Nytkö myyn kaikki pois?

dsfg

Olen sijoittanut rahastoihin muutaman vuoden ajan ja nyt näyttäisi tulevan romahdus, eli otanko heti kaikki pois ennenkuin on liiian myöhäistä?

6

3400

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsk

      Mikä on liian myöhäistä?

      • sekamehu

        Sinähän teet rahoillasi, mitä haluat.

        Jotkut lunastaa pois, toiset lisäävät ostojaan ja on niitäkin, jotka jatkavat kuukausisäästämistä rahastoihin sijoitussuunnitelmansa mukaisesti.

        Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Horisontti on 16 vuoden päässä, joten ei oikein jaksa singahdella korjausliikkeitten mukana. Tai "pörssiromahduksen", niinkuin kotimaan iltapäivälehti hupaisasti otsikoi.

        Nyt kaikki palstan indeksinvoittajat, osakepoimijat ja ajoittajat kilvan rahaa tekemään!


    • romahdusta_odotellen

      Voihan sitä myydä osan, ei tarvitse eikä ehkä kannatakaan myydä kaikkea. Kurssit ovat kuitenkin aika korkealla ja alaspäin on reilusti varaa tulla.

    • Sijoittajasuuri

      Kukaan ei tiedä koska on oikea aika myydä, itse möin kaikki pörssiosakkeeni jo 2016 syksyllä, koska oli deutche bankin kriisiä, krimin kriisiä, brexit uutisointia jne. No näin jälkiviisaana ei olisi vielä kannattanut myydä, mutta en voinut etukäteen tietää, ettei markkinat keskuspankkien rahan pumppaamisen vuoksi enää reagoi negatiivisiin uutisiin?

      Itse pidän tämän hetken suurimpana markkinariskinä Trumpin arvaamattomuuden, tuntuu että hän saattaa saada yhtäkkiä päähänsä mitä vain? Jos Trumpin asettamat tuontitullit ja haaveilemat muut lisätullit aiheuttavat riittävän negatiivisen kierteen, niin ne saattavat aiheuttaa suurenkin pörssiromahduksen?

      Ehkä järkevin vaihtoehto on miettiä perusteet myynnille, esim. myyt kun huipusta tultu alas tietyn prosenttimäärän verran, itse päätät onko se esim. -5%, -10%, -20% vai jokin muu summa.

    • kurssitlaskeejanousee

      kannattaako sijoittaa jos täytyy kysyä muilta neuvoa miten toimii? kai sinulla on sijoitussuunnitelma? itse kun tavoittelen lisäeläketurvaa 15 vuoden päähän, suorastaan toivon että tulisi isoa laskua. miksi? no siksi että ne on tilapäisiä mutta mahdollistaa halvalla rahasto-osuuksien oston. aika tasaa kuopat. en näe mitään ongelma tässä kohtaa omassa sijoitamisessa. sitä mietin että jos silloin kun myyn osuudet 15v päästä sattuukin olemaan se kupppakohta, niin silloin rahastojen myynti voi viivästyä. on täysin mahdolista että 13v kohdalla on enemmän rahaa kuin 15v kohdalla. siksi myyntiajan pitää olla plus miinus muutama vuosi suuntaan tai toiseen alkuperäisestä suunnitelmasta. jos kurssit on oikein korkealla 13 v kohdalla niin kannatta myydä eikä odottaa enää 2 vuotta.

      jokainen tekee kuten itte parhaaksi katsoo. kuka oli oikeassa, sen aika näyttää. rahastoon tuskin kannattaa säästää kuin pitkää ajanjaksoa varten. sinne vain laitetaan se summa kuukausittain välittämättä tai edes paljoa seuraamatta kursseja. ei se ole mitään päiväkauppaa. ajan kanssa se tuotto tulee jos tulee.välissä voi olla vuosi että tuotto on 1% tai miinus 1% ja toisena vuotena tulee 15%. kunhan keskimäärin on jossakin 7-10 %välissä niin se riittää.

    • Olavikolavi

      On totta että rahastosijoituksien arvon kehitys on nyt huonon näköinen. Alkuvuoden pudotus pystyttiin välillä jo korjamaan jotenkin mutta Trumpin kauppasodan aloitus käänsi taas suunnan alas. Pahinta hänen toimissaan on se että nyt hinnat tulevat nousemaan mikä pysäyttää talouskasvun. Optimistinä katson kuitenki niin että Trumpin katastrofikausi on jo kääntymässä loppusuoralle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe