Nolo Nousiainen

Vihainen-73

Mahtaakohan missään muualla olla kuntaa jossa kaikki voidaan töpeksiä?!? Olisikohan heti pitänyt palkata ammattimiehet asialle eikä antaa amatöörien hoitaan noinkin tärkeää asiaa kuin vesihuoltoa? Onko kunnalla niin vähissä rahat ettei ole varaa palkata ammattimiehiä? Nyt tuli säästämisestä aika kallis lasku! Uutisointi ollut ainakin niin tiuhaa viimeaikoina että kaikki saaneet Nousiaisista kuvan kuntana johon EI kannata ainakaan muuttaa. Uusi mainoslause voisikin olla vireän, vehreän sijaan hajuisa, sontainen Nousiainen!

17

4529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yööööghh

      Sitten joskus, kun annetaan lupa käyttää hanavettä normaalisti ilman keittämisiä, niin on varmaan mielenkiintoisia tuntemuksia. Suihkusta tullessa saattaa tulla mieleen, että olenkohan nyt likaisempi kuin ennen peseytymistä. Kenties tulee oksennukset ja ripulit mielikuvana silmien eteen vettä juomalasissa katsellessa tai vettä ruoanlaitossa käytettäessä.

    • kekekekex

      No mitenkäs eritavalla ne ammattimiehet olisi asian hoitaneet nykyisiin verrattuna ??

    • vesilaitosneuvoo

      NO,minähän en tiedä mitä siellä olevat ammattimiehet teki?, vesijohtovuoto löytyy kävelemällä myös linjan päällä,vuoto tuo lämpöä maaperään ja ohut lumikerros on sula sen kohdalta.Jos on joen alituksessa pahempi homma,voi mitata joen pH poikkeaako lähelle juomaveden pHta,ei isoissa joissa selviä.Sitten kun kai pumppasivat eri pumppaamoista yhtaikaa vettä torniin.Kun kulutuksessa tornin pinta alenee niin paine vuotokohdan tulopuolelle laskee ja pumppaamon pumpun tuotto nousee kun se pumppaa matalaan vesipintaan torniin.Varoiksi olisi voinut lisätä Natriunhypokloriittia tornin veteen,ja alkaa menneä myös vuotavaan putkeen kloorattua vettä..Virtausuunta voi kääntyä saastuneen veden torniin päin

      • hgfyiuou

        Meneppä vielä kuitenkin opiskelemaan lisää, vuoto voi mennä kymmeniä metrejä maan alla eikä voi havaita mistään, se voi myös vuotaa siihen rikkoutuneeseen viemäriin eikä tule pinnalle mistään. Lämpöjuttusi on näinollen huuhaata, PH n mittaamiselle ei ole mitään mahdollisuutta noin ison jokivesimäärän vuoksi,sillä ei voi vuotoa löytää. Ainoa vaihtoehto on rajata mahdollista vuotoaluetta sulkemalla eri alueita ja tarkkailemalla kulutusmääriä, sekin hakuammuntaa.


    • vesilaitosneuvoo

      Noo,pikkukunnissa onaika säästeliäästi venttiileitä 1960-l verkostoissa,ja niitä ei ole usein liikuteltu ja eivät usein menee kiini asti,ja ostettu halvimpia venttiileitä(ei kumiluisti),ja jostain viemärilinjasta tulevasta vedestäkin voi päätellä että on puhdasta vettä seassa kun vuoto oli kuulemma suuri.Ottaa vain järjestelmällisesti viemärikaivojen kansia auki ja katsoo

      • sososos

        Eipä niitä vuotoja viemärikaivoista katsomalla löydä. Sinähän selität kuin haapasalo, vai oletko.


    • vesilaitosneuvoo

      Uskoisin että puhtaanvedenpuolella näkkee aamulla tietokoneelta pumpatun veden määrän ,meillä tuli hälyytys jos torni liian tyhjä normaaliin verrattuna.Nooh vuodon olivat löytäneet sillä..Jätevesipuolella aikoina ennen vuotoja etsiessä pumppaamojen pumppujen käyttötuntimittarit luettiin esim 24,00 ja aamulla 5,00 ei pitäis olla kovat virtaamat yöllä kun väki nukkuu jos ei jostain vuoda linjaan ,eikä ole sadekelejä.Näkee sen haaran missä kova virtaama.Ihmiset herkästi myös soittelee paineen alenemisesta.Nooh, tot noinaan,miten sinä etsit tätä vuotoa?

      • matleenat

        Eiköhän ne nousiaisten pojat ihan oikein ole tehneet kun vuodon löysivät, kiitos heille siitä.


      • Reipaspoikanen

        Eihän nousiaisten pojat sitä löytäneet, vaikka suunnistajien kanssa yrittivät. Ulkopuolinen apu sen löysi.


    • djjdjd

      Ketä korvaa taloudelliset haitat? Moni joutunut jäämään töistä/koulusta pois, veden ostaminen yms

      • Säästöä

        Mitä pitäisi korvata, kun säästyyhän sinulta vedenkulutusmaksut siltä ajalta kun ei vettä voi käyttää.
        Miksi pitäisi jäädä pois töistä jos kotona ei voi vettä käyttää, jos taas olet tullut vedestä kipeäksi niin sairaslomasta saa palkan.


    • leivätöntpöytää

      Muistelen että NOKIAn tapauksesta tuli vuosien oikeudenkäynnit

    • Noustelainen

      Itse olen työskennellyt vesilaitoksella ja siellä ainakin tutkittiin vesinäytteitä useasti jollei jopa päivittäin, että onko saastunutta vettä. Meillä Noustessa jonkun piti ilmoittaa Turun Sanomiin, että nyt on jotain häikkää vedessä, kun sairastuneita alkoi ilmaantua normaalia vatsatautia enemmän. Ja olihan kuntalaisten taholta myös ilmoitettu vesilaitokselle asiasta. Ensin ei infota oikeastaan mitään muuta kuin että runkoputkisto vuotaa jostain kohtaa 300-400 kuutiota vettä päivässä, alkanut jo viime vuoden puolella. Sitten kun "päästään" valtakunnan uutisiin, niin alkaa sen päivänen informointi koko ajan. Ylimääräisiä kustannuksia on varmaan tullut jokaiselle, alkaen ihan sähkön käytöstä, kun ensin piti juoma- ja ruokavettä keittää kymmeniä litroja ennenkuin sitä alettiin jakaa ilmaiseksi kunnan taholta. Ja periaatteessa en suostu maksamaan paskaveden käytöstä, ei ne vesilaskut muutenkaan ole pieniä olleet. Kunnan taholta ollaan jopa väläytelty vesimaksujen tai kunnallisveron nostamisesta tämän kriisin johdosta. Kyllä olen sitä mieltä, että nyt pitää nostaa yhteiskanne kuntaa/Nousiaisten Vesi Oy:tä kohtaan, ja vaatia kunnon korvauksia tai ainakin vesimaksujen alentamisia. Jos niitä putkia ei ole tähänkään asti ajoissa korjattu, ovat tulleet elinkaarensa päähän monin paikoin, niin mikä kiire niitä nyt on alkaa heti korjaamaan ja kuntalaiset maksavat omasta pussistaan kunnan töppäilyt.

      • fduifdrt

        Turhaa pärinää.


      • Noustenlainen

        Mielenkiintoista muuten nyt on, että tänään lehdessä Oja kertoo, että vuoto havaittiinkin vasta tammikuussa, kun aikaisemmin oli sanottu, että se vuosi jo pidempään.


      • Noustelaine

        Niin sitä voi jälkikäteen peitellä juttuja Ja mitä on tullu sanottua milloinkin. Mut itse maksoin
        tilipäivänä läjän laskuja etten tentten teelikamentten mitä maksetaan ja arvaatte varmaan mikä lasku laitettiin ö mappiin.


      • Noustelaine

        Kehotan kaikkia kansalaistottelemattomuuteen. Me suomalaiset ollaa niin kilttejä et maksetaan mukisematta kaikki laskut mitä postilaatikkoon tulee. Tässä tapauksessa ei voi vedota edes force majoureen, kyseessä ei ole luonnonmullistus, kapina eikä mikään muu näihin verrattava vaan pelkästään huolimattomuus. Ja varmaan säästösyistä vettä ei ole tutkittu laboratoriokokein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe