Voiko mustasukkaiselle miehelle kertoa?

seksuaalinenhäirintä

Olen 24 vuotias nainen ja olen seurustellut 2 vuotta nykyisen mieheni kanssa. Tämä mies (kuten myös minäkin) on hyvin mustasukkaista sorttia. Tämä ilmenee ahdistuksena jos juttelee vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. En sanoisi että mustasukkaisuus olisi kovinkaan "sairaallollista" kuitenkaan.

Olen miettinyt sitä, että kerrotko kaikesta seksuaalisesta häirinnästä miehellesi?

Minulle kävi muutama viikko sitten niin, että olin naispuolisen kaverini luona käymässä. Kaverini oli kutsunut myös jonkun miehen luokseen. Tämä mies oli humalassa ja alkoi sitten katsoa minua "sillä silmällä". Huomasin tämän enkä tehnyt asialle mitään. Yritin olla, etten olisi huomannutkaan. Tämä mies tuli istumaan minun viereen sohvalle ja juttelimme. Hän alkoi kosketella minua, silitti päätä ja yritti suudella minua. Sanoin miehelle että en halua, olen myös varattu. Kohta alkoi taas tämä sama juttu, hän alkoi lähentelemään minua vaikka siirryin kauemmaksi. Lopulta lähdin kaverin luota pois. Kerroin miehelleni heti tästä tapahtumasta. Se ahdisti ja oksetti koko tapahtuma. Aluksi hän kuitenkin oli ymmärtäväinen minua kohtaan ja näytti vihaansa tätä miestä kohtaan. Puimme asiaa ja mies vaikutti olevan jotenkin hätäinen. Seuraavana päivänä mies otti asian taas puheeksi ja halusi tietää jokaisen yksityiskohdan. Minulle se tilanne oli niin ahdistava, että olisin mieluummin ollut muistelematta koko asiaa. Haluan pysyä kaukana tästä kuspäästä!! Kerroin mitä silloin tapahtui ja annoimme asian olla. Muutaman päivän päästä mies otti taas asian puheeksi ja oli mustasukkainen! Olen hänelle sanonut että minua ahdistaa tämä asia, enkä oikein pysty muistelemaan sitä. Mies kertoi rehellisesti minulle sen, että häntä ahdistaa se, että joku toinen mies osoittaa kiinnostustaan minua kohtaan ja koskettelee.
En oikein tiedä mitä voisin ajatella tästä. Minusta on oksettavaa, että toinen tulee tuolla tavalla koskettelemaan ja lähentelemään. Mies ei näytä ymmärtävän millaista se minusta oli. Mutta jos mies jostain syystä niin ajattelee, niin on siten harmi kertoa tällaisesta asiasta hänelle mutta haluan olla rehellinen ja tarvitsin avautua jollekin siitä asiasta. En halua että mies on millään tavalla mustasukkainen koska tämä ei todellakaan ole sen arvoista. Minua ei koskaan ole seksuaalisesti ahdisteltu, mutta tuo kokemus jäi minulle aika inhottavasti mieleen. Olen ajatellut että mitä olisi voinut tapahtua? Onneksi ei kutenkaan tapahtunut enempää.

Kannattaako tällaisista seksuaalisista ahdisteluista kertoa omalle miehelle? Onko syytä "huolestuttaa" häntä tällaisella asialla?

5

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LohdutustaSinulle

      Mielestäni olet toiminut oikein ja viisaasti vaikka miehesi saikin aiheen mustasukkaisuuteen. Olisi pahempi jos hän myöhemmin muuta kautta saisi tapahtuneen tietoonsa.

      Olette molemmat tuon ahdistelurikoksen uhreja! Sinä itse sekä miehesi, jonka puolisoa ahdisteltiin!

      Ehkä keskenänne keskustelemalla tilanne alkaa rauhoittua. Toisaalta mustasukkaisuuteen taipuvainen miehesi saattaa ottaa tästä traumoja vielä pitkään ja voi syytellä sinua. Kun osoitat, ettei aihetta ole, ehkä hänkin rauhoittuu. Huomaa, että hänkin tavallaan on tuon ahdistelijan uhri!

      Uskon, että tapahtunut tuntui inhottavalta ja ehkä etenkin likaiseltakin kokemukselta. Yritä kestää, käsitellä tapahtunut ja työntää se pois päivittäisestä mielestäsi.

      Tällaista tapahtuu ja toiset, etenkin herkemmät ja itse puhdashenkisemmät voivat kokea tällaisen asian erittäinkin loukkaavana tapahtumana.

      • Kundiasi-on-myös-naitu

        Miehesi on nössö ja omaa luonnehäiriön.. heitä roska mäkeen!


    • silivatiseilaa

      Jos sulla on mies, joka ei osaa tehdä eroa ahdistelun ja flirttailun välillä, vaan kuulustelee sua tuosta asiasta niin heitä hyvä ihminen elämästäs tollanen ongelmajäte. Ei ole tervettä toi sun äijäs suhtautuminen asiaan.

    • wegdfhfhsd

      Kuten jo parista vastauksesta ehkä huomaat, tämä ei ole maailman paras paikka kysyä haastavia kysymyksiä liittyen mihinkään ....Omat ongelmat inmillisyyden ymmärtäminen = viha toisten tilanteita ja niissä olevia ihmisiä kohtaan.

      Kysymystäsi suurempi kysymys on; haluatko että kumppanisi kuuleet ahdistelusta myöhemmin muilta kuin sinulta? Tai haluatko olla suhteessa jossa niin eletään? Vastaus ei ole se miten hän toimii/reagoi sillä suhteesi on sinun ja vain sinun valintasi.

      Se mikä teidän muun mustasukkaisuuden tausta ja dynamiikka on, tai häne taustansa ja mitä muuta siihen siellä ehkä liittyy..kaikki ne ovat teidän välisiä asioita ja ehkä olette käsitelleet sekä avanneet niitä.

      Miehen reaktio ahdistelutilanteesta kuullessa on varmasti ristiriitainen ja monesti epälooginenkin, sen on inhimillistä. Nettitietäjät eivät hirveästi elä ja koe puhumattakaan uskalluksesta elää...Ihmiset ovat kuitenkin ihmisiä. Itse olin aikoinaan ravintolan ovella töissä ja naisia suututti 90% suhteissa itseeni töissä kohdistunut ahdistelu ja he olivat lähinnä minulle vihaisia :D Reilu peli!

      Olen aina sanonut -sen sijaan että yrittänyt muuttaa ihmisten perusarvoja - toimi sen mukaan mikä vie oikeaan suuntaan. Ihmiset jotka laskevat puhumisten seurauksia kulkevat valikoivan puhumisen tietä ja kaikki sen takia tuleva/poisjäävä on ansaittua. Itse uskon siihen täysin toisenlaiseen tiehen, mutta ei sitä kenellekään voi neuvoa koska siinä se matka ja hetki ei useinkaan palkitse sillä "nyt on kiva hetki" jutulla , vaan se tulee paljon syvempää ja parhaimmillaan suuremmasta ymmärryksestä. Jos toisen kanssa en voi puhua niin toinen on väärä ihminen minulle.

      Kannattaa muistaa että keskustelun päätös ja lopputulos ei välttämättä ole se hetki kun itsestä ei olekaan kiva jutella ja toinen ei reagoi mukavasti kuin itse haluaisi....

      Tuossa tilanteessa suurinosa miehistä haluisi tietää että oma nainen ei jäänyt siihen hetkeksikään ja jos se on epäselväkuvio niin soppaa keitetään anyway.

    • Kun ihmiset miettivät kertomista he yleensä jo tietävät vastaukset, eihän me muut tuntemattomat voida sitä kertoa!! Joskus omiin tuntemuksiin liityy omaa häpeän tunnetta ja erilaisua ajatuksia siitä mitä olisi pitänyt tehdä.

      Kaiken jälkeen, sinun - ja kaikkien meidän - tulisi toimia suhteessa niin ettei siellä mietittäisi asioiden kertomisia sen mukaan miten toinen reagoi...ja samaan aikaan kokea olevansa turvassa ja rakastettu että toinen tukee ja ymmärtää. Se on sitä rakkautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe