Purjehtijakurssi Espoon työväenopistolla

Lenssi

Purjehtijakurssi Espoon työväenopistolla alkaa parin viikon päästä, neljä tiistai-iltaa. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille johdannoksi purjehduksen pariin ja muodostaa teoriaosan Purjehduksenopettajat PORY ry:n koulutusjärjestelmän mukaisesta purjehtijakurssista. Kurssi toimii itsenäisenäkin, mutta teoriaosuuden jälkeen on mahdollista jatkaa 3 päivää kestävälle käytännön osuudelle, jonka voi suorittaa valitsemassaan auktorisoidussa purjehduskoulussa. Löytyy ilmonetistä kurssinumerolla E180631.

7

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä_yhdistelmä

      Järjestin ilmaisen itseopetuksen joka alkoi kirjaston purjehduskirjan selaamisella ja jatkui käytännön itsekurssituksella joka oli kolmen päivän matkapurjehdus veneenhakumatkaan yhdistettynä.

    • Koilaamaanvaan

      Minkään takia purjehtijakurssia pitää mollata. Vaikka purjehtimaan loppuikin ilman kurssia ken haluaa, niin kyllä kurssilla nopeasti saa erinomaisen perusosaamisen purjehtimiseen. Voi siis oikaista useamman kesän. Tämän minulle opasti vuosikymmeniä purjehtinut veteraani parikymmentä vuotta sitten. Yhtään hetkeä emme ole vaimon kanssa yhdessä käytyä kurssia katuneet. Kaksi erinomaista asiaa: ensinnäkin yhteinen sanasto vaimon kanssa, kun käytiin sama kurssi, toiseksi, aina voi muistuttaa vaimolle koilaamisen siten kuin se kurssilla opetettiin, ilman että tulee parin päivän mykkäkoulua. Suosittelen ehdottomasti kaikille vasta-alkajille.

      • Ei noista tämän palstan paremmintietäjistä kannata piitata. Vanhoilla äijillä pitää kai olla joku paikka missä päteä. Täällä sen voi tehdä helposti ja anonyymisti ilman vaaraa joutua omalla naamallaan naurunalaiseksi.

        Purjehduskurssilla käyminen ei ole lainkaan hassumpi idea aloittaessa, eikä välttämättä myöhemminkään. Olisi jäänyt todennäköisesti itselläkin moni typeryys tekemättä, ellei niitä olisi välttämättä pitänyt alkaa oppimaan kantapään kautta.


    • eioppiojaankaada

      Koulutus on parhaita hankintoja mitä aloitteleva veneilijä voi tehdä.

    • Lenssi

      Purjehduskurssin yksi suuri etu on, että kurssilla noudatetaan mietittyä opetusohjelmaa, joka kattaa kaikki keskeisimmät tiedot ja taidot. Monilla tavoilla voi oppia hyväksi purjehtijaksi, mutta omin päin opiskellen käy helposti niin, että tulee harjoiteltua niitä tilanteita, mitä purjehtiessa tulee vastaan. Toisin sanoen harvinaisemmat ja vaikeammat tilanteet jäävät helposti liian vähälle huomiolle, jos niitä ei tietoisesti harjoittele. Kurssilla tulee läpikäytyä kaikki keskeiset perusmanööverit ja siltä pohjalta on sitten helppo jatkaa omatoimista harjoittelua.

      • Hyvä_yhdistelmä

        Asioiden oivaltaminen itse on paljon antoisampaa. Naiset käyvät mielellään kaikenlaisissa mahdollisissa koulutuksissa missä heille opetetaan ulkoa kaikki asiat.
        Hakeuduin itseopiskelussani ensimmäisinä kesinä myös koviin keleihin saadakseni oppia huonoistakin olosuhteista. Itseopiskelu on kivaa ja se vaatii omaa ajattelua.


      • OletÄijä
        Hyvä_yhdistelmä kirjoitti:

        Asioiden oivaltaminen itse on paljon antoisampaa. Naiset käyvät mielellään kaikenlaisissa mahdollisissa koulutuksissa missä heille opetetaan ulkoa kaikki asiat.
        Hakeuduin itseopiskelussani ensimmäisinä kesinä myös koviin keleihin saadakseni oppia huonoistakin olosuhteista. Itseopiskelu on kivaa ja se vaatii omaa ajattelua.

        Olet äijä. Itse olen sen verran epämiehekäs että opettelen mielelläni ensin kaiken harrastukseen liittyvän, käyn laivurikurssit, hankin kokemusta gastina, aloitan pienellä veneellä ja etenen sitten vähitellen isompiin, kunne uskaltaudun kauemmaksi rannalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe