Kaurialan yläkoululle kiireesti uudet tilat

Nuorissaontulevaisuus

Aika monesta suusta on kuultu miten yläkouluikäiset sairastuvat koulussa ja usea on jo vaihtanut muualle. Kuinka pitkään tätä katsellaan vielä? Onko Hämeenlinnalla vara menettää yksi ikäpolvi nuoria?

30

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SariSairiosta

      Valitettavasti remonttirahat nielleet uudet kehityshankkeemme SCC, Kaivopark ja Tapahtumapuisto eivät ole vetäneet odotetun lailla, joten toivottua korjausrahaa ei olla vielä saatu. Mutta uskotaan ja toivotaan näin vielä joskus käyvän. Kouluja pitäisi olla korkeintaan yksi. Silloin niitä ei homehtuisikaan ainakaan kovin montaa.

      • Kohti-parempaa

        Ikävä kyllä rahaa ja energiaa on mennyt riitelyyn kiitos persujen. Nyt tulee rauhoittumaan kun tuomittu Ilkkala joutui pois politiikasta.


      • Kohti-parempaa
        Kohti-parempaa kirjoitti:

        Ikävä kyllä rahaa ja energiaa on mennyt riitelyyn kiitos persujen. Nyt tulee rauhoittumaan kun tuomittu Ilkkala joutui pois politiikasta.

        Ikävä kyllä rahaa ja energiaa on mennyt riitelyyn kiitos Kok/Sd. Nyt tulee rauhoittumaan kun tuomittu joutuu pois politiikasta.


    • äänestänei

      Nythän kuulemma pääkirjasto korjataan noin 10 M€'lla. Tosin siellä ei kirjaston käyttäjä huomaa mitää vikaa, eikä missään ole kerrottu, mitä siellä oikein pitää korjata. Suosittu kahvila-lounaspaikka on sieltä jo siirtynyt johonkin Kantolan suuntaan, vai mihin lie mennyt, lappu oli ovessa. . KIrjastohan on päältäpäin erittäin hyvännäköinen punatiilinen kestävä rakennus, ja kun se on niin avara korkea sali, mitään sisäilmaongelmia siellä ei varmastikaan ole. Penkit vähän nuhraantuneita, eipä juuri muuta. Mutta ennen kaikkea on nykyisellään toimiva. On kuulemma kyselty yleisöltä ideoita "unelmakirjastoksi" ja suunnitellaan jotain "nousevaa katsomoa ja terassia ja avarampaa näkymää linnalla" ynnä muuta kivaa. Mutta 10M€ on todella iso summa olemassa olevan , hyväkuntoisen rakennuksen korjaamiseksi, Vertailun vuoksi 2000m2 kerrostalon, jossa 30,,,40 asuntoa ja yhtä monta saniteettitilaa putkiremontti maksaa 700...900€/m2 eli alle 2M€. Että miten se kirjaston remontti voi niin paljon maksaakaan, ja mitä soiellä oikein tehdään ja kuka sitä on vaatinut, eivät ainakaan kirjaston käyttäjät Luulisi välttämättömien kouluinvestointien olevan etusijalla kaupungissa, jonka velkaantuminen on huolestuttavaa ja veroaste korkea.

      • eihyväähyvyyttään

        Rakennusalan vaalituen diskonttausta.


      • Sivistystä

        *äänestäei* on pakkomielteinen jankkaajamme. 38. kerta sama kirjoitus tyhjällä päällä. Ei rakennusalan osaamista mutta vanhat aivot tekee tarinaa. Kirjastoa ei korjata huvikseen vaan kaikkien kaupunkilaisten parhaaksi sivistyksen hyväksi.


      • vbuewbv

        Raukka pystyttää kerrostaloa vaikka Hämeenlinnassa on kyse kirjaston korjaamisesta.


    • srr333

      Joku täällä puolustaa kiivaasti kirjaston remonttia, mutta ei kuitenkaan osaa millään sanoa mihin ihmeeseen tarvitaan näin valtava summa rahaa täysin kunnossa olevaan rakennukseen. Jotain todella hämärää tässä on. Tein asiasta kyselyn eräälle valtuutetulle, mutta ei hänkään osannut sanoa asiasta mitään.

      • PelkkääSääliä

        Pakkomielteinen tietoa on ollut mediassa, netissä, kirjastossa ja kun kiinnostaa niin mene tapaamaan kaupungin rakennuspuolella osaajia. Valtuutettua sinun kannattaa vaihtaa mutta ehkä se hämärälle aivoille kelpaa.


      • Karppaatko

        Koita nyt päättää pitikö ne korjata ajoissa vai odottaa niitä sisäilmaongelmia...
        Ja muista että aina on rakennettu väärin ja rakennetaan edelleen.


    • PalveltavaVastaankin

      Halvalla ei hyvää veljeä saa.

      • kokdem-malli

        Äänestäjillekin muodolliset etuisuudet.


      • PersMalli

        Ilkkala sai etuisuudet kovasta SCC tuomiosta.


    • Vanhemmatbarrikaadeille

      Aukaistiinko lukiopäätös vain, jotta yläkoulujen hurja tilanne ei pääsisi keskusteluun?

    • samaamieltässr333

      Samaa mieltä nim "srr333 " kanssa. Todella mystinen on tämä kirjaston investointi Ennenkaikkea kerrottu kustannus 10M€ on käsittämättömän korkea ottaen huomioon, ettei kirjaston kunnosta ole valituksia kuulunut ja kun rakennus näyttää ulkoa ja sisältä olevan hyvässä kunnossa. Ja kaikkein tärkein, kirjojen, musiikin lainaus, lehtien luku ja kaikki muu toiminta sujuvat erinomaisesti. Siis mihin sitä rahaa noin paljon tarvitaan. Mitkä kohteet siellä rakennuksessa ovat korjauksen tarpeessa. Jos käyttövesiputkisto pitää uusia, se ei rakennuksessa, jossa saniteettitiloja ja vesipisteitä on varsin pieni lukumäärä, voi maksaa kuin muutama sata tuhatta, varmuudella alle 1M€. Lämmitysvesiputket tuskin on uusimisen tarpeessa, noin nuoressai rakennuksessa. Ilmastoinnin päivitys, palosuojaus, mahdollinen vesikaton päällyste, irtaimisto tietysti maksavat jotain, mutta kaikkiin yhteensäkään kovin montaa miljoonaa saa kulumaan. Kysymyksiä piisaa, vastauksien emme ole nähneet.

      • muualta.johdettuHML

        Ehkä budjettissa on mukana keston (ja kulujen) kaksi-kolminkertaistuminen kuten näissä kaapunnin hjankkeissa usien käy, tällä kertaa avoimuutta tavoitellen ilmoitettu ennalta??


      • eihyväähyvyyttään
        muualta.johdettuHML kirjoitti:

        Ehkä budjettissa on mukana keston (ja kulujen) kaksi-kolminkertaistuminen kuten näissä kaapunnin hjankkeissa usien käy, tällä kertaa avoimuutta tavoitellen ilmoitettu ennalta??

        Tarkoitin tietysti "usein".


    • Huoliyläkouluistatäällä

      Kyllä useammassa perheessä tuntuu olevan huoli kuinka jatko-opintojen käy, jos 1-3 vuotta yläkoulusta menee sairastellessa, on jo puhjenneita astmoja, laajoja ihottumia ja monta muuta päivittäin opiskelua haittaavaa terveysongelmaa. Onkohan kaupungilla laskettu kuinka kalliiksi tulee jos oman kaupungin fiksujen nuorten opinnot eit tämän takia etene? Aika nopeasti soste-kuluilla katettaisiin väistötilat. Kuka viime kädessä ottaa vastuun nuorten pysyvistä sairauksista?

      • rankkakokemus

        Kotiopetus on hyvä vaihtoehto, jos oikein pahasti allergia oireilee. Tärkeintä on ettei poista lasta koulun kirjoilta, niin koulu voi sitten antaa tukea. Suomessa on oppivelvollisuus, mutta ei koulupakkoa.
        Missään nimessä ei pidä pitää laitoksessa, jos siellä ilmaantuu oireita, koska pitoisuudet kerääntyy elimistöön ja ajaa immuniteetin sekaisin. Laaja ihottuma on vaaran merkki. Sitä seuraa helposti anafylaksia. Ainoa lääke on altistumisen katkaiseminen heti ja hankkia apua (Esim KHKS tai Mehiläinen tms.) ja noudattaa erikoislääkäreiden ohjeita. Se on ainoa tie toipumiseen tai ainakin oireiden lievittymiseen. Koulu-uudistukset on niin pitkäkestoisia, että oireet ehtii kroonistua, jos tiloja ei vältä.
        Näin se vain ikävä kyllä on. Ja Suomessa kohta arkipäivää.

        https://www.youtube.com/watch?v=M_PeNOj_Zic


    • Vastuuonkunnan

      Aika harvalla perheellä taitaa olla varaa jäädä töistä pois tai palkata yksityistä opetusta. Perustuslaissa kuntia velvoitetaan järjestämään perusopetus eikä tämä voi silloin kaatua yksittäisten perheiden hoidettavaksi. Lakipykälissä on myös ihan selvät määräykset terveistä tiloista. Sekään ei täyty jos useat oppilaat joutuvat jäämään kotiin tai vaihtamaan koulua. Kuinka koulu vastaa lapsen sosiaalisesta ympäristöstä silloin jos hänellä ei ole mahdollisuutta ryhmään? Koulu on paljon muutakin kuin oppiaineet. Yläkouluikäisillä varsinkin.

      • Mullemullemullekerholle

        Kuule ei kiinnosta näitä korruptoituneita pätkääkään lasten terveys tai muu. Ainoastaan suhmurointi rakennusliikkeiden kanssa ja Hpk:n sponsoribisneksien tuotto. Naivi idealismi on out!


      • Vuosimalliongelma
        Mullemullemullekerholle kirjoitti:

        Kuule ei kiinnosta näitä korruptoituneita pätkääkään lasten terveys tai muu. Ainoastaan suhmurointi rakennusliikkeiden kanssa ja Hpk:n sponsoribisneksien tuotto. Naivi idealismi on out!

        Kumma kun ne lasten terveysongelmat alkoivat vasta 2000-luvulla syntyneistä...
        eipä taida auttaa rakensi miten tahansa.


      • Tärkeinsatsaus
        Vuosimalliongelma kirjoitti:

        Kumma kun ne lasten terveysongelmat alkoivat vasta 2000-luvulla syntyneistä...
        eipä taida auttaa rakensi miten tahansa.

        Lienevät aika nuoria nämä kätilöt, sairaanhoitajat ja poliisit, joiden työpaikoilla sama ongelma ympäri maata?
        Eipä taida parikymppisistä koostua myöskään kaupungin työntekijät, joille kyllä löytyy väistötiloja vähän väliä.


      • Kalkkisäiti

        On vanhemmillakin vastuunsa. En ikinä antaisi oman lapseni käydä sairasta koulua ja vaarantaa terveyttään pysyvästi ja sitten vain sanoa kroonisesti sairastuneelle lapselle, että kyllä vastuu oli kunnan. Siinä vaiheessa on myöhäistä. Lapsen voi ottaa kotiopetukseen vaikka feeniks-kouluun, jossa oppimateriaaleja ei tehdä itse vaan ne saa netin kautta. Sosiaalisia kontakteja saa harrastuksista. Tietysti ihannetilanne olisi, että olisi terveet koulut, hyvä opetus, kiva sosiaalinen ympäristö jne., mutta siinä vaiheessa kun terveys on pysyvästi uhattuna, ei aleta miettiä, saako lapsi kivoja sosiaalisia kontakteja juuri koulussa vai jossain muualla.

        Toinen asia on sitten se, että vanhempia ei lopulta kauheasti kiinnosta. Kun koulussa järjestetään kokousta kuka leipoo mokkapalat myyjäisiin, tulee väkeä. Kun keskustelun aiheena on sairas koulu tai onko koulua kohta lainkaan (viitaten palveluverkkouudistukseen), tulee muutama. Ilmeisesti vanhemmat luottavat sokeasti siihen, että Hämeenlinnassa on hyvät asiantuntijat, oikeat isä aurinkoiset, jotka ajattelevat vain lapsukaistemme parasta ja tekevät päätökset sillä perusteella. Vaan kun ei ole. Virkamiehille on se ja sama menettääkö joku Kaurialassa asuva Jan-Jessica terveytensä pysyvästi vai ei. Kyllä meidän vanhempien on vaan ihan itse ajettava lastemme etua.


      • Psykosomaattistako
        Tärkeinsatsaus kirjoitti:

        Lienevät aika nuoria nämä kätilöt, sairaanhoitajat ja poliisit, joiden työpaikoilla sama ongelma ympäri maata?
        Eipä taida parikymppisistä koostua myöskään kaupungin työntekijät, joille kyllä löytyy väistötiloja vähän väliä.

        Kumma kun sekin alkoi vasta viime vuosina.


    • Kldjsöädlkxklsk

      Meillä on yksi puhdas koulu tällä hetkellä. Jos päiväkodista alkaa altistus ja katkuu 15 vuotta, niin kalliiksi tulee sairastelu kaupungille. Puhumattakaan opettajien saikuista ym.

    • Eiyksikaikkienpuolesta

      Se ainoakin puhdas koulu on tällä hetkellä ääriäänmyöten täynnä oppilaita. Eikä ole ihme. Ei yksi koulu voi määräänsä enempää muista tulevia oppilaita ottaa. Näinköhän Nummikeskustakaan on suunniteltu kovin laajoille ylimääräisille oppilaille.

    • Nuoretrulezzz
    • Huomisenhämeenlinna

      Asukasillassa mitähän puhuttiin näistä kouluasioista? Ei tainnut isoa joukkoa osallistujia olla Wetterillä.

      • NäkyisiJosOlisi

        Palautteella ei ole mitään merkitystä. Tilaisuuksia järjastetään vain siksi, että Kokoomuksen pikakiitäjät saisivat palkkion.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe