paniikki kohtaus kun asiat hyvin

kroonikko

Luin tuosta paniikki kohtauksista mulla tulee myös niitä ja kovina eniten pelottaa että jos tulee "hulluksi"näitä tullut 20v ja ylikin mutta aina yhtä kurjalta tuntuu.Minulle tyypillisesti ison stressin jännittämisen jälkeen tulee kauhean ahdistunut olo ja sitten iskee varsinainen kohtaus joka voi kestää koko päivän ja vaikka olen jo konkari tätä sairastamaan niin pelko seuraavasta jää päälle ja olo ahdistunut.Haluaisin tietää onko muilla samanlaista että kestää ja venyy kriisissä mutta kun se helpottaa niin iskee kovan ahdistus /paniikkikohtauksen päälle.Olisin tosi kiitollinen jos joku kertoisi .Tuntuu että on kuitenkin niin yksin vaikka terapiaa saan ja lääkkeitä on.Kyllä saan myös ihan perinteisiäkin kohtauksia isoissa tavarataloissa ym. Vähän on sekavaa tämä mun teksti mutta niin on nyt pääkin ,jälleen!!!odotan kovin jotain kokemuksia.Kertokaa!!!

3

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pandasilmä

      Autonominen hermosto on ottanut vallan, kun paniikkikohtaus tulee.
      Joskus voi pystyä toimimaan kriisitilanteessa, kun on pakko nimenomaan toimia, keskittyä johonkin asiaan, tehdä jotain konkreettista. Kun tilanne on ohi, ajatus on jo pois siitä toiminnasta, voi paniikkikohtaus. iskeä vasta silloin.

      Tuntemus, että pelkää "tulevansa hulluksi" on tyypillinen, kun ei voi hallita itseään/ajatuksiaan, kun se autonominen hermosto hallitsee meitä. Autonomiseen hermostoon ei tehoa järkeily.
      Vaikka siis yrittäisi kuinka vakuuttaa itselleen, että ei tässä mitään hätää ole, mikään todellinen vaara ei uhkaa minua, pelkään ihan turhaan. Järjellä ei saa paniikkikohtausta estettyä, mutta ei järkeily silti pahasta ole, päinvastoin. Itseään kannattaa yrittää psyykata kuitenkin olemaan pelkäämättä ja ahdistumatta.
      Mistä ahdistuksesi on alkanut ? Oletko tiedostanut sen ?

      Paniikkihäiriötä poteva jää usein sosiaalisesti aika yksin, koska ei pysty olemaan mukana missään riennoissa sen paniikkihäiriön takia, jonka pelkää yllättävän milloin ja missä vain.

      Paniikkihäiriö on kamala. Se haittaa elämää rankasti. Tiedän kokemuksesta, mutta siitä voi päästä aika hyvin eroon, niin ettei se hallitse ihmistä enää niin paljon. Voi oppia luottamaan itseensä eikä autonominen hermosto "hyökkää" enää päälle.

      Ahdistuslääkkeitä on olemassa, mutta jos pärjää ilman niitä, olisi parempi, koska lääkkeitä ei kukaan halua eikä ehkä voikaan syödä lopun elämäänsä ja vieroitusoireetkin ovat vaikeita.
      Onko sinulla lääkitystä ? Auttaako se ?

      Onko terapiassasi käsitelty ahdistuksesi aiheita, että pääsisit yli niistä ja olo alkaisi helpottaa ?
      Se olisi kai avain päästä oireesta eroon ?

      • kroonikko

        Kyllä syön rauhoittavaa lääkettä .Lopetin mieliala lääkkeet koska MIKÄÄN ei oikein sopinut.Terapiassa kyllä käsitelty mistä aikoinaan koko oireilu alkoija olinkin pari vuotta suht.ok kunnes taas lisää kaikkea kurjaa tähän elämään ja taas alkoivat kohtaukset. Olen vielä sellainen että elän asioita tunteella enkä järjellä siinä yksi kompastuskivi minulla.Ja totta sosiaalinen elämä jää melko suppeaksi riippuu tietysti päivästä.Mutta jos paha ahdistus päällä en kyllä saa vielä nytkään revittyä itseäni ajattelemaan jotakin muuta kuin sitä pahaa oloa.Sanoit että kokemusta sinulla tästä vaivasta oletko jo selvillä vesillä täysin ja oliko sulla myös tämmöistä kun mulla että stressiä kestää mutta kun kaiken pitäisi olla hyvin niin sitten iskee pirut niskaan.kiitos kun kirjoittelit .Aina se lohduttaa että on muitakin samanlaisia vaikka en tätä ristiä kenellekään toivo!


      • kroonikko

        Eikös muita joiden"psyyke"noudattaa tätä että toimii kun on ihan pakko ja sitten tulee pitkä ja kova "kärsimys"? Kun yleensä menee niin että kohtaus tulee kaupassa ,jännityksestä,isoissa tavarataloissa /ihmisjoukossa yms. Toistan nyt tätä samaa asiaa,mutta kiinnostaisi kovasti tietää onko näitä ihme stressin"jälkitila"paniikkeja muillakin.Ei olla terapiassakaan oikein tätä selvitetty.Pandasilmän kirjoitus oli hyvä ja asiallisesti tehty ja kyllä noita samanlaisia juttuja olen vuosien aikana miettinyt terapiassa ja lukemalla tietoa paniikkikohtauksista vaan olisko vielä muita kohtalotovereita?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe