ikuinen luottokielto

te1ja27

hei

olen joskus vuosia sitten ottanut pikalainan ja maksanut sen pois, sen jälkeen pyysin asettamaan ikuisen laina kiellon jonko he s.postin kautta vahvistivat asettaneet.

olin ahdingossa viikko sitten niin pyysin laina kiellon purkua niin he poistivat luottokiellon ja hain ja sain uuden lainan, vaikka olimme sopineet ikuisesta laina kiellosta

onko minulla oikeus peruuttaa laina? niin että maksaisin lainan kokonaisuudessa ilman korkoja/kuluja?

7

3287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No jos teet niille niitä korkoja ja kuluja niin siitä seuraa äkkiä se, että eivät lainaa vaikka olisit miljonääri ja haluaisit.

      Kuluttajansuojalain mukainen etämyynti voi tähän ehkä käydä, eli peruminen alle 2vko aikana ja huomioiden pankkipäivät mutta voi olla että pääset sitten mustalle listalle timewasterina.

    • O-MAr

      eiköhön alkuperäisen viestin kirjottaja haluakkin päästä "mustalle listalle" kyseiseen paikkaan jos on halunnut saada ikuisenlainakiellon heille, ja miksi miljönääri haluaisi olla missään tekemisissä pienlainojen kanssa.. (kuin korkeintaan lainan myöntäjä puolella)

    • saaperuuttaaaa

      Käsittääkseni AINA on mahdollisuus peruuttaa luotto 14 vrk sisällä. Maksat silloin pääoman koron siltä ajalta, kun laina on ollut käytettävissäsi, eli ne päivät siihen saakka kunnes maksat sen takaisin. Ota heti yhteys lainanmyöntäjään, yleensä haluavat peruutukset kirjallisesti.

      • Kinuri

        Kirjallinen peruutus voidaan tehdä s-postin välityksellä, kunhan siinä on allekirjoitus ja valokuvakin riittää kameran/puhelimen kautta.


    • Pikaaaaa

      Ensimmäisenä kannattaa varmaan kysyä luotonantajan mielipidettä. Voi olla, että heillä oli vain joku virheymmärrys, ja ovat sen takia joustavampia.

    • Kinuri

      Itselläni oli laina Vivukselta jo useaan otteeseen ja hoidin pois, mutta sitten tuli ongelma etten itse saanut omiani takaisin, joka viivästyi noin kuukaudella. Sitten maksoin koska olin ilmoittanut sinne ja siellä hyväksyttiin, eikä peritty kuin pieni korko viivästyneelle laskulle. Luulin, että pysyn entisenä asiakkaana koska ongelmia ei ollut kunhan sen koron vain maksoi kk. Nyt huomasin, että vuosikorko olikin noussut yli tuhanteen, joka on laitonta suomessa, jollei ole saanut erioikeuksia? Esim. jos oli 130€ lasku niin korko oli kk 19€ . sitten jos nosti 2100€ niin kk maksu ei ollutkaan niin suuri kuin nykyisin. Tyydyin kun aina pystyin hoitamaan jos itse sain omat korvaukseni. Yksi epäonninen kerta niin meiltä loppui yhteistyö Vivuksen kanssa ja Vivuksen puolelta tuli tyssäävä päätös. Olisin käyttänyt, mutta he katkaisivat välit.

    • hsuuu3h33g

      Kuluttajalla on oikeus peruuttaa kuluttajaluottosopimus 14 vuorokauden kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä myöhäisemmästä ajankohdasta, jolloin kuluttaja on saanut luottosopimuksen kirjallisesti tai sähköisesti. Jos sopimus toimitetaan kuluttajalle jälkikäteen, peruutusaika alkaa kuluttajan saatua sopimuksen.

      Luoton peruuttamisesta on ilmoitettava luotonantajalle kirjallisesti tai muuten pysyvällä tavalla, esimerkiksi sähköpostilla. Syytä luoton peruuttamiseen ei tarvitse kertoa.

      Luotonantaja voi vaatia luoton peruuttamisesta korvausta, jos peruuttamiskorvauksesta on kerrottu ennen sopimuksen tekoa ja siitä on maininta sopimusehdoissa. Korvauksen määrä on yleensä luoton korko siltä ajalta, jonka luotto on ollut luotonsaajan käytettävissä.

      Jos luotto otetaan etämyyntinä eli sähköpostilla, puhelimella tai muulla viestintävälineellä, luotonantajan oikeus korvaukseen riippuu mm. luoton suuruudesta:

      - 200 - 75 000 euron suuruisessa luotossa luotonantaja saa vaatia luoton koron ajalta, jonka raha on ollut luotonsaajan käytettävissä
      - alle 200 euron tai yli 75 000 euron luotossa luotonantaja saa vaatia luoton todellisen vuosikoron ajalta, jonka raha on ollut luotonsaajan käytettävissä. Näissä luotoissa peruuttamisoikeuden käyttäminen saattaa siis tulla kalliiksi.

      Rahat on toimitettava luotonantajan tilille viivytyksettä, viimeistään 30 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksen lähettämisestä. Jos rahoja ei palauteta 30 vuorokauden kuluttua, peruuttaminen raukeaa ja alkuperäinen sopimus tulee voimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe