Lähitapiolan venevakuutus?

Lahitapiola

Onko kenellekään kokemuksia Lähitapiolan venevakuutuksesta?
Nykyinen on Alandiassa, mutta Lähitapiolan tarjous on puolet edullisempi nykyiseen verrattuna.

26

4028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Venettaetsimassa

      Ajoneuvovakuutuksissa , mihin ryhmään venevakuutuksetkin näyttäisivät jostain syystä jotenkin kytkeytyvän on tapahtunut vuodenvaihteessa 2018 jokin kuluttajan näkökulmasta tarkastellen myönteinen hintaa alentava muutos. Kun vanhasta tottumuksesta kilpailutin vakuutukset tuossa alkuvuodesta huomasin jotta käyttämäni vakuutusyhtiö oli todella kallis joissain vakuutuslajeissa suhteessa kilpailijoihin ja harkitsin vakavasti yhtiön vaihtamista. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden vanhalle yhtiölleni tehdä kilpaileva tarjous koko vakuutuspaketista, ja humps venevakuutuksen hinnasta mm. hävisi n. 70% suhteessa aiempaan ehtojen säilyessä ennallaan.

      Se onko jokin vakuutusyhtiö hyvä vai huono riippuu paljon asiakkaan tarpeista suhteessa vakuutusyhtiön kykyyn palvella ja sitten viime kädessä kyvystä hoitaa korvaus / korjaus asiakasta tyydyttävällä tavalla. Tässä kokonaisuudessa vakuutuksen hinta on vain yksi parametri.

      Vakuutustoiminta on nykyisin kytkeytynyt vahvasti pankkiliiketoimintaan Suomessa jolloin niin pankin kuin vakuutusyhtiön keskeinen tavoite on haalia kokonaisasiakkuuksia, mistä ilosta yhtiöt jakavat asiakkailleen hyvinkin kilpailukykyisiä etuja ja jos asiakas tähän suostuu, mistä näkökulmasta eri vakuutusten hajauttaminen eri yhtiöihin ei asiakkaan näkökulmasta katsoen mielestäni juurikaan kannata kun huomioi oman ajankäytön asioiden hoidossa. Jos aikaa on ruhtinaallisesti ja viitseliäisyyttä niin voihan sitä yksittäisvakuuttamisella suosiollisissa olosuhteissa erikoistarjouksiin tarttumalla jonkin euron säästääkin.

      No entä sitten Lähitapiolan venevakuutus. - ehdot kannattaa lukea tarkkaan ja katsoa onko siellä erityisehtoja suhteessa muihin yhtiöihin. Itse kiinnittäisin huomiota esimerkiksi onko vakuutuksen voimassaololla omasta tarpeista huomioiden mahdollisia maantieteellisiä rajoituksia, vuodenaika ja tuulirajoituksia jotka mahdollisesti vaikuttavat omavastuisiin tai korvauskäytäntöihin. Tärkeää on tarkastaa myös mahdollinen kipparin ja miehistön / satunnaisesti veneessä mukana matkustavien tapaturmavakuutus, vai vaatiiko henkilövakuutus lisävakuutuksen ottamista noin muutaman keskeisen asian mainitakseni.

      Viimeksi kun kilpailutin yhtiöt niin tarkastelin myös kunkin käytännöt siitä miten yhtiöt mahdollisissa vahinkotapauksissa pystyvät asian hoitamaan asiakasta tyydyttävällä tavalla mahdollisimman joustavasti. Samalla katsastin miten pystyvät hoitamaan kokonaisasiakkuuden ja kuinka eri vakuutuslajien hinnoittelu ja paketointi tukee kokonaisasiakkuutta. Tässä tarkastelussa Lähitapiola ei yltänyt aivan kärkikastiin joskin heillä viime vuosina on tapahtunut mielestäni selkeästi myönteistä kehitystä.

      • AsiaaSeurannut

        Haluatteko tutkia miten tapiola hoiti aikoinaan Muhoksella erään seurantalon vakuutuksen ja sen palovahinko korvauksen? oli aika ihmeellinen tapaus. Löytyneet etsimällä/hakemalla.


    • Vaihdoin Lähitapiolasta takaisin Alandiaan, vaikka hinta nousikin kymmeniä prosentteja. Katsoin, että veneessäni läpiviennit ja vetolaite muodostaa sellaisen riskin jonka Alandia kattaa paremmin. Fennia oli vielä Lähitapiolaa 25 % halvempi, taisi olla joku kampanja siellä. Vakuutusarvo 35 t€.

      • PienikinVirheVoiUpottaaV

        Korvaako Alandia asennusvirheistä, materiaalivioista ja rakennevirheistä johtuvien vahinkojen kustannukset, jos niistä johtuvista syistä veneeseen tulee vettä, esim. jäähdytysvesiletku vuotaa, tai läpivienti pettää? Nämä ainakin Lähitapiola ilmoittaa poistavan korvausvelvollisuuden.


      • Srd2

        Tuskin tuohon Alandiasta saa kunnon vastausta ennen vahinkoa, mutta kun kilpailijat ovat kirjanneet ettei korvata niin mahdollisuudet paremmat. Ajattelin noissa läpivienneissä sitä syöpymisen mahdollisuutta, johon myös joku Tapiola tms oli ottanut kantaa. Sain Alandiasta kysymyksiini vastauksen spostilla ja katsoin että se vastasi kysymyksiini riittävästi.


    • 1ooooooooooooooooooooooo

      Perusvuosimaksu 1592 e , miinus kaikenlaiset alennukset joten maksan 401 e vuosi Lähitapiolassa ,vene on skandi ja 33 feet.Koskaan en ole joutunut asioimaan vakuutus asioissa joten en tiedä onko vakuutus hyvä.Kaikki perheen vakuutukset keskitetty.

    • Omapäätös

      Vakuutuksen perusidea lienee korvata ennalta-arvaamaton äkillinen vahinkotapahtuma. Minulle valitettavasti sattui sellainen osin oman huolimattomuuden takia yli kahdenkymmenenviiden vuoden veneilyn jälkeen. Korjauslasku oli kuutisentuhatta euroa. Vakuutus Alandiassa. Vahinkoilmoituksen jälkeen telakka digikuvasi vahingot, ja korjauslupa tuli, korvaus suoraan telakalle ja (alennetusta) omavastuusta lasku minulle. Muut vakuutukset ja yritykseni vakuutukset (mm. Liki 20 auton vakuutukset) ovat juuri LähiTapiolassa, mutta venevakuutusta en sinne siirrä. Keskustelin asiasta LT yhteyshenkilöni kanssa, eikä hänellä ollut mitään argumenttia, mikä olisi minut saanut siirtämään vakuutukseni pois Alandiasta. Itsenkukin tekee omat päätöksensä, tässä minun tarinani ja se tarina on tosi.

    • 3345

      Minulla on ollut kaikki vakuutukset Tapiolassa ( nykyisin nimi on Lähi - Tapiola).
      Kun kysyin viime vuosikymmenellä vakuutusta purjeveneeseeni, niin selvisi että he eivät anna yli 25 vuotiaalle veneelle muuta kuin vastuuvakuutuksen.

    • 25-jalkaa

      Nämä venevakuutukset on niin marginaalinen tuote vakuutusyhtiöiden osalla ymmärrän että ei maksa vaivaa siihen panostaa taikka ihmisiä kouluttaa. Mutta omat vakuutukset on Lähi-Tapiolassa. Olen koettanut muistaa vuosittan päivittää veneen arvoa alaspäin. Mutta summa summarrum:

      Vene vm 2010 vakuutus määrä 30 000 omavastuu 1 600 60% bonus. Vuosimaksu 167,17 €

      Vastuuvakuutus henkilö 500 000 € ja esine 250 000 €. Vuosimaksu 6,08 €

      Oikeusturva 8500€ oma vastuu 15% min 150 € . Vuosimaksu 4,35€

      Eli yhteensä 173,61 €. vuodessa. Tämä nyt voimassa 30.4.2018, joten varmaan siihen tulee tulevalle kaudelle korotus

      • Tötterströmm

        Toivottavasti veneily sujuu sulla paremmin kuin yhteenlasku.


      • 25-jalkaa

        Suo anteeksi pieni kirjoitusvirhe vuosimaksu olikin 163,17 ei 167,17
        Vastuuvakuutus 6,09 ei 6,08
        Oikeusturva 4,35
        Yhteensä 173.61
        Meneekö nyt yhteenlasku oikein.

        Vakavasti puhuen paljonko Ålandian vakuutus on vastaavan ikäiselle ja hintaiselle ja kokoiselle veneelle . vm 2010, markkinahinta 30000-35000, pituus: 25 jalkaa, CE luokitus: C .


      • Mveneiljä
        25-jalkaa kirjoitti:

        Suo anteeksi pieni kirjoitusvirhe vuosimaksu olikin 163,17 ei 167,17
        Vastuuvakuutus 6,09 ei 6,08
        Oikeusturva 4,35
        Yhteensä 173.61
        Meneekö nyt yhteenlasku oikein.

        Vakavasti puhuen paljonko Ålandian vakuutus on vastaavan ikäiselle ja hintaiselle ja kokoiselle veneelle . vm 2010, markkinahinta 30000-35000, pituus: 25 jalkaa, CE luokitus: C .

        Mielstäni vakuutuksen osalta pelkkä halvin hinta ei saa ratkaista. Oma vene on vakuutettu Ålandiassa ja omat muut firman vakuutukset muualla. Vene on syystä Ålandiassa, se korvaa kaikista kattavimmin. Tuo läpiviennin pettämisen korvattavuus on tärkein syy pitää Ålandiassa. kaverin vene upposi sen takia eikä sen vakuutusyhtiö sitä korvannyt. Vahinko 45000 euroa. Ålandian ehdoissa lukee, että korvaa.


    • Abraham_Denmark

      Lähitapiolassa kannattaa vakuuttaa koira, metsät ja pellot. Ei jahtia.

    • puomukko

      Homeskandin omistajana Alandia on ainoa vaihtoehto. Heillä ei ole rikiä koskevia ikäsääntöjä eli turvaavat vanhemmankin veneen seisovan rikin. Myös purjehdusalueet ovat laajemmat ja apua saa vaikka Kap Hornissa, jos on tarvis.

      • Kysellyt

        Alandia / puomukko "apua saa vaikka Kap Hornissa" ??? Ei Alandiasta saa vakuutusta avomerelle. Alue päättyy Englantiin.


      • Puomukko

        Saanut on ainakin ja rahalla aina saa...


      • pidän.homeesta

        10 v jälkeen taitaa nykyään olla?


    • Pilssirotta

      Omassa veneessäni on Osuuspankin vakuutus. Vene on vanha, joten vakuutus on vain vastuuvakuutus ja "osakasko".

      Vakuutusmäärä henkilö ja esinevahingoissa on miljoona euroa. Vakuutus on lisäksi laajennettavissa kattamaan vaikka koko maailman.

      Tällä hetkellä vene vakuutettu 5000€ edestä ja vakuutusmaksu 35€/vuodessa. AIkasemmin oli vakuutus Lähitapiolassa, joka oli tuplat kalliimpi ja vakuutusmäärät puolet pienempiä.

      Vakuutuksen laajentaminen kattamaan Välimeren maksaa 2-3 kertaa tuon perusmaksun, mikä itselläni on 35€. Op:n Välimereen kuuluu myös Kanariansaaret, Azorit ja Madeira, joten ei paha laisinkaan.

    • Anonyymi

      Hei!
      Onko kokemusta veneen omavastuuosuuden ikälisästä? Vakuutusta otettaessa meille kertottiin, että omavastuu on ns. Laajassa vakuutusturvassa 150 e. Tämä kattaa mm.karille ajon.
      Vene kolahti kiveen, veimme korjattavaksi, ja korjaamolta soitettiin, että omavastuu on 900e. MITÄ? Vakuutusyhtiöstä(Lähi-Tapiola) oli ilmoitettu, että korjaukseen lasketaan ns.ikälisä! Mutta tätähän ei meille kerrottu, kun vakuutus otettiin. Onko joku ko.ikälisästä tietoinen? Tämä asia selvitetään, ennenkuin maksan yhtään mitään :(.

      • Anonyymi

        Miten asia on sanottu vakuutusehdoissa? Oletko edes lukenut vakuutusehtoja ottaessasi vakuutuksen?


      • Anonyymi

        Omavastuu lienee se150 euroa ja siihen päälle korjattavan osan ikävähennys joten lasku kokonaisuudessaan 900 euroa. Normaali menetelmä joka selviää vakuutuskirjan lukemisella.


    • Anonyymi

      Seuraava pisti hieman miettimään vakuutusyhtiötä. Mutta vaikka aktiiviseti viikkokisoja harrastan en nyt sen takia haluasi ylimääräistä maksaa. IF ja OP vakuutusehdoista moista lisäehtoa ei ollut kisailun suhteen läytänyt.

      8.4 Omavastuu
      Omavastuu on 15 % vahingon määrästä, kuitenkin vähintään 1 000 euroa. Purjehduskilpailun
      aikana sattuneessa vahingossa omavastuu on
      25 % korvattavan vahingon määrästä, kuitenkin
      vähintään 1 500 euroa.

      • Anonyymi

        Kiitos kommenteista. Vakuutusta tehdessä ei ns.ikälisästä mainittu mitään. Vakuutuskirjassa on kirjattu vain 150 euron omavastuu. Ikälisäpykälä selvisi etsimällä 31 sivuisesta vakuutuskirjasta, joka sinällään oli jo melkoinen kapulakieliviidakko. (Monikohan mahtaa moiset opukset etukäteen lukea ja vielä ymmärtää? Minä ainakin olen luottanut, että myyjä kertoo, mitä olen ostamassa.) No, käsitykseni vakuutusyhtiöistä ja vakuutusmaksuista vahvistui edelleen: paljosta maksat - mitään et saa.


      • Anonyymi

        Niinhän se on, että paljosta maksat ja mitään et saa. Kannattaa kuitenkin luea ne vakuutusehdot ennen vakuutuksen ottamisesta. Niissä kuitenkin on merkittäviä eroja yhtiöiden välillä.


    • Anonyymi

      No IF suuntaan minä olen kallellaan,niin vene kuin auto ja trailerivakuutuksessa. Vielä on Omakoti ja Mökki lähitapiolassa. Seuraavassa vaiheessa nekin Ifiin. Ainoa paha että on hurrien vak.yhtiö.

    • Anonyymi

      Jos pohjakosketuksen seurauksena vakuutusyhtiö (Ålandia) on korvannut Volvon perävetolaitteen ja siltä alueelta vuotaa vettä, joka paikallistetaan vuotokohdaksi vasta kahden vuoden jälkeen, niin korvaako vakuutus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe