Huolissaan

Huolestuva

Hei! Olen nyt muutaman kuukauden seurannut nuoria tyttöjä ja poikia keskustassa samat kasvot kulkee viikon loppuisin humalassa ympäri kylää ja lähi katuja ollen aivan sekaisin. Tunnistan jopa muutaman heistä, heillä alkaa olemaan elämä melkoisen huonolla raiteella. Siksi pyytäisinkin vanhempia ottamaan asian puheeksi kotona ja haltuun ja pudasjärven poliisikin voisi olla iltaisin liikenteessä ja seurata tilannetta varsinkin talven aikaan.

38

2983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huoltaon

      Minä katsoin kesällä ala-aste ikäisiä poikia Raitsussa mellastamassa. Vetivät tupakka ja kaljaa vuoronperään, völjäsvät polkupyörää ym jokeen, riehuivat ja oli todella rumaa tekstiä koko ajan mitä heidän suustaan tuli.
      Nämä pojat kuulemma riehuvat pitkin kyliä ja mellastavat suuta soittamassa milloin missakin ja täytyy vartijoita pyytää heitä häätämään pois.
      Ottakaa vanhemmat oikeasti selvää mitä tiedän lapset ja nuoret tekevät kylillä.

    • Kotikullat

      Kyllä olen samaa mieltä, tietävätköhän näiden tyttöjen ja poikien vanhemmat missä heidän lapsensa ovat? Kauppojen tuulikaapit täytttyy heistä kun ulkona kylmä sitten käydään tupakalla ja syljeskellään niin kovin että jopa jalkoiile tulee. Lähtisin kyselemään omilta lapsilta ja tekisin yllätys vierailun sinne minne on sanottu menevän, ei ehkä aina niin paikkaansa pitävää. Huolehtikaa!!

      • huolenkantaja

        No ookko omiltasi kysellyt?


    • kotikullat

      No en ole koska minulla lapset ovat vielä päiväkoti iässä. En turhaan asiasta kirjoittanut loukatakseni ketään laitoin vain viestin tulemaan kun on tämmöinen mahdollisuus keskustella. Joten vielä kerran aivan surkeaa katsottavaa noiden alaikäisten toiminta!!

    • Eiooniikuennen

      No voi vee teijän kans..itekki alaikäisenä vedin kaljaa ja tupakkia ja vähä ilikeyttäki tein..mut armeijan jälkeen ollu kokoajan töissä ja siitä on nyt 20 vuotta.on perhe ja itellä 2 lasta.
      Koittakaa kukkahattutädit rauhottua.

      • rähinäremmiläiset

        On eri asia, että alaikäiset riehuvat jokapuolella kylää niin, että heidän taltuttamiseen pitää vartijoita aina kutsua. Se ei ole mitään "viatonta" pikkupoikien leikkiä. Siitä todella saa ja pitää olla huolissaan.


      • entinenp-järvenhäirikkö

        Onko täysin huomaamattasi mennyt 20 vuotta, että yhteiskunta ja yleinen elämäntyyli ei ole sama kuin sinun nuoruudessasi. Taisit saada tomeran aviopuolison, muista kiittää.


      • Penikatkuriin

        Mutta nyt onkin ajat toiset kuin 20 vuotta sitten. Enää ei riitä yksin viina,kalja ja energia juomat. Huumeita liikkeellä niin paljon,että ihme jos niihin ei sorruta ja siitä se helevetti alkaa.


    • järkihoi

      Kyllä, ja näistä tulee sitten syrjäytyneitä nuoria, joilta on elämä hukassa. Ainoa, mikä kiinnostaa, on kaljottelu ja tupakointi ja pirruuven teko. Vieläkö on olemassa se pohjolan poikakoti siellä muhoksella, jonne nämä lökäpöksyt voisi kuskata. Kyllä ne on sitten hullua porukkaa, kun siellähän tappoivat hullut poijat sen yövahdin.

      Joku paikka pitäsi kuntiin perustaa, jonne sijoittaa nämä elämästään raiteiltaan suistuneet. Sanni Grahn/Laasosen pitää myöntää rahoja, eikä vain puhua suun maukseen.

      On toden totta inhottavaa katsella noita rääpäleitä sätkä suussa ja energia juomapullo käsissä. Muuten koululaiset koittaa saada humalatilaa noista hemmetin energia juomista.

      Kaikkea helvetin litkuja ne kehtaakin kitata. Joisivat edes jaffaa tai vichy vettä. Mutta kun se muoti määrää, mitä voi juoda ja pitää käyttäytyä niinkuin muoti mkäärää, eli kaljaa, tupakkia, viinaa energia litkua ja kovaa menoa autoilla. Just äskettäin oulussa hurjastelija pariskunta vetäisi autonsa mutkalle päin koivun runkoa ja pääsivät lasareetiin voimakkaille kipulääkityksille sekä lopun ikäänsä kivuista kärsimään.

      • miksinäinon

        Muhoksella yövahdin tappaneet pojat eivät olleet syntyjään kantasuomalaisia. Syrjäytyneiden kantasuomalaisten nuorten auttaminen on Pudasjärvellä mamu-huumassa kenties päässyt unohtumaan ?


    • rapupakissa

      Mutta pudishan on syvältä persieestä, huu keös?

    • Sitä-ootte-tilanneet

      Siinä se nähdään femakkojen vaatimat vapaat kasvatukset. Vanhemmilla ei ole mitään sanoomista, kun kakarat lähtee ilta 10 jälkeen ovesta ulos, muutenhan siitä saa syytteen jopa, jos tilanteeseen puuttuu. Saipa femakot jo miestenkin olemiset tässä maassa sellaiseksi, että ei tartte naista kuin vilkasta, niin jo on syyte kintereillä seksuaalisesta häirinnästä tai mitä nyt sattuvat keksimääkin.

    • Eiooniikuennen

      Hui kauhia.onse kyllä elämä rankkaa.nuoret juopottellee ja polttaa tupakkaa..mopolla rälläävät yms.
      Pitäskö niijen per...le olla kotona nyhjöttämässä.toki vanhemmat vois käytöstapoja opettaa mutta elekää täällä viisastelko.
      Siinäpähän juopotelkoo ja tupakoikoo ihan rauhassa ja saa mopollai rällätä..pirruuventeko tietenni vois jäähä.antaa nuorten roikkua kauppojen eessä.
      Täällä suomessa mennee muutenni vit..si kaikki.
      Ei mittää ennää saa tehä ja sanoa..joku pahottaa mielensä yms.
      Ennen pussailtiin tyväriä ja riiailtiin.puhuttiin asiat suoraan yms.
      Nykyjään ei mittää saa tehä.vit..taa koko homma.

    • jää-sydän

      Onneksi alkaa Kivapuheviikko. Silloin huolet, murheet ja totuus unohtuu.

    • Eiooniikuennen

      Perkeleen kivapuhe..ei tietenkää kettää saa haukkuva eikä tehä pahhaa mutta jottai järkeä tähän touhuun.
      Aina joku piipittäjä valittaa ja pahottaa mielensä.mennee vähä liian vakavaksi elämä.ei saa olla palomies..eikä muukaa mies saat..na.
      no voi kauhia..olokoo vit.u vaikka transu kuhan hommasa hoitaa..
      Eikä nainen saa olla vähissä vaatteissa....joku siitäi valittaa perkele..olokoo vaikka alasti..
      Eikä sitä tai tätä eikä tota..niitä lintujen nimijäi piti muuttaa...ontämä hommaa helevetti.

    • eläkemuori

      Niinpä. Onneksi me silloin 70- 80-luvulla emme olleet tuommosia. Istuttiin kiltisti peräkammarissa tai rauhanyhdistyksellä seuroissa, eikä humputettu kylillä kaljan juonnissa.
      No höpö höpö. siellähän me oltiin samalailla ky nykysetki nuoret, vaan oikeita työihmisiä tuli ja eläkkeelle on selvitty.
      Aika aikaansa kutakin, sanoo vanha sananlaskukin.

    • Envaihtaispäivääkään

      Juuri tuollain tuli oma nuoruus kylillä ysärin lopussa vietettyä ja takasin sinne haluaisin mutta en vaihtais päivääkään

      • Eiooniikuennen

        Sama.eise oo meno muuttunu muutaku nuita helevetin tiukkapipoja kylät täynnä nykyjään.
        Hommatkaa teki elämä elekääkä kotona kytätkö muita.
        Ennen juotiin ja naitiin urakalla ja pikku pirruutta tehtiin..nyt kunnon kansalaisia.töitä ja perhe on.ja tehdään hyväntekeväisyyttäki.
        Mutta ei sais nykyjään..voi vee teijän valittajien kanssa


      • hirveä

        Tuollainen kielenkäyttö ja kirjoitustyyli kertoo kyllä paljon henkilöstä itsestään. Kaukana fiksusta.


      • Eiooniikuennen

        En oo ihteä fiksuksi väittänykkää mutta jottai elämästä ymmärrän kuitenni. Sulkeutukaa te vaikka kellariin kelle ei passaa ja antakaa muijen olla.


      • voi_rymä
        Eiooniikuennen kirjoitti:

        Sama.eise oo meno muuttunu muutaku nuita helevetin tiukkapipoja kylät täynnä nykyjään.
        Hommatkaa teki elämä elekääkä kotona kytätkö muita.
        Ennen juotiin ja naitiin urakalla ja pikku pirruutta tehtiin..nyt kunnon kansalaisia.töitä ja perhe on.ja tehdään hyväntekeväisyyttäki.
        Mutta ei sais nykyjään..voi vee teijän valittajien kanssa

        Joo mutta saattaa se erreyski tulla, eli satattaa ihtesä invaliitiksi. Eihän tästä ole kauaa aikaa, kun nuori jätkä teloi itsensä invalidiksi keuliessaan mopollaan keskellä kylää ja moni poijan kloppi on päätynyt paralympialaisiin toheloituaan ensin itsenä torsoksi ruumiin jäseniltään.

        Onhan se toisenlainenkin tapa pitää hauskaa, eikä aina se viina, tupakki, kalja ja energia juomat. Niillä panee takuu varmasti aivonsa ja mahansa ennen aikaisesti epäkuntoon.
        Niistä vain ei puhuta, mutta kun pääsisitte tuonne keskussairaaloihin tutustumaan minkälaista on se todellisuus, niin vois elämäntavat muuttua.


      • hiihtelijätär

        Pittäähän se rajansa olla kuitenkin kaikella. Ei se välttämättä tuo tapa ole ainoa juhlia tai edes teloa itteesä


    • 67666689

      NO VOI MAHOTON

    • paranemaanpäinpidoton

      Tuohan on normaalia nuorison kanssakäymistä ympäri Suomenmaan.Ootahan kun kuvaan tulee lisääntymään neulahommat näiden ulkovieraiden myötä niin sitten se vasta railakasta se meno on.

      • oulupuids

        neulahommiin jos menee niin ei mene meno railakkaaksi vaan lahinna surulliseksi. eika ole mikaan maahantunkeutuvien tuoma ongelma, vaan jo pitkan aikaa masentuneita riivannut vaihtoehto. etta valoja paalle nyt


    • mmhmhmh

      Epäilyttävää,
      että joku seuraa nuoria tyttöjä ja poikia.

    • pudislainen_oulussa

      enemman olisin huolissani aloituspostaajasta joka kyttailee alaikaisten ihmisten tekemisia

    • Asiallistapitäisiolla

      Täällä Pudasjärvi keskustelupalstalla ei useinkaan voida keskustella sivistyneiden ihmisten tavoin. Aina jotkut tyypit kirjoittelee vaan kaikkea asian vierestä ja lyödään vitsiksi kaikki vakavammat aiheet, joista pitäisi pystyä keskustelemaan asiallisesti. Samat tyypit yrittävät tunkea alatyylistä sävyä ja maahanmuuttajat vastaisuutta aiheeseen kuin aiheeseen. Myös useiden keskustelujen otsikot kertovat paljon näistä tyypeistä.

      Tämän keskustelu otsikon aiheesta olisi myös hyvä pystyä keskustelemaan asiallisesti, koska alaikäisten käyttäytyminen täällä keskustassa on todella huolestuttavaa.

      • Eiooniikuennen

        Kuinka niin.en kyllä ole itse huomannut mitään poikkeavaa käytöstä. Perustele nyt vähän.


    • kankkuri

      Tarkoittaako se sitä, ellet ole samaa mieltä, niin käytöksesi on asiatonta??????????

    • Eiooniikuennen

      No niitä tiukkapipo mammoja on jokapaikassa jotka valittaa millon mistäki.

    • Katolla

      Kyllä olen samaa mieltä ei asiallista keskustelua ollenkaan. Joku äiti tai isä voi olla huolissaan lapsistaan. Nyt sitten osa nuorista viettää aikaa törrössä(alkoholisti ja päihde) asukkaiden luona??? Onkohan ihan vanhemmilla ja poliiseilla tiedossa, kannattaisi käydä katselemassa mitä meininkiä.

    • vanahana

      Terveys on kaikkein tärkein asia elämässä. Kun sen menettää, elämä ei ole enää mitään.
      Voi kuinka se on vaikeaa tajuta miten tärkeää on huolehtia terveellisistä elämäntavoista.
      Olen iki kiitollinen luojalleni, kun tajusin heti pienestä pitäen karttaa kaikkea epäterveellistä. Vanhempiani kiitän, sillä he eivät käyttäneet alkomaholia, eikä tupakkia.
      Olen kiitollinen, että eksyin seurakunnan yhteyteen ja harrastuksiin, niin vältin alkoholin, huumeet, tupakin, epäsiveellisen elämän. En koskaan ollut missään katu jengissä mukana. Olin sellaisessa kristityssä porukassa, jossa oli hyvät elämän tavat.
      Nyt vanhana terveys on erittäin hyvä, kun en ole saastuttanut ruumistani epäterveellisillä elämän tavoilla. On mukava saada elää vanhuuttaan terveenä ilman vaivoja ja kipuja.

      Kyllä sitä tuollaisilla elämäntavoilla tulee kroppa ennen aikojaan sairaaksi ja kaikenmaailman tauteja. Moni syö lääkkeitä kuin leipää pystyäkseen joten kuten elämään.

      Jos haluat elää pitkään ja terveenä, niin kavahda viinaa, kaljaa, tupakkia, nuuskaa, energia juomia, jotka ovat vaan pelkkää sokerimönjää ja kaikkea epäterveellisiä aineita täynnä.

      Moni moottoripyöräilijä pääsee tänäkin tulevan kesänä henki kullastaan, samoin autoilla hurjastelevat ja kännipäissään ajavat.

      Moni ei kerkiä maksetuistaan eläkkeistä nauttia, kun on kiire ennenaikaiseen kuolemaan hulvattomalla elämän tavallaan.

      • Eiooniikuennen

        Jos haluat että on tylsä elämä niin elä noin..
        Mutta jos haluut että hauskaa niin mitäpässe sillointällöin pienet kännit haittaa..
        Siinäkun vielä harrastaa oikein kunnolla seksiä niin se on siinä.
        Kaikesta voi nauttia kohtuudella ja elää muuten terveellistä elämää ja harrastaa liikuntaa..


      • sdfsdsdfgsdfgf

    • vanha-äijä

      Nuorena olin kännissä joka viikoloppu.
      Monet kerrat tuli polliisi ja vei putkaan.

      • erilainennuori

        Höh, mitä iloa tai hyötyä tuollaisesta elämäntavasta muka oli. Ei se putkan peti ole muuta kuin kova lattia ilman patjaa. Minä en ole koskaan ollut putkassa ja en koskaan ole ollut kännissä ja oikein hyvin on elämässä mennyt ilman röökiä, viinaa kaljottelua, nuuskaa ja koskaan en ole hillunut yöaikaan kaduilla.


      • sfgsergertg

        Sanovi muudan lääkkärismiesi notta tietyn ikäpolven raju aikanaan harjoottama tapakännäily viikonloppu toisensa perään esimerkiksi yläasteiässä voi nyt olla kiikastusselitys sille, miksi on tätä hedelmättömyyttä ja lisääntymättömyys vaivaa lisääntyvissä määrin, väkiluku laskee vuosi toisensa perään.
        Että jos on siis kasvuiässä formaldehyydattu itseä huolettomasti niin se alkaa nyt näkyillä siittiövaurioina ja tiinehtyvyysonkelmina.
        Eipä sillä tokhan hedelmällisyys rapistuu ihan muutenkin sukupolvi toisensa perään, ihmiset hölmistyy, sairausmäärä kasvaa ja geeniperimä rappeutuu eli pojasta polvi pahenee. Alamäkeä on ollut sieltä 960-vuotiaaksi eläneestä valioalfa-yksilö Aatamista tähän saakka. Ei siitä niin kauan liene ku naisten luontainen hdelmällisyysikäkin oli pitempi kuin nyt, saattivat lähemmäs 5 kymppisinä putkautella ihan terveitä lapsia


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3680
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2992
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2900
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2768
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2694
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2465
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      254
      2193
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1917
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      209
      1898
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1857
    Aihe