Kutemajärvi jäätyi

AnselmiSalakähmä

Kutemajärvi jäätyi surukseni ja tuli amaliakestoinen. Nyt en enää pysty pakenemaan jäälle perheneuvottelun sattuessa vaan Amalia tulee kaulimineen perässä.

Näin on tilanne täällä Römpsänperällä.

34

806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyssymys

      Saako tähän ketjuun kommentoida ja kuka saa ?

      • Tämä on leikkimielinen viesti minulta. Amalia antoi luvan.


    • rauhallinenmietiskelijä

      No. Siellä on vuoden kylmin kuukausi ja nyt vain on pysyttävä sisätiloissa, villasukkaa, -paitaa, -housua ja karvahattu korville ( sellainen jossa korvalliset 'roikkuu' kevyesti ja lupsahtelee hauskasti askelten tahdissa). Amalialle annat jäillemeno varoituksen ja seuraat tarkkaan että varoitusta noudatetaan kirjaimellisesti.
      Kaulimen voit piilottaa epähuomiossa hankeen sieltä se sitten keväällälöytyy ja Amalia on jo ehtinyt leppymään siihen mennessä,tässä vielä monta kuukautta kai teillä leivonnaiset riittää Juhannukseen saakka. - siis kaulin piiloon!
      Kuinkas se sinun spagaatti vielä onnistuu, kannattaa kuitenkin noin salaa harjoitella 'tilannteita' varten. Muistaakseni olet taitava ja joustavavartaloinen jänkhien mies, ja kunnioitat naissukupuolta kuin miehen pitääkin ja huomioit häntä pienillä yllätyksillä.
      Olen lukenut kirjoituksiasi ja sinulla on hallussa juuri ne asiat joilla Amaliaa hellit, olethan kiltti aviomies jollaisia harvemmin liikkuu näillä jängillä!

      Amalialle terveiseni kauttasi ja jäiden lähtöä odotellen täältä eteläisestä rospuuttokelistä!
      Terveisin Teidän .....no mikä se oli?

    • se.kauppa.on

      Ootteletteko Kutemajärven seksifestivaaleja?
      Ne lopetettiin, monille taisi syntyä muistoja.

      • Lorenaa

        Hyvät ystävät sieltä LPR-Kokkola akselin pohjoispolelta, siis Kangasniem-Kutemajärvikin sihen kuuluu, siispä Anselmi ja Amalia valmistautumaan kuun pimennyksn katseluun.
        Hiraiskaa loput rähmät silmistänne ja asetukaa katsomaan siinä klo 16.30 kuunpimennystä.
        Tässä linkki joka mahdollistaa lisämään joka Iikan ja iitan lisäämään tietämystä kuunpimennyksen tuon armaan "juustokimpaleen" tämän illan empauksesta.

        https://www.youtube.com/watch?v=Jb0CWhGYemE


      • Lorenaa

        Anteeksi kahmalokaupalla edellisen tekstin kirjainpuutoksista. On näet vanha kone joka nappaa aina jonkun kirjaimen pois sanasta---siis konekauppaan tästä on lähdettävä.

        Tässä Anselmi huuhtoo kultahippuja Lemmenjoella---tietty Amalian iloksi. Yht`äkkiä huomaa
        siinhän armaani on saman vällyn alla kuun loistaessa Kutemejärven yllä.
        Anselmin hormoonit alkavat toimia ja hän alkaa hyräillä laulua Kuulle ja Amalialle.

        https://www.youtube.com/watch?v=OusqsgzCL-g

        Tämän pituinen tämä tarina.


      • ei-näy
        Lorenaa kirjoitti:

        Hyvät ystävät sieltä LPR-Kokkola akselin pohjoispolelta, siis Kangasniem-Kutemajärvikin sihen kuuluu, siispä Anselmi ja Amalia valmistautumaan kuun pimennyksn katseluun.
        Hiraiskaa loput rähmät silmistänne ja asetukaa katsomaan siinä klo 16.30 kuunpimennystä.
        Tässä linkki joka mahdollistaa lisämään joka Iikan ja iitan lisäämään tietämystä kuunpimennyksen tuon armaan "juustokimpaleen" tämän illan empauksesta.

        https://www.youtube.com/watch?v=Jb0CWhGYemE

        Eipä aurinko paista eikä kuu kumota, taivas on tasaisen harmaa ja parhaitenhan kuunpimennys olisikin nähtävissä jossain Enontekiön tienoilla, tai ainakin Lapissa kirkkaalla säällä.

        Noita luonnon ilmiöitä on kiva seurata aina kun sää sallii, nyt jättää näkemättä ainakin täällä leveyspiirillä.


    • Makriina.ei.kirj

      Onko Amalia innostunut leipomisesta? Näin talvikeleillä varmasti onkin mukava harrastus, pysyy pirttikin lämpimänä.
      Jos Amalia on opetellut internetin käytön, saa hän siletä uusia reseptejä ja voi ilahduttaa Anselmia uusilla ja maukkailla leivonnaisilla.
      Eikä lämpimäispullan äärellä tee mieli riitaa haastaa.

    • matikan-ongintaan

      Onneksi ruune pääsi taas vauhtiin siellä Raisiossa ja antoi osviittaa meille keskustelun laadusta, mitä toiset ei täällä osaa ja etenkin se Kahvipirtti, joka on kaiken pahana alku ja juuri, kun omista töistä siellä vain kirjoitellaan, eikä tulla Kutemajärvelle ongelle?D

      Olihan tuolla taas ansiokas aloitus perslihaksista istumiseen ja joskus oli opetusta myös muistaakseni....oliko seisomiseen tai makaamiseen, mutta todella mielenkiintoisia aloituksia pukkaa!

      Ei tuollaisiin aloituksiin Kahvipirttiläisillä ole mitään sanomista, paitsi minä nyt sanon hieman ulkopuolisena, siis en vakkarina, koska nuo aloitukset ovat kuin tämän agitaattorin, ennen pressan valintaa, että Väyrynen, Väyrynen, siinä on koko Suomen pelastus ja kaikki 80% äänestää Väyrystä!

      Kuinka mahtaa olla nykyisin ruunen laita äänestyksessä palstan "kuninkaaksi", josta teit sen kuuluisan aloituksen, joka nostettiin framille vuosien takaa ja sinne tulvi kaikenlaisia "vaalierkkejä-fundsijoita-ruorikoskea" ja jopa narreja!

      arpominen nikistä, mikäli ei ole se Jokeri taas; uskallanko, en, no en, koska vakkarit minut tuntee.

      • kaukanakoti

        Ei kelvannut ruunelta tämäkään Kahvipirtin asiakkaalle.
        Siellä kun on niin kivaa onkia niin siellä se kai olis sitten pysyttäväkin, vai mitä ne vaakarit sanovat, jotka sinutkin tuntevat.
        Siellä kun et uskalla ja kehtaa möykätä, pitää tulla muille palstan käyttäjille kertomaan mitä mieltä olet.
        Onneksi en kuulu vakkareihin, siellä enkä täällä, muuten vain mukana liikun ja hirressä kai seuraavana kiikun.

        Jatka Ruune, jatka, me muutamat tykätään!


      • Tåållä meni pitkään keskustelu ihan omalla painollaan ,kunnes kolmisen kuukautta sitten ilmestyi nikki "näin se väitti" ja joka vielä samassa ketjussa muuttui tuhatnikki-narriksi. joka jokaisessa kommentissaan esiintyi eri nikillä. Tuhatnikin perimmäinen tarkoitus selvisi välittömästi, palstan kuninkaaksi repivällä riitelyllä. Kuten huomataan, hänen medotinsa ei pure., hän on jatkuvasti omien hyökkäyksiensä uhri.


    • varo.jäitä

      Mitäs siinä jahkailet Anselmi Salakähmä! Ei muuta kuin Kutemajärvelle ja pilkit killuun!

    • Ramoona_

      Terveiset Kutemajärven pariskunnalle täältä aurinkoisen etelärannikon rantaretkeltä ! Täällä merenlahti on vasta lautasjään peitossa, ei vielä uskalla kevyempikään henkilö sinne mennä. Lautasjäähän tarkoittaa reunoiltaan hieman kohollaan olevia, uudehkosta jäästä syntyneitä pyöreitä jäälevyjä, halkaisijaltaan yleensä 1-3 m, paksuudeltaan noin 10 senttiä. Kaunis näky ne säteilevässä talvisäässä ovat, rantakiviä vasten vielä sula vesi tyrskyilee. Saukon jäljet johtivat sulaan veteen, ne tuntee vahvan hännän vanasta, se oli myös laskenut persmäkeä rantakalliota alas.

      Tarvitseehan parisuhde toimiakseen monenlaista hoitoa, sekä yhteistä laatuaikaa että omaa tilaa ja aikaa. Monella miehellä onkin oma verstas, jonne ei naisväellä ole asiaa. Siellä voi luovuuttaan harjoittaa vaikka veistellen puukauhoja, mietiskellä samalla syntyjä syviä. Joillekin pilkille meno on tuollaista rentouttavaa aikaa omassa rauhassa luonnon keskellä, kuunnellen hiljaisuutta ja meditoiden . Pitää vaan malttaa odottaa tarpeeksi kestävä jää, ettei joudu jäälautalle seilaamaan , siinä etääntyy turhankin tehokkaasti arjesta.

      Jo Kutemajärven nimi herättää positiivisia mielikuvia, joten uskon, että paikkakunta olisi kiinnostunut vaelluskalojen kutuesteiden poistamisesta kutualueilta. WWF:n ja Keskon kampanja on nimeltään "Kuteminen kuuluu kaikille." Jo ensimmäisen syksyn aikana eri puolilta Suomea avattiin monta nousuestettä ja rakennettiin paljon uusia kutupaikkoja jokiin . Työtä tehdään talkoohengessä. Uskonkin, että Amalia ja Anselmi osallistuvat tähän ja ehkä teitä pyydetään hankkeen kummeiksi.

    • Ramoona_
      • Kiitos teille kaikille mukanaolosta, yhteisesti ja erikseen.! Minulla tuo kirjoitusintoni pursuu yli laitojen. Yrittäkää lähimmäiset sietää!

        Muistan lukeneena pikkupoikana pakinoita. Olli niitä taisi kirjoittaa. Kun pienistä asioista saa jossain määrin hupaisaa tai mielenkiintoisen tarinan, se tuo itselle vähäisen, mutta hyvän mielen.


      • Lorenaa
        Ruuneman kirjoitti:

        Kiitos teille kaikille mukanaolosta, yhteisesti ja erikseen.! Minulla tuo kirjoitusintoni pursuu yli laitojen. Yrittäkää lähimmäiset sietää!

        Muistan lukeneena pikkupoikana pakinoita. Olli niitä taisi kirjoittaa. Kun pienistä asioista saa jossain määrin hupaisaa tai mielenkiintoisen tarinan, se tuo itselle vähäisen, mutta hyvän mielen.

        Nii-in Ollin pakinat pulpahtavat mieleen kaukaa vuosikymmenten takaa. Herttiä huumoria niistä löytyy sekä oivallisia ilmaisujen käännekohtia.Sanoisinko savolaisten tapaan herkullisia ----------KIELKEÄRYLEITÄ!---------
        Kuten a.o. lainauksesta ilmenee:
        "Pakinat usein huipentuvat lopussa. Ollille ominainen liioittelu näkyy pakinasta ”Halvempaa”, jossa kauppias ei suostu ottamaan takaisin mustapartaisen miehen tyhjiä pulloja:

        – Ei kannata pestä ja säästää astioita, sanoi mustapartainen. Nyt on sellainen aika, että uudet tulevat halvemmiksi kuin vanhojen peseminen. Ikkunaruutukin meni säpäleiksi, mutta se oli jo pesemisen tarpeessa. Uuden ruudun ostaminen tulee halvemmaksi. Säästäväisyys on hyvinvoinnin täti.
        – Vai niin, sanoi mustapartaisen vaimo ja heitti mustapartaisen miehen ulos. Ilmeisesti uusi mies tulee halvemmaksi!" (lainaus Googlesta)

        Toivon voivani lukea usein näitä Ruuneperin kirjoittamia maanmainioita pakinoita palstalla, niistä tulee aina hyvälle tuulelle, hänellä laukkaa runoratsu vallan hauskalla tavalla.
        Toivottavasti annat pännäsi sauhuta usein meidän palstalaisten iloksi hauskoina tarinoina.


    • ruunevaan

      Kyllähän minun pännäni täällä monien mielestä raaputtaa liikaakin. Kanssaihmisten kuvailut ne hupaisia ovat..

    • Makriina.ei.kirj

      Onko Anselmin ja Amalian lähirannoilla norppia? Tässä kun ei ole karttaa käytössä, niin en tiedä, onko Kutemajärvellä yhteys Saimaan vesistöön.
      Nyt olisi aika nimittäin käydä lapioimassa norpille pesät iloista perhetapahtumaa ajatellen, kun kuulemma lumesta on ollut puutetta rakennustarvikkeeksi.
      Olen ollut ymmärtävinäni, että Amalia on turhautunut ja pitkästynyt kahdenkeskiseen oloonsa kaukaisessa torpassa, joten hänen äidillisyytensä saattaisi puhjeta kukkaan pienten kuuttien adoptiomummuna. Kun se jääkin siis kestää Amalian painon.
      Anselmi on antanut meille lukijoille yksipuolisen kuvan rakkaastaan, niin että me palstan uudemmatkin seuraajat toivomme voivamme tutustua tähän pariskuntaan leppoisissa merkeissä.

      Aurinkoista kevättä! Lumen peittämällä jäällä Amaliakin ruskettuu ja voimistuu. Ehkä innostuu Anselmin kanssa pilkille.

    • uuusiako

      Onko makriina uudempi palstalainen ? Kyllä tuo nikki on vastaan tullut noissa iänikuisissa nostetuissa ketjuissa jotain kymmenen vuoden takaa. Milloin tämä Kutemajärvisten tarina on alkanut ?

    • En ole oikeastaan tutustunut Salakähmän perheeseen, vaikka se ehkä onkin esiin astunut jo aikaisemminkin. Joten siinä mielessä olen ns.uudempi lukija.

      Ja nyt palattakoon Kutemajärven rantamille.

      • Vai iänikuisissa, nostetuissa ketjuissa esiintyy Ramoona.?

        Ramoona on tutuksi tullut palstalaisten, tietävä ja osaavat.Joskus joku haluaa nostaa jonkin vanhan
        ketjun luettavaksi ja kommentoida kaksi. Tällainen lienee sallittua?


    • en.usko

      Onko ramoona ja makriina sama ?

    • kudemajärvi

      Kutemajärvi on aivan tervejärkisten kyläkunta.Kutemajärven tatouskaupan kauppaauto pyyhältää tosta puolentoista kilsan päästä tuoden todella hyvät valikoimat ostettavaa.

      Aikoinaan,kun jauhelihoja testattiin,niin täältä Kutemajärven kauppaautolta löytyi parhaat jauhelihat.
      Jollei minulla muuhun ole varaa,niin ainakin sitä jauhelihaa käyn ostamassa ja saattaahan muutama saunaolutkin näin potkurini kyytiin lyöttäytyä. ama ei nää mitään seksiin viittaavaa nimessä Kutemajärvi?

      • ihai.lija

        ama = Amalia siellä Kutemajärvellä? Nyt sekin selvisi.


      • ihailijaminäkin
        ihai.lija kirjoitti:

        ama = Amalia siellä Kutemajärvellä? Nyt sekin selvisi.

        Amahan on hoikka, jäntevä ja kaunis nainen. Ei yhtään Amalian kaltainen. Amalia on oikea tunkio naiseksi.


      • Makriina.ei.kirj
        ihailijaminäkin kirjoitti:

        Amahan on hoikka, jäntevä ja kaunis nainen. Ei yhtään Amalian kaltainen. Amalia on oikea tunkio naiseksi.

        Nyt panit pahan!
        Uudet lukijaryhmät eivät hyväksy kenenkään halveeraamista. Onko pelättävissä, että palstalla on ollut luettavissa vain Anselmin näkökannat?
        Haluamme tutustua Kutemajärven oloihin, ja tällaiseen mielipiteeseen panemme haisevan vastalauseen.
        Odotamme Amalian puheenvuoroa.


      • ihailijaminäkin kirjoitti:

        Amahan on hoikka, jäntevä ja kaunis nainen. Ei yhtään Amalian kaltainen. Amalia on oikea tunkio naiseksi.

        Ei pidä paikkaansa. Ama on ihan eri henkilö.


      • ihailijaminäkin kirjoitti:

        Amahan on hoikka, jäntevä ja kaunis nainen. Ei yhtään Amalian kaltainen. Amalia on oikea tunkio naiseksi.

        Jaa,että mitä "ihailijaminäkin",vai olen minä tunkiokamaa?
        No,kyllä minä matoja tongin navetan takaa ja sillei? Kunhan alkaa olla ottia,siis kala käy pyydykseen.
        Alan verkottamaan ja roskakalaa nousee satoja kiloja kesässä.Verkkosukilla en enää pystyis kalastelemaan,suonikohjuja en sais peittoon??


      • rituliini_38 kirjoitti:

        Jaa,että mitä "ihailijaminäkin",vai olen minä tunkiokamaa?
        No,kyllä minä matoja tongin navetan takaa ja sillei? Kunhan alkaa olla ottia,siis kala käy pyydykseen.
        Alan verkottamaan ja roskakalaa nousee satoja kiloja kesässä.Verkkosukilla en enää pystyis kalastelemaan,suonikohjuja en sais peittoon??

        Sorry,kyse olikin aivan eri henkilöstä,ama pahoittelee


    • Mää päätin men kylään tonne Salakähmil, kun en oo aikoihi pariskuntta nähny. Nuaruuren aikaissi tuttavi ova.
      Mul tul sit selväks ett Kutemajärvei onki kaks. Mää tiätty menin Oriveren Kutemajärvel heit ettimä, mut ei siel tiäretty Salakähmist mittä.
      Mull sanotti et toine Kutemajärvi on Kangasniemel, mutt emmää jaksanu enää sinne men täl kertta.
      Mää ole miättiny ett mist toi Salakähmä nimi oikke on tullu heil. Mahrasiks toi MeToo-kampanja sen selittää. Tulee vain miälee tommone salamitte naisten kähmimine. Joku Anselmin esi-isä nimeltäs Edvartti tai Hermanni oli kuulema simmosest nimen saanu.
      No olkko kui vaan, mutt ei nimi miestä (Anselmi) pahenna, kosk Anselmi on herrasmiäs ja senhän jo kaikki tiäs. Esi-isät elivä sen aja tapojen mukka, nyy on uuret kujeet.
      Ny on kunnon pakkasilmat, men sää Anselmi vaa sinne uuninpankkol lämmittelemä.

    • kuinkakävi

      Kalauttiko Amalia kaulimellaan Anselmiparan äänettömäksi vai pakkanenko on päässyt torppaan.

      • AnselmiSalakähmä

        Amalia ei ole väkivaltainen, ei myöskään Anselmi. Tämä jäänkeston mittaus ja kaulinleikkion joka syksyinen tapahtuma Römpsänperällä.


    • Ramoona_

      Hyvä vastaus Anselmilta : vallankäyttö ei sovi sen enempää henkisellä kuin fyysiselläkään tasolle parisuhteeseen. Fyysinen kokoero on vain korkeintaan hidaste, ei este onnelliselle yhteiselolle, senkin Anselmi on todistanut. Ennakkoluulottomuudesta kertoo sekin, että naisen ei tarvitse olla se heikompi astia, ja kyllähän henkistä kanttia molemmilta löytyy. Enemmänkin on merkitystä henkisillä mitoilla, ja liitossa molemmilla pitää olla mahdollisuus kasvaa omiin henkisiin ulottuvuuksiinsa ja antaa tilaa toiselle. Ihan menee kuin parisuhdeoppaan sivuilta siellä Kutemajärvellä. Ihanaa myös kuulla, että leikillisyys on siellä sijansa saanut. Takaa-ajon merkeissä on aina pientä kisailua käyty jo kosiskeluvaiheessa. Kaulin on ehkä alunperin jäänyt vahingossa Amalian käteen, kun kesken leipomuspuuhien on Anselmi houkuttanut armaansa peräänsä.


      Hienoa kuulla, että perinteitä Kutemajärvellä vaalitaan, Onhan jään kestoa hauskempi testata hippasilla ollen kuin kairailemalla hiki päässä reikiä . Olkoon kaulin tai taikasauva, valtikka , pajunvitsa tai kukkanen, tärkein on se naisen käsi joka niitä pitelee.

    • Makriina.ei.kirj

      Voi että Kattleijan reissu meni noin mönkään!
      Siellä kaukana, koskemattoman luonnon keskellä on Amalialle varmasti kehittynyt etiäisten tuntemus. Varmasti hän odotti nuoruuden ystäväänsä innokkaasti ja lämmitti leivinuunin. Olisit saanut lämpimäisiä, piirakoita ja kalakukkoa, sillä Anselmin pilkkiharrastus tuottaa tulosta.
      Amalia jäällä kaulin kädessä onkin juuri aiheuttanut väärinkäsityksen, sillä innokas Amalia kiiruhti kesken piirakoiden kaulitsemisen katsomaan sinttisaalista, eli kannattaako kalakukkoon varata taikina.
      Amalialla on sähköhella ja uuni leivinuunin kupeessa, mutta rakkaita vieraita ja suuria juhlapäiviä varten Amalia leipoo leivinuunin arinalla. Hänen leipomuksensa ovat kuuluisia Römpsänperällä.
      Anselmi voi todistaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      651
      5051
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      129
      3880
    3. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3750
    4. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      18
      3182
    5. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3121
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2504
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2381
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2300
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2177
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      51
      2164
    Aihe