Järkyttävää mutta totta!

ukkoplusakka

Taysin psykiatrisen osastojen Vammalassa ja Nokialla hoito on on tyrmistyttävää ja hyvin outoa. Potilas menee ensiapuun pitkäaikaisen unettomuuden takia kun kunto romahtaa äkisti. Siellä lääkäri toteaa potilaasta että on väsyneen oloinen, asiallisesti keskusteleva, ajatuksen juoksu loogista, ei hermostuneisuutta, eikä koe itseään masentuneeksi. Laittaa vuode-osastolle. Siellä aloitetaan cipralex ja imovane lääkitys. Cipralex ei kuitenkaan sovi vaan se tekee nopeasti tokkuraiseksi ja uuvuttavan väsyneeksi. Tätä lääkitään sitten lisäämällä opamox ja ketipinor. Nyt potilas on niin "kanttuvei" että kaatuu yöllä vessassa. Hikoilee valtavasti ja sydän hakkaa ja ahdistuu itsekin olostaan.

Siirto kiireesti purteen. Siellä lääkitystä jatketaan mutta merkkejä vaihdetaan. Opamoxia tungetaan joka väliin niin että puheetkin menevät ihan sekaviksi ja harhaisiksi. Nyt on diagnoosiksi muuttunut psykoottinen masennus. Kolmen kuukauden makaaminen sängyssä toimettomana lääketokkurassa ja elimistö lamaantuneena. Uusi diagnoosi tuli ihan sen mukaan mitä hoitajat tulkitsivat puheiden perusteella. Heillä ei tunnu olevan mitään tietoa lääkkieden vaikutuksista kun niiden haitat laitetaan potilaan omaksi sairaudeksi. Aika outoa tuo potilaan tilan paheneminen sairaalahoidossa kun vertaa sitä ensiavun tilanteeseen jolloin hän lähti hakemaan apua unettomuuteen.

Potilaat ja ennenkaikkea omaiset, kannattaa olla tarkkana ja tiedostaa tällaiset tilanteet ja puuttua niihin. Lääkkeet tulevat yleensä loppuelämäksi riippumatta siitä mikä on ollut se syy minkä vuoksi on lähdetty hakemaan apua. Liian monet potilaat laitetaan kiertämään sairaanhoitojärjestelmässä loppuelämänsä. Tässä tapauksessa oli onnellinen loppu kun lääkkeet saatiin lopetettua omatoimisesti vieroitusoireet kärsimällä ja nyt elämä jatkuu taas normaalina. Aikamoinen elefanttikuuri unettomuuden takia!!!

Kenen tehtävä on valvoa osastojen toimintaa. Lähettävät lääkäritkään eivät taida ymmärtää mitä siellä tapahtuu.

42

4518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepuliste

      Tätä se on, kun mielenterveys järkkyy

    • Huumelääkeet

      Oletteko koskaan ajatelleet, että monen ihmisen huume-ja lääkeriippuvuus syntyy sairaalassa lääkärin toimesta? Yksikään lääkeriippuvainen ei saa apteekista ainuttakaan pilleriä ilman lääkärin reseptiä. Psykiatrisilla osastoilla on normaalia että potilasta pidetään siellä monta viikkoa jopa kuukausia. Bentsojen käyttö on aivan järjettömän suurta ja niiden käyttöön pakotetaan jokainen heti sinne saavuttua. Myös psykoosi ja masennuslääkkeitä pakotetaan syömään jokainen riippumatta siitä minkä takia hoitoon on menty. Ne ovat huumelääkkeitä jotka muuttavat ihmistä. Ihmisiä pidetään osastolla niin kauan että elimistö tottuu elämään lääkkeiden vaikutuksen alaisena ja samalla syntyy myös riippuvuus niihin.

      • kuuluuhoitoonnn

        Lääkkeet kuuluu osana psyykkisten sairauksien hoidossa nyt ja aina. Mitä muuta fyysisestä kovasta särkyä poteva toivoo muuta kuin hyvän lääkkeen mikä lievittää kipua.
        Olkaa sekasina ja kärsikää kovista kivuista kotona, älkää menkö lääkäriin.


    • Fassi

      Tahdon vastainen psykiatrinen hoito onko kokemuksia

    • Tahdonvastainen

      hoito on periaatteessa kaikilla jotka ohjataan psyk.osastolle riippumatta siitä millä perusteella sinne mennään. Osastolla ei koskaan kysytä potilaan mielipidettä hoidosta vaan siellä laitetaan lääkeputkeen automaattisesti jokainen. Kieltäytyä ei voi hoitajat valvovat vieressä että varmasti otetaan ja niellään alas. Ainakaan purressa ei ole olemassa mitään muuta hoitoa kuin huumaavat pakkolääkkeet ja elämä pyörii sängyn ja ruokasalin välissä monta viikkoa jopa kuukausia. Hoitajaparoilla on kova työ yrittää pitää lamaantuneita potilaita aktiivisina. Lääketokkurassa ei voi lähteä edes ulos yksin liikenteen sekaan tuulettumaan.

      Nokialla pyörii sähköhoitosysteemi , jonne ohjataan potilaita vammalastakin. Kun tarpeeksi pitkään syötetään lääkkeitä, niitä lisätään ja vaihdellaan ja olo alkaa olla aika sekava ja krapulainen todetaan että lääkkeille ei ole vastetta. (Mihin niillä pitäisi olla?) Silloin kirjoitetaan pakkohoitopäätös jolla saadaan potilas väkisin vietyä sähköhoitoon. Diagnoosina on yleensä mielisairaus koska laki kieltää sähkön antamisen ilman potilaan suostumusta.

      Alkaa olla jo aikamoinen määrä ihan normaaleita ja psyykkisesti terveitä ihmisiä, jotka ovat kulkeneet läpi tämän hoitosysteemin, aika moni useampaan kertaan, joten tietoa alkaa olla aika paljon. Suurin osa kiertää osastoilla vuosikausia korjaamassa lääkkeiden tuomia haittoja, lääkkeitähän ei koskaan lopeteta kun ne on kerran aloitettu ja niihin on syntynyt riippuvuus. Avohoito ja terveyskeskukset ovat valjastettu myös tähän systeemiin kun ne pitävät huolen että aina saa uuden reseptin kun entinen loppuu.

    • depressioooooo

      Kauhun sekaisia kirjoituksia psykiatriassa käytetyistä lääkkeistä kun mukamas jo sähköhoitoonkin pakotetaan.
      Skitsofreniaan jos sairastuu niin siinä viedään kylläkin oma tahto pois.
      Unettomuus kanssa vakava juttu kun ei välttämättä tiedetä vaikka depression maniavaihe

      • Fassi

        Onko yllä mainitut hoidot silloinkin kun tk :sta passitetaan kiireellä M3 lähetteellä seurantaan psykiatriselle kysymättä potilaan tahtoa


      • Diapam102

        Tahdon vastsinen psykiatrinen on lailla kiellettävä se polkee ihmisarvoo


      • Kolianteri

        Ennen muinoin oli vammalassa kaksi mielisairaalaa AjaB joista B oli Barantumattomat vieruspitäjissä vitsailtiin että viedään tyrväälle jos joillain rupes heittään päästä mutta vammalassa käytettiin molemmista paikoista sanaa hullujenhuone


      • EnnenMuinoinEi

        ymmärretty kehitysvammaisia, adhd ihmisiä, aspergenia, erikoisia persoonallisuuksia tai muita neurologisia poikkeamia jotka ovat perinnöllisiä syntymässä saatuja tai fyysisen sairauden jälkiseuraamuksia. Sodan traumat olivat myös tuntemattomia. Mieleltään nämä olivat useimmiten terveitä vaikka heistä tehtiin mielisairaita. Psykiatrinen hoitojärjestelmä on syntynyt silloin. Eipä 2000 luvulla olla hoidoissa paljon edistytty vaikka tietoa on tullut lisää. Sairaaloissa täytyy olla maksavia potilaita jotta ihmisillä on töitä ja luotu organisaatio pyörii. Heille täytyy joku diagnoosi aina luoda jotta olisi jotain mitä hoitaa ja mihin sysätä kaikki se valtava lääkemäärä jota "rekkalasteittain" sinne kuskataan. Jos sairaalaan mennessä ei ollut hullu, siellä viimeistään tuli ja usein jäi sellaiseksi kun ihmismieliä muuttava huumelääkitys jätetään päälle loppuiäksi.


      • Jokaikinenkin

        Siis koskee meitä kaikkia.


    • psykiatriaaaaa

      Psykiatriahan on loppujen lopuksi aika kapea-alainen lääketieteen haara mutta heh aikas olelleellinen toimintojen kannalta.
      Masennuksia ollut kautta-aikain ja ennenvanhaan masentunutta ihmistä pidettiin laiskana vaikka esim, maaseudulla renki joka ei oikeen jaksanut töitä tehdä.
      Monet sitten ajautuu juomaan alkoholia ja osalla psykosomaattisia oireita voi voi selkä tai niskat kipeenä.

    • riippuvuutta

      Psykiatrinen hoito mielestäni kuitenkin hyvää Suomessa nykyään, mutta ongelmana on se, että potilaat eivät joko kykene tai osaa vaatia oikeaa hoitoa. Nykyään potilaan pitäisi olla jopa viisaampi sairauksissaan kuin hoitava lääkäri.
      Seurasin vuosia sitten sivusta yhden alkoholistin katkaisuhoitoa terveyskeskuksessa ja järkytys tosiaankin oli suuri. Alkoholiongelmaiseen tuupattiin Diapamia, sellaista vaaleanpunaista litkua ruiskulla suuhun tuollaiset 80-150 mg ja mies lopulta simahti niille tiloilleen. Seuraavana päivänä kotiutettiin illansuussa ja huomattiin uusi ongelma eli Diapami-riippuvuus, et silleen hoidettiin ja se on tosi juttu. Kuulemma kuoli sitten muutaman vuoden päästä lääkkeiden yliannostukseen.

      • tääonihanpimeetä

        Vai potilaan täytyy osata tai kyetä vaatimaan oikeaa hoitoa!!! Kuka ihmeessä keksii kirjoitella tällaista! Lääkäri on aina vastuussa antamastaan hoidosta. Kun pysytään sairaalan psyk.osastolla, siellä ei ole vaihtoehtoja mitä vaatii. Moni pyytää että antakaa vähemmän näitä kauheita lääkkeitä. Moni pyytää päästäkää kotiin pois täältä. Tiedän ainakin pari joille on sanottu että jos ei kelpaa meidän lääkkeet tuossa on ovi mene kotiisi.


      • mikäsongelmaa

        Niin mikäs ongelma tuossa nyt sitten on jos potilasta hoidetaan lääkkeillä ja jos ei kelpaa niin voi mennä kotio.


    • fckr

      Kertokaa mistä tällänen lääkäri löytyy, joka benzoja määrää? Vaikka pää kainalossa menis, niin ei määrätä, kuin Buranaa ja Ketipinoria. Puun haalailuun tolet aika kovat jo.

    • buranaajaketipinoria

      Nimimerkki fckr on lääkäreiden toimesta tehty riippuvaiseksi lääkkeistä. Kukaan ei saa apteekista ainuttakaan pilleriä ellei lääkäri sitä käske sieltä hakemaan = kirjoittaa reseptin. Ainakin tuo ketipinori tekee joillekin tosi huonon olon jota ei kestä pitemmän päälle. Bentzot turruttaisivat oloa siedettävämmäksi mutta niitä syötetään pakolla vaan osastoilla. Seillä on moni saanut lääkkeisiin riippuvuuden myös muihin kuin benzoihin. tuo ketipinor / seroguel on yksi. Jos aikoo lopettaa sen tulee kovat vieroitusoireet ja lääkärit eivät tunnista niitä vaan sanovat että nyt sinun sairautesi on pahentunut. Kierre jatkuu kun he määräävät lisää lääkettä.

      On kauheaa että kun ihminen laitetaan lääkeriippuvaiseksi je sen jälkeen hylätään kärsimään.

      • riippuvainennnnnn

        Niin empä tiedä onko pakko vastaan ottaa rauhoittavia jos pelkää että tulee riippuvaiseksi. Jännä homma ihmisillä niin asenteet mielenterveyteyteen liittyvissä lääkkeissä. Jotkut oikeen hehkuttaa ettei mitään lääkkeitä mutta itse melkein tarvisivat lääkityksen.

        Jos vaikka esim, masennusta niin lääkitys voi kestää vuoden ja siinä rinnalla rauhoittavat-unilääke.
        Yks mikä tärkeä niin pitää käydä keskustelemassa asioistaan ettei pelkkä lääkitys.


    • kandkirjjjjj

      Lääkkeethän valtava bisnes niin kyllä lääkärin kannattaa kirjoittaa lääkkeitä. Monillakin rauhoittavat sen takia että pystyvät käymään töissä.
      Ei nyt kauheen mukavaa jos ei uni tule muuten kuin pillereillä.

    • Tällaistatäälläkin

      Läheiseni on laitettu sertlan ja abilify lääkeriippuvaiseksi. Muutaman kuukauden niitä syötyään alkaa haitat näkyä. Innokas hiihtäjä on täytynyt jättää hiihdot kun ei enää tasapaino anna laskea mäkiä, muutenkin jo kävely on muuttunut sellaiseksi tahmeaksi horjuvan oloiseksi. Kädet alkaneet vapista ja huulet vapisee kuin päristelisi. Ihottuma tullut kasvoihin ettei kehtaa enää ihmisten ilmoilla liikkua kun iho kesii valkoista hilsettä. Kaikki nämä haitat kerrotaan lääkken mukana tulleessa pakkausselosteessa, joten on helppo tietää mistä ne johtuvat. Mitä tekee lääkäri? Käskee vaan jatkaa syömistä. Nyt jännitän, koska henkinen puoli alkaa väsyä tällaiseen, pakkausselostessakin mainitaan haittoina mm.masentuneisuus, ahdistuneisuus, väsymys. Eihän tällainen ole ihmisen arvoista hoitoa. Kauheinta on että ei saa mitään tukea lääkkeiden lopettamiseen eikä hoitoa vieroitusoireisiin. Vai tietääkö kukaan asiantuntevaa lääkäriä?

    • jepuliste

      Onko lääkärin vika, jos masennus tulee?? Kyllä lääkärit koittaa saada potilaat ns. normaalisti käyttäytyviksi. Kaikilla lääkkeillä on jokin sivuvaikutus, toisilla enemmän. Ainoastaan lumelääkkeet eivät aiheuta sivuvaikutusta.

    • normaalistikäyttäytyvä

      Jos lääkkeet aiheuttavat masennusta niin kai se on lääkärin vika kun kerran niitä pakottaa syömään. Normaalisti käyttäytyvä potilas on enemmistö lääkärien vastaanotolla ei heitä tarvitse siihen mitenkään laittaa. Menepä käymään psykiatrisella osastolla, siellä löydät huumattuja epänormaalisti käyttäytyviä potilaita jotka ovat olleet aivan normaaleita. Kävin kaveria morjestamassa ja kauhistuin kuinka hänestäkin oli tehty sellainen.

    • Arvostakaaterveyttänne

      Siirtykää Homeopatiaan ja luontaishoitoihin myrkkyjen syönnistä.

    • Ennen.pääsi.hoitoon

      Terveisiä Nokialta ! Meillä on tuo pitkäniemi, se on perustettu jo 1800 luvun puolella. Ja se on hyvä paikka. Jos sinne vaan pääsee.

    • Kyllänokiallepääsee

      Tulipa nähtyä ja kuultua. Vanha henkilö seisoo käytävällä hätääntyneenä: minä en halua sinne... älkää viekö...minä haluan lopettaa, kuuletteko, en jatka enää... antakaa minun olla! Silloin kaksi hoitajaa ottaa päättäväisesti kummastakin kädestä kiinni ja alkavat taluttamaan pihalla odottavaan autoon joka vie hänet nokialle sähköön.

      Tässä myös kommentti 12.2. kirjoittaneelle nimimerkille depressioooo. Minulta meni yöunet pitkäksi aikaa kun kuulin tästä. Surin myös hoitajia jotka oli määrätty toimeenpanemaan tämä pakko.

    • Diapam102
      • kupittaa

        Lukekaa ja kauhistukaa onko tämä mahdollista yhteiskunnassa tuon perusteella joka toinen on psykoosissa.


      • eipsykoosiiiiii

        Ei varsinaisesti psykoosia mutta mutta maanis-depressiivistä oireilua monella ja lisäsävynä siinä psykoottinen oireilu ja ihmiset ihmettelevät että tuon takia aloitetaan lääkitys.
        Käytös on mitä sattuu ja huutelee ihmisille.


      • Kosu
        kupittaa kirjoitti:

        Lukekaa ja kauhistukaa onko tämä mahdollista yhteiskunnassa tuon perusteella joka toinen on psykoosissa.

        Ei vammalalaisista osaa lukee kuin pieni prosentti noin pitkä teksti joka tossa linkissä on jo täysin mahdoton lukea tai varsikaan ymmärtää sitä mistä on kysymys hyrkille vaan kaikki.


      • luulevatkahjoksi

        Aina on vaara olemassa jos menee julkiseen terveyskeskukseen että sieltä napsastaaM3 tarkkailu lähete psykiatriselle 4vuorokaudeksi eristyksiin kokemusta on mutta olen selvinnyt niistä aina vetoamalla poliisiin ja pillerikään en suuhuni pistä se on tosi


      • kommentooin

        Kerro muillekin kuinka ihmeessä voit olla siellä 4 päivää vieläpä tarkkailussa ilman ainuttakaan pilleriä?? Vai lääkitsivätkö pakkoinjektiolla?


    • hyväkirjaaaa

      Hyvä kirja luettavaksi niin Kellokosken prinsessa, näkee mitä kaikkia hoitomuotoja psykiatriassa käytössä

    • riittääkötunne

      Paikkoja, joista Jeesuksen tulee ajaa terveeksi epätäydelliseen maailmaan.

    • tietoalisää

      Tuolla aihealueella Terveys on kohdat lääkkeet ja henkinen hyvinvointi joissa on paljon tähän aiheseen liittyviä ihmisten kokemuksia. Tietoa on paljon tarjolla.

    • Vaihtoehtoinen.Totuus

      Mitä hittoa! Ihan kuin joku väittäisi, että Suomessa voi joutua pakkohoitoon ihan kuka vaan ja koska vaan. Ei pidä paikkaansa. Kyllä pitää olla aikas lailla sekaisin jotta ylipäätään pääsee hoitoon. Pakkohoitoa lukuun ottamatta hoidosta voi kieltäytyä ilman sen ihmeenpää mesoomista. Pelkkä kohtelias ilmoitus riittää.

      Aika usein tahtoo vain olla niinkin, että vaikka pönttö olisi kuinka sekaisin tahansa, niin itse ei sitä huomaa. Siitä sitten syntyy jutut joissa väitetään terveen ihmisen väkisin joutuneen hoidettavaksi. Vankilassakin on suurin osa vanheista täysin syyttömiä. Ainakin heidän omasta mielestään.

    • ihanKukaKoskaVaan

      Nimimerkki Vaihtoehtoinen totuus on mitä ilmeisemmin osastolla työskentelevä hoitaja joka hoitaa siellä lääkkeiden tuomia haittoja ei itse ihmisiä. Kun potilas lääkitään pökkyrään eli lääkepsykoosiin ja makuutetaan viikkokaupalla sängyssä, kuka tahansa. mieleltään terveen pönttö menee sekaisin. Osastolla ilman muuta tulkitaan että nyt on ihminen itse niin psykoottinen että on saatava pakkohoitoon vaikka lääkärit ovat tilan aiheuttaneet huumelääkkeillään. Eihän siellä ole olemassa muuta hoitokeinoa enää kuin pakkohoito ja sähkö. Potilas on saatava määrätyn ajan kuluessa pois osastolta keinolla millä hyvänsä.

    • Vaihtoehtoinen.Totuus

      Tämän ketjun jutut on kuin alottaisi lukemaan kirjaa sen puolivälistä. Juonesta on vaikea päästä kiinni, kun ei tiedä miten mihinkin tilanteeseen on päädytty. Ihan samoin sairaalaankin päädytään ihan oikeiden syiden vuoksi, eikä lääkkeitäkään määrätä ennen kuin siihen on selkeä tarve.

      Monta juttua on tarvinnut tapahtua ennen, kuin eräänä aamuna herää sairaalan punkalta.

    • ihanKukaKoskaVaan

      On tuhansia ihmisiä jotka voivat kertoa että joku diagnoosi tulee rutiinilla ilman että se on oikea ja lääkärin ja hoitajien mielestä se on aina ihan oikea syy johon on selkeä tarve määrätä lääkkeitä. Suurin osa potilaista kiertää sairaalassa vuodesta toiseen lääkkeiden tuomien haittojen takia kuten tässä ketjussa on joku aikaisemmin jo todennut. Onko kellään tiedossa että psyk.sairaalassa olisi kukaan ollut koskaan ilman lääkkeitä? Mitä ihmettä lääkärit tekisivät työmaallaan jos eivät määräisi lääkkeitä? Erikoislääkäri mutta ei ainakaan osaa antaa terapiaa.

      • Hoidokki25

        Olin psykiatrisella M lähetteellä seurannassa en omasta pyynnöstä enkä pakotettuna osittain suostuteltuna en vieläkään tiedä että miksi. Mutta heti ekana päivänä lyötiin sellaiset pöhinät sisään että olo oli kuin jossain lentounessa. Muisti hävis melkein kokonaan se jäi mieleen että kulli seiso koko ajan eikä toentunut ollenkaan vaikka mitä teki näin mentiin melkein viikko ennen kuin tuttavat hakivat minut pois nyt on muutama kuukausi mennyt olo on ajoittain vieläkin sekava mutta uskoisin että selviän .


    • samovaari75

      paljon on skeidaa tossa ja liittelun makua. Kolme kertaa purressa ollu ja omasta tahdosta. ketipinoria ne tyrkytti mutta kun ei sovi mulle. eli ilman lääkkeitä olin. ja kohtelu aina ok ja viimesellä kerralle loistava sain toimivan uuni ääkkeen. kiitos osaston hoitajille. partakaveri

    • Mahtava-lääke-on

      " Muisti hävis melkein kokonaan se jäi mieleen että kulli seiso koko ajan eikä toentunut ollenkaan vaikka mitä teki"

      Minkähän nimisestä lääkkeestä tarkalleen oli kyse? Voisin kokeilla sitä jonakin viikonloppuna parin entisen tyttöystävän kanssa sitä. Sais kumpikin kerrankin kylliksensä.

      Parempihan se onkin ettei jälkeenpäin muista mitään tapahtumista, niin ei tule silloin syyllisyyttäkään.

    • Anonyymi

      Vielä nykypäivänä hoitajat ottavat potilaan puhelimen, vastaavat saapuneisiin viesteihin muka potilaana. Järkyttävä paikka!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe