muita lastenkirjan julkaisua yrittäviä?

Seikkailu_alkamassa

Heipä hei,

tarjosin muutamia viikkoja sitten lastenromaaniani erinäisille kustantamoille. Löytyykö täältä ketään, jolla olisi hajua näistä asioista:
- tarjotaanko lasten-/nuortenkirjojen kässäreitä kustantamoihin yhtä paljon kuin aikuisten romaanikässäreitä?
- onko kustantamojen reagointiaika lastenkirjapuolella samaa luokkaa kuin muutenkin kaunokirjallisuudessa? entä hyväksymisprosentti?

Tai löytyykö muuten kohtalotovereita?

6

669

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Glgh

   Tällä hetkellä näyttäisi olevan lanu-kirjallisuutta tarjolla jopa enemmän, johtuen kirjoituskilpailuista, joita oli viime aikoina.

   Prosentti näyttäisi olevan suunnilleen sama. Katsoin läpi eri kustantajien lanu-osastoja ja vaikutti siltä, että esikoiskirjailijoita lanu-puolella oli ~1-2.

   Vastausajat lienevät samassa. Ruuhka on iso, lukijoita vähän. Esilukijat on myös vähennetty isojen talojen toiminnassa, joka aiemmin auttoi vauhdittaen tietyissä tapauksissa kässäreiden pohtimisnopeutta.

   Kärsivällisyys on tämänkin lajin hyve. Toisaalta, harvemmin kaunokirjallisuudessa, varsinkaan lanu:ssa on kiire sen takia, että teos olisi sidottu aikakauden ilmiöihin ja teos pitäisi saada julkaisuun pikapikaan. Odotus on totta kai raskasta.

  • surullista1

   reagointiaika voi olla yhtä pitkä eli puoli vuotta tai ylikin, mutta voi olla lyhytkin. 1-3kk on joissain ollut mulla, Tammella tuntuu olevan pisin tai sitten ovat hukanneet. Puolen vuoden odottelu = eivät ole kiinnostuneita, näin päättelen.

   • kirjoituskone

    Puolen vuoden odottelusta ei kannata vetää johtopäätöksiä suuntaan tahi toiseen. Sain positiivisen vastauksen liki vuoden odottelun jälkeen. Kyse oli nuorten kirjasta. Tuohon taloon tuli uusia lanu-kirjailijoita lisäkseni kaksi sinä vuonna. Ja ei, en päässyt säälisijalle, kun ketään muuta parempaa ei löytynytkään, vaan laitoksen rattailla kesti aikansa pyöriä, se oli kiinni useammasta henkilöstä talon sisällä.

    Toisaalta, en jäisi vuodeksi pelkästään odottelemaan. Lähetin kässärin muutamaan kustantamoon silloin nelisen vuotta sitten, kirja on jo julkaistu ja parista ei koskaan tullut mitään vastausta. Kannattaa alkaa työstää seuraavaa tarinaa. Jos vastauksia ei ole kuulunut vuodenkaan jälkeen, suosittelen unohtamaan ne, korjaamaan kässäriä esim. arvostelupalvelun avulla, jos oma usko siihen on kova, ja kokeilemaan uudestaan. Joissakin tapauksissa taas on suotavampaa luovuttaa ja siirtyä seuraaviin tarinoihin.


  • Qkuna

   Hei, minä laitoin tänään menemään muutamalle kustantamolle ehdotuksen nuortenromaaniksi. Mulla sellainen tausta, että meinasin saada sopimuksen aikuisten romaaniin vuosi sitten, mutta emme olleet kustantajan kanssa samaa mieltä tehtävistä muutoksista. Ajattelin sitten lopettaa koko kirjoittamisen, kunnes tuli yhtäkkiä inspis kokeilla lanu-puolta. Nyt jos ei onnaa, niin lupaan lopettaa 😊. Jännitetäänkö yhdessä? Voin tulla kertomaan hylsy-infoja.

  • jäjäjää33

   Kuvakirjasta sain 3/4 vastauksen 1-2 kk sisään. Yksi ei ole vastannus noin 9 kuukauteen. Sitten etsin muitakin kustantajia 5 kpl, joista yksi vasta muutamassa viikossa ja muut eivät (olen lähettänyt eri aikohin 5pv-½ vuotta ajanjaksolla. Yksi vielä, jolta kysyin kiinnostaisiko, vastasi heti, että ohjelma täynnä, eikä tuon tyypinen kiinnosta.
   Yksi lastenromaanin tapainen taas ei mennyt läpi yhden toimittajan mukaan mm. siksi, ettei aihe ole myyvä, ja ymmärrän sen, halusin vaan kirjoittaa sen vanhojen muistojen takia. Onko teoksesi siis myyvä, kiinnostaisiko ihmisiä ostaa se, se lienee kustantajille tärkeää.

  • Sorsa

   Myyvyys on yksi, taiteellinen lahjakkuus ilmaisussa toinen. Omintakeisuus. Koskettavuus. Viihdyttävyys. Pohdittavuus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   184
   11092
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   145
   2119
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   242
   1407
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1020
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   910
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   858
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   757
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   709
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   25
   685
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   679
  Aihe