Älä lupaudu edunvalvontaan/holhoukseen velkaisena

Välistävetoa

Nyt kun julkisuudessa puhutaan paljon ihmisten ylivelkaantumisesta ja maksuhäiriöistä, ajattelin kirjoittaa kokemuksistani. Muistuttaisin, ettei velkaantumisesta huolimatta kannata kenenkään tahon painostuksen vuoksi, hakeutua holhouksen ja edunvalvonnan alaiseksi. Sillä vaikka tilanne parantuisi täysin ennalleen rahankäytön suhteen, on kiusaus virkaväellä suuri edelleen ns. vetää välistä ja jatkaa pitämässä henkilöä edunvalvonnassa. Edunvalvonnasta menee asiakkaalta aina maksu. Eikä palvelu lainkaan toimi luvatusti, tästä on netissä runsaasti artikkeleita tietoa.

Tilanne voi mennä esim. näin: Velkaneuvonnasta ohjataan hakemaan psykologista apua, ja hänet ohjataan psykologille ja psykiatrille. Nämä aluksi esiintyvät empaattisina ymmärtäjinä hankalassa tilanteessa ja pian ehdottavat hakemaan Maistraatilta vapaaehtoisesti edunvalvontaa itselleen. Lisäksi velkaantunut voidaan samalla diagnosoida ja hän saa lääkityksen. Edunvalvontaa voidaan terveydenhuollossa mainostaa, että se kattaa vain raha-asiat ja on vain apuna vaikean tilanteen yli, vähän kuin kävelykeppinävaikeuksien yli. Näin ei todellisuudessa ole, sillä edunvalvonta on sama kuin holhous, jonka tultua voimaan et ole enää oikeustoimikelpoinen laatimaan sopimuksia, kuten edes pätevää hoitotahtoa tai testamenttia.

Lisäksi pois pääsy edunvalvonnan piirista on äärimmäisen hankalaa, tästä löytyy netistä artikkeleja ja juttuja. Kaikki riippuu puoltavasta lääkärinlausunnosta, ja psykiatria mielellään näkee henkilön toimintakyvyn heikonpana, mitä se todellisuudessa onkaan. Alan intressit menevät kirkkaasti yksilön oikeuksien editse. Omasta psykiatristani voin sanoa että käytös oli hyvin jäätävää, kuin yö ja päivä verrattuna aiempaan edunvalvonnan laadintaan, myöhemmin mennessäni pyytämään lausuntoa päästäkseni pois edunvalvonnasta ja holhouksesta.

Käräjäoikeusprosessi edunvalvonnan purkamisessa pitkä ja raskas, mutta eduksi on, mikäli henkilö varaton jotta on oikeutettu maksuttomaan oikeusapuun. Eräs henkilö oli hakenut peräti 9 kertaa käräjäoikeudelta edunvalvontansa lakkauttamista ja valittanut aina hovioikeuteen asti. Tuolla 9. kerralla hovioikeus oli puoltanut henkilön oikeutta itsemääräämiseensä ja hänen holhouksensa purettiin.

Itselläni alkamassa sama käräjäoikeusprosessi. Toivottavasti ei kuitenkaan kestoltaan ihan tuota yllä olevaa luokkaa. Ihanan kallista yhteiskunnalle.

6

1107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Välistävetoa

      Jatkoa edelliseen yllä.

      Edunvalvonnassa ollessa paikkakunnan vaihdos, tai ulkomaille muutto on myös edunvalvojasta riippuvainen. Itsehan mainitsin psykologille hänen kysellessänsä tulevaisuuden suunnitelmistani, toiveestani muuttaa vanhoilla päivilläni keski-eurooppaan lähemmäksi sisaruksiani. Tulipa myöhemmin mieleeni tätä koko jupakkaa pohtiessani, jopa väestökadon tilkintä näillä keinoin, kun omaa kohtaloani olen pähkäillyt.

      Nyt siis tuli itselleni mutkia matkaan noihin suunnitelmiini. Oikeusprosessi, ehkä vuosikausienkin, sressaa, kun olisi muutakin elämässä meneillään. Luotettava läheinen on ehdottomasti paras valvomaan etujasi ja vasta kun sille on todellinen tarve. Edunvalvontavaltuutuksen voi itsekin laatia todistajien allekirjoituksin.

    • valtio.on.vihollinen

      Amerikkalaisilla on sanonta että jos valtio yrittää "auttaa" niin juokse ja lujaa pakoon.
      Valtio on ihmisvihamielinen instanssi, se pitää huolen vain omista eduistaan ja viis veisaa ihmisistä. Kansalaiset ovat valtion asenteen perusteella aina vihollisia ja vähintäänkin mahdollisia rikollisia, parhaimmillaankin pelkkää veroja maksavaa vaalikarjaa. Valtio ei kuitenkaan edes osaa käyttää verorahaa järkevästi vaan Suomikin ankarasta verotuksesta huolimatta on myös velkaantunut törkeän paljon 90-luvulta lähtien.
      Sitten esim. Suomikin esiintyy korkean koulutustason länsimaisena sivistysvaltiona muiden maiden silmissä mutta on kuitenkin ollut useasti ihmisoikeustuomioistuimessa syytettynä erinäisistä rikoksista.
      Älkää koskaan luottako mihinkään julkisen sektorin laitokseen tai viranomaiseen. Se ei aja sinun puoliasi vaan pelkästään valtion etua sinun vahingoksesi.

      • Anonyymi

        Omasta kokemuksesta voin sanoa ettei kuntakaan huomaa muuta kuin oman etunsa ja saman kuntatyöpaikan jengien edun. Laki jää toiseksi.


    • Anonyymi

      Kiitos että jaoit tämän kokemuksesi, aika hurjalta ja epäoikeudenmukaiselta kuulostaa. Toivottavasti voitat keissin. Voimia ja tzemppiä!:)

    • Anonyymi

      Edunvalvojaan auttaa vain sahattu haulikko ei muu.

      • Anonyymi

        Minä olen äitini 92v muistisairas, edunvalvoja , ja veljeni kakkosvalvoja, jos minulle tapahtuu jotain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe