
      Silti voi saada "kauheita kohtauksia". Usein se paniikkihäiriötä.

      sydän on ainoa elin joka reagoi tuntemuksiin ja tunteisiin välittömästi.
      Kun hermostumme, aivoista lähtee impulsseja lisämunuaisiin, joista lähtee adrenaalia "piiskaamaan" sydäntä. Sydämeen tulee häiriöitä. Syke nousee, rytmi voi mennä sekaisin.

      Koska veri kuljettaa happea joka puolelle elimistöön, sydänhäiriössä sydän ei pumppaa verta joka puolelle tarpeeksi ja tunnemme sen esimerkiksi hengitysahdistuksena, koska keuhkoissa ei verta tarpeeksi.

      Jos oireesi johtuvat paniikkihäiriöstä, älä pelkää kohtausta, se laantuu noin viidessä minuutissa !
      Niin pian jo helpottaa. Siihen ei kuole. Älä pelkää sitä.
      Voin sanoa tämän varmaankin satoja kohtauksia kokeneena.

      Mielenrauhasi takia harkitse sydänultraa ! Ihan hyvä se olisi tehdä, koska sinulla on tuntemuksia vasemmalla puolella. Ei se silti tarkoita, että mitään on vialla.
      Siihen on vaikea päästä kunnallisesti kylläkin.
      Mutta mene terveyskeskuslääkärille kysymään ja kertomaan oireistasi tai työterveyteen.
      Työterveyden kautta pääsee helpommin.
      Yksityisesti se maksaa lääkäripalkkioineen joitakin satoja euroja, muistaakseni alle 500 € viimeksi kun kävin. Kallista se on, mutta oli sen rahan väärti, tieto rauhoitti minua kyllä sen rahan edestä. En hermoillut enää niin paljon turhaan.

      Jaksoitkohan näin pitkän jutun lukea, innostuin kirjoittamaan, kun ymmärrän sinun huolesi itsekin samaa kokeneena.
      Kysy, jos on jotain, mihin osaisin kokemuspohjalta vastata, vastaan mielelläni !

      Muista: ota rennosti !

    • ZaidaK

      Hei ! Vielä lisään sinulle, että alituinen stressi ja huolet voivat tuoda satunnaisia toiminnallisia häiriöitä sydämeen ja verenkiertoon, alituinen ahdistus voi tuntua myös lähes alituisena "puristavana" tunteena rintakehässä.
      Jos sinulla on koko ajan tai lähes koko ajan "puutumista" vasemmalla, mene keskustelemaan lääkärin kanssa. On tärkeää selvittää asia sekä fyysisen että psyykkisen terveytesi kannalta.
      Sydänoireet pitää aina selvittää.

    • Aloittaja2457

      Päivitystä tilanteeseen

      Suurin osa tuntemuksista on jo kadonnut mutta välillä tulee silti hetkiä että sydän pysähtyy ihan kohta. Olen tässä harkinnut terapiaan menoa mutta se on vain niin kallista(80e tunti) että saisi taas jonkun uuden suunnan elämään kun nykyään tulee oltua kotona vaan jossa tuo ahdistus pahenee sen ajatuksen takia että mitä jos saankin sen sydänkohtauksen yksin kotona niin ei ole edes ketään kuka soittaisi ambulanssin tai osaisi ensiapua. Tänä vuonna on tarkoitus supistaa tuo alkoholin käyttö pelkästään pieniin määriin viiniä silloin tällöin kun ei tuosta alkoholista loppujen lopuksi mitään hyötyä edes ole

    • ZaidaK

      Noinhan se on, kun jää liiaksi yksikseen kotiin, tulee turhaan "tarkkailtua" itseään ja oireitaan ja hermostuu vaan lisää jolloin sydän alkaakin alkaakin pysähdellä ja pomppia.
      El itse hermostumisellaan aiheuttaa ne sinänsä piente häiriöt, joita on jokaisella joskus.
      Keksisitkö jotain mielenkiintoista tekemistä, joka veisi ajatuksesi muualle ?
      Mieluummin ihmisten/kavereitten parissa.
      Se olisi hyvä "lääke".
      Sosiaalisempi elämä tekee hyvää mielelle ja keholle.

      Jos sinulla on todettu sydän terveeksi, ei normaali liikunta tee sydänkohtausta.
      Se on se pelko, paniikkihäiriö, joka saa tuntumaan siltä.
      Oletko päässyt yhtään paniikkihäiriöstä eroon ?
      Yritä ottaa rauhallsesti, muista, että kun kohtaus "hyökkää päälle" se kestää vain muutaman minuutin, alle viisi minuuttia ja se alkaa laantua. Sen kestää paremmin, kun sen tietää, että pahin menee pian ohi.

      Alkoholista tietää jokainen käyttäjä itse, että sen alkaessa haihtua elimistöstä, tulee myös satunnaisia sydänoireita monille ja muitakin karmeita oloja...

      Toivottavasti olet saanut "uuden vaihteen" päälle elämässäsi !
      Pienetkin askeleet ovat tärkeitä ja juuri pieni askelin onnistuminen on taatumpaa ja kestävämpää kuin "iso muutos kertarysäyksellä", ei ne tahdo kestää.

      Kärsivällisyyttä ja mielenrauhaa sinulle !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe