lauta eristeen keskellä riski?

gjgjgjgjg

haittaako jos lautoja jää eristeen keskelle ja mikään reuna laudasta ei ole ulospäin eikä myöskään sisäänpäin näkyvissä? eli lauta on eristeen keskellä jemmassa.

rakenne sisältäpäin: paneeli, muovi koolauspuu2x2 vaaka(välissä villa), runko pysty70x40(välissä villa) jossa se 22x100 lauta vaakatasossa ja sen päällä vielä villa 100mm paperi yhtenäisesti.

8

1665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Ei sillä käytännössä mitään merkitystä ole. Hieman huonompi eriste se lauta on kuin villa, mutta hifistelyksi menee.

    • riskikö

      Ei se lauta siellä mitään haittaa, mutta miksi rakenteessa on "paperi" ulommaisena? rakenteen tulisi harventua ulospäin, jotta mahdollinen kosteus pääsee pois. Paperi on liian tiivis. Laita tuulensuluksi huokoinen runkolevy.

      Rakenne kannattaa tehdä mieluummin siten, että laita levy, 50villaa, höyrysulku, ristiinkoolaus kakkoskakkosella , villa runkotolppien välissä, huokoinen tuulilevy, laudoitus ilmavälille ja pintaverhous. Kun höyrysulku ei ole heti pinnan alla, niin sitä ei tarvitse puhkoa sähkörasioitten, kaapeloinnin ym. takia. Lisäksi jokainen taulukoukku tai muu kiinnike ei riko sitä myöhemminkään.

      Eristys pitää myöskin rakentaa siten, ettei seinän sisään jää ilmakanavia, joita pitkin ilma pääsee liikkumaan. Paikallaan pysyvä ilma ilma eristää.

      • kkykyky

        moi, ajattelin että tuo paperi ois nätimmin laitettavissa kiinni kun ne tolpat ja laudat on siellä villan seassa kun päällä yhtenäinen eriste ja ei ole ns kiinnistyspistettä enää kovin isoja, ellei lyö 10 tuuman naulalla villakerroksen läpi runkoon :)

        onko paperi liian tiivis oikeasti? ei x5 sulkupaperi vaan tuolla puhuttiin kylmänpuolen bitumi tai tervapaperista tuulensuojana joka olisi hengittävä.

        mutta jos muovin laittaa esim 50mm eristeen sisään ja seinän paksuus on 200mm niin eikös se ole periaattees liian syvällä siellä? jokin prosenttimäärä siinä oli muistaakseni, mutta tuo pysyisi ehyenä hyvin kuten totesit.

        joo laudat näköjään saa jäädä sinne sisään ja varoa ilmavirran liikettä välissä, tuo seinä on hiukan haasteellinen noitten tiettyjen puitten osalta, joutunee loveamaan villaa ja sillai jos tekee niin, tai sitten tekee sinun tavallasi joka on hyvä myös.


    • riskikö

      Kyllä se paperi on tiivis, jos vertaa villaan. Paperia käytetään yleensä ilmasulkuna muovin sijaan, joten ulkopinnassa se hidastaa vesihöyrynkin poistumista rakenteesta. Bitumi/tarvapaperi varsinkin on liian tiivis. Bitumi/tervahan on käytännössä "muovia".
      Muovi 50mm syvyydellä 200mm seinässä ei ole liian syvällä. Kastepiste tuskin koskaan ulottuu tuohon syvyyteen ja se on niin pinnassa, että kuivuminen pääsee tapahtumaan sisäänpäin. Tuo on hyvin yleinen seinärakenne.
      Mitä olet rakentamassa? Käsittääkseni kyseessä on ulkoseinä. Miten kiinnität ulkoverhouksen, jos pinnassa on paperi ja sen alla pehmeää villaa? Tiedätkö, että on valmista villaa, jossa on tuulisuojakangas pintana. Se kiinnitetään runkoon ja saumat teipataan tuulenpitäviksi omalla teipillä
      Tee yksinkertaisia ja käytössä olevia rakenteita. Älä yritä keksiä uusia.

      • ykykyk

        moi, toi seinärakenne on vintin/ullakon seinää eli suojassa talon katon sisällä. joo täytyy tehdä oikeaoppisesti ettei tarvitse purkaa sen osalta rakenteita tulevaisuudessa. kiits


      • kykykyky

        niin se vinttitila on on kapeampi kuin talo eli 3m leveä, ja talo on 10m leveä. eli sellainen putkivintti joka ei ulotu talon seiniin kuin päätyjen osilta jossa on jo ulkovuoraus ja tuulensuojalevyt. eli sehän ei kaipaa kuin villanpäälle sen tuulensuojan vaikka ei vintillä kauhea puhuri käykkään. pitäähän haasteita olla:=)


      • riskikö
        kykykyky kirjoitti:

        niin se vinttitila on on kapeampi kuin talo eli 3m leveä, ja talo on 10m leveä. eli sellainen putkivintti joka ei ulotu talon seiniin kuin päätyjen osilta jossa on jo ulkovuoraus ja tuulensuojalevyt. eli sehän ei kaipaa kuin villanpäälle sen tuulensuojan vaikka ei vintillä kauhea puhuri käykkään. pitäähän haasteita olla:=)

        Melkein tekisin uretaanieristeellä. Saat höyrysulun yhdellä kertaa eikä tilaa tarvita niin paljoa kuin villalla. Eikö 10cm uretaanilevy vastaa 20cm villaa. Mittaat vain levyt ja vaahdotat paikoillensa.


    • benitohabaneero

      Puutavarasta eristeen sisällä, kattotuolien alapaare, elikä niska, sekä tukitreevat ovat eristeen seassa noin yleisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      134
      2132
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      376
      1576
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1176
    4. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      21
      1030
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      999
    6. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      979
    7. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      94
      963
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      928
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      858
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      818
    Aihe