Aihe

2018 oikiksen pääsykokeen aiheet

Aiheet2018

Mitä veikkaatte aiheiksi pääsykokeessa nyt kun on yhdistetty? Mä veikkaan oikeushistoriaa, siitä saisi pahoja kysymyksiä ja hankalaa aihetta luettavaksi lyhyessä ajassa.

22

4367

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nappineppi

   Miksi pääsykokeessa olisi nimenomaan hankala aihe ja pahoja kysymyksiä? Niitäkö odotat? Itse odotan hyviä kysymyksiä ehkä vaativastakin aiheesta.

  • laudatureja

   Iteoon menossa laudaturin papereilla tiedekuntaa 2019 kun ei lukuhommat kiinnosta oikein. Oon enemmän matikkaihmisii mut palkka kiinnostaa.

   • noeioo

    jos ei lukuhommat kiinnosta, niin oikis on kyllä väärä paikka opiskella


   • kokemustalöytyy

    Turha mennä tiedekuntaan jos ei pääse tenteistä läpi. Lukematta se ei onnistu.


   • lukuihminen

    Oikkarina voin sanoa että jos ei lukuhommat kiinnosta, oikis tai lakiala ylipäätään ei ole sinua varten. Vaikka varsinaista luento-opetusta onkin vain muutama tunti per viikko, tentit hyvin läpäistäkseen pitäisi silti käyttää itsekseen opiskeluun kymmeniä tunteja viikossa. Tenttejä on muutaman viikon välein ja koealueet helposti päälle 700 sivua.
    Katso myös esim https://opintopolku.fi/wp/story/oikeustieteiden-opiskelija/

    Rankka pääsykoe testaa ihan hyvin sitä, kestääkö lakitekstin pänttäämistä; jos ei kestä, kannattaa hakeutua jollekin muulle alalle, kyllä sielläkin rahaa tienaa.

    (Sinällään olen kyllä aika varma että tämä pääsykoeuudistus tulee lisäämään oikiksessa keskeyttävien opiskelijoiden määrää, kun jengi marssii maineen ja statuksen perässä yo-arvosanoilla sisälle ja opiskelun realiteetit ja rankkuus lyövätkin kasvoille kuin märkä rätti.)


  • Kirsikkaaaa

   Oikeushistoria tai oikeusteoria tulee. Ei ole ollut vähään aikaan.

  • ensimmäistäkertaahakeva

   Jos odotellaan pääsykoe kirjat ensin julkaistaviksi 🙆
   Toivon että tulee "käytännön asiaa", kuten viime vuonna Turun kokeessa.

  • sakuvits

   Itse jännäilen sitä, montako kirjaa, montako sivua tulee. Viime vuonna Helsingin kokeeseen materiaalia reilut 700 sivua ja aiheet olivat aika vaikeita juuri kirjoitusurakan päättäneelle abille. Nythän lukuaika on lyhyempi, joten olettaisin myös kirjoja olevan vähemmän.

   • 300vs200

    Aivan - puolet 700 sivusta on kuitenkin eri kuin puolet Turun, Joensuun ja Lapin 400 sivusta. Ainakin pykälän valmennuskurssit on puhunut yhdestä kirjasta.


  • Joensuu6

   300 sivua tulee luettavaa, lähde Itä-Suomen yliopisto

  • kuvittelen

   Oikeushistoriaa ei ole tosiaan ollut vähän aikaan. Toisaalta on kerrottu myös että kokeen soveltavuutta aiotaan lisätä, niin että osa tehtävistä perustuu kokeessa jaettavaan materiaaliin. Siksi voisi kuvitella että tehtävät olisivat ns. käytännön tehtäviä.

  • sleissikaa

   Pääsykoemateriaalin hinta on 200 euroa, joka on paljon 300 sivusta???

   • Nsksks

    Viime vuonna Helsingin kirjat maksoivat 230€, eli periaatteessa aika kallista


  • 8794943739479

   Oikeushistorian luennot ovat ainakin Helsingissä aivan loistavia, mutta pääsykokeisiin en sitä toivo kenellekkään. Se ei oikeasti testaa kovin hyvin juristilta vaadittuja taitoja, että opettelee jotain epämääräisiä yksityiskohtia euroopan oikeushistoriasta... Se on paremmin varsinaisiin opintoihin sopivaa juttua.

   Oikeusteorian opiskelu taas pääsykokeissa olisi aivan vitun autistista puuhaa, koska kaikkia oikeusteoriasta saa oikeasti vasta jotain irti, kun takana on muutama perustentti. Sille on ihan syynsä, että se tulee yleensä vasta notaariputken lopussa...

   Pyrkijöiden kannattaisi minusta varautua klassisempiin aiheisiin, kuten rikosoikeuteen ja siviilioikeuteen (erityisesti yleinen velvoite ja sopimuspuoli). Valtiosääntöoikeus, eu-oikeus tai hallinto ovat tietysti aivan yhtä mahdollisia.

   • Otm1234

    Muistan itse aikoinaan kun hain ensimmäistä kertaa oikikseen ja yksi kirjoista oli oikeushissa. En tarkalleen muista, mikä kysymys pääsykokeeseen tuli, mutta se oli muotoiltu suurinpiirtein "kuvaile asia X keskiajalta nykypäivään" ja vastaustilaa oli vain sivu. Käytännössä siinä piti lähteä sitten arpomaan, mitkä asiat kirjasta poimii ja mitkä on kaikista olennaisimmat aiheen kannalta, sillä aihe olisi oikeasti vaatinut monta sivua kirjoittamista, koska liittyi melkein koko kirjaan. Silloin jäi kuva, ettei oikeushissa ole se paras vaihtoehto pääsykoekirjoissa..


  • doctorow

   Turun oikiksessa kaikki oikeussosiologiaa opiskelleet tietävät, miksi proffa Alvesalo-Kuusi on ollut talven aikana kiireinen - häneltä tilattiin oikeussosiologian pääsykoekirja tämän kevään hakuun. Sivuaa myös kriminologiaa. Nyt nopeasti oikeussosiologiaa pänttäämään jos tätä ei vielä tiennyt - Turussa hakijat ovat lukeneet sitä jo kuukauden ajan.

   • Jooopajooo

    😂😂😂


  • Ksojrvr

   Ympäristöoikeus?

  • kamomilla2018

   Komppaan doctorowia, vanha oikeussosiologian kirja on jo opeteltu etu- ja takaperin.

  • Jooopajooo

   No vähän meni hukkaan oikeussosiologian pänttääminen pääsykokeeseen. eipä ollut yhtään Alvesalo-Kuusen kirjaa.

  • oikkk

   Pääseekö muut sissän unigrafian unicontent-sivulle?

  • doctorow

   Meniks kukaan muu tohon bluffiin kuin jooopajooo?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15907
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5657