Lentokentältä metrolla hotelille De Gaulle

Matkustaja2018

1. Miten näppärää on matkustaa De Gaullen kentältä päiväaikaan metrolla hotelillemme, joka sijaitsee Louvren lähellä ? Mistä metroliput? Millainen metrolippu kantsii ostaa?

2. Mistä kannattaa.hannkia liput ennakkoon. Eiffelin huipulle? (treffit joko suoraan eiffelillä, toisissa paikoissa ensin treffit jossain muualla ja siitä mennään porukalla tornille) kumpi on näppärämpi vaihtoehto?

3. Miten liput Louvreen?

4. Miten metrolla champs elyseleelle?

5. Oletteko käyneet Notre Damen katedraalissa, kannattaako mennä?

6. Parhaat shoppailuvinkit ? Esim. Gant, Kors, Lacoste?

7

684

  Vastaukset

  • Aloittaja ei näköjään osaa käyttää hakukoneita. Turha lähteä avuttomana ulkomaille.

  • 1. - (käytän taksia, niin ei tarvitse raahata laukkuja)
   2. Tornilla on selkeät jonot ja hyvä järjestys, joten ei eroa.
   3. Olen ostanut museopassin jostain muusta museosta. Passillisten jono on muita lyhyempi, eikä tarvitse ennakkoon sitoa käyntiä johonkin aikaan.
   4. Metrokusymysten vastaukset löytyvät RATP:n sivuilta. https://www.ratp.fr/en
   5. Olen. Kannattaa. Samoin kannattaa käydä kirkon tornissa.
   6. Yksi vaihtoehto on La Vallee Village. https://www.lavalleevillage.com/en/home/

  • 1. CDG-lentoasemalta ei mene metroa vaan RER-juna. Sillä pääsee näppärästi muutamalle suurelle asemalle Pariisin keskustassa, ja samalla asemilla voi sitten vaihtaa metroon.
   Kentältä lähtevä RER-juna on B-tunnuksella varustettu. Osta lippu aseman automaatista. (Hanki sieltä myös valmiiksi liput metroon). Aja B-junalla asemalle nimeltä Châtelet-Les-Halles. Asemalta pääsee yhdyskäytäviä pitkin kahdelle metroasemalle, sinä vaihdat metroasemalle jonka nimi on Châtelet. Nouset metro linjaan 1 jonka väri on kartoissa keltainen ja pääteasema (suunta) on La Défense. Louvren alue on valtava, joten en tiedä millä asemalla jäät pois mutta yleensä hotellit kertovat mikä metroasema on lähin.

   2. Pariisissa on valtavasti turisteja (riippuu vähän vuodenajasta), joten kannattaa hankkia netin kautta liput jo Suomesta useimpiin paikkoihin. Säästää aikaa ja jonotusta. Treffejä ei kannata sopia Eiffelintornin luo, koska a) torni on iso b) siellä on valtavasti porukkaa. Joku selkeämpi paikka treffeille on paras.

   3. Tarkistakaa Louvren aukioloaikataulut. Tiistaisin kiinni. Iltaisinkin auki myöhään ke ja pe (voi olla vähemmän porukkaa). Liput voi ostaa etukäteen netistä. Jos haluat nähdä perusnäyttelyn, klikkaa Mona Lisan kohdalta Musée du Louvre.
   https://www.ticketlouvre.fr/louvre/b2c/index.cfm/home

   4. Samalla metrolinjalla 1, joka oletettavasti on hotellinne lähellä menee Champs-Élysees -kadulle. Katu on useita kilometrejä pitkä, joten selvitä mille asemalle haluat mennä. Itse ajaisin asemalle nimeltä Charles de Gaulle-Étoilelle. Se on just siinä Riemukaaren kohdalla.

   5. Olen käynyt Notre Damessa useita kertoja ja jopa kiivennyt portaita ylös torniin, onhan se sellainen turistirysä. Notren Dames lähellä samalla saarella on toinen keskiaikainen kirkko, kauniimpikin, eli Sainte-Chapelle. Suosittelen käymään.

   6. Shoppailuvinkit Parisiin: ja sitten mainitset amerikkalaisia merkkejä? Trolli tai tietämätön?
   Mene hyvä ihminen shoppailemaan ranskalaisia merkkejä ja lopeta höpötys.

   Jos et koskaan ole käynyt Pariisissa, sitten menepä ensiksi klassiseen pariisilaiseen tavarataloon: aja metrolinjalla 7 asemalle Chausée d'Antin La Fayette. Siellä on tavaratalo Galeries Lafayette. Kannattaa nousta sinne rakennuksen ylimpaan kerrokseen, että pääsee ihailemaan rakennusta kunnolla. Jos on alet, voi löytyä hyvinkin jotain edullista merkkikamaa. Katu jossa tuo tavaratalo on ostoskatu, siellä on mm- Sephora, sitten toinen tavaratalo Printemps, muista puhumattakaan, mm. Lancelin laukkukauppa, jne. Mutta massia pitää olla. Ja tyyli siis konservatiivista.

   Jos haluat taas trendikkäämpiä merkkejä, särmikkäämpää muotia, sitten menet shoppailemaan Le Maraisin alueelle. Tai sitten Latinalaiskortteliin vasemmalle rannalle, Saint-Germain-des-Prés -alueelle (Boulevard Sain-Germain, Rue de Buci, Rue du Four).

   Jos rahaa ei ole paljon ja olet himoshoppaaja ja tykkäät kirppiskamasta, sitten menet kirpparille (Porte de Clignancourt) tai sitten tyydyt shoppailemaan vaikka perushalpiskaupoissa: Promod ja Camaïeu. Niitä on ympäri kaupunkia.

   Itse olen ostanut Pariisista yleensä kenkiä (esim. Arche), alusvaatteita (tietysti ranskalaisia merkkejä), syksyisin kashmirneuleita. Ranskalaisia meikkimerkkejä, joita meiltä ei saa, esim. Bourjois. Ranskassa vaateiden ja kenkien laatu on parempi kuin Suomessa, joten halpis-ketjuliikkeissäkin voi olla laadukasta kamaa. Esim. mun tuttu ostaa aina useat parit nahkaisia ballerinoja edullisesta André kenkäkauppaketjusta.

   Itse ostan vaatteiden lisäksi aina ruokaa, kotiinpaluupäivänä ostan esim. juustot. Paras ruokatavaratalo on vasemman rannan Bon Marché. Sieltä voi vaikka ostaa valikoiman macaronseja. Jos on vaativampi asiakas, sitten voi käydä Place de La Madeleinen Fauchon -herkkukaupassa.

   • Tämä on pitkästä aikaa paras yleiskirjoitus Pariisin liikkeistä! Lacoste lista merkeistä on ranskalainen ja sillä on myymälä mm. Avenue des Champs-Elysées.


  • Kiitos vastauksesta Madamoselle!

   Hotellin osoite 18 Rue Bachaumont, sanoisiko se metroasemasta sinulle jotain?

   Kiitos vielä kerran vaivannäöstäsi. Olit suureksi avuksi.

   Nimim. MatKailija

   • De rien, kuten Ranskassa sanotaan, ole hyvä.

    No tuo katu joss sun hotelli on ei ole ihan Louvren lähellä (ajattelin että hotelli olisi saman kadun varrella tai ihan lähialueella).

    Lähin metro taitaa olla Sentier. Mutta näyttää ettei olisi kovin pitkä matka Etienne Marceliltakaan. Joten lentokentältä tullessa, vaihda Chatelellä ja aja siitä linjalle 4 ja jää pois Etienne Marcelilla. Siitä voi kävelläkin, matka n. 300 metriä. Tai otat Chateleltä taksin.

    Ja hei, laitan vinkkiä muille Pariisin matkaajille myös yleisasioista.

    Ei kannata tuhlata rahojaan. Pariisissa hintataso vaihtelee alueesta toiseen. Kalleinta on Champs-Elyseen alueella. Kalliilla alueella kahvilat ja ravintolat ovat yleensä kalliimpia kuin halvemmilla. Ja kun menee kahvilaan, kahvin (tai tuotteiden) hinnat vaihtelevat riippuen siitä missä kaffea ryystät: halvinta on seistä baaritiskillä, sitten salissa ja kalleinta on aina terrassilla. Erot voivat olla suuria! Esim. kahvikuppi Champs-Elyseen hienossa le Fouquet-kahvilassa (salihinta) voi olla 6 euroa kalliimpi kuin halpiskorttelin tavallisessa kahvilassa.

    Kannattaa siis tarkistaa hinnat ennen kuin tilaa mitään. Oopperan alue ja Louvren lähiseutu (Rue de Rivoli) ynnä muut paikat ovat kallita.

    Korttelit jossa kannattaa pyöriä illalla (juomat, ruoka, yms.) ovat Oberkampf, Mouffetard, le Marais, Bastille ja les Grands Boulevards oikealla rannalla ja vasemmalla rannalla Mabillon, Odeon ja Saint-Michel (nimet viittavat lähinnä metroasemiin).

    Omia suosikkipaikkojani ovat puistot, koska hektisessä kaupungissa pitää välillä päästä lepuuttamaan hermojaan ja jalkojaan. Jos sää on hyvä voi ostaa lounaaksi eväät ja syödä puistossa. Puistoissa yleensä on kaikenlaista tapahtumaa. Jardin de Luxembourgissa on usein valokuvanäyttely pitkin aitaa, musiikkia ja veistoksia sisällä. Muita kivoja ovat Parc Monceau, Buttes-Chaumont. Jardin des Plantesissa on kasveja, kasvihuoneita ja lintuja.


  • Jos olet joskus kuullut/lukenut googlemaps niin kirjoitapa tuo osoite tai hotellin nimi siihen. Saatat jopa yllättyä. Samaa googlemaps kannattaa sitten käyttää suunnistamiseen myös reissun päällä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   191
   1949