aloitteita SKP:n toiminnan

Partacus

kehittämiseksi kaikilta osa-alueilta.
Porvarillisilta kirjoittajilta toivotaan asiallisia kommentteja.

Perussääntö on jatkaa työssäkäyvien ja vähäväkisten elinehtojen parantamiseen tähtäävää päivänpolitiikkaa.
Tulisi miettiä miten aloitteita ja näkemyksiä saisia näkyviin valtamediassa.

45

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partacus

      https://www.skp.fi/
      Linkistä voi katsoa mitä SKP:ssa on puuhattu. Sieltä saa kohtalaisen hyvän kuvan puolueen yleisilmeestä puutteineen ja hyvine puolineen.
      Vuoden 1990 taitteen rappiosta puolue on nousemassa uudelleen.

      Kommunistinen liike on hajalla. SKP:n sivustolla kannetaan hyvin vähän huolta SKP:n ja KTP:n yhdistämiseksi. Missä mättää. Kummassa on vika. Käydäänkö keskusteluja lainkaan? Olisiko kuulolla joku puolueen johdossa ja valaisi asiaa.
      Kun katsoo molempien ajankohtaisia kannanottoja niin samaan hiileen puhalletaan.

      • Töymeis

        SKP:n ja KTP:n yhdistäminen on periaatteessa aika helppo nakki. Näin se käy: reilun vuoden päästä pidetään eduskuntavaalit. On selvää, että niin SKP kuin KTP jäävät rannalle ts. eivät saa yhtään edustajaa eduskuntaan. Ja tippuvat puoluerekisteristä. Molempia ei nimienkeruulla kannata nostaa uudelleen puoluerekisteriin, vain toinen - johon toisen rippeet liitetään. Omasta mielestäni olisi luontevaa nostaa sinne SKP, mutta voihan toisenlaisiakin näkemyksiä esittää.


    • Et sitten s.p ajatellut, että jos kaataa kolmanteen ämpäriin kahden tyhjän ämpärin sisällön on se kolmaskin tyhjä.

      Jos haluatte nostaa SKP:n ja kommunismin lippua yleensä niin ensimmäinen asia mistä pitää alkaa on uskonpuhdistus. Kommunismi nykyisellään kun on kokeiltu ja me kaikki olemme nähneet mihin se johtaa. Kurjuus ja riisto monessa eri merkityksessä ovat olleet sen ainoa lopputulos.

      Kommunismi on nykyisellään kurjuuden generaattori ja siitä teidän pitää ensimmäiseksi luopua. Keksikää jotain uutta yhteisöllistä mikä ei ole samanlaista pakolla uskoon käännyttämistä mihin kommunismi nykyisellä mantrallaan on aina syyllistynyt. Se ei saa vangita kannattajiaan kuten nykyinen komu-uskonto vaan sen pitää olla vapaa ja demokraattinen kuten demokratian jota kommunismi on aina pelännyt ja syystä koska demokratia tappaa nykyisen kommunismin.

      Pyysit asiallisia kannanottoja ja tässä tuli ensimmäinen. Kun nyt otat opiksi niin uusi kommunismi saattaa pärjätä paremmin kuin nykyinen mutta helpommalla pääsette kun lopetatte homman ja siirrytte Kokoomukseen ja alkukirjaintakaan ei tarvitse vaihtaa kuten tapahtuu jos siirrytte Persuihin. Sinisiin tai Keskustaan.

      Nykymallillaan kommunismi ei menesty vaan kuihtuu pois!

    • Partacus

      Työväenluokan maailmankatsomus antaa kansalaisille vapauden uskoa jumaliin, rahajumaliin, tai olla uskomatta. Materialismin filosofia perustuu materian ja sen liikemuotojen itseliikunnan olemassaoloon. Varsinaiset uskonnot valtiollisen kehityksen alkuajoista lähtien ovat palvelleet omistajien oikeuksia omaten ohessa joitain yleisinhimillisiä määreitä.

      SKP:n tulee edistää tieteellisen maailmankuvan edistämistä. Ei riitä pelkästään uskontokunnista eroaminen. Ihmisten tulisi ymmärtää miten todellisuus toimii kun yhtälöistä poistetaan henkimaailma.
      Kommunistien toiminnan yksi periaate tulisi olla korkean sivistystason ihmiskunnan luominen.
      Puolueen jäseneltä vaaditaan sääntöjen ja ohjelmien tukeminen. Se ei riitä. Tarvitaan korkea yleissivistys. Käytännön toiminta ja sen mukana marxilaisuuden vähintään perusnäkemysten opiskelu mutta kaikki muukin on välttämätöntä.

      Puolueen tulee edistää kaikin keinoin aatteellisen sivistystason kohottamista mutta myös yhteiskunta-analyysien kehittämistä. Se mikä on universaalia yleistä totuutta, sekin yksityiskohdissa väärin sijoitettuna ei toimi.
      Puoluejärjestöissä tulisi siis käydä jatkuvaa vilkasta keskustelua, väittelyä käytännön toimista ynnä teorioista.
      Millainen on käytäntö? Marxilaisuuden tutkiminen ja sen pohjalta analyysien teko näkyy mm. Tiedonantajassa mutta onko se riittävää!

      • Mitä hyötyä s.p? Kukaan ei kuuntele joten nuottia on vaihdettava. Teidön kommunisminne on nähty ja haisevaksi havaittu joten nyt uutta pesään jos aiotte alkaa pärjkäämään.

        Jotenkin tuntuu siltä s.p, ettet edes näe ympärillesi vaan törmäilet minne sattuu umpimähkään. Miksi kuulutat keskustelua kun et itse ota siihen osaa, jos joku muu vielä ilmaiseksi antaa aiheen jota sinun kannattaa pohtia vai oletko vain hidas?


      • Ei taida s.p:n takataskussa olla ideoita kommunismin korjaamiseen. Se on hyvä sillä miksi jaskaa kannattaisikaan korjata kun ei se siitä miksikään muutu.

        Kommunismi sivujuonteineen on menneen talven lumia eikä sitä pysty enää edes korjaamaan koska sen maine on pilalla!


      • Töymeis

        En kannata uskonasioiden sotkemista kommaripuolueiden remonttiin. Jos joku on vakaumuksellinen kommari, mutta uskoo silti jumalaan tai menninkäisiin, olkoon se hänen asiansa. Jos ja kun aletaan sotkea henkimaailman juttuja puolueen uudistamiseen, päämäärä hämärtyy ja jakaantuu. On mentävä mieluummin kapeana kärkenä eteenpäin, ei sivusuuntiin.


    • makd

      Tiedonantajassa on ollutkin kansantaloustieteen ja filosofian artikkeleita mutta onko riittävästi.
      Lehti voisi julkaista kahden kolmen sivun teemanumeroita silloin tällöin, joissa keskityttäisiin perusteellisemmin joihinkin seikkoihin ja jotka tulisi kytkeä vallitsevaan todellisuuteen.
      Aihekokonaisuuksina esimerkiksi tiedostusteoria, pääomien kasaantuminen (ja sota), imperialismi ja nykyaika jne..
      Lukija voisi saada kipinän tutkia aihealueita itsekseen laajemmin.

      • Mitä se kansantaloustiede auttaa jos on pulaa leivästä kuten täällä on mainostettu? Eikö mieluummin pidä kehottaa alkaa uuden ammatin opiskelua jotta työn saanti tulisi varmemmaksi?

        Eikös köyhälle olisi eduksi jos alkaisi kasaamaan pääomaa? Silloinhan se köyhyys alkaisi kaikkoamaan ja voisi jättää kommunismin siirtyen elämässä eteenpäin vaikka Kokoomukseen jos Persut eivät kelpaa?


    • ervwg

      Pysykää työväenluokan asialla. Rahaporvari pärjää avittamattakin mutta yksinhuoltaja ja työtön samalla kertaa on lirissä.

      • Mikä se on se rahaporvari? Voisitko antaa yksiselitteisen vastauksen?


    • saleh

      SKP ei saa olla populistipuolue.
      Kuitenkin tulisi miettiä millä tavalla todellisilla ehdotuksilla ajatuksia noteerattaisiin valtamediassa.

      • Mahtaakohan edes päästä populistiksi jos kukaan ei näe? Eli pelko SKP:n pääsystä populistiseksi lienee varsin olematon.

        Jos haluatte polulistiseksi puolueeksi sen SKP:nne kanssa on saatava populaa eli ihmisiä luottamaan ja kommunismilla se ei onnistu. Siirtykää persuryhmään niin onnistuminen on lähempänä joskin tänään ehkä olisitte siinäkin myöhässä.


    • Hallaahon.äänestäjä

      Partacus 6.2.2018 12:23
      1. SKP:n sivustolla kannetaan hyvin vähän huolta SKP:n ja KTP:n yhdistämiseksi. Missä mättää 2. Työväenluokan maailmankatsomus antaa kansalaisille vapauden uskoa jumaliin, rahajumaliin, tai olla uskomatta. Materialismin filosofia perustuu materian ja sen liikemuotojen itseliikunnan olemassaoloon. Varsinaiset uskonnot valtiollisen kehityksen alkuajoista lähtien ovat palvelleet omistajien oikeuksia omaten ohessa joitain yleisinhimillisiä määreitä. 3. Tarvitaan korkea yleissivistys. Käytännön toiminta ja sen mukana marxilaisuuden vähintään perusnäkemysten opiskelu mutta kaikki muukin on välttämätöntä 4. Puoluejärjestöissä tulisi siis käydä jatkuvaa vilkasta keskustelua, väittelyä käytännön toimista ynnä teorioista. Millainen on käytäntö? Marxilaisuuden tutkiminen ja sen pohjalta analyysien teko näkyy mm. Tiedonantajassa

      Vastaus: Parta Cus ansaitsee vähintään papukaijamerkin optimismistaan

      1. vasliitto > SKP > KTP > STP > Parta Cus
      Yllä on 5 kommunistipuoluetta jossa Parta Cus yksilönä on pantu viimeiseksi
      Ne on järjestetty KOON MUKAAN
      Skp:n mukaan KTP:ssä ja STP:ssä ei ole juuri ketään ja ne ovat vain nipin napin suurempia kuin Parta Cus

      SAMALLA KUN NE ON JÄRJESTELTY KOON MUKAAN ne on järjestelty rahan mukaan
      vasliitto ei ota SKP:tä koska vasliitto on rikas puoluetukipuolue
      SKP ei ota KTP:tä koska Ykä Hakasella on sukanvarressa (säätiö?) rahaa kustantaa Tiedontantaja JOKA ON AIVAN ERITYINEN ASE LUOKKATAISTELUSSA

      2. Marxilaisuus. Engels. Lenin. Marxismi on luotu aikana, jolloin parhaiten tunnettu oli MEKANIIKKA ja sieltä juontuu Parta Cusin alkeellinen ITSELIIKUNTA -materialismi, mekaaninen materialismi, johon ei voi perustaa yhtään mitään enää, Einstein tyrmäsi Engelsin luonnonopin ja matemaatikko-filosofi Russell koko leninismin tieteellisyyden

      Uskonnot ovat palvelleet mitä ovat, mutta leninistinen uskonto muutti tsaarin tilalle palvottavaksi puna-tsaari Stalinin ja ortodoksinen kirkko panee kansan tänään palvelemaan tsaari Putinia

      3. Korkeaa yleissivistystä ei saa dogmioppien alaisuudessa, venäläisillä on ipadit käsissä mutta heidän sivistyksensä on kehitysmaatasolla Putinin palvonnassa, ei auta kun yhteiskunta on täynnä vapauden rajoituksia

      Sitten on tapaus oikeuksia rajoittava Kiina joka ei vielä ole joutunut Gorbatshovin ristiriitaan, valitaanko sulkeutunut pKorea vai oikeasti vapaus, nimittäin Kiinalla on ollut vain taloudellinen nousu, mutta jossain vaiheessa se leikkaa kiinni ja tie on valittava (erikoista, että sekä Trump että Xi perustelevat valtaansa että olemme talouden takuumiehiä)

      4. Marxilaisuus on ajanut kiviseinään, mikä näkyy siinä, että aina vain käännetään saman ukkelin kirjaa uudestaan vertaa raamattu . Työnarvoteorialla tavaranvaihdon selittäminen ei toimi, koska siitä ei saada HINTOJA joista seuraa erilaiset varakkuudet, proletariaatti ei ole vaihtokelpoinen, voitot eivät perustu palkkojen laskuun joka on vain yksi tekijä kilpailussa, tuotekehittely on paljon tärkeämpi, ...

      HINNASTA: sijoittaja hakee rauhaa poliitikko valtaa, siksi poliitikoilla ei juuri ole sijoituksia eikä sijoittajilla valtaa, ette edes tunne heitä, mitä siis nyt kun markkina heiluu, VOI HARKITA OSTAVANSA HINTAA eli sellaisia yrityksiä joilla on HINNOITTELUVOIMAA esimerkkinä brändit

      Lisäksi Saksa on pettänyt Suomen ja jättänyt oman onnensa nojaan https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-saksa-kaansi-selkansa-suomelle-suomen-liittouduttava-eu-maahanmuuttokriittisten-maiden/

    • Partacus

      Halla-aholaiselle epäisänmalliselle persulle.
      "HINNASTA: sijoittaja hakee rauhaa poliitikko valtaa, siksi poliitikoilla ei juuri ole sijoituksia eikä sijoittajilla valtaa,"
      Perussuomalaisissa sijoittajan ääni on ratkaiseva. Työttömän halveksiminen on tämänpäiväistä. USA:ssa kansanedustajaksi ei työläinen pääse. Kongressissa valtaa pitää miljardöörikapitalistit. Venäjän duumassa sama tilanne. Lännen kapitalistimaissa ylipäänsä rahakapitalisti istuu päättäjänä. Jos sinne nouseekin vähemmän ansaitseva, se lähtee sieltä pois rahaporvarina. Perussuomalainen puolue ei ole poikkeus.

      Porvarillinen demokratia: Rahakapitalisti päättää ostamiensa porvariedustajien kautta.
      Tässä pääsääntö. Suomessa on vielä toistaiseksi pullikoivia inhimillisiä porvareita eduskunnassa ja jotka haluavat kansan suurille joukoillekin jonkinlaista muuta kuin pelät elinkustannukset. Tosin persutkin tukevat palkkatyöläisen elämän kurjistamista.

      Kommunistit aliarvioivat Perussuomalaista puoluetta aikanaan. He eivät arvanneet että persupomon takana seisoivat rahapiirit mukaanluettuna aks-pappien perintöaate.

      Kommunistien, niiden vähien, on ehdottomasti jokaisen toimittava alansa ammattiliitossa tai muissa yleishyödyllisissä järjestöissä. Kansalaisille on avautunut persujen 30-luvun mustan politiikan perinne ja he ovat paljastettavissa.
      Huhtasaari vetoaa farisealaisesti metallityöläiseen, jonka työttömyys- ja työehtoetuja hän hanakasti leikkaa, asettamalla tämän vastakkain saksalaisen metallityöläisen kanssa vastakkain.
      EU nykyisellään tai liittovaltiona kelpaa kapitalistille vain lisäarvon riiston muodossa ja siinä vastakkain ovat kapitalistiluokka ja työväenluokka mutta eivät työläiset keskenään kuten Huhtasaari viestittää.

      Omana kantanani olen sitä mieltä että persut tulisi karkottaa Myanmariin. Siellä he saisivat harjoittaa etnistä rotusortoa, maistella hitleroppeja ja hätyytellä työläisiä kansallisuudesta riippumatta. Kunnes sitten kun sielläkin työläiset ottavat vallan niin persuilla on mahdollisuus muuttaa jommalle kummalle navalle.

      • Niinpä! persut Myanmariin ja komuloiset Siperiaan piikkilanka-aitauksiin.

        Eikä s.p Suomen eduskunnassa ole yhtäkään poraria! Siellä on työläisiä joista fiksuimmat ajattelevat taloudesta porvarillisesti eli järkevästi!

        Miksi et s.p oikeasti ajattele ennen kuin kirjoitat?


      • Hallaahon.äänestäjä

        Parta Cus putosi innoissaan (kiihkossaan) ansaan
        Hän on innostuvaa tyyppiä ja sellainen kun aloittaa kirjoittamisen
        niin
        kirjoitus vie mukanaan ja alkaa kirjoittaa omia karmeita ajatuksiaan ihan oikeasti


    • gaviar

      Perussuomalaisten valehtelua karta.
      Pidä puheet ja teot balanssissa.
      Kun esität käytännöllisiä parannuksia vallitseviin oloihin, vaadi maksimissaan vain sitä mikä on mahdollista toteuttaa.

    • OLET-OIKEASSA

      ONNEKSI MAAILMAN JULMIN JA RAAIN USKONTO, KOMMUNISMI ON KUOLLUT KAIKKIALLA MAAILMASSA !!!

    • ihavinkkinä

      Unohtakaa ne Marxit ja ruvetkaa aidosti tieteen, filosofian ja kulttuurin puolueeksi. Siinä olis jo askel nykyaikaistumiseen.

    • hymyilkää

      Kommunistien tulisi opetella esiintymään rennosti julkisissa tilaisuuksissa.
      Heistä tulee usein helposti kuva totisina teoreetikkoina.
      Tarvittaessa täytyy sanoa lyhyesti ja nasevasti. Kirjallisessa esiintymisessä voi asioiden juuria perustella laajemmin.
      Porvaripoliitikot käyvät ja saavat esiintymisoppia. Seuraamalla erilaisia väittelyitä niistä oppii keskustelutaitoa.
      Totisuus pois.
      Perussuomalaiseen valehtelutyyliin ei kuitenkaan saa missään nimessä mennä kuten esim. Huhtasaari puhui pressanvaaleissa yhtä ja heti vaalipäivän jälkeen toista. Tai Timo Soinin takinkääntö viime eduskuntavaalien jälkeen.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Kerro joku kommunisti joka on teoreetikko?

        Eli on kirjoittanut jotain jatko-osaa kommunismiin esim. kehittänyt Marxin teoriaa

        ja jos on

        niin miksi Marxin kirjoja käännetään aina uudestaan, missä ovat ne kommunistiset teoreetikot,
        jotka kehittelevät teoriaa eteenpäin, miksei niiden teorioita tuoda esille luokkataistelussa?

        MIKSI PUREKSIA VANHAA MAUTONTA PURKKAA JOS JOUKOSSA ON RAIKKAITA UUSIA TEORIAN TUULAHDUKSIA?

        1. matutus syö sossua. Kommunistinen politiikka näyttää olevan vain ja pelkästään Orpon ja sen sellaisten politiikan tukemista matujen maahantuonnissa, ja kun töitä tällaisille ei ole eikä niitä edes oteta työperusteisesti, niin sossuunhan ne menevät ja opettavat samat tavat jälkipolvilleen, joten verotulot menevät niille ja ovat poissa suomalaisilta varattomilta
        https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-oikeus-muuttaa-suomeen-laillista-lupaa-ihmisoikeus/
        Halla-aho: “Oikeus muuttaa Suomeen ilman laillista lupaa ei ole ihmisoikeus”

        2. velvoitteet syövät yrittäjää. MITEN skp suhtautuu pienyrittäjien etuihin kun nämä eivät pysty palkkaamaan lakimiehiä ja avustajia hoitamaan asioitaan ja velvoitteitaan kuten pörssiyhtiöt, eli voidaanko pienyrittäjien etuja ajaa skp:n kautta ollenkaan, kun ne eivät tietenkään tue kommunismia tai kolhoosia?
        https://www.suomenuutiset.fi/ps-kansanedustajalta-mielenkiintoinen-idea-pienyrittajyyden-helpottamiseen-ideat-esiin-poytalaatikosta/


    • TimoEspoosta

      Suomalaiset, kuten kukaan muukaan, eivät halua kommunismia tai edes mitään siihen viittaavaakaan. Viimeisimmät uutiset Venezuelan kurjuudesta ja puutteesta vahvistavat sen.
      Niinpä SKP tai mikaan muukaan kommarirymä ei tule koskaan saamaan merkittävää kannatusta päästäkseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.
      SKP voi tietenkin hylätä kommunismin ja siihen pyrkimisen, mutta sitten se ei enää ole Suomun KOMMUNISTINEN Puolue, vaan ihan jokin muut. Ja noita olemattomia mikropuolueita on jo riittävästi - nekään eivät ole kenenkään asialla.

      Jos suomalaiset työläiset ihan oikeasti haluaisivat kommareita, niin he äänestäisivät kommareita. Vaan kun äänet menevät Kokoomukselle, Kepulle jne.
      Kukaan ei halua tänne - tai mihinkään muuallekaan - kommunistista kurjuutta.
      Sen oikea olemus tuli ilmi jo liki 30v takaperin.
      Silloin kun kommunismi romahti koko Euroopassa.
      Täysin ja lopullisesti.

      Siihen ei tule yhtään apua siitä, että S.Partacus nillittää täällä jos mitä vuosikymmeniä vanhoja asioita.
      Eikä niistäkään tosiasioita.
      Vaan liekö silläkään mitään väliä.
      Kenellekään.

    • Partacus

      SKP:ssa näyttää olevan kasvukipuja.
      https://ylivuoto.wordpress.com/2018/01/22/luottamuspula/

      Se selittää sen miksi SKP:n ja KTP:n välisiä suhteita ei ehditä hoitaa. Kasvukivut täytyy kääntää voitoksi. Sen ehtona on julkinen keskustelu/väittely.
      Keskuskomitean jäsen Sippo Kähmi on eronnut puolueesta ja luonnollisesti puolueen ylimmästä päättävästä elimestä. Eroaminen on selvä virhe kuten hänen rakentamastaan linkin sivustosta käy ilmi.

      Tehtäviä.
      1. Julkinen väittely, joka perustuu vallitsevan maailmantilanteen ja Suomen erityisolojen analyysiin.
      Kommunisteilla ei ole mitään sellaista mitä täytyisi salata. Ongelmia on ja ne täytyy ratkaista. Tiedonantajassa olisi syytä avata teemasivuja ja joissa jäsenet ja puolueen ystävät voisivat lausua mielipiteitään.

      2. Yksi ongelmakohta näyttää olevan nuoret-vanhat vastakohta ja joka tulee esiin myös aika ajoin porvaripuolueissa.
      SKP:ssa usein ongelma kohdistuu nuorten intoon vastaan vanhojen kokemus ja tieto ja seikat tulisi saattaa yhteen.
      Vaikka linkin sivustolla ongelmia olisi paisuteltukin, ne ovat todellisia.
      Ei ole nuorten tai kokeneiden vastakohtaa. Ne on soviteltavissa. Lähtökohta on työväenluokan maailmankatsomus aatteellisena perustana. Siihen perustuu kunkin aikakauden yhteiskuntaanalyysi.
      Suomessa ei ole vallankumouksellista tilannetta. Porvarilliset hallitukset tekevät sellaista politiikkaa, joka johtaa luokkasuhteiden kiristymiseen. Kv-tasolla merkittäviä ovat EU ja kapitalismin kehitys oligarkkikapitalismin suuntaan sekä natokapitalismin aiheuttama sodanvaara sekä jännityksen kiristäminen maailmanrauhan suhteen. Merkittävä seikka on valtioliittojen rooli maailman muuttumisesta yhdeksi markkina-alueeksi ja mikä valmistelee sosialismin rakenteita. Vaarana on myös väkivaltaisen oligarkkikapitalismin syntyminen.

      3. Paavo Väyrynen okaana pellavassa.
      Paavo on pesunkestävä porvari. Hän keräsi niin oikealta kuin kuin vasemmalta kannatusta lähinnä itselleen.
      Kun Paavo esiintyi Isäntämaasopimusta ja natoa vastaan mitä siinä oli väärin. Paavo halusi ostaa ääniä vasemmalta mutta samalla levitti kommunistien kantaa tässä seikassa. Paavoa täytyy vahtia pysyykö linjassaan vai valehteliko kuten Soini ennen eduskuntavaaleja.
      Miten demokraattinen rintama rakennetaan! Valmiista demokraateistako? Eikö kommunistien tule asettua sellaisten porvarien esitysten kannalle jos ne edistävät työväen etuja! Eikö kaikkialla kommunistit esiinny työväen yhteistyön puolesta vilpittömästi vaikkei osallistujat olisi Marxista tietoisia nimeä enempää.
      Kommunisteille välttämätön yhteiskunnallisten asioiden tiedostaminen ja joukkojen tietoisuus eivät ole vastakohtia.

      Sippo Kähmin sivusto on erittäin merkittävää luettavaa. Se peilaa vallitsevien olojen oivaltamisen ongelmia. Mikäli vanhemmissa tovereissa esiintyy "parjaamisilmiöitä" ne tulisi välittömästi lopettaa.
      Avoin rehti keskustelu.
      Tämä foorumi on avoin, eikä täällä käytyä mielipiteenvaihtoa voi estää. Jos toverit ovat kuulolla, tänne tekemään aloituksia ja tarinoimaan.

      Äärioikeistolaiset sabotoivat keskustelua. Niiden viestit voi sivuuttaa. Pari suojeluskuntien pauloissa olevaa on lytätty moneen kertaan jo yksinomaan tietämättömyydestä.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Löysit hyvä linkin Parta Cus

        Ei vain kasvukipuja vaan sen SKP:n johto on trotskilainen, te ette saa käsiteltyä tätä asiaa ette millään näköjään

        Sippo Kähmi -tapaus: Ensin huumoria, huomasin vaaleissa, SITÄ NIMEÄ EI VOI OHITTAA, niin sen voi kääntää ruotsiksi Sibbo Snattare sipoo kähveltää

        PARTA CUS, totta koko kansan Paavo on maalaisliittolainen porvari kansallismielisellä puolella vähän kuin FIDEL CASTRO TAI BENITO MUSSOLINI tai naisista Eva Peron
        Tosin Huhtasaari on jo vienyt viimeisen arvonimen ja on parempi Suomen Eva Peron
        Seppäsessä on myös kansallismielisen piirteitä hippu?

        Porvarillis-sosdem-SKP-läiset ovat lähdössä pois nyt. Maahanmuutto syö sosiaaliturvan. Keskiluokka SKP:stäKIN joutuu maksumieheksi eikä saa mitään. Suomen Obamacare enintään auttaa matuja (lestadiolaisia myös?) Matujen myöt SOSIAALIVALTIO KARKAA EI KIINNOSTA ENÄÄ SKP-LÄISIÄ, jotka uskoivat Marxin tieteellisyyteen vaikkeivat osannet, uskoivat. Saattaa olla että hälläväliä ANARKISTIT jäävät ja trotskilainen johto ei uskalla puuttua tähän, pelkää ehkä syyttelyä vainoiksi tms. vrt Stalinin aika

        On mahdollista etta anarkistit tukevat vihreitä ja seuraavat Aaltoa???
        https://www.suomenuutiset.fi/vihreiden-uusi-puheenjohtaja-on-armeijan-kaynyt-heteromies-joka-harkitsee-sivaria-entinen-kommunisti-ja-nykyinen-feministi-jonka-talousnakemykset-saavat-kiitosta-kokoomuksen-elina-lepomaelta/

        Huomaa että ei vain Janitsikinin porukka tukenut Väyrystä vaan myös pääosa
        Seppäsen akateemisista on Väyrysen asiantuntijoitayms. Seppänenhän oli perheoloiltaan kokoomuslainen. Jos tunnet Jaakko Laakson niin kysy häneltä, mitä kiinteistösijoituksille kuuluu, entä kokoomukselle, joko hän on liittynyt kun perhe on jo lähellä ja mitä mieltä hän on Väyrysestä?

        Parta Cus: Miksi haluat hoitaa SKP - KTP suhteita, jäsenmäärät (kun vasliitto korotetaan 10 000 leikisti)

        vasliitto > SKP > KTP > STP > Parta Cus
        10 000 > 1000 > 100 > 10 > 1 jäsentä

        Rahat menevät samassa suhteessa paitsi Parta Cus jolla voi olla seteleitä lompakossa

        Eli SKP:lle on paljon tärkempi pitää Parta Cus puolueessa kuin KTP
        Parta Cus: KTP:llä tuntuisi olevan aivan järkevä puheenjohjata vanhempi herrasmies joka oli jotenkin lakialalla esiintyi vaalikeskusteluissa, ottakaa se mukaa SKP:n johtoon puhdistamaan puolue trotskilaisista eiköhän se riitä yhdistämiseksi???

        Sillä katso nyt mitä KTP:n puoluelehti kirjoittaa tänään ja eilen ja sitä ennen ja huomenna
        https://www.ktpkom.fi/tks.html


      • SKP:ssä on todella kasvukipuja ja sen kivun nimi on kommunismi! Kommunismista kun luopuu niin kivut hellittävät heti!


      • Anonyymi

        "SKP:ssa näyttää olevan kasvukipuja"

        Partacus on täysin hakoteillä. Jos ja kun SKP:ssä on jotain kipuja - ne eivät ole "kasvukipuja" - vaan pienenemiskipuja.


    • Partacus

      JHA olettaa kommunistien ongelmien auttavan työläisten asemaa ja peräti että Perussuomalaiset hyötyvät. Turha toive. Perussuomalaiset ovat yhtä sekaisin kuin JHA:n analyysit. Jumalataräiti pyrkii ratkaisemaan ongelmat Jeesuksen avulla ja silloin ollaan täysin eksyksissä.

      Ensinnäkin.
      Kommunistien yhtenäistymisneuvotteluja ei saa katkaista tai olla käymättä. Päinvastoin. Puhe ja keskusteluyhteys tulee olla. Sekä KTP:n että SKP:n kannanotot perustuvat marxilaiseen yhteiskuntaanalyysiin. Lähtökohta ei ole laisinkaan muuttunut.
      Toiseksi.
      Kommunistit erovat muista puolueista siten että jäseniltä vaaditaan korkeaa yhteiskunnallista tietämystä ja yleistä sivistystä. Jäseniä ei haalita kaduilta tai netti-ilmoituksilla.
      Puolueen tulee järjestää ja edesauttaa uusia jäseniä marxilaisuuden lähteille. Jäsenehtona vaaditaan ohjelman ja sääntöjen hyväksymistä. Tämä lienee käytäntö porvaripuolueissakin. Kommunisteiltä täytyy edellyttää paljon korkeampaa sivistystä kuin ulkomaalaisten silmille sylkeminen.
      Kolmanneksi.
      Sippo Kähmin sivuilla haiskahtaa 70 luvun henkinen ilmapiiri henkilösuhteiden repeämisenä.
      70 luvun lopun edustajakokousten poliittiset asiakirjat päätettiin yksimielisesti. Silti hajanaisuus jatkui ja syveni. NL:n arvovallan heikkeneminen heijastui tiettynä jäsenkatona. Ei osattu nähdä NL:n sisällä kasvavia porvarillisia voimia ja NKP:n rappiosuuntausta.
      SKP:n ja KTP:n yhteisyyteen tulisi panostaa kaikki toimenpiteet ja siinä yhteydessä laajenisi kommunistien avoin, julkinen keskustelu teorian ja käytännön suhteesta, politiikan suuntaviivoista, teoreettisista kysymyksistä.
      Yleinen virhe on olettaa, että joku toinen tekee..... . Olipa suuri tai pieni kannatus jokaisen on tehtävä. Ei tule auttavaa messiasta, kun sitä ei muutenkaan ole olemassa.

      Neljänneksi.
      Sippo Kähmi ei ole luopunut marxilaisuudesta enkä usko johtoelintenkään niin tehneen.
      Ratkaisun muoto ja sisältö ovat julkinen väittely ongelmista eli siitä mitä on marxilaisuus ja millainen on aikakauden poliittinen sisältö.
      Turvapaikanhakijat tai niiden lukumäärä, olla EU:ssa tai ei, ne ovat sivukuriositetteja.

      Vertoomus:
      Avatkaa SKP:n ja KTP:n lehdet avoimelle väittelylle. Järjestäkää yhteisiä jäsenet mukaan tilaisuuksia ja keskustelua. Kun kerran soppa kiehuu, ottakaa jokainen sosialismin ystävä kauha käteen ja pyörittäkää soppaa kattilaa vimmatusti.
      Kaikkein suurin virhe olisi salata ongelmat, vaieta niistä, perustaa kuppikuntia. Kuppikuntia lienee syntynyt mutta reilun väittelyn tuloksena ne katoavat.

      Levittäkää sanaa tällä palstalla mahdollisuudesta tuoda esiin näkemyksiänne.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Parta Cus Sippo Kähmi ei ole luopunut marxilaisuudesta enkä usko johtoelintenkään niin tehneen.
      Turvapaikanhakijat tai niiden lukumäärä, olla EU:ssa tai ei, ne ovat sivukuriositetteja
      Sippo Kähmin sivuilla haiskahtaa 70 luvun henkinen ilmapiiri henkilösuhteiden repeämisenä

      Vastaus: voi olla mutta 70-luvulla SKP:ssä käytiin opiskelemassa Lenskissä ja Brezhnev kippasi rahaa kassasan ja Ykä teki Kainulaisen kanssa Tiedonantajaa ja kaikkea valvoi ideologiamestari Jaakko Laakso, jonka perhe nyt muuttui kokoomuslaiseksi yhdellä iskulla SKP:n ongelma on tänään trotskilaisuus ja keskiluokan poistuminen puolueesta koska hyvinvointi ei kuulu shariaan paitsi almujen antamisena

      SKP:TÄ PITI YHDESSÄ NLIITTO-LIIMATUOTE. Parta Cus mitä kauemmaksi NLIITOSTA MENTIIN MAANTIETEELLISESTI sitä enemmän kommunistipuoueita maassa oli KESKINÄISTEN RIITOJEN TAKIA MARXIN PARRASTA RIIDELTIIN
      ja
      erityisesti salsa-kulttuurissa, johon Italia voidaan myös lukea

      oli AIVAN MAHDOTONTA PITÄÄ YLLÄ INTERNATIONALISMIA JA KAADEREITA
      ei voi sanoa rumba-maissa koska se on hidas, mieluummin salsa-maissa

      Oli naurettavaa luulla että Castro tai Chavez tai ... ovat KOMMUNISTEJA ihan sama miksi niiden epädemokratiaa nimittää ja niiden synnyille löydetään syyt sekä sisältä että ulkoa mutta ei ikinä Che Guevara -porukka pystynyt olemaan kommunistista tai Enrico Berlinguer -porukka

      Karmealla määrällä NLIITTO-liimaa saatiin jotenkin Kuuba pidettyä muodollisesti kommunistisena vaikka Che(kin) karkasi sieltä Angolaan ja Boliviaan ottelemaan

      TURVAPAIKKA EI OLE SIVUKURIOSITEETTI minihametyttöjä Afganistanissa ennne shariaa (samanalaista kuvaa löytyy muista pappismaista jos haluat) Nliitto aloitti Afganistanin sodan, tuhosi sen, eikä jälleenrakentanut ja papit pääsivät sharialla valtaan

      VENÄJÄ TUKEE ASSADIN PERHEEN ISLAM-DIKTATUURIA SYYRIASSA, tiedetään, että vielä 2001 muutama Syyrian kompuolueen jäsen on kuulemma ollut elossa Assadien vankilassa, sen jälkeen hiljaisuus

      Luuletko että SKP saa oikeuden toimia shariassa, mainitse joku arabimaa edes jossa on kukoistava kompuolue kuten Israelissa? Okei onhan Iraninkin kompuolue olemassa, mutta se on Pariisissa tai Tukholmassa opiskelija-asunnon jenkkikassissa

      Minihametytöt katosivat Afganistanista, miksei muka SKP Suomesta? Sharia vie ja sharia tuo:

      Uskonnollinen poliisi toimii shariassa
      https://mvlehti.net/2017/07/19/saudi-arabian-poliisi-pidatti-minihameessa-liikkuneen-naisen/

      Naisten asema Afganistanissa ennen shariaa
      https://mvlehti.net/2018/02/12/naisten-asema-afganistanissa-ennen-sharia-lakia-video/

    • Hallaahon.äänestäjä44

      SKP:n perusongelma on se, että se ei pääse SAK:n kautta nauttimaan verotuesta,
      jolla maksetaan varattomien asumiskulut asumistukena,
      joka valuu ammattiliittojen eliitin taskuun

      Mutta nyt SAK kaavailee VVO:n pörssittämistä jolloin SKP voi ostaa sen osakkeita pörssistä ja rajoittaa sillä Tiedontantajaa ja muutenkin aseita luokkataisteluun

      Kojamo maksaa omistajilleen yli 50 miljoonan euron osingot

      Pörssilistautumista kaavaileva vuokra-asuntoyhtiö Kojamo, eli entinen VVO, maksaa jälleen reippaat osingot ammattiliitoille. Kojamo julkisti torstaina tilinpäätöksensä, joka kertoi tuloksen heikentyneen, mutta osinkonsa yhtiö on pitänyt siitä huolimatta ennallaan. Kojamo maksaa omistajilleen 6,80 euron osakekohtaisen osingon. Osinko on sama kuin viime keväänä.

      Yhteensä Kojamo maksaa omistajilleen yli 50 miljoonan euron osingot.

      Kojamon isoja omistajia on eläkelaitosten Varman ja Ilmarisen ohella ammattiliitot. Isoja omistajia ovat Teollisuusliitto, JHL, Rakennusliitto, Ammattiliitto Pro, Palvelualojen ammattiliitto PAM, OAJ, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ja Tehy.

    • Partacus

      "Suomi ensin" -politiikka. Pakolaisuus.

      90 luvulla alkoi USA:n (naton) sotatoimien seurauksena laajamittaisempi sotapakolaisten saapuminen Eurooppaan arabimaista ja Afrikasta.
      Jotkut kommunistitkin tuolloin ilmaisivat "mutakuonojen" vievän työpaikat ja että kansantalous kärsii turvapaikan saaneista. Tuolloin kommunistinen liike velloi maailmanlaajuisessa kriisissä. Kriisin keskeltä alkoi nousta äärioikeistolaisia liikkeitä kuten Perussuomalaiset Suomessa.
      Suuren luokan poliittinen huijaus työväenluokan keskuuteen sai alkunsa. Rahakapitalisti tuki liikkeitä jossa työläiset asetettiin toisen maan työläistä vastaan. Perussuomalaiset kasvoivat rasismin avulla köyhälistön keskuudessa mutta puolue osoittautui rahakapitalismin vankaksi tukijaksi kuten hallitustyöskentely osoittaa.

      Kommunistien tehtävä olisi ollut ja on edelleen osoittaa pakolaisuuden syyt ja olla solidaarisia pakolaisille.
      Ratkaisu ei ole ikuistaa sotia ja nälkää ja niitä seuraavia pakolaisvirtoja. Maailman työläisten tulee toimia riiston ja sorron kumoamiseksi. Työläisväestön edut kaikkialla ovat yhteneviä. Porvarien ansaan kansallisuusvihan lietsomisessa ei saa mennä.

      Myanmarissa paikalliset porvarit (persujen sisarliike) karkotti vuodessa n. 700 000 (viime vuonna) rohinguaväestön ihmistä maanpakoon. Perussuomalaiset tai porvarillinen media tuskin huomasi ilmiötä. Myanmarin porvarit tuhosivat tuhansia kyliä, raiskasivat ja tappoivat. Suurin osa pääsi pakenemaan rutiköyhään Bangladeshiin.
      Ihmisiltä otettiin henkilökortit pois ennen karkotusta. Tehty sopu paluumuuton oikeusta liittyy henkilökortin omistamiseen ja minne ihmiset palaavat - poltettuihin kotikyliin. Suuri pakolaisongelma jota hallitus ja valtamedia ei natokiimassaan huomaa lainkaan.

      Persumaisen rasismin syntyminen Euroopan mitassa ei ole mukaan menneiden syy. Rahakapitalismi on ovela sai hämäännytettyä kansalaisia. Kommunistinen liike oli vaikeuksissa ja kenttä porvarien vihakiihotukselle oli avoin.

      Ps. Katsoopa mitä asiakokonaisuutta hyvänsä, esillä on useimmin luokkasuhde ja niiden takana on tietyt tapahtumat ja tapahtumien aiheuttajat.
      Soini tarttui tilaisuuteen kun huomasi maaperän olevan kansallisuuskiihkolle suosiollinen ja nyt siitä maksetaan sosiaaliturvan leikkauksina. Takana on luokkasuhde vaikkei se ehkä aina heti olisikaan näkyvissä. Osa kurjalistoakin nyt huutaa rahaporvarin mukana "me työttömät olemme itse laiskoja vetkuja ja että korvauksia tulee alentaa, jotta saisimme työhaluja". Kurjalisto on samaan aikaan jopa tietämätön kymmenien miljardien eurojen aiotusta hukuttamisesta sotavarusteluun. Ja tietysti läntisen naton hyväksi.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Parta Cus: Kommunistien tehtävä olisi ollut ja on edelleen osoittaa pakolaisuuden syyt ja olla solidaarisia pakolaisille

      Millä osoitat solidaarisuutta, kun SKP ei pysty edes osallistumaan presidentinvaaleihin rahanpuutteen takia? Oletetaan positiivisesti, että SKP:ssä on 1000 jäsentä mikä on ehkä yläkänttiin

      Pelkästään Nigeriassa on noin 190 miljoonaa jäsentä ja 30 vuoden päästä 2050 noin 400 miljoonaa jäsentä joten se on suurempi silloin kuin USA, kaikki kamalassa köyhyydessä

      kukaan ei jaksa viitsi riistää niitä kukaan ei ole edes kiinnostunut niistä

      niin millä tavalla 1000 henkeä SKP on valmistautunut tähän osoittamalla pakolaisuuden syyt solidaarisesti?

      Nigerian entinen pres. sanoin vähän aikaa sitten BBC:ssä että kaikissa Afrikan maissa on väkimäärä itsenäistymisen siis 1960-luvun jälkeen KYMMENKERTAISTUNUT paitsi Nigerissä jossa on 20-kertaistunut ja tämä riippumatta heimotavoista uskonnosta tai mistään

      SKPN RATKAISU TURUN JOHTAJA KERTOO

      Turun kommunistien johtaja on Jaakko Metsä, joka on portugalilainen turkulaishumanistimaisteri ja kannattaa siten matutusta
      eikä tiedä työelämästä

      Jaakko Metsä kannattaa myös progressiota pääomatuloille IHAN HULLUA, MITÄ ETUA SUOMALAISILLE OLISI HYÖTYÄ SIITÄ, ETTÄ SUOMALAISET EIVÄT USKALLA SIJOITTAA JA GLOBAALIT MARKKINAT (Kone, Nokia, Fortum ...) jotka ansaintevat rahansa ulkomailla, menisivät ulkomaalaisten taskuun, niiden veroihin ei Jaakko Metsä pysty vaikuttamaan:

      Portugal KYLLÄ tuhosi aikanaan taloutensa kehitysmaaksi käymällä törkeää
      siirtomaasotaa Angolassa ja Mosambikissa samaan aikaan kun Japani kehittI Seikon, Toyotan, ... ja koko maailman LAITTEISTOT

      Mielenkiintoinen piirre on että Jaakko Metsä on portugalilainen nimi mutta kielitaito kuulemma on ranska, espanja
      MUTTA EI PAKKORUOTSI

      METSÄ EI PUHU PAKKORUOTSIA
      (pakkoruotsi pois, kielitaito kunniaan, aivan kuin Jaako Metsälläkin) https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/turku/ehdokkaat/7865

      SKP:n maahanmuuttoryhmä on yksi mies, SKP:n telakkaosasto on nolla miestä (Turussa on menestyvä telakka) jne. kapeaa kapeaa PIKKUPUOLUE

      Jaakko Metsä kirjoittaa hyvin suomea mutta ei ymmärrä globalisaatiosta mitään eikä hänellä ole mitään sanavaltaa sharian lain tullessa https://74lakes.wordpress.com/2018/01/22/skpn-maahanmuuttoryhman-puheenvuoro-presidenttivaaleista-maahanmuuton-ja-maahanmuuttajien-nakokulmasta/

      TÄLLAISET PIKKUKANSAN MONKIKULTUROIMISET JOTKA VÄLTTÄMÄTTÄ JOHTAVAT KANSAN VAIHTOON OVAT SKP:N KEINOJA, koska SKP on niin pieni, että ulkomaalainen johtaa osastoa ja muut eivät välitä ja tai ymmärrä

    • Anonyymi

      Vihreät ovat tämän päivän kommareita. Pahinta lajia.

    • Anonyymi

      Persuismin rappio esiintyy karmeana.
      Progressiivinen verotus tulisi lakkauttaa. Halla-ahon ykköstrolli vaatii sitä muillakin foorumeilla. Tilalle siis kulutusvero joka on käänteisesti progressiivinen. Palkkatyöläinen maksaisi korkempaa veroprosenttia kuin hyvätuloinen tai kapitalisti.

      Persut potevat moraalista rappiota ja kansa huomaa sen. Persuismia pyritään pitämään pinnalla avoimesti työväen vastaisilla tunnuksilla. Rasismin vetovoima hiipuu. Suomalaiset enää hurahdata hitlerismiin.

      SKP:n tulee esiintyä kaikkialla aloitteellisesti. Perussuomalaisen puolueen rappio haisee jo ilmassakin.
      SKP:lla on hyvä puolueohjelma vuodelta 2007. Jäsenet voivat täysin rinnoin tukeutua ohjelmaan ja siihen uutta ajankohtaista lisää.

      • Anonyymi

        "SKP:lla on hyvä puolueohjelma vuodelta 2007. Jäsenet voivat täysin rinnoin tukeutua ohjelmaan ja siihen uutta ajankohtaista lisää"

        Voihan se olla - tai olla olematta. Mutta tosiasia kumminkin on, etteivät äänestäjät lämpene noille ohjelmille. Sen kertovat vaalitulokset. SKP:n ohjelmien ongelma on siinä, että niiden käyttöönotto tietäisi kaikille työssäkävijöille karmeita veronkorotuksia. Eli SKP:n ohjelmat on tehty ns. "passiiviväestön" ehdoilla. Toki sosiaaliturva pitää olla riittävä - kaikista on pidettävä huolta, mutta on selvää, että painopisteen on oltava taloudenpidossa. Mistään muualta ei aineellista hyvinvointia tule.


    • Anonyymi

      On päivänselvää, että aineellinen tuotanto ja työntekijöiden työ tuottavat kaiken mitä kansakunnat tuottavat.
      Taloudessa ajatus jatkuvasta kasvusta tarkoittaa luonnonvarojen kuluttamista loppuun. Ihminenkään ei voi kuluttaa tarpeitansa enempää.
      Siksi SKP ennakkoluulottomasti on huomioinut lisätuotteen laajempaa suuntaamista työajan lyhentämiseksi, terveysalan työntekijöiden kouluttamiseksi, luonnon puhtaana pitämiseksi, työturvallisuuteen, saasteettoman tuotannon edistämiseksi.
      Suuri tavoite on kansainvälinen aseistariisunta. Se muuten edistäisi luonnon pysymistä puhtaana. Pienen Suomen ei auta kalistella sapeleita. Kun on kalisteltu niin aina on tullut turpaan. Suomella on suuri kokemus kriisinhallinnasta. Suomi voisi ottaa maailmalla roolin kriisien sovittelijana. Naton sotavoiman oleskelu maassamme tulisi luonnollisesti kieltää. Minkään muunkaan maan joukko-osastoja ei maahamme tarvita.

      SKP:n ohjelma on vieläkin ajankohtainen. Sillä voi haastaa kaikki muut puolueet. Reippaasti tunnukset esiin.

    • Anonyymi

      Persuismi mellastaa hölöviesteillään palstalla. Viimeisin villitys näyttää olevan, että ihminen on luotu ahneeksi muista piittaamattomaksi olioksi. Sillä perustellaan riistokapitalismia. Erittäin vaarallinen oppi, johon kiedottu raamatullinen perisyntioopi ihmisestä luontaisesti syntisenä pahiksena.

      Jokainen puolue tekee propagandaa jäsentensä avulla.
      Miksi, ensinnäkin, eläkkeellä olevat kommunistit eivät tule palstalle esittämään mielipiteitä. Heillä olisi jo elämänkokemusta kansantaloudesta ja sosiologiasta. Vasta liikkeeseen tulleet kykenevät omasta kokemuksestaan sanomaan yhtä ja toista.
      Kansantaloutta ja materialistista filosofiaa tuntevat edistäisivät huomattavasti keskustelun tasoa.
      Tällä palstalla voi vähemmänkin kokenut aloittaa kirjallisen ilmaisun taitoja. Esim US-blogipalstalle ja vastaaville voi kirjoittaa vain enemmän yhteiskuntaelämästä tietävät.
      Persuismin edustajien räävitöntä mellastusta ei tule pelätä. He elävät talvisodassa ja Hitlerin pauloissa eikä se demokraattia saa hätkäyttää. Osa heistä on keskittynyt erilaisten vähemmistöjen parjaamiseen.
      Persuismin räävittömyyksiin voi kohteliaan tarmokkasti vastata ja tuleekin vastata.

      Vasemmistoliiton ja demareiden S24 palstat ovat lähes täysin persusimin edustajien valhepropagandan kahleissa.
      Mikäli SKP:n palsta etenisi humanismin aatteen edistämiseksi, tilanne paranisi muillakin palstoilla.
      Hyvä näinkin kuin nyt on. Siispä toverit, nettinaputtelu eteenpäin. Ajatelkaapa. Sata toveria kirjoittaa viikossa kukin 5 viestiä niin palstan taso kohoaa persuismin tappioksi.

    • Anonyymi

      Olipa järkevä ehdotus.
      Palsta on samalla kirjoittamisen oppikoulu.

    • Anonyymi

      Otto Kuusisen ja Jooseppi Stalinin kloonaustyöt on aloitettava turhia vitkastelematta.

      Kansalaisaloite eduskunnalle käyntiin ja nimienkeruuta voi suorittaa samanaikaisesti puoluerekisterikeräyksen yhteydessä.

      Alas porlvarien kätyrit, trotskilaiset ja muut neuvostovastaiset hoipertelijat!

      • Niinpä, neuvostoaatehan se on tuonut kansan syville riveille hyvinvointia rutkastikin.

        Veikkaan olon aina vaan paranevan mitä kauemmas noista neuvostoajatuksista pääse.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Niinpä, neuvostoaatehan se on tuonut kansan syville riveille hyvinvointia rutkastikin.

        Veikkaan olon aina vaan paranevan mitä kauemmas noista neuvostoajatuksista pääse.

        Neuvostoliiton kansat elivät mitä suurimmassa yltäkylläisyydessä ja hyvinvoinnissa.

        Alas poroporlvarien kätyrit, trotskilaiset ja muut neuvostovastaiset hoipertelijat!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliiton kansat elivät mitä suurimmassa yltäkylläisyydessä ja hyvinvoinnissa.

        Alas poroporlvarien kätyrit, trotskilaiset ja muut neuvostovastaiset hoipertelijat!

        Jos noin oli NL kansojen suhteen yltäkylläisyyden ja hyvinvoinnin suhteen niin miksi baltit ja ossit heti aidan kaaduttua hylkäsivät neuvostosysteemit ja ryntäsivät länteen?

        Kapitalismi ja vapaa demokratia ovat olleet ainoat porvarilliset tiet hyvinvointiin tässä maailmassa.

        Meillä ei ole porporlvareita eikä trotskilaisia joten tuo huomautus kannattaa suunnata muualle. Meillä on vain työläisiä joista onneksi osa on niitä fiksumpia ja he kykenevät hoitamaan maan taloutta ja yritystoimintaa.


    • Anonyymi

      Palsta ei tietenkään ole kommunistisen puolueen jäsenille pelkästään tarkoitettu.
      Kaikki marxilaisuudesta kiinnostuneet saavat palstalla jalansijaa. Puolesta tai vastaan, arvostelua tai työväenaatteen esiintuomista.

      Perussuomalaisten verihurttakirjoittelijoiden oikea palsta on Perussuomalaisten S24. Siellä on omiaan puhdas soopa ja trollaus Venäjän oligarkkien puolesta.

    • Anonyymi

      Natsismi ja komulkat, kaksi eniten tuhoa tuottanutta aatetta. Toinen kielletty, toisella kannattajia, jopa ihailijoita. Ei voi kuin ihmetellä, näin demokraattisena ihmisenä.

    • Anonyymi

      Niinpä.
      Fasismin aatteet ovat kuolleet. Eivät ole ainakaan valtavirtana.
      Sosialismin aate sen sijaan etenee kaikkialla maailmassa.
      Persuismi ei kykene estämään yhteisöllisyyden kehitystä. Niinpä sekin kuoleutuu kuin korttitalo. Perussuomalaisia on tukuttain itsekin sosiaalisen sektorin piirissä. Tukeutuvat yhteisöön.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe